עבור לתוכן

מחירון שבניתי לחבר על בסיס מזומן טכנאי מח&#151

Featured Replies

פורסם

מה אתה דוחף את האתר הזה כל הזמן? אני לא צריך אותו בשביל לדעת מה לקחת וכמה.

הרווח מאוד תלותי בסוג החלק. אני מדבר על רווח בחתך רוחבי של כל מה שאתה מוכר ולא פריט ספציפי. יש דברים כמו ספקים ג'נריים ומאווררים פשוטים שנמכרים גם במעל 50% אבל זה אומר סה"כ 10 עד 40 ש"ח רווח, זה הכל.

הכסף לטכנאי אגב לא בא ממכירת חומרה ארעית אלה מהשרות שהוא נותן. תמכור חלק במחיר שיהיה נוח לקליינט אבל תגבה מה שמגיע לך בשרות - לקוח רוצה שתגיע אליו ותחליף לו חלק/תתקן את המחשב וכד'? הוא ישלם על את המחיר על זה שהדבר נעשה בביתו ולנוחיותו ללא צורך ללכת לחנות ולחכות כמה ימים.

כמובן שבמחיר השרות אתה מחשב את עלות הנסיעה ואת הזמן שמושקע בטיפול. לקוח מודע לכך שהוא ישלם פחות במעבדה (לרוב, אם לא שוחטים אותו) על שרות מאשר שטכנאי יגיע אליו הביתה - על נוחות משלמים ופה הכסף.

• תגובות 62
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:hizuk:

פורסם
  • מחבר

בקיצור מה שאתה אומר תמכור חלקים חינם ועל השירות תיקח הרבה

אני עדיין לא חושב שאם אני קונה מעבד ב 335 ומוכר ב 420 זאת גניבה :cool2:

ואתר מידרג זה אתר מכובד שעובד בשיתוף עם ערוץ 22 .

והמחירים שם זה " טכנאי " .

מחיר לשעת טכנאי עלות כולל מע"מ

שעה ראשונה בבית הלקוח 150-200 ש"ח

שעת עבודה נוספת בבית הלקוח 80-100 ש"ח

רווח סביר של טכנאי מחשבים עבור מכירת חומרה או תוכנה:

מחיר החומרה \ התוכנה אחוז רווח סביר לטכנאי

עד 200 ש"ח 40%-50%

200-500 ש"ח 20%-25%

+500 ש"ח 10%-15%

פורסם

מה שהוא אומר זה שאתה יכול לנסות (אם בא לך) למכור חלקים במחיר מופקע. השאלה היא אם יהיו לך קונים.

את הרווחים החנויות הקטנות עושות בשירותי המעבדה/קריאות השירות.

פורסם
  • מחבר

מה שהוא אומר זה שאתה יכול לנסות (אם בא לך) למכור חלקים במחיר מופקע. השאלה היא אם יהיו לך קונים.

את הרווחים החנויות הקטנות עושות בשירותי המעבדה/קריאות שירות.

אני פעם התקשרתי לחנות קטנה כדי " לברר מחיר " הוא רצה רק 200 שקל על הגעה ... " דלק בלה בלה " .

אתה תגיד לצרכן ישראלי 200 שקל הוא ירוץ למעבדה ב KSP ויקנה את הטכנאי שם .

מי ישלם סכומים כאלה על שירות ? אתם בעצמכם יודעים שזה אבוד.

ועוד משהו גם אם אני אמכור את החלק בלי רווח אני עדיין אהיה יותר יקר מ KSP ואייבורי חוץ מזכרונות .

פורסם

בקיצור מה שאתה אומר תמכור חלקים חינם ועל השירות תיקח הרבה

אני עדיין לא חושב שאם אני קונה מעבד ב 335 ומוכר ב 420 זאת גניבה :cool2:נכון זאת שחיטה

ואתר מידרג זה אתר מכובד שעובד בשיתוף עם ערוץ 22 .

והמחירים שם זה " טכנאי " .

מחיר לשעת טכנאי עלות כולל מע"מ

שעה ראשונה בבית הלקוח 150-200 ש"ח

שעת עבודה נוספת בבית הלקוח 80-100 ש"ח

רווח סביר של טכנאי מחשבים עבור מכירת חומרה או תוכנה:

מחיר החומרה \ התוכנה אחוז רווח סביר לטכנאי

עד 200 ש"ח 40%-50%

200-500 ש"ח 20%-25%

+500 ש"ח 10%-15%

ואתה מוזמן ללכת ולמכור באתר שנדבקת ממנו במחירים האלה

אבל אחרי הכל כולם כאן ילדים ומה אנחנו באמת מבינים

פורסם
  • מחבר

אתה בהתחלה טוען שהיבואן CD LOG רמאי שהמחירים שלו מופקעים

ואתה עכשיו טוען שהמחירים של מידרג לא מדוייקים והאתר חובבני

מה אני אמור להבין מזה ?

פורסם

ועוד משהו גם אם אני אמכור את החלק בלי רווח אני עדיין אהיה יותר יקר מ KSP ואייבורי חוץ מזכרונות .

אתה לא אמור להתחרות ברשתות מבחינת מחיר. היתרון של החנויות הקטנות הוא בשירות, ויש אנשים שזה חשוב להם.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שאם אתה לוקח רווח על חלק אז " המחיר מופקע "

ואם אתה גובה 300 שקל על מערכת הפעלה " המחיר מופקע "

ואתה רושם " אתה לא אמור להתחרות ביבואנים "

כל האנשים שבאו אלי עד היום אמרו לי " בעיתון / אינטרנט ראיתי מחיר נמוך " , " באייבורי התקנה עולה 20 שקל " ..

זה מבוך שאין יציאה ממנו .

אתם סותרים את עצמכם מצד אחד אתם אומרים שאני לא צריך להתחרות ב ZAP ואם אני לוקח 25 אחוז אתם אומרים שהמחיר מופקע אני הרי לא אמור להתחרות בהם ? אם מישהו ירצה שירות טוב הוא לא יבוא אלי בגלל 10 אחוז יותר ? ואם מישה ירצה שירות תוכנה טוב הוא לא יבוא אלי בגלל 300 או 200 שקל ?

פורסם

אלדן, אתה יכול להמשיך בשלך. בחינם לא צריך למכור כלום אבל צריך לדעת בכמה למכור ועל מה לקחת כסף. אם בשביל 3 שעות אצל לקוח אתה תגבה 400 שקל אתה לרוב לא תראה אותו הרבה. אני עוסק בתחום מעל 12 שנה, עשיתי אלפי קריאות שרות ואני יודע גם איפה הגבול עובר אצל הלקוח. תשחט אותו? יופי, הרווחת פעם אחת, הפסדת לקוח והפסדת קישורים ללקוחות אחרים (הכי חשוב!).

אני אמרתי לעבוד בחינם? מי מת? לעבוד ולהתפרנס בכבוד ולא לשחוט. מי שטוב - יש לו עבודה. מי שלא אולי נהנה בהתחלה מהכסף אבל בסוף ישאר בלי עבודה לרוב.

אגב, אף אחד לא אמר לתת מחירים של אייבורי וKSP... רובם המוחלט של הטכנאים קונים את הסחורה מחנויות או ממפיצים אזוריים קטנים ולא מיבואנים ועל המחיר הזה שלרוב גבוה יותר יש לקחת רווח סביר (15%, תלוי בחלק!). להפסיד עסקה שיכולה להניב 300 ש"ח על עבודה בגלל שעל החלק אתה מתעקש להרוויח עוד 30 שקל - לא חכם בלשון המעטה.

גם אנחנו בTMS לא מתחרים בKSP ובאייבורי, בטח שאתה לא צריך לחשוב על זה בכלל. לנו יש את נתח השוק וקהל הלקוחות שלנו , להם יש את שלהם.

אתה נמצא בנישה של השרות ולא של המכירה, תכניס את זה לראש שלך. המכירה היא משנית, שרות צריך לעניין אותך בתור טכנאי.

אם לקוח רוצה להגיע למעבדה, סבבה. אם לקוח רוצה שהתיקון יעשה בביתו - יש לזה מחיר (וכבר רשמתי את זה, תקרא!).

אם לקוח אומר שבחנות X לוקחים Y על התקנה, תאמר לו שישאל כמה יעלה לו אם יעשו את זה אצלו בבית....

פורסם

אתה יודע מה בוא נישמע

אתה היית מחליף את הP4 שלך אצל חבר שלך הטכנאי ?

היית קונה ממנו עוד זיכרון (כי 256MB ללא ממש אטרקציה היום ) ?

היית בכלל שוקל לקנות ממנו מחשב חדש במחירים האלה ?

במידה וכן אז אפשר לסגור את הדיון

(ואז אני באמת בא לפתוח אצלכם חנות)

פורסם
  • מחבר

שעת טכנאי זה 150 ש"ח .

מניסיון שלי לקוח לא ישלם יותר מ 150 ש"ח גם אם תהיה אצלו 10 שעות ותעשה גיבויים בכל הבית שלו .

ואם בתור עסק קטן בנאדם רוצה למשוך לקוחות בפירסום מה הוא אמור לעשות ? מחירים חלקים הוא לא אטרקטיבי , שירות הוא לא אטרקטיבי , אז איך מושכים לקוחות ? ...

אייבורי ו KSP מוכרים חלקים בשקל ושירות בשקל ... ולראייה הם מפרסים בעיתון ...

אתה יודע מה בוא נישמע

אתה היית מחליף את הP4 שלך אצל חבר שלך הטכנאי ?

היית קונה ממנו עוד זיכרון (כי 256MB ללא ממש אטרקציה היום ) ?

היית בכלל שוקל לקנות ממנו מחשב חדש במחירים האלה ?

במידה וכן אז אפשר לסגור את הדיון

(ואז אני באמת בא לפתוח אצלכם חנות)

זה מה ששאלתי הרבה בעלי חנויות קטנות והם אמרו לי שהם לוקחים מעל 30 % והשירות שלהם לפי שעה ולקוחות משלמים ... על הנייר אין סיכוי בפועל עובדה שיש כאלה שלוקחים פי 2 ומצליחים .

אני חייב לשבת עם כלכלן ... איש עסקים רציני שמכיר את תחום החומרה ולהתייעץ איתו .

השאלה איפה משיגים בנאדם כזה ? דרך מט"י ניסיתי אבל הרמה של הכלכלנים שם של שכונת התקווה לא פלא שהם לוקחים 80 שקל לשעה ממש מעוררי רחמים

זה גונבי דעת לא אנשי מקצוע .

פורסם

שרות באתר הלקוח מתומחר שונה, כמה פעמים אפשר לחזור על עצמי? אתה חושב שאני גובה אותם מחירים במעבדה מול מחירים של קריאת שרות?

הלקוח מצא את החלק בזול באייבורי? סבבה, שיילך ויקנה. מתעצל? תקנה אתה בשבילו ותקח עמלה בשביל זה (אתה זה שמתרוצץ, לא הוא) אבל אל תדפוק עסקת שרות. אתה צריך להעריך את הסכום לגבייה לפי הזמן שישבת, הבעיה שפתרת, בכמה מחשבים טיפלת ואיזה טיפוס הוא הלקוח.

עדיף להסביר ללקוח את מהות וכמות התשלום טרם הגעת לביתו בשביל למנוע אי נעימויות ושלא תצא קרח מכאן ומכאן - תשאל מה הבעיה, בכמה מחשבים מדובר ותנסה לשערך לו עלות בטלפון. יש כאלה שיסרבו למחיר שנראה להם גבוה אבל אתה מפספס נקודה מאוד חשובה: השוק שאתה עובד בו מסתמך בעיקר על המלצות מלקוח שלך שהיה מרוצה לחברים ומכרים שלו. משמע הדבר שהלקוח התקשר אליך על בסיס המלצות שקיבל, הוא יסמוך עליך (לרוב) ויקבל את התמחור שלך (במידה והוא הוגן).

תמיד יהיו רמאים ומעאכרים (כמו בכל מקצוע). אל תסתכל להם בצלחת ותתרכז בשלך, רק ככה תצליח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים