עבור לתוכן

אז מה דעתכם על "יוזמת השלום הערבית"

Featured Replies

פורסם

קשה מאוד להשוות בין רמת הגולן לבין סיני

כמו כן קשה להסכים להנחה שלך שהמיצרים "עוזרים" לחמאס . ( צריך להגדיר מי המיצרים ומהיא העזרה )

המיצרים העוזרים מתחלקים לשתי קבוצות:

אנשים שבפועל לוקחים נשק ומעבירים אותו במנהרות.

הממשל שעוצם עין, ולא מונע את ההברחות ובכך למעשה משתף פעולה עם המבריחים.

פורסם

אני הייתי מגדיר זאת במעט יותר זהירות אבל אי אפשר להתכחש לעובדות וכמו כן אינך לוקח בחשבון את הבדווים ( שאולי נופלים אצלך תחת הקטגוריה של ה"מיצרים" ) שיסייעו לכל אחד תמורת תשלום בין אם זה מיצרי או חמאסי או ישראלי .

דבר נוסף שעליך לקחת בחשבון הוא את האיום של האחים המוסלמים ( שפועלים יד ביד עם החמאס ) נגד המישטר המיצרי .

בכללי אני חולק עליך בנושא ההצהרתי של המישטר המיצרי שאין לו אינטרס לעזור לחמאס - נהפוכו !

כמו כן ראה את ההצהרות האחרונות של מיצריים בנוגע לאי יכולתם להשלים עם " נסיכות חמאסית " בגבולם הצפוני .

ואם אתה היית מיצרי - מה היית עושה ולמה ?

פורסם

אם המצרים ירצו לעצור (או לפחות להפחית משמעותית) את ההברחות, כל מה שהם צריכים זה לעשות מחסום בכניסה לרפיח המצרית. ולשלוח כמה חיילים שיבדקו רכבים.

הבעייה כידוע, שהם לא רוצים.

פורסם

^

אתה מצפה שהם יצליחו לעשות עם אלף שוטרים חמושים קל , דבר שאוגדת שיריון וצנחים לא הצליחו?? :screwy:

דווקא המצב בעזה עוזר למצרים כי זה נותן לקיטור המוסלמי הדתי במצרים מקום להתפרץ.

פורסם

לא הבנת אותי

להלחם במנהרות - זה קרב אבוד.

אבל מה הבעייה להקים מחסומים לבדיקה בכניסה לרפיח המצרית? עדיין יהיו הברחות, אבל יהיה הרבה יותר קשה להבריח נשק כבד כמו מרגמות 120 מ"מ, טילי נ"ט ונ"מ, מקלעים ותחמושת בכמויות גדולות. הם לא יחפרו מנהרות עד אל-עריש.

פורסם

אם יש לך כסף תקבל הכל

אם החמאס מוכן לשלם יביאו לו הכל

אפילו טנקים

פורסם

לא הבנת אותי

להלחם במנהרות - זה קרב אבוד.

אבל מה הבעייה להקים מחסומים לבדיקה בכניסה לרפיח המצרית? עדיין יהיו הברחות, אבל יהיה הרבה יותר קשה להבריח נשק כבד כמו מרגמות 120 מ"מ, טילי נ"ט ונ"מ, מקלעים ותחמושת בכמויות גדולות. הם לא יחפרו מנהרות עד אל-עריש.

הם לא מצליחים לשלוט על קטע קטן בעיר אז הם יצליחו לשלוט על קטע יותר גדול?? די לא הגיוני

פורסם

אני מציע לקרוא מה שאני כותב לפני שאתה מגיב שזה לא הגיוני

לא צריך לשלוט אפילו בחצי בית, כל מה שצריך זה להקים מחסום מחוץ לעיר

אם יש לך כסף תקבל הכל

אם החמאס מוכן לשלם יביאו לו הכל

אפילו טנקים

החזבאללה השיג טנקים בזמנו (מתישהו בשנות ה 90) בחורינו המעופפים הפכו את הטנקים למתאימים למחזור.

הבעייה שלנו זה טילי נט, נמ, ורובי צלפים וחומרי נפץ שיכולים לפגוע בחיילים אם תהיה פעולה בעזה. וזה יש לחמאס בשפע רב

פורסם

^

ראית פעם מפה של רפיח המצרית??

אמנם יש לה רק רק שני כבישים ראשיים שמובילים אליה אבל יש המון כבישי עפר. תנסה לספור.

וחוץ מזה רפיח איננה עיר בצורה הקאלסית ויש הרבה חוות וכפרים שמקיפים אותה

פורסם

כמובן שהחמאס לא צריך טנקים אבל מקלעים כבדים יתקבלו בברכה.

פורסם

^

הם כבר התקבלו תודות לאולמרט שאישר העברת BTRים (שעליהן מורכבים מק"כים)

פורסם

אז שישימו את המחסומים (בין השאר) מזרחית לאל-עריש. :nixweiss:

זה בטח הרבה יותר יעיל מ 1000 חיילים שמאוננים שמפטרלים על הגדר כשמנהרות באורך קילומטר עוברות תחתיהם.

פורסם

דבר ראשון המספר המדויק הוא 750 איש(לפי התיקון להסכם השלום).

דבר שני, הם לא יכולים לעשות מחסומים כיהכמ"ג המצרי יכול להתפרש רק ברצועה של 14 ק"מ בצמוד לגבול ישראל (כדי שייקיים את השם שלו משמר גבול).

ונגיד ומאפשרים לו לנוע-

ומה בדיוק הם יצליחו לחסום??? ונגיד שהם יצליחו לחסום- פשוט יבואו מדרום סיני. אז לפי שיטתך נעמיד עוד מחסומים.

כמה מחסומים אתה מצפה שהם יצליחו להעמיד עם 750 איש???

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים