עבור לתוכן

מחירון שבניתי לחבר על בסיס מזומן טכנאי מח&#151

Featured Replies

פורסם

אני מבין שלא ענית כן על אף אחת מהשאלות

עכשיו אם חבר שלך היה מוכר לך את החלקים במחיר יותר סביר ומבקש 150 או 250 ש"ח על התקנה אצלך בבית

זה כבר היה ניראה יותר הגיוני

וזה מה שכולם מנסים להסביר לך כבר 5 עמודים

• תגובות 62
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאתה גר בהרצליה פיתוח או קיסריה אבל הלקוחות שאיתם היה לי עסק רצו לשלם בבית שלהם " 100 שקל גג " .

השוק ניהיה זבל שיש כל כך הרבה חאפרים עם תוכנות לא חוקיות לקוחות פרטיים מעדיפים חאפר ב 100 שקל שיבוא הביתה.

אם חבר שלי קונה כרטיס מסך ב 1000 שקל ומוכר בלי רווח כדי להתקין ב 80 שקל ? בשביל זה ללכת לבנק למשוך 1000 שקל כדי להרוויח 80 ?

אין מצב שאני אעשה את זה .

מינימום 150 על הכרטיס + 80 על ההתקנה . פחות מזה שיחפשו מי X אותם ושיגידו " מחיר מופקע " .

פורסם

אתה בא בגישה של

"כולם חאפרים אז גם אני אהיה החאפר הכי טוב"

והגישה שצריך לבוא בה היא

"דווקא כשכולם חאפרים אני צריך להתבלט ולהראות התמחות ושירות טוב"

ומה אם החבר שלך קונה כרטיס ב1000 מחאפר וכשהכרטיס נהרס או קורה משהו החאפר אומר לו ללכת לעזאזל?! כי לי זה קרה

פורסם

הדיון הזה לא מוביל לשום מקום

פורסם

אתה שוב קופץ למסקנות בחור... אני לא גר במקום יוקרתי וזה גם לא העניין.

יש לך לקוח שלא מוכן לשלם מעל ל100 ש"ח? תודה, שלום ולא להתראות! אם אתה חושב שאתה טוב במה שאתה עושה (אני לא מכיר אותך) ויודע שאתה שווה יותר אז תסרב! יש מספיק דגים לכולם. שהטכנאי 'בררה' שיש בשוק יטפלו ב100 ש"ח. לך יש את המחיר שלך (ותדאג לתת שרות ברמה שהולמת את המחיר) וזה מה שאתה שווה.

ככה תבסס לך מעמד נורמאלי, כל עוד אתה יכול לתת כיסוי להצהרות. אם לא תהיה מובטל מהר מאוד.

אני סירבתי למספיק אנשים בחיי. אני לא צריך לקוחות שחושבים שקנו אותי בעד 100 שקלים. אני מחפש לקוחות שמעריכים את העבודה ואת רמת הידע והמיומנות ויודעים שיש לזה מחיר (שלרוב נמוך יותר מהרמאים שמסתובבים בשוק, שוחטים מחירים ועושים עבודה נוראית).

אם ההערכה העצמית שלך גבוהה מספיק - תדע לסרב ללקוחות בעיתיים... אתה לא זונה של אף אחד.

פורסם
  • מחבר

אתה לא הבנת אותי התכוונתי שאם אני קונה כרטיס ב 1000 שקל כדי להרוויח רק 80 שקל על ההתקנה אני לא אעשה את זה .

1000 + 150 + 80 .

ואת האמת גם הרווח של 15 אחוז ממש מבאס אותי .

למשוך 1000 שקל מהבנק בשביל 230 שקל ועוד הבנאדם רוצה 10 תשלומים . 23 שקל ברוטו רווח לחודש .

אני חייב לשלם למישהו כסף שיבנה לי מחירון אני אחפש כלכלן שבא מהתחום .

אני אומר לך לקוחות פרטיים היום לא מוכנים לתת סכום שמעל 150 ש"ח ... השוק מלא ילדים בני 16 או טכנאים נואשים שעושים הכול כמעט בחינם.

דרך אגב שרשמתי על מעבדה שלוקחת 30 אחוז ומעלה ושירות לפי שעה היא ממוקמת בצפון ת"א אולי זאת הסיבה.

פורסם

להתקין אצלו בבית בשביל 80 שקל? מי מת? איפה אתה חי?

תשלומים? לטכנאי? איפה אתה חי באמת? שיקנה את הכרטיס בעצמו, אתה תלך לקחת אותו ותתקין אצלו בתמורה הולמת.

אל תכניס את הראש שלך למיטה חולה ואל תתעסק בחלקים. מקסימום מאווררים, זכרונות או דיסקים קשיחים. רוצה מחשב או חלקים יקרים? תפנה אותו למקום שיש לך הסכם איתו אם אתה יכול או לכל חנות אחרת. תתעסק בשרות!

פורסם

בדיוק... מי מזמין טכנאי להתקנה של חלק בודד בבית הלקוח?!

הריי הוראות ההתקנה על הכרטיס הן לא לטכנאי

פורסם
  • מחבר

כמה גובים על התקנה של חלק למשל אצלו בבית ?

80 שקל אצלי בבית התכוונתי .

כמה אצל לקוח אפשר לקחת ? גג 100 - 150 .

כן תשלומים אם הוא קונה ממני כרטיס מסך אפילו ב 400 שקל + התקנה 100 = 500 יש מלא שיבקשו תשלומים ( ניסיון ) .

אתה יכול לרשום מחירון כללי של שירות ?

התקנה חלקים , מערכת הפעלה , הסרה וירוסים - מעבדה / אצל לקוח ?

ודרך אגב חלקים שאין עליהם שירות כמו מסך מחשב , מקלדת זה לא למכור ? או שלהוסיף 15 אחוז רגיל ?

פורסם

על מסך אין שרות? אל תתעסק בדברים כאלו אלא אם אתה רוצה למכור ולתת שרות ואחריות למה שאתה מוכר.

80 ש"ח אצלך בבית? אז מה אתה מתפנק? אתה לא יוצא מהבית שלך , זה הלקוח שמטריח את עצמו. אם הוא יכול לעשות את זה בפחות בחנות נורמאלית אז למה לו להגיע אליך? איפה הערך המוסף בעצם?

אל תמכור בתשלומים מה שלא קנית בתשלומים. תדאג שהלקוח ידע את תנאי התשלום לפני שאתה סוגר איתו על משהו.

מחירון? לא חסר. התקנת מע' הפעלה אצל לקוח - 250 לפחות. אם יש גם גיבוי מידע אז יותר (אני לא מדבר על התקנה של NEXT NEXT וזהו. אני מדבר על התקנה + דרייברים מעודכנים להכל, אופטימיזציות למערכת ושאר ירקות. חפיף וNEXT גם הבן של הלקוח יודע).

בעניין חלקים - שהלקוח ישלם טלפונית בחנות, אתה תאסוף ותתקין אצלו. קח לפחות 150 ש"ח, תלוי במרחק ובחלק (לא תקח 100 ש"ח על התקנת לוח אם ולא תקח 300 שקל על התקנת מאוורר... אם אתה כבר בא לקריאת שרות תטפל במחשב - תחזוקה שוטפת בעלות מלאה של קריאת שרות... תסביר ללקוח שאם כבר קריאת שרות אז הוא לא משלם סתם)...

תהיי יצירתי.

פורסם

אל תתעסק עם רווחים על חלקים. אי אפשר עם KSP, אייבורי/ זול לי מאוד וכאן גם נותנים לי וופל.

תתעסק בשירות. מנסיון. אנשים מוכנים לשלם לטכנאי אמין. לא מוכנים? אתה לא רוצה להתעסק איתם. הם גם לא ישלמו לך את ה50 שקל אחרי התקנת מערכת הפעלה כולל דרייברים, אנטיוירוס ומסג' בגב.

פורסם

אני לא רוצה לפגוע, אבל 80-100 ש"ח להתקנה של חלק? נראה לי מוגזם ל-20 דקות עבודה.

גם שכר של 100 ש"ח לשעה הוא מאוד גבוה בשביל טכנאי, שלמד בסה"כ שנה אחת במקרה הטוב.

כלכלנים, רופאים, רואי חשבון, ומהנדסים שלמדו 4-7 שנים, ולימודים הרבה הרבה יותר קשים מאשר לימודי טכנאי, ושהתפקיד שלהם הרבה יותר קשה ודורש אחריות, מגיעים לשכר כזה רק אחרי הרבה שנות נסיון וגם זה לא תמיד.

אפילו מהנדסי מחשבים שלמדו בטכניון לא מגיעים לשכר כזה בשנים הראשונות.

רוב האנשים מכירים את רמות השכר, וסביר להניח שהם ירגישו שהמחיר מופקע.

אנשים משלמים סכומים כאלה למוסכניק / אינסטלטור כי אין להם ברירה, אבל כמעט בכל משפחה יש מישהו שמבין במחשבים שיעשה את העבודה בחינם.

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה אומר בעצם ?

פורסם

אלדן, חפרת....

פורסם

את זה אמרתי כבר אתמול בלילה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים