עבור לתוכן

התלבטות בין עדשות למצלמה פנטקס K200D

Featured Replies

פורסם

זאת דעתי בתור מישהו שמכר מאות ממנה (לעומת אלפים מהסיגמא) והשתמש ברוב העותקים שמכרתי על מצלמות הדגמה ועל מצלמות של לקוחות

על הפנטקס הן איטיות מאוד.

אתה טוען שהשתמשת ברוב רובם של מאות עותקים של הטמרון ואלפים של הסיגמה ואתה באמת מצפה שזה ישמע משכנע? אז זהו שלא.

אבל בוא נתמקד לרגע בנושא הפוקוס. כי לגמרי במקרה יצא לי לבדוק אותו עם שתי העדשות וגוף של K10D. הנה התוצאות:

הטמרון מפקסת מאינסוף לפוקוס מינימלי ב-0.50-0.53 שניה, ומאינסוף ל-5 מטר ב-0.13 שניה. הסיגמה מפקסת מאינסוף לפוקוס מינימלי ב-0.33-0.30 שניה, ומאינסוף ל-5 מטר ב-0.10-0.13 שניה. במילים אחרות, כשמצלמים נושא ממרחק טיפוסי לצילום עם עדשת טלה הפוקוס לוקח כעשירית שניה, וכשהמצלמה נכסת להנטינג יש הבדל של חמישית שניה בין שתי העדשות. אין כאן שום דבר שהופך את העדשות האלה ל"בזבוז כסף לשמו". וסתם להשוואה, שתיהן יותר מהירות מפנטקס 80-320 מקורית שבדקתי על אותו גוף. התוצאות שלה היו 0.73 שניה מאינסוף לפוקוס מינימלי, ו-0.20-0.17 שניה מאינסוף ל-5 מטר.

העליתי סרטי ווידאו של מהירות הפוקוס בשתי העדשות לכאן:

(טמרון)

(סיגמה)

אתה מוזמן להעלות סרטים משלך שמראים אחרת.

אין משמעות בעדשות בקצה הזה של סקאלת המחירים לפחות למקורית זולה של פנטקס יהיה לו ערך מכירה ביד שניה

העדשה המקורית יקרה יותר, ולכן דווקא עליה תפסיד יותר כסף. לא שזה צריך להיות השיקול העקרי כשקונים עדשה. מה שצריך לקבוע זה התאמה לדרישות ולתקציב. לשבור את מסגרת התקציב כדי לקנות עדשה פחות שימושית זה לא צעד חכם.

הרוב המוחלט של עדשות 70-300 אינן איכותיות אופטית.

איך האמירה הזו בדיוק מועילה לפותח הדיון שתקציבו מוגבל בדיוק לעדשה כזו. איזו עדשה אתה מציע לו לקנות?

וככלל, יש עדשות יותר טובות ויש פחות טובות. הקונה הנבון ייבחר בעדשה שנותנת יותר ושעולה פחות. לא חייבים עדשת ב-$1000 כדי להוציא צילומים טובים. ולא צריך לוותר על צילום טבע או ספורט כי עדשת טלה חסרת פשרות עולה פי כמה מהתקציב.

במקרה יש לי. (אבל מפאת אתיקה מקצועית אסור לי לפרסם את מה שאסור לי)

איזו אתיקה מקצועית בדיוק? אתה טוען שטמרון סיפקו לך מידע כזה והחתימו אותך על NDA? מצטער, תצטרך לבוא עם סיפור קצת יותר משכנע (או עם סימוכין שמוכיחים את הטענה שלך).

ודרך אגב פלסטיק זאת לא מילה גסה גם בעדשות שעולות פי ארבע וחמש מהעדשה הזאת וגם אצל יצרנים גדולים כמו ניקון וקנון.

שוב, תצטרך לספק לכך סימוכין.

תכנון אופטי חדש לחלוטין = עדשה ואלמנטים קטנים יותר עם שטח כיסוי שמכסה חיישן APS-C

וגם כאן. סכמות המבנה האופטי מופיעות באתרים של היצרנים. אם הטענה שלך נכונה, אז לא תהיה לך בעיה למצוא זוג דוגמאות שמוכיחות אותה, נכון?

היקרות הן יקרות בגלל המרכיבים האופטיים - במידה ויש עליהן תווית DX EF-S וכדומה, הן לא מכסות יותר מהחיישן הזה

אם אתה משווה עדשת קרופ ב-$100 לעדשת FF ב-$1000 אז באמת תראה הבדלים ברמת ההשקעה ובטכנולוגייה. אבל איזה הגיון יש בהשוואה כזו? אם תשווה עדשות במחיר דומה, תראה שלטענה הזו אין בסיס.

תכנון עדשות זה לא תכנון ליבות לכרטיסי מסך -חדש יותר לא אומר טוב יותר אלא יעיל יותר וזול יותר לייצור.

לא טענתי בשום מקום שעדשות חדשות הן בהכרח איכותיות יותר, אבל אם אתה כבר מעלה את הנושא הזה, אז באופן כללי כן יש שיפור מתמיד באיכות האופטית של עדשות. כמובן שיש יוצאים מהכלל, אבל כשמשווים עדשות מקבילות בתכונות ובמחיר מדורות שונים אפשר לראות קו ברור של שיפור.

לא אמרתי שהיא עדשת APS-C אלא שישנם תכנונים חדשים למצלמות דיגיטליות, שמה לעשות, תוכננו לפני שחרור דור הFF הנוכחי ויועדו לאופטימום ביצועים על APS-C

אני מבין שגם בדקת אותה על מצלמת FF? אם כן, למה שלא תשתף אותנו בכמה קרופים שמשווים את התוצאות לאלה של עדשה דומה שכן "אופטימלית" על FF?

כון, ובשביל לנצל חיישן של 15 מ"פ לא הייתי ממליץ לאף אחד לרכוש עדשת ZEISS לAPS-C שלא יהיה לה ערך או שימוש על FF.

אין צורך בעדשות CZ כדי לנצל חיישן 15 מ"פ. יש עדשות זולות שמסוגלות לעשות זאת.

ולידיעתך, גם בניקון וגם בסוני ניתן להשתמש בעדשות APS-C על FF. ה-A900 למשל נותנת בקרופ ל-APS-C כמות וצפיפות פיקסלים דומה לזו של ה-A700. אין שום סיבה לא לנצל את זה עם עדשות APS-C איכותיות.

כרגע רוב העדשות הקטנות משתמשות בעיקר במרכז ההיטל לכן לא רואים את המגבלות שלהן בחיישנים עם כמות פיקסלים נמוכה.

"עדשות קטנות" as in "עדשות ל-APS-C"? אם כן, אז גם לא ייראו שום מגבלות חדשות, כי אין שום טעם להשתמש בהן עם חיישנים גדולים מלבד במצב קרופ. הן מראש לא מיועדות לכסות חיישנים גדולים יותר.

מספיקה עדשה איכותית? מה שאני אומר שמספיקה גם לרוב עדשה לא איכותית עקב מה שכתבתי לפני רגע.

עדשה לא איכותית (כמו אותן עדשות שקנית עם ה-404) לא תנצל את החיישן של ה-A350 שלך.

בנוסף לכך העדשה הזאת לא מומלצת לו לפנטקס בעיקר בגלל האיטיות (היחסית) של המנגנון המכני שממקד את העדשות בפנטקס.

היא לא מומלצת על ידך, אבל רוב המשתמשים דווקא כן ממליצים עליה. ובצדק. אין עדשת 70-300 טובה יותר בתקציב הזה.

הטיעון בנושא מהירות הפוקוס של העדשה כפקטור משמעותי נגדה מופרך, ראה למעלה. המהירות שלה בסדר גמור. יש עדשות מהירות יותר, אבל מלבד במצבים של הנטינג אין לכך כל משמעות. אי אפשר להבחין בהבדל בין פוקוס שלוקח 0.10 שניה לפוקוס שלוקח 0.13 שניה.

פורסם

אקשן בפורום :yelclap:

פורסם

זה שאתה בור ועם הארץ בכל הקשור לנתונים האופטיים של העדשות עליהן אתה מדבר

ומסיק מסקנות בגלל דעות של "רוב המשתמשים"

אתה מתחיל להישמע כמו פולניה זקנה שאומרת שה"שכנים אמרו".

ומוציא מהקשרם כל מיני טיעונים בשביל לנפק את התגובות ההזויות שלך בשביל להראות לנו שאתה בעצם זה שמבין כאן משהו-

באמת נראה לי בדיחה גרוטסקית.

חבל רק שאתה עושה מעצמך צחוק בפורום שאתה מנהל.

אני לא חייב לספק לך שום סימוכין טכניים לשום דבר,

ברור שלא קראת מספיק מפרטים אופטיים של עדשות אם אתה מדבר בצורה כזאת,

בכל קטלוג של עדשות של ניקון מצויין באיזה עדשות משתמשים ברכיבים אופטיים היברידיים

זה לא סוד תעשייתי שמור.

זה פשוט לא נמצא עדיין בין שלל העובדות שבחרת לאכסן במוח שלך.

צר לי, אבל פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר.

למה ברור שבעדשות החדשות יש שיפור? כי השכנים אמרו, או כי רוב המשתמשים באיזה פורום אמרו? או שזאת עוד דיעה קדומה שלך.

לך אל הBEERCAN ואל ה75-300 מאותה תקופה. אין לך עד היום עדשה יותר חדשה זולת עדשות הG שמתקרבות אליה.

העדשות הזולות שקניתי הן עדשות זולות, כואב לך הלב או משהו?

אתה טוען שעדשה 28-80 של FF לא מכסה חיישן APS-C? השתגעת? לקחת משהו? לא אמרתי שהיא איכותית. לקחתי אותה כי במחיר הזה שווה לקחת עדשה שהיא זהה לעדשה חדשה שנמכרת ב900 ש"ח עם עוד עדשה וגם גוף שאפשר להשתמש בו בשביל ללמד צילום.

מזמן לא קראתי גיבוב כזה של שטויות באף פורום.

כאן זה כבר עבר את גבולות הטעם הטוב.

אין לך אפילו מושג על איזה מנגנון מכני של פנטקס אני מדבר.

אבל אתה עונה על חיישני מיקוד... וואו.

-------------------------------------------------------------------

אם אני טוען שהשתמשתי ברוב רובן של מאות העותקים האלה יכול להיות ש:

א. אני משוגע

ב. אני שקרן

ג. אני אומר את האמת

ואם אני אומר לך שוב שמכרתי את העדשות האלה באחת החנויות הגדולות הארץ ובעוד חנויות במשך תקופה של כ8 שנים

כל עדשה הוצאתי מהקופסה, הרכבתי על מצלמה של חנות, והדגמתי ללקוח. ואחרי זה כשהלקוח חזר וביצע את הרכישה הרכבתי לו עדשה אחרת על המצלמה שלו

וגם שם וידאתי שהכל בסדר עם הפריט הספציפי שעזב לי את הידיים לפני שהוא עוזב את החנות.

אבל ניחא:

אתה קורא לי שקרן

אני בתמורה לא אקרא לך אידיוט. אלא "מומחה".

;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים