עבור לתוכן

בקשה להמלצה על מצלמה השאלון בפנים

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? אני מתכוון לקנות בארה"ב - על כן עד 600$.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? הרבה נופים, רחובות, אנשים, אירועים, גם בתנאי תאורה פחות טובים (נניח בתוך הבית)

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

אני אוהב יותר את התמונות ללא הפלאש אבל אם חשוב לי לתפוס את הרגע אז אני מוכן גם עם פלאש מוקפץ.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

לא.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? יש לי פוג'י ישנה S5000 שהתיקון שלה יעלה כבר יותר ממצלמה חדשה. בסה"כ הייתי מרוצה, אבל היא מדור אחר...

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? להדפיס. גודל הנייר, אני מעריך, A4.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. אני לא יודע. הייתי רוצה זום אופטי לא פחות מ15.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא מהותי, אבל אני לא רוצה להחליף עדשות ולהרכיב פלאשים...

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? ממש לא.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב.

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) חלקי

תמיכה בפורמט RAW לא יודע מה זה.

מצב M מלא לא חשוב.

אפשרות לפוקוס ידני

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) לא יודע מה זה.

תושבת לפלאש חיצוני עדיף אבל לא קריטי.

מסך מסתובב כדאי, אבל לא קריטי.

עינית אופטית או אלקטרונית לא יודע.

מצב צילום ווידאו מיוצב - אם הכוונה שיהיה וידאו אז זה חשוב מאוד ובאיכות גבוהה.

כמות פיקסלים - לא פחות מ10.

יצרן - לא חשוב.

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? לא יודע

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? לא יודע.

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? אני אשתמש בפלאש. את החלק השני של ההשאלה לא הבנתי.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - לא משנה שלי.

תכונות אחרות

אם תפרט כמה כל אחד מהפיצ'רים האלה מהותי לך יהיה הרבה יותר קל לעזור לך למצוא מצלמה שאופטימלית לצרכים שלך.

אני חושב שבגדול אני פשוט מעוניין במצלמה עם עדשה מובנית הכי איכותית שיש. ראיתי את הקאנון החדשה, SX1 IS , אבל לצערי לא מוכרים אותה בארה"ב, ולא מוכנים להגיד לי מתי ואם כן, והמחיר שלה בארץ יקר לי מידי... אני רוצה לתפוס את הרגע ואין לי את הזמן להחליף עדשות ולהרכיב פלאשים, גם במחיר של תמונה קצת פחות איכותית (לא חושב שבעין שלי אני אבדיל).היו לי גם מחשבות על הניקון D90 שהיא הריפלקס עם הוידאו היחידה שראיתי, אבל שוב, כל העניין עם העדשות מסורבל.

תודה מראש!

פורסם

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? הרבה נופים, רחובות, אנשים, אירועים, גם בתנאי תאורה פחות טובים (נניח בתוך הבית)

קח בחשבון שמצלמות חיישן-קטן לא מצטיינות באור חלש (בהשוואה ל-DSLR).

אני אוהב יותר את התמונות ללא הפלאש אבל אם חשוב לי לתפוס את הרגע אז אני מוכן גם עם פלאש מוקפץ.

פלאש מוקפץ קיים רק בפלאשים חיצוניים.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? להדפיס. גודל הנייר, אני מעריך, A4

כמות פיקסלים - לא פחות מ10.

אין צורך ב-10 מ"פ בשביל A4. גם פחות מחצי מזה מספיק (אבל כבר לא מיוצרות מצלמות כאלה כיום).

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. אני לא יודע. הייתי רוצה זום אופטי לא פחות מ15.

עזוב את מכפלת הזום. מה טווח העדשה במ"מ שאתה מחפש? לפי הנושאים שתיארת למעלה, גם 28-100 יספיק.

מצב צילום ווידאו מיוצב - אם הכוונה שיהיה וידאו אז זה חשוב מאוד ובאיכות גבוהה.

מכיוון שחשוב לך ווידאו, מצלמות DSLR (שדווקא כן מצטיינות באור חלש) הן לא אופציה. לפחות לא אלה שבתקציב שלך.

אני חושב שבגדול אני פשוט מעוניין במצלמה עם עדשה מובנית הכי איכותית שיש. ראיתי את הקאנון החדשה, SX1 IS , אבל לצערי לא מוכרים אותה בארה"ב, ולא מוכנים להגיד לי מתי ואם כן, והמחיר שלה בארץ יקר לי מידי...

מה רע ב-SX10 או באולימפוס SP570? שתיהן דומות למדי ל-SX1, ונופלות ממנה בעיקר ברזולוצית הווידאו. הנושא הזה כל כך משמעותי לך?

אני רוצה לתפוס את הרגע ואין לי את הזמן להחליף עדשות ולהרכיב פלאשים, גם במחיר של תמונה קצת פחות איכותית (לא חושב שבעין שלי אני אבדיל).היו לי גם מחשבות על הניקון D90 שהיא הריפלקס עם הוידאו היחידה שראיתי, אבל שוב, כל העניין עם העדשות מסורבל.

אין בעיה להשתמש ב-D90 עם עדשת אולטרה-זום שתחסוך את הצורך בהחלפת עדשות. טמרון 18-270 (שמקבילה ל-27-400 בקירוב) תתאים מאוד. הבעיה היא שקיט כזה עולה כ-$1500 - כמעט פי 3 מהתקציב.

המצלמה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שעומדת בכל הדרישות שלך וקרובה לתקציב היא הפוג'י S100fs שעולה $650 ב-B&H. איכות התמונה שלה באור חלש טובה יותר מרוב המצלמות שאינן-DSLR, יש לה עדשת זום 28-400 - טווח שמכסה כמעט כל נושא צילומי ובוודאי את כל הנושאים שציינת, המקרו שלה לא רע, יש לה 11 מ"פ, מייצב, מסך מסתובב, ווידאו עם אפשרות לשינוי הזום בזמן הצילום ועוד הרבה דברים אחרים. החיסרון העקרי שלה הוא המשקל - 970 גרם, קרוב למדי ל-D90 עם עדשת אולטרה-זום בעלת טווח מקביל (כ-1200 גרם).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה מקרב לב על התשובה המושקעת.

האם אתה רואה את הפוג'י כמצלמת הSLR הטובה ביותר הקיימת (למעט חסרון המשקל) מבחינת הנתונים שציינת?

האם היא עדיפה על הקאנון והאולימפוס שכתבת?

לגבי איכות הוידאו - אמרתי לעצמי, HD זה העתיד, ואם אני אקנה מצלמה שלא תומכת בזה אני אולי אצטער על זה.. אולי אני טועה?

תודה!!

פורסם

האם אתה רואה את הפוג'י כמצלמת הSLR הטובה ביותר הקיימת (למעט חסרון המשקל) מבחינת הנתונים שציינת?

שים לב שלא מדובר על SLR או DSLR, אלא על דמויית-SLR. במילים אחרות, מצלמה עם חיישן בגודל של חיישן במצלמה קומפקטית, אבל עם גוף שדומה ל-DSLR.

האם היא עדיפה על הקאנון והאולימפוס שכתבת?

ברוב הדברים בהחלט כן. החיסרון המשמעותי שלה בהשוואה אליהן הוא המשקל והמימדים. אם אתה יכול לחיות עם הנושא הזה, אז סביר להניח שתהנה ממנה מאוד.

לגבי איכות הוידאו - אמרתי לעצמי, HD זה העתיד, ואם אני אקנה מצלמה שלא תומכת בזה אני אולי אצטער על זה.. אולי אני טועה?

תלוי כמה ווידאו חשוב לך. לי למשל אין שום צורך ביותר מה-640x480x30 שמקבלים בפוג'י. הכי פשוט שתוריד סרטונים שצולמו איתה ותבדוק אם הם עומדים בצרכים שלך:

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms100fs/page6.asp

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_s100fs-review (חפש בדף את הסעיף Movie Mode)

פורסם
  • מחבר

שוב תודה תודה. קצת קראתי ועיינתי על הפוג'י, ומצאתי חסרון גדול מבחינתי - זמן הבטריה הקצר מאוד. אם אני מוסיף את זה למימדים אז אלו שני חסרונות שגורמים לי לתהות (שוב, וסליחה על כך) האם אותה אני רוצה.

במידה ואני לא הולך עליה - מה הן ההמלצות? האולימפוס והקאנון? מה עם פאנאסוניק? ראיתי שיש להם מצלמות טובות ואף מומלצות כאן בפורום אך לא המלצת עליהן.

אשמח לתשובה ואני מתנצל על הטרחה![br]פורסם בתאריך: 12.12.2008 בשעה 13:15:00

אגב , שכחתי לציין , מה אתה אומר על הLUMIX G1 ?

קצת יקר יותר , אבל האם העדשה הכלולה תספק אותי? האם שווה את הפער במחיר?

תודה

פורסם

קצת קראתי ועיינתי על הפוג'י, ומצאתי חסרון גדול מבחינתי - זמן הבטריה הקצר מאוד.

זמן הסוללה קצר ביחס למצלמות אחרות באותה קטגוריה, אבל בפועל הוא לא מהווה בעיה של ממש. אם תעבור על צילומים שלך עם ה-S5000 סביר שתגלה שיש מעט מאוד מקרים (אם בכלל) שבהם הגעת ל-230 צילומים ביום. בכל מקרה, יש לזה פתרון מאוד פשוט. קונים 2 סוללות רזרביות עולות ב-eBay ב-60 ש"ח (כולל משלוח לארץ) ומשלשים את זמן הסוללה. אם אתה ממילא הולך עם תיק, אז אין שום משמעות לעוד כמה עשרות גרמים ששוקלות הסוללות או הסוללה הרזרבית.

במידה ואני לא הולך עליה - מה הן ההמלצות? האולימפוס והקאנון? מה עם פאנאסוניק? ראיתי שיש להם מצלמות טובות ואף מומלצות כאן בפורום אך לא המלצת עליהן.

הפנסוניק FZ50 היא מצלמה וותיקה וטובה, אבל הזום שלה מתחיל רק ב-35 מ"מ, ובעיני זה חיסרון גדול. ה-FZ28 חדשה יותר וכן כוללת עדשה רחבה, אבל אין לה תושבת לפלאש כמו באולימפוס ובקנון. כרגע זה אולי לא נראה לך כמו חיסרון, אבל אם אתה לא מצלם רק באור יום אז מדובר חיסרון בהחלט משמעותי. עם פלאש כזה אפשר לעלות ללא מאמץ רב מתוצאות גרועות בתאורת חדר, לתוצאות שעולות על אלה שמקבלים עם מצלמת DSLR (ללא פלאש חיצוני). הסברים כאן:

http://boren.sent.com/photography/articles/Lighting

http://boren.sent.com/photography/articles/Lighting2

הפוג'י שוקלת יותר מה-FZ28/SP570/SX10, אבל יש לה כמה יתרונות משמעותיים:

- איכות הרבה יותר טובה ב-ISO גבוה (וכתוצאה מכך תוצאות טובות יותר באור חלש)

- מסך מסתובב

- אפשרות לצילום שתי תמונות בו זמנית - אחת ללא פלאש, השניה עם. שימושי מאוד במצבים שבהם אתה לא בטוח שתמונה ללא פלאש תהיה חדה. עם מצלמות אחרות צריך להחליט מראש אם בוחרים בצילום עם פלאש ישיר וכל מוותרים למעשה על האפשרות שהתוצאה תהיה טבעית ומחמיאה, או אם מנסים בכל זאת לצלם ללא פלאש ומסתכנים בתמונה מפוספסת. במצב הצילום הכפול של פוג'י אפשר להחליט על כך לאחר הצילום, מול המחשב בבית.

- גלגל זום מכאני - מהיר ומדוייק יותר מזום אלקטרוני

- שקע לכבל משחרר

- RAW מהיר

- ממשק משתמש טוב יותר

אשמח לתשובה ואני מתנצל על הטרחה![br]פורסם בתאריך: 12.12.2008 בשעה 13:15:00
אגב , שכחתי לציין , מה אתה אומר על הLUMIX G1 ?

קצת יקר יותר , אבל האם העדשה הכלולה תספק אותי? האם שווה את הפער במחיר?

אין שום בעיה :)

ה-G1 מצלמה מצויינת, אבל אין בה אפשרות לצילום ווידאו.

פורסם
  • מחבר

מעולה. אני חושב שאלך על הפוג'י. תודה על כל העזרה.

פורסם

אם אתה יכול לחיות עם המימדים שלה אז אני בטוח שתהנה ממנה. אבל אולי כדאי לך לבדוק אותה בחנות כדי להיות בטוח לגבי נושא הגודל והמשקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים