עבור לתוכן

רוצה להתחיל לעבוד כטכנאי מחשבים

Featured Replies

פורסם

חכמולוג תן לי לספר לך כמה מילים על " חאפר הגון "

היה לי חבר חכמולוג כמוך שעבד שכיר ובמקביל טכנאי " בלי קבלות " עד שיום אחד לקוח ( אבא של חבר טוב שלו ) החליט " שהוא רוצה יותר " והתקשר למס הכנסה ומייקרוסופט והוא בכלא עכשיו כי לא היה לו כסף לשלם תביעה של 470 אלף שקל וכמה כסף הוא עשה ? גרוש וחצי אבל שמתלבשים עלייך אתה מקבל רווחים שלא היו ולא נבראו

אז תקשיב לי טוב טוב אם אתה חושב שהחאפר ההגון יהיה בלי הלשנה ? אתה טועה .

אם תישב בכלא תשלח לי אימל אני מוכן לבקר אותך אני אארגן כמה מנהלים וחברי פורום להעניק לך אהבה ותמיכה נפשית .

נ.ב.

תיקח בגדים חמים חורף קשה מתקרב .

בעקרון אתה צודק, אבל אף אחד לא דיבר על התקנת תכנות של מיקרוסופט, לרבות מערכות הפעלה, ללא רישיון. בחיים לא עשיתי את זה ובחיים גם לא אעשה. למעשה, כרגע הזמנתי מחשב חדש עם גרסה חוקית לחלוטין של Windows XP Professional (שעולה כ- 590 ש"ח טובין ותקילין), ואנשים שלא מסוגלים לשלם על מערכת ההפעלה שלהם -- מצידי שלא תהיה להם אחת (או שיעברו לאלטרנטיבה ללא עלות כספית כמו ללינוקס, BSD וכדומה).

באשר לחשבוניות.. תראה-תשמע. לדעתי הגרסה שלך מעט פרנואידית. אני לא יודע מה הסיפור המדויק של חבר שלך, מה הוא עשה או כמה לקוחות היו לו -- אבל אני לא רואה טעם לדבר עם הילדון ששוטף לי את הרכב ביום שישי במושב וללחוש לו שמס הכנסה בעקבותיו. הכל עניין של פרופורציה ופרספקטיבה, וכל אחד יודע מהם בדיוק הסיכונים שהוא לוקח ובאיזה סדר גודל מדובר.

היה כאן שייעץ להפסיק לדבר על הקו האפור הזה.

אאמץ את המלצתו.

• תגובות 54
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעקרון אתה צודק ( תודה על הכנות ) , אבל אף אחד לא דיבר על התקנת תכנות של מיקרוסופט, לרבות מערכות הפעלה, ללא רישיון. ( אתה צוחק או רציני ? עם משפט כזה בבית משפט היית יוצא בלי תחתונים )

בחיים לא עשיתי את זה ובחיים גם לא אעשה. ( תיקן בצורה יפה וכנראה שלא סתם )

באשר לחשבוניות.. תראה-תשמע. לדעתי הגרסה שלך מעט פרנואידית. אני לא יודע מה הסיפור המדויק של חבר שלך, מה הוא עשה או כמה לקוחות היו לו -- אבל אני לא רואה טעם לדבר עם הילדון ששוטף לי את הרכב ביום שישי במושב וללחוש לו שמס הכנסה בעקבותיו. הכל עניין של פרופורציה ופרספקטיבה, וכל אחד יודע מהם בדיוק הסיכונים שהוא לוקח ובאיזה סדר גודל מדובר. ( לך תגיד בבית משפט שאתה ילדון ששוטף רכבים )

היה כאן שייעץ להפסיק לדבר על הקו האפור הזה.

אאמץ את המלצתו.

פורסם

איך בא לי לשלוח למייל הפרטי של כל בעלי החנויות את מה שרשמת עליהם....

תפסיק לדבר כמו איזה טרול וספאמר מעצבן ותענה לעניין כמו שמילק כבר אמר לך.

מעניין אם היום גוב טוב זה להבין ברשתות ביתיות ולבוא לאנשים הביתה ולסדר להם את הרשת ככה שהכל יעבוד כמה שיותר אופטימלי (למשל המלצות על ראוטרים שיעמדו בדרישות הלקוח כמו QOS, הרבה חיבורים וגם מהצד הטכני, הגדרות ראוטר, בדיקת איכות קו, הגדרות שיתוף, הדפסה וחומת אש בין המחשבים, פתיחת פורטים, Half-connections וכל החרא הזה).

פורסם

קודם כל ELDAN

אתה מדבר כמו אחד שמבין עניין וככול הנראה לא הלך לך הקטע עם טכנאי מחשבים , אני גם יכול להבין לפי התגובות שלך למה לא .

אתה שולל לחלוטין מקור פרנסה ובגלל ששמעת איזה מישהו אומר שאין בזה עבודה או שניסית בעצמך ולא הצלחת .

אתה מייעץ לבחורצי'ק "בתול" בזלזול לזנוח משהו שיתכן שזה מה שהוא אוהב (מחשבים)ולא "עורך דין" וכן הוא דווקא רואה עתיד ויכול להיות שהוא יצליח .

באמת שאני לא מבין למה אתה מנפח יותר מידי את השכל עם העקשנות שלך שוב ושוב ושוב ממש סתמת את כל האשכול עם זה , דיי .

תרגע צא תשאף אויר , האנשים בישראל הם לא "פח אשפה" מה זה השפה הזו ? לאט לאט

לגבי הנושא המרכזי

תראה אני בתחום 5 שנים , לא הכל ורוד וגם לא שחור צריך סבלנות יתר , זה שאתה תתקין איזה כרטיס או כל דבר אחר ממש לא אומר שסיימת את העבודה - רוב האנשים אוהבים הדרכה טובה, הסבר דרכי פעולתך , ייחסי אנוש טובים יגרמו לאנשים לבטוח בך ב - 100% אפילו שאתה יקר ב - 20-30 ש"ח !

בשנה הראשונה הכנסתי אולי 2000 ש"ח בחודש וזה דיי שבר אותי , כיום אני מפעיל עוד טכנאי ומגיע למשכורת יפה מאוד - יש לי לקוחות קבועים שמאוד מרוצים ממני - שזה דורש כמו שאמרתי קצת יותר מעבודה , אם צריך אני עובד 24 שעות ואם צריך אני נותך מענה באימייל ואם צריך אני מגיע לפעמים גם ללא תשלום .

בגדול תהיה סובלני מול כל סוגי הלקוחות , תתן שירות מקצועי ואמין - מומלץ לעבוד בחנות מחשבים לפני על מנת לרכוש ניסיון (לא משפחה\חברים) .

במידה ואתה לא מבין בסוג תקלה מסויימת תתייעץ זו לא בושה , יצא לי לראות שטויות של אחרים (חסרי ניסיון).

זהו

בהצלחה

ELDAN - חבל ........ המשך יום טוב

פורסם

אין בתחום הזה ג'וב טוב. שכח מזה. אתה יכול לגבות גג 200 שקלים. עבור אותם 200 שקלים הלקוחות יהפכו אותך לכלבה שלהם. כל הזמן טלפונים בערב "למה האינטרנט לא מתחבר?! למה האינטרנט איטי?! למה אני לא יכול להוריד?!" יהפכו אותך לסמרטוט.

אף אחד לא צריך את המקצועיות שלך. אנשים גם ככה לא מבינים כלום. אין להם יכולת להבדיל בין עבודה של טכנאי מקצועי לטכנאי חאפר. ואלה שיכולים לא צריכים אותך.

פורסם
  • מחבר

מי דיבר על התקנות לא חוקיות ?

תיכף תגיד שאני מצי לפרוץ לאנשים כתובות אמייל וחשבונות בנק תמורת תשלום

סךל הכול תיקונים קטנים פורמטים עם מערכות הפעלה חוקיות ותיקונים של ספקים וכאלה

לא דיברתי על להתחיל למכור 4870 או QX9775

סך הכול בקטנהה

ולגבי הבית סוהר

תעשה לי טובהההההההה!!!!!!!!!

אומנם מבייש להגיד את זה

אבל אני יודע מזה בית סוהר עוד לפני שאתה ביכלל יודע מזה לברוח מבית ספר!

לא התכוונתי לעבור על החוק או משהו בסיגנון..

כולה קצת תיקון מחשבים

פה בשדרות אין אייבורייייי!

אין קיאספי

אין אראמאס

אין כלוםםםם!!!!

יש שני חנויות

גנבם אחוש****

מה שאני סך הכול רוצה זה תיקון פה תיקון שם

זה הכול ...

בקשר ליחס

זה לא כזה נכון

דווקא באתי קיבלו אותי יפה הסברתי את הבעיה עם חיוך דיברנו על המחיר באתי עשיתי קיבלחתי מה מגיע לי והחלכתי לא היו טלפונים ולא היו שאלות של מי ומו.....

פורסם

בעקרון אתה צודק ( תודה על הכנות ) , אבל אף אחד לא דיבר על התקנת תכנות של מיקרוסופט, לרבות מערכות הפעלה, ללא רישיון. ( אתה צוחק או רציני ? עם משפט כזה בבית משפט היית יוצא בלי תחתונים ) *שיעול* מישהו נסחף היום *שיעול* (כבה ת'טלוויזיה, אנחנו לא ב"פרקליט כאן")

בחיים לא עשיתי את זה ובחיים גם לא אעשה. ( תיקן בצורה יפה וכנראה שלא סתם ) צודק. אני מנסה לתקן את העדויות המפלילות שלי עכשיו פן אגרר למשפט. יאללה-יאללה.

באשר לחשבוניות.. תראה-תשמע. לדעתי הגרסה שלך מעט פרנואידית. אני לא יודע מה הסיפור המדויק של חבר שלך, מה הוא עשה או כמה לקוחות היו לו -- אבל אני לא רואה טעם לדבר עם הילדון ששוטף לי את הרכב ביום שישי במושב וללחוש לו שמס הכנסה בעקבותיו. הכל עניין של פרופורציה ופרספקטיבה, וכל אחד יודע מהם בדיוק הסיכונים שהוא לוקח ובאיזה סדר גודל מדובר. ( לך תגיד בבית משפט שאתה ילדון ששוטף רכבים ) לא, אבל אני אגיד שאני סטודנט תפרן שתיקן כמה מחשבים של אנשים שהוא מכיר אישית, העביר הדרכות לגיל הרך ולקשישים ועוד והעז לקחת על זה כסף. לא אמרנו שאתה מכבה ת'טלוויזיה כבר?

פורסם

איך בא לי לשלוח למייל הפרטי של כל בעלי החנויות את מה שרשמת עליהם....

תפסיק לדבר כמו איזה טרול וספאמר מעצבן ותענה לעניין כמו שמילק כבר אמר לך.

מעניין אם היום גוב טוב זה להבין ברשתות ביתיות ולבוא לאנשים הביתה ולסדר להם את הרשת ככה שהכל יעבוד כמה שיותר אופטימלי (למשל המלצות על ראוטרים שיעמדו בדרישות הלקוח כמו QOS, הרבה חיבורים וגם מהצד הטכני, הגדרות ראוטר, בדיקת איכות קו, הגדרות שיתוף, הדפסה וחומת אש בין המחשבים, פתיחת פורטים, Half-connections וכל החרא הזה).

אני עומד מאחורי כל מילה אתה לא מאיים עלי , אני לא משקר וכל מה שאני רושם זה אמת לאמיתה .

ואני בטוח שאם התיבת פנדורה תפתח יצוצו עוד 10000 אנשים שיצדיקו אותי אין לי אינטרס לפגוע באף אחד סתם .

" חנויות " נתתי שמות של חנויות מוכרות וזה כולל את כל השוק לא אותם ספציפית " זה חולי של השוק " לא משהו שהם המציאו .

אין בתחום הזה ג'וב טוב. שכח מזה. אתה יכול לגבות גג 200 שקלים. עבור אותם 200 שקלים הלקוחות יהפכו אותך לכלבה שלהם. כל הזמן טלפונים בערב "למה האינטרנט לא מתחבר?! למה האינטרנט איטי?! למה אני לא יכול להוריד?!" יהפכו אותך לסמרטוט.

אף אחד לא צריך את המקצועיות שלך. אנשים גם ככה לא מבינים כלום. אין להם יכולת להבדיל בין עבודה של טכנאי מקצועי לטכנאי חאפר. ואלה שיכולים לא צריכים אותך.

כל מילה נוספת מיותרת .

פורסם

אתה לא הכלבה של אף אחד אלא אם אתה מאפשר זאת בגלוי (או סתם כי לא נעים לך לומר "לא"). כשמתקשרים אלי בקשר לבעיה שניתן לפתור ב 5-10 דקות שיחה -- בכיף, למרות שאני לא ממש חייב. חורג מגבולות הסביר? רבותיי -- בשביל זה אפשר לקרוא לי ולשלם. ידע שווה כסף, וזו לא בושה לומר את זה.

כפי שאתה לא הופך את המוסכניק שלך לכלבה טלפונית, אף אחד לא יהפוך אותך לשום דבר אם תדע את ה- "אני מאמין" שלך ותפעל לפיו.

-useless.

פורסם

אתה משווה מוסכניק לטכנאי מחשבים ?

שנת 2008 תתעורר 2009 בפתח .

ההבדל לצערי היום בין טכנאיי מחשבים למכונאי רכב זה כמו ההבדל בין עגבניה רגילה לעגבניה שרי .

הם " אנשי מקצוע " הרבה יותר מוערכים ואיתם לא מתווכחים על תיקון של 20 - 30 שקל אתה מקבל ישר בעיטה בתחת .

ואתה גם מדבר אליהם בשפה מכובדת ולא מנסה להיות חכמולוג " גאון מחשבים " כי גם תקבל בעיטה בתחת

וכל תיקון שלהם זה יותר מ 100 שקל וחלקים אצלם לא מסמורטטים באתר ZAP .

טכנאי מחשבים זה כמו נערת שעשועים ( סינית על האופנוע - רמבו ) אם אתה עובד ומשלמים לך 18 ש"ח לשעה תנשק להם את כפות הרגליים.

ואני לא אשקר אני כועס מאוד על חנויות גדולות כמו KS_ ואייבו_ _ שהרגו את השוק והפכו את שוק המחשבים לשוק של מזון " באסטה " .

ואני גם כועס על כל הילדים בני 14 ולא בני 14 שעושים " ביקורים " ומתקנים מחשבים בלי הסמכה ותעודה מסודרת ובגללם השוק מוצף בזבל ( סליחה על המילה ) ואז יש כמות מטורפת של טכנאים לא מוכשרים ולא מקצועיים והרמה של המקצוע הופכת ללעג בוז והתמורה והיחס בהתאם .

יש 1000 מכללות קיקיוניות ולא מוכרות שעושות קורס חודשיים ומעבירים אנשים להסמכה של A+ והרמה שלהם בהתאם , בצבא למשל טכנאי מחשבים זה הכשרה של כמעט 8 חודשים (ניסיון אישי ) ולא חפיף .

והניסיון משחק הכי הרבה תפקיד עם תעודה אפשר לנגב את התחת ושאני רושם ניסיון זה שנים במעבדה או שטח ולא באתר אינטרנט .

כבר ראיתי טכנאים שעברו קורסים " מהנדס רשתות מייקרוסופט " מה הם שווים לא יודעים להבדיל בין ציפצוף של זיכרון ושל כרטיס מסך , הבנה וקריאה של תקלות ברמה של כיתה א' .

פורסם

אה, אז אתה אומר שאם סיימתי קורס טכנאים בג'ון ברייס ואני מכיר את רוב החומר שלמדנו וקורא הרבה מאמרים וביקורות ב- hwzone כבר מ-2001, אז אני לא שווה כלום למרות זאת? יש לי תעודה של טכנאי מחשבים מג'ון ברייס, וזה לא אומר שאני לא שווה כלום, כי כאמור את רוב החומר של הקורס אני כבר מכיר. אני רוצה לעבוד בתחום על מנת שאוכל להשיג הנחות על רכיבי חומרה למחשב החדש מג'ון ברייס וגם להכיר יותר אנשים שמתעסקים בתחום המחשבים גם כן. במעבדה מסוימת לא יקבלו אותי?

פורסם

פששש גון ברייס ממש מכון וייצמן ... אל תתן לי לפתוח את הפה :]

יש 100 טכנאים של גון ברייס שעובדים בנטוויזן בתמיכה אינטרנט בפון , או בתור אנשי שירות ב 4000 ברוטו ..

פורסם

אה, אז אתה אומר שאם סיימתי קורס טכנאים בג'ון ברייס ואני מכיר את רוב החומר שלמדנו וקורא הרבה מאמרים וביקורות ב- hwzone כבר מ-2001, אז אני לא שווה כלום למרות זאת? יש לי תעודה של טכנאי מחשבים מג'ון ברייס, וזה לא אומר שאני לא שווה כלום, כי כאמור את רוב החומר של הקורס אני כבר מכיר. אני רוצה לעבוד בתחום על מנת שאוכל להשיג הנחות על רכיבי חומרה למחשב החדש מג'ון ברייס וגם להכיר יותר אנשים שמתעסקים בתחום המחשבים גם כן. במעבדה מסוימת לא יקבלו אותי?

תכף תגידו לי שקורס mcitp: mcse 2008 שעולה קרוב ל-20,000 ש"ח לא שווה כלום גם כן.

פורסם

תכף תגידו לי שקורס mcitp: mcse 2008 שעולה קרוב ל-20,000 ש"ח לא שווה כלום גם כן.

התעודה שווה שקל - עדיף לקחת את ה 20 אלף וללמוד רשת עסקית בשטח אצל מישהו מוסמך ( חברה גדולה ) .

זה גם... מי שמשנה זה הבנאדם ולא התעודות

בגלל " הבנאדם ולא התעודות " יש טכנאים כמו זבל ברמה ששואפת לאפס ומתייחסים אלינו כמו אל זבל מתי תקלטו את זה ?

שKS_ מתקינים כונן קשיח ב 40 - 50 שקל ? זה רק מראה לאיזה פח אשפה ירד התחום אפילו שזה רק " להתקין 10 דקות " מינימום זמן מעבדה ?

100 שקל ! למה להרוס את השוק ? בשביל תאוות בצע ? ( שאתם ב KS_ תבקשו מהטכנאים שם תעודות בבקשה ל 90 אחוז אין )

וזה גם לKS_ אולי תעלו את המחיר של החלקים והשירות ? בגללכם ובגלל החברים שלכם השוק ניהיה מתחום מפואר "מחשבים" לסופרמרקט עם ריח רע של שכונה ... ובמקום להשקיע ברווחים מהירים ורמה אפס תעלו מחירים ב 100 אחוז ותבנו סניפים עם מקומות המתנה קצת יותר מכובדים ותעלו את רמת הטכנאים שלכם ואת זמן ההמתנה לחלקים הדפוקים ? אפשר לעשות הרבה , כנראה שבשנות ה 80 ותחילת ה 90 הייתם בעלי פיצה ומזון ואתם לא יודעים מה היה פעם תתקשרו אלי אני אספר לכם " SPRINT מחשבים - משרד הביטחון " .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים