עבור לתוכן

רוצה להתחיל לעבוד כטכנאי מחשבים

Featured Replies

פורסם

אתה משווה מוסכניק לטכנאי מחשבים ?

שנת 2008 תתעורר 2009 בפתח .

ההבדל היום בין טכנאי מחשבי למכונאי רכב זה כמו ההבדל בין עגבניה רגילה לעגבניה שרי .

הם " אנשי מקצוע " הרבה יותר מוערכים ואיתם לא מתווכחים על תיקון של 20 - 30 שקל אתה מקבל ישר בעיטה בתחת .

וכל תיקון שלהם זה יותר מ 100 שקל וחלקים אצלם לא מסמורטטים באתר ZAP .

טכנאי מחשבים זה כמו נערת שעשועים ( סינית על האופנוע - רמבו ) אם אתה עובד ומשלמים לך 18 ש"ח לשעה תנשק להם את כפות הרגליים.

ואני לא אשקר אני כועס מאוד על חנויות גדולות כמו KS_ ואייבו_ _ שהרגו את השוק והפכו את שוק המחשבים לשוק של מזון " באסטה " .

ואני גם כועס על כל הילדים בני 14 ולא בני 14 שעושים " ביקורים " ומתקנים מחשבים בלי הסמכה ותעודה מסודרת ובגללם השוק מוצף בזבל ( סליחה על המילה ) ואז יש כמות מטורפת של טכנאים לא מוכשרים ולא מקצועיים והרמה של המקצוע הופכת ללעג בוז והתמורה והיחס בהתאם .

יש 1000 מכללות קיקיוניות ולא מוכרות שעושות קורס חודשיים ומעבירים אנשים להסמכה של A+ והרמה שלהם בהתאם , בצבא למשל טכנאי מחשבים זה הכשרה של כמעט 8 חודשים (ניסיון אישי ) ולא חפיף .

והניסיון משחק הכי הרבה תפקיד עם תעודה אפשר לנגב את התחת ושאני רושם ניסיון זה שנים במעבדה או שטח ולא באתר אינטרנט .

כבר ראיתי טכנאים שעברו קורסים " מהנדס רשתות מייקרוסופט " מה הם שווים לא יודעים להבדיל בין ציפצוף של זיכרון ושל כרטיס מסך , הבנה וקריאה של תקלות ברמה של כיתה א' .

סלח לי שאני שואל -- אבל על מה אתה כ"כ כועס?

על זה שהמחירים של חלפי המחשב שפויים יחסית? באו כמה חברות (שנויות מאד במחלוקת לצורך העניין, אבל בשל תחומים אחרים לגמרי), שברו את השוק והמחירים נאים כיום לצרכן. אתה זוכר שתחרות בריאה במדינה מערבית היא בעצם טובה לנו, נכון? אף אחד לא חייב לקנות מהן משהו אם הוא לא נראה טוב בעיניו.

ובקשר לדבר השני שאמרת: אני חושב שמה שאתה באמת מתקשה לקבל כאן היא עצם העובדה ש.. באמת כל ילד יכול לעשות את העבודה. מה לעשות, בעיית המחשב הממוצעת, נקרא לה כך, כמעט תמיד תהיה פשוטה מאד לפתרון. קצת אלמינציה, קצת חלפים שהכנת מראש וזו ממש לא בעיה לאתר *כל דבר* שרוצים. מוסכניק, לצורך העניין, מטפל בדברים שדורשים הרבה יותר נסיון והכשרה מאשר טכנאי מחשבים ממוצע. בוא נשאל את זה אחרת, נניח שעשית דיאגנוזה למחשב והגעת למסקנה שהלוח תקול, אתה רץ לתקן אותו עם אמצעי הלחמה וידע אלקטרוני כלשהו? לא חביבי. אתה זורק את הלוח (כמו כולם) ושם חדש. כנ"ל לגבי דיסק קשיח. או מעבד. או כרטיס מסך. או זכרונות. ברור שהמחשב זו מכונה מאד מסובכת, אבל מורכבותה האמיתית אינה באה לידי ביטוי בתיקונים או בתחזוקה, אלא בטכנולוגיה (שם להזכירך לא מועסקים "טכנאי מחשבים" שעובדים על 18 ש"ח לשעה, אלא מהנדסי אלקטרוניקה, מחשוב ותכניתנים שיורדים לאכול ב"מוזס" אחרי שסיימו ת'משמרת ב- הכנס-שם-של-חברה-כלשהי-ברמת-החי"ל ועשו הון קטן).

בידודות, כן? :hi:

• תגובות 54
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם בשנות ה 80 ו ה 90 מחשבים היו דבר קל לא ?

והמחירים אולי היו במאות אחוזים יותר אבל ידעת שאתה קונה מחשב מאבא ולא מאיזה " איש עסקים " שכל הקשר בינו לבין מחשבים זה כמו הקשר ביני לבין נשיא איראן

איפה הרמה של הטכנאים ? פעם טכנאי היה " הייטק " עם תעודות מוסמך ! , קבלה של קהל מסודרת כמו שאתה נכנס למשרד עו"ד , מישהו היה בחיים אז ?

חלקים חדשים ולא מחודשים ולא משופצים ...

היחס ללקוח היה כמו אלוקים , דיברו אלייך בצורה מכובדת לא היית עושה זבל מתוך 1000 ברשת , קיבלת שירות מעולה כמו לקוח באל על .

פעם היו משלמים 100 שקל לטכנאי שיעשה פירמוט ? פעם הלכו לטכנאי חאפר ? לא כי המחשב היה " יקר "

אולי הבעיה שפעם הלוחות היו JUMPERS והיום זה FREE וכל אידיוט יכול להתקין כרטיס זיכרון ... או מעבד בלי לכוון מתחים . למרות שגם זה לא בדיוק תורה מסיני והאינטרנט היה דף HTML והנהלת HWZONE עוד שיחקו ב ATARI ולא היה פורומים כאלה מסחריים עם פרסומות ...

אבל עם כל הכבוד לתקלות הקלות מאז שקיים השוק של המחשבים " תעודה של טכנאי בחודש וחצי ופורומים של חומרה לגיל הרך " 90 אחוז מהטכנאים שראיתי לא יודעים את העבודה חבורה של חובבנים אומללים .

תלכו לכל הרשתות הגדולות 80 אחוז מהם מעסיקים טכנאים בלי תעודה ... שהתחום המקורי שלהם זה " טכנאי מיזוג , מקררים " .

מתוך 10 טכנאים ברשת גדולה ( מעבדה ) 1 אולי ברמה סבירה השאר לא שווים את המילה טכנאי .

אני קורא לכל הרשתות הגדולות באינטרנט תעלו כולם מחירים במאות אחוזים תאמינו לי כולם יקנו כמו שאז כולם קנו וסתמו את הפה ותשפרו את השירות ורמת החלקים ותחזירו את הכבוד לתחום שנקרא " מחשבים " ותעסיקו טכנאים ואנשי מקצוע רק עם תעודות ותזרקו כבר את כל החאפרים שאתם מעסיקים ואז אולי הרמה של השוק תעלה ויתייחסו לאנשי מחשבים ולתחום החומרה בצורה רצינית ולא כמו אל " פלאפל קובי או שוקי פיצוחים בע"מ "

שכל שני וחמישי מוציאים DDR2 DDR3 שההפרשים בינהם זה בדיחה עלובה רק גימיק למכור חלקים ולעשות פרנסה והשוק ניהיה ליצנות זה המצב

אז שיוציאו במקום 100 מעבדים 5 עם הפרשי ביצועים גדולים בינהם ומחירים גדולים במקום למלא את השוק ב 10000 מעבדים עם הפרשים של 10 אחוז.

ואני יכול להוסיף עוד 100 אלף דוגמאות ..

שרכב קוראני דפקט עולה 70 אלף אף אחד לא מתווכח ומשלם ... אז מצידי שככה יהיה עם המחשבים ואז בטוח תהיה פרנסה וגם כל ה"עמך" שעושים השוואת מחירים באינטרנט שחושבים שמחשב זה עגבניות ומלפפונים אולי יפנימו שעידן ה " חאפר זול " נגמר ולמי שאין כסף שישחק בגולות או תופסת בחוץ .

לכו ל KS_ כל הלקוחות שם מרמת עמידר ובת ים מהנדסי מחשבים מוסמכים (: ככה זה שבאים אלייך לקנות מחשב ב 1000 שקל עם 100 תשלומים

פורסם

לא יודע האם אתם דוברי אמת או לא- אני מכיר בחור בשם יובל הירש שהיה טכנאי מחשבים בצבא (בחיל האוויר) וסיים את הקורס טכנאים בג'ון ברייס במחזור אחד לפניי. הוא עובד כטכנאי מחשבים פרטי שלוקח 100 ש"ח לשעה. בנוסף לזה, הוא סיפר לי לפני כמה חודשים שהוא עובר להרצליה והוא גם עובד בחברה במת"מ שהוא אינו יכול להגיד את שמה. יש לציין כי יש לו רק 3 יח"ל מתמטיקה. במה נראה לכם שהוא מחרטט?

פורסם

אז הוא עבר ג'ון ברייס... אז... מי אמר שזה בכלל קשור...

הוא לא מרים שלט שרשום שמה בגדול "עברתי ג'ון ברייס, תביאו ת'מזומנים"

יש דברים אחרים שעזרו לו כנראה

פורסם

שKS_ מתקינים כונן קשיח ב 40 - 50 שקל ? זה רק מראה לאיזה פח אשפה ירד התחום אפילו שזה רק " להתקין 10 דקות " מינימום זמן מעבדה ?

100 שקל ! למה להרוס את השוק ? בשביל תאוות בצע ? ( שאתם ב KS_ תבקשו מהטכנאים שם תעודות בבקשה ל 90 אחוז אין )

וזה גם לKS_ אולי תעלו את המחיר של החלקים והשירות ? בגללכם ובגלל החברים שלכם השוק ניהיה מתחום מפואר "מחשבים" לסופרמרקט עם ריח רע של שכונה ...

יא חתיכת בכיין מתלהם, על כוחות שוק החופשי שמעת ? זכותם לעשות מה שהם רוצים במסגרת החוק, אם אנשים מוכנים לקנות שם בשביל לחסוך את הכסף, אז זה לא בעיה של החנות. ונכון שהמצב לא מזהיר ושיש הרבה בעיות, אבל עובדה שאנשים ממשיכים ונוהרים לחנויות הללו, כך שמה לעשות זה המצב.

כן, בשנות ה 90, אני זוכר, כשפלפאון היה עולה כמו מחשב, דקת שיחה בפלאפון היתה עולה כמו גלידה, היית מחובר לאינטרנט עם מודם בקצב של צב, חיבור לכבלים היה עולה כמו מנוי לחדר כושר ועוד הרבה שטויות, מזל שהתקדמנו.

פורסם

האמת שיש לי הרגשה שתכף אחת מהרשתות המוזכרות לא תהיה עימנו יותר אחרי ביקור (שלחו מהעבודה להתקין לו רשת) אצל איזה עורך דין שמכיר דברים מאחורי הקלעים.

ה' גדול :)

פורסם

אני מקווה שזו לא הרשת ממנה קניתי מחשב חדש בדיוק לפני יומיים.

:bash:

פורסם

עוד זמן מה תגלה. ממש "קינדר סורפרייז" ;D

פורסם
  • מחבר

גלשנו קצת מהנושא

אבל אששמח אם תספק לנו מי הרשת שהולכת לבית

פורסם

נגמר ב "י".

שזה כמה אפשרויות.

אני לא יודע האם בטוח וכדומה אז לא לתפוס אותי במילה. :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים