עבור לתוכן

פרופיל 45 - כמה שאלות (לרציניים בלבד)

Featured Replies

פורסם

מפריע לי שהגדרת פרופיל 45 כפרופיל נכסף :-\

• תגובות 49
  • צפיות 32.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם להנדסאים אין ממש מקצועות נורמליים בצבא

רק אני הסתדרתי בתפקיד. :jump:

..... בסופו של דבר ::)

פורסם

לא יודע אם זה שווה את השנתיים. צבא זה משהו שצריך להוציא מהדרך כמה שיותר מהר. גיוס כמה שיותר מוקדם, מינימום זמן מעבר לשלוש שנים.

פורסם

לא יודע אם זה שווה את השנתיים. צבא זה משהו שצריך להוציא מהדרך כמה שיותר מהר. גיוס כמה שיותר מוקדם, מינימום זמן מעבר לשלוש שנים.

שאלתי כמה הנדסאים שלמדו את המקצוע לפני הצבא . הם אמרו בראיה לאחור הם יצאו נשכרים מזה . במיוחד באזרחי שיש להם יתרון של ניסיון צבאי .

@bluemail

הנוהל הוא לא הוצאת פטור כי הנוהל הצבאי הוא קודם נפנוף וסנג'ור. אתה רוצה משהו? תילחם על זה, או שתבוא עם ידע מוקדם בתור מלש"ב ותדאג לעצמך דרך רופאים מומחים אזרחיים ולא הצבאיים שהגישה הראשונה כשאתה מתיישב אצלם זה "אתה בא לעבוד עלי". ואין לי מושג איפה אתה משרת שאתה חושב שהאפשרויות שלך הולכות וצרות עם הפרופיל הרפואי. במיוחד בתפקידים שהוא מחפש (מתחום המחשוב).

אני לא אומר שלא . אני ראיתי הרבה מקרים בצבא משני צדי המתרס . וזה לא מראה מלבב .

פורסם
  • מחבר

פרט קטן שאולי הייתי צריך להזכיר בהתחלה, אני לומד בטכני אז אני נמצא במסלול שוחרות, שזה "ג'ובניק" כברירת מחדל :silly:

יש תפקידים שהם לא עורפיים שפתוחים לשוחרים, אי מתכון לתפקידים שהם במסגרת המקצוע הנלמד (מכונות/חשמל/אלקטרוניקה) אבל בשטח קרבי (לידע כללי).

ואני רק יוסיף משהו קטן, העובד שאני מיועד לתפקדי עורף ("ג'ובניק") לא אומרת שאני רוצה שירות משעמם.

אני מעוניין בשירות רחוק מהבית, ושיהיה מעניין/מאתגר/חוויה. וכמובן,על הדרך, לתרום מה שאפשר למדינה היפה שלנו :yelclap:

פורסם
  • מחבר

לא יביאו לי לשרת רחוק, אם אני ירצה + יחתום על מה שצריך ? :s05:

פורסם

למה הכוונה?

בדרך כלל הסיפורים ששומעים הם שקצינים הם מורעלים שמקשים על על החיילים גם לא בצדק . אני פגשתי גובניקים שמקשים את חיי הקצינים . כלומר ראיתי חיילים מוציאים פטורים גם שלא צריך . למשל פגשתי שחקן כדורגל בליגה נמוכה עשה בעיות בקורס שלו בכדי לא לעבור אותו . זה הגיע למצב שהכניסו אותו לכלא והמדריך העביר אותו את הקורס . למרות שהוא היה צריך רק להיחשל במבחן . ובבסיס הוא שיחק אותה אלרגי לשמן רק כדי לבטל אותה .

פורסם

הבעיה שלי היא עידוד אנשים להעלות פרופיל שלא לצורך. הבנאדם לא רוצה קרבי ואין שום תפקיד מהתפקידים שהוא רשם שחסומים בפניו.

הצבא קבע לו את הפרופיל בגלל בעיה רפואית שיש לו. אנשים לרוב מסנוורים ממילים נוצצות כמו "לתת מעבר" ו"להתחשב במערכת" או לא יודע מה. מי בסוף מגן עליך כשאתה לא יכול לעלות לשמירה כי לא ישנת שניה בלילה עקב בעיה רפואית, אבל הצבא מחליט שלא להכיר בה כי לא היית מספיק חכם כשיכולת לשנות את הפרופיל בתור מלש"ב? (התשובה לשאלה המתוסבכת: אף אחד חוץ מהפרופיל והקלות רפואיות).

אני לא דוגל כאן בשום שיטה של "נותנים לך, לא תיקח?", אני אומר שאנשים צריכים לשמור על הזכויות הרפואיות שלהם ולא לוותר עליהם מראש. מי שכאן בשירות יודע טוב מאוד שעל פטור בשמחה יוותרו לכם אם תביעו עניין באופן חד פעמי או רב פעמי. ואם זה מתנגש בקצונה אז גם בקצונה אפשר לחתום ויתור על הפטור. אבל מה שיש לו כאן זה כיסוי מראש שימנע ממנו מצבים מאוד לא נעימים בו הוא צריך להילחם על תנאים בסיסיים לשירות.

@bluemail

הנוהל הוא לא הוצאת פטור כי הנוהל הצבאי הוא קודם נפנוף וסנג'ור. אתה רוצה משהו? תילחם על זה, או שתבוא עם ידע מוקדם בתור מלש"ב ותדאג לעצמך דרך רופאים מומחים אזרחיים ולא הצבאיים שהגישה הראשונה כשאתה מתיישב אצלם זה "אתה בא לעבוד עלי". ואין לי מושג איפה אתה משרת שאתה חושב שהאפשרויות שלך הולכות וצרות עם הפרופיל הרפואי. במיוחד בתפקידים שהוא מחפש (מתחום המחשוב).

כמו שכתבתי בהודעה המקורית, אין לי בעיה עם הפרופיל עצמו.

פורסם

עם 45 רפואי וקב''א גבוה אתה יכול לעשות כל דבר שהוא לא קרבי בצבא (תכניתן , גמא , תלפיות וכו')

אני חושב שהתכוונו בויקפדיה לקורס טיס , חובלים ועוד כמה

לא נכון.

לתלפיות מקבלים רק חריגים עם 64, וזה בתנאי שהם ממש מבריקים.

הרבה תפקידים בחיל הים וחיל האוויר חסומים לבעלי פרופיל 45.[br]פורסם בתאריך: 11.12.2008 בשעה 20:07:24

היה לי היום צו ראשון, היה נחמד . . . מבחנים פסיכוטכניים חופרים, ראיון אישי חופר, אבל סה"כ היה טוב.

בסופה של ה"ועדה הרפואית (בחיים לא שמעתי על ועדה שמורכבת מבנאדם אחד :silly: ), קיבלתי את הפרופיל הנכסף - 45 רפואי.

הסיבה לפרופיל הנמוך היא תאונה קטנה שעברתי לפני כ-5 שנים, ולמרות שאין לי שום מוגבלות עקב אותה תאונה - היא זו שהורידה לי את הפרופיל. יש על מה לערער ? (1)

יש בכלל סיבה לערער (2), כי אני לא בניתי על שירות קרבי, אבל ע"פ ויקיפדיה "בעיה קשה מאוד (לדוגמה: אסטמה קשה או בעיה אורתופדית חמורה, ולעתים בעיה נפשית) בלתי כשיר לשירות קרבי ולקורסים צבאיים רבים". מה הם אותם "קורסים רבים" ? (3)

ו...יש דרך לגלות קב"א וחבריו, בלי קומבינות (4) ?

תודה ויום טוב ;)

1.אתה תמיד יכול לערער.

2.קשה לי להאמין שזה יעזור לך. אם יש לך 45 רפואי סביר להניח שיש לך מגבלה רצינית, וגם אם אתה לא מוגבל בפעילות ואתה יכול לרוץ 2000 מטר בשמונה דקות, זה לא מעניין את הצבא. יותר קל להעלות מפרופיל 64 ל-72 מאשר 45 ל-64.

3.יש הרבה תפקידים שאינם קרביים שחסומים בפנייך, כמו תלפיות, לוחמה אלקטרונית, ותפקידי מודיעין בחיל הים ובחיל האוויר.

4.כדי לגלות קב"א אתה צריך קשרים עם מאבחנת פסיכוטכנית או איזה קצינה בשלישות. אתה יכול להעריך את הקב"א לפי המנילה ולפי הזימונים שאתה מקבל.

פורסם

אז עם מה כן היה בעיה במה שרשמתי?

"הבעיה שלי היא עידוד אנשים להעלות פרופיל שלא לצורך"

בכלל כתבתי משהו בסגנון?

בסך הכל אמרתי, שלא אהבתי את איך שהבחור הגדיר פרופיל 45 כפרופיל נכסף.

פורסם

כשיש לך בעיות רפואיות רציניות שהצבא שם עליהן זין,

תאמין לי שהפרופיל הזה נכסף מאוד.

בכל אופן, יש אנשים שייצאו גם לקצונה עם פרופיל

רפואי(בדגש על רפואי) 45, אז אין לך מה לחשוש

(פסול קורסים, מן הסתם שתהיה פסול בחלק מהקורסים שמצריכים מאמץ פיזי,

קורס צניחה למשל וגם לא בכל סעיף).

פורסם

הפרופיל הזה לא נכסף ולא נעליים.

פרופיל 45 - משמע שיש לך בעיה רפואית. (אלא אם כן הורדת הפרופיל היא על בסיס נפשי)

שום דבר שקשור לבעיה רפואית לא יכול להיות נכסף.

פורסם
  • מחבר

אני מודע לכך שהפרופיל מציין בעיה רפואית קשה כלשהי, אבל הקטע הוא שאין לי כזאת ???

הסיפור הוא כזה, לפני כ-5 שנים, עברתי תאונה קטנה (לא משנה כרגע איזה), שבגללה היתי מאושפז תקופה די ממושכת (שימו לב, מדובר על גיל 11, כיתה ו').

כיום, אין לי שום מוגבלות, ושום בעיה רפואית עקב אותה תאונה, או בעיות רפואיות אחרות.

הוזכרה פה ל"א, שז משהו שדווקא גם מעניין אותי, לא מקבלים לקורסים של ל"א פרופיל 45 רפואי, או שזה אפשרי עם אישור מסוים ?

זה שניתן לערער זה ברור, אני פשוט רוצה לדעת אם יש טעם.

תודה.

וד"א שמתי לב שנוצר פה תת-דיון בקשר לזה שכתבתי שפרופיל 45 הוא "נכסף". זה היה בציניות :silly: (למרות שידוע לי על לא מעט אנשים שישמחו לקבל פרופיל כזה :s07: ).

פורסם

ממשק ממטרות.

פורסם

אם כבר אנשים שמבינים בנושא פה אני ינצל וישאל אם מישהו יודע מה הקב"א הנדרש לקבלת זימון ליום סיירות?...??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים