עבור לתוכן

רוצה להתחיל לעבוד כטכנאי מחשבים

Featured Replies

פורסם

היי

לא הרבה יוצא לי מהידע והקישורים שיש לי במחשבים

קצת תיקונים פה ושם משפחה וכאלה קצת מודינג , אבל מעבר לזה לא ממש יוצא..

לכן חשבתי להתחיל לתקן מחשבים בבתים

לבוא לקחת לעשות תיקונים למחשבים מקולקלים לשדרג וכאלה ..

פה בעיר יש שני חנויות מחשבים בילבד

ושניהם גנבים

לדוגמא: אחד מהם רצה למכור לי AGP X1650 ב480 שקל :lol:

(מה שאומר שעם מחיר זול אני אוכל להצליח)

מלבד כרטיסי ביקור ומחירים זולים במיוחד

יש טיפים מסוימים להצלחה ולפירסום?

• תגובות 54
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרבה יתווכחו על הנושא...

כאחד שעוסק בעניין הזה בעצמי אני אומר לך

אם אתה מתכוון לעבוד בחנות חשוב להם שמי שהם יעסיקו יחזיק בתעודת טכנאי PC

פורסם

אבירם, לשאלתך- אתה רוצה לעבוד מיקצועי או לא מיקצועי? הכוונה היא ל"מיקצועי" שזה יהיה עבודה טובה ולהראות ללקוח שאתה מבין ושולט בחומר ושלא יווצר מצב שאתה לא יודע איך לפתור בעיה מסוימת למרות שזה גם יכול לקרות. עבודה לא מיקצועית זה עבודה חאפרית, לעבוד בלי קבלות, בלי להיתעסק עם מס' רישוי וכל הבולשיט שמסביב וכל זה בקטנה אבל העיקר שהלקוח מרוצה כי הוא עשה פירמוט עם דיסק לא מקורי של ווינדוס ולך תעזור לו אחרי שהתחילה לו כוכבית בפינה של ההמסך.

הכוונה היא, אתה מעוניין לעבוד עם תוכנות חוקיות? תהיות אמין? ישיר? לתת מחירים ממוצעים לשוק? לעבוד יפה ונקי ולתת קבלות כמו שצריך? אם כן אז לך על זה! בהתחלה זה לא יהיה קל ולא יהיה הרבה לקחות, זה מתפשט לאט לאט מפה לאוזן..

מה לקחת איתך?

דיסק און קי, הרד דיסק חיצוני (עדיף הרד דיסק בשבל המקום אבל אם זה דברים קטנים עדיף DOK לדעתי), לפ טופ אם יש לך, מברג +, כבלים לספק כוח, כבלים למינהם וחלקים פשוטים שעשויים לעשות בעיות, זכונות, כרטיס רשת ועוד שטויות שתראה לנכון לארגן בתוך מזוודה חמודה ויאלה בלאגן.

את המחירון הסביר תוכל להיעזר בחברי הזון סה"כ..

הרבה בהצלחה בשוק הטכנאים! ;)

נ.ב-

הייתי צריך לומר את זה בהתחלה אבל כעיקרון- חיפוש ושוב חיפוש! השאלה הזו נשאלה אין סוף פעמים ולא נראה לי שמשתמש ותיק כמוך זקוק לתזכורת איך עורכים חיפוש.. ;D

תתפלא יש שם הרבה תשובות טובות ואוטנתיות! :P

פורסם

תגיד משעמם לך בחיים ?

חנויות עם תקציב של 100 - 200 אלף סטוק פושטים רגל ואתה תצליח ?

בשביל פירמוט וחלקים לא צריך אותך יש אייבור_ עם ישראל אוהב זבל

פירמוט באייבורי וKSP הוא 50 ש"ח אתה יכול להתחרות איתם ?

התקנה של צורב ב KSP זה 20 שקל ?

רד רד מהעץ ...

אם אתה לא יודע לתת שירות לעסקים רשתות אתה יכול לעשות עם התעודה A+ של הטכנאי נייר טואלט בשירותים .

אין לך סיכוי !!!!!!

בחלקים גם אין לך סיכוי בתור דילר אתה קונה יותר יקר מלקוח סופי

על כל חלק שתמכור ב 400 אייבורי ימכרו ב 100 צא מזה כישלון ידוע מראש , תהיה חאפר ותעבוד שחור .

הם מביאים חלקים מסין בכמויות מטורפות עם רווח של 5 אחוז אתה חי בסרט אתה מביא דוגמא של חנות פח שמוכרת כרטיס ב 480 ?

שמע לי לך תעשה מנוי בקאנטרי קלאב עדיף

פורסם

להתקין מערכת הפעלה פיראטית כשהלקוח רוצה את זה זה לא חאפר! זה מה שרוב האנשים השפויים עושים. חאפר זה להתקין מערכת הפעלה פיראטית בזמן שהלקוח חושב שהיא חוקית ומשלם עליה.

פורסם

כל עם ישראל חאפר :)

אין אחד באתר הזה שלא ביקש אצלו רפי גינת

סתם לידע כללי ...

אנשים מזלזלים בעידכוני האבטחה של מייקרוסופט ושאר העידכונים במערכת הפעלה צרובה לא ניתן לעשות עידכונים אלא אם היא פרוצה טוב .

בכל אופן יש גם את הקטע של הרגסטרי מערכת הפעלה צרובה לא תהיה בחיים כמו מקורית .

אין כמו מערכת הפעלה מקורית , הבעיה שעם מערכת הפעלה מקורית יש סיריאל ואי אפשר לפרמט 10 פעמים ביום כמו בצרוב .

פורסם

אני גם פרסמתי הודעה בנושא לא ממזמן, והנה מה שאני עשיתי:

פיזרתי מגנטים, הוצאה שעלתה לי 300 ש"ח, צרבתי דברים שימושיים (ERD ו-Boot CDs למינהם, גירסאות שונות ורבות של XP ו-VISTA (עברית, אנגלית, SP1, SP2, SP3 וכו'. כדי שאני יהיה מוכן לכל מצב),הכנתי DOK עם תכנות והתקנות שונות ורבות והמון כלים שימושיים, מברג, חלקים חלופיים שמפוזרים אצלי במגירות, HD נייד שאילתרתי, וזהו נראה לי.

סה"כ אני מרוצה |:

המטרה הראשונה של הייתה ליצור בסיס של לקוחות חוזרים, באמצעות מקצועיות, ומחירים זולים. עדיין מוקדם מדי בשביל לראות אם הצלחתי.

המטרה השנייה - לא לצאת מופסד. כיסיתי את כל ההוצאות.

מטרה שלישית - לעשות כסף. סה"כ צברתי לי סכום יפה מהלקחות הבודדים שהיו לי, ואני מקווה להתפשט מפה לאוזן (לא איכזבתי אף אחד, וכולם יצאו מרוצים ככה שאני מקווה לטוב :silly:).

לסיכום, אם אתה בונה על זה כמקור פרנסה, אז תתחיל לחפש,עבודה אחרת :screwy:

אם אתה סתם מחפש לפרסם את עצמך, לצבור ניסיון בתחום, ועל הדרך לעשות דמי כיס די טובים - לך על זה.

בהצלחה.

וד"א, הרבה אנשים פה ממליצים לעבוד רק עם תוכנות חוקיות.

אבל בתחום הזה, בעיקר בפלח שוק שאתה מתכנן עליו, יהיה קשה לשכנע בנאדם לשלם 500 שקל על Win מקורי.

אני אישית מתקין מה שהלקוח רוצה. אם יש לו מקורי - בבקשה. אם אין לו, אז אני מתקין לו גירסא מיוחדת שהשגתי, שמבטיחה 0% בעיות חוקיות ;).

פורסם

אני מקווה שהגרסה עם ה-0% בעיות חוקיות זה לא VLK, כי אם יתבעו אותך יוכלו להשאיר אותך בלי תחתונים.

פורסם
  • מחבר

חברס בואו לא נגלוש לדיון של חוקי או לא חוקי כי זה אסור בפורום

האמת שעבודה קבוע יש לי ואני מרויח יפה אבל תמיד טוב שיהיה עוד נסיוןם ועוד בעיות ממה שיש לא שאני סובל אני אוהב לתקן את הדברים האלה וכאלה ..

במיוחד להיתעסק עם מחשבים אז עם על הדרך גם לקבל 100 שקל מה רע

אומנם זה לא הרבה אבל ביום ביום 100 שקל פה 100 שקל שם זה חצי טנק דלק זה לא בא ברגל ביכלל ......

אצלנו אין קיאספי ואין אייבורי ואין בטיח

ככה שמי שישטלט על שוק המחשבים פה בשדרות ירויח

הקיאספי הכי קרור שיש פה זה באר שבע או אשדוד כנל לגבי אייבורי ....

אני גם מקפיד על דברים אחרים שטכנאים אחרים לא וזה זמן תיקון הבעיה

המצב הנתון הוא שהלקוח בא אליי בלי מחשב והוא תקוע בלי מחשב

האחרונה שתיקנתי לה את המחשב לפני כמה ימים ..

היתקשרה אמרה היי המחשב לא נדלק לי

באתי ב6 לקחתי את המחשב אמרתי אני מבטיח להחזיר לך אותו מחר כבר

(הבן שלה מכור לקונטר סטרייק)

בקיצר הגעתי לבית ספק שרוף

שמתי לה אחר שהייה לי נידלק ואבל יש ציפצופים

הבנתי שזה הכרטיס מסך שמתי לה ג'יפורס ישן שהייה לי גם

התקנתי דרייבר אמרתי לה המחשב תוקן זה יעלה לך 200 שקל

סמתי לה ספק וכרטיס מסך חדש והתקנתי דרייבר וכול זה עם 4 פעמים מונית

פעמים הלוך חזור ועוד פעמיים הלוך חזור

עלות על המונית 40 שקל

נשאר לי 160

יותר פייר מזה אני לא חושב שהייה ויותר זול מזה בטוחחחחחחח שלא היו עושים לה בחנות ...

פורסם

עלות על המונית 40 שקל

נשאר לי 160

יותר פייר מזה אני לא חושב שהייה ויותר זול מזה בטוחחחחחחח שלא היו עושים לה בחנות ...

בא לי לבכות :(

תמיד יהיה חכמולוג שיגיד " אני חכם אני יודע אני מבין " .

לא נשארו מעבדות קטנות בארץ עם תקציב פי 1000 משלך בגלל באג , KSP , אייבורי אבל אתה הגאון הגדול " טכנאי מדופלם " תעשה כסף .

שיהיה לך אשליה נעימה אתה תתעורר עוד 5 שנים עם מינוס בבנק ותחשוב מה אלדן אמר לך

אם תעשה 3000 ש"ח נקי בחודש ( אחרי פז"ם של 10 שנים ) אני מוכן לרוץ ערום מאילת עד קרית שמונה

" עלות המונית 40 ש"ח " :( איש שירות שעושה תיקונים עם מונית זה סטארט אפ חדש ?

לך תעבוד בתור תמרור או שלט באייבורי תרוויח יותר מבטיח לך שנה ויש לך רכב חדש.

" כרטיס מסך + ספק 200 ש"ח " - אתה יבואן חדש ? , כל מחיר שתתן אייבורי יתנו בחצי אתה תרוויח 2 אחוז ואנשים יבקשו ממך תשלומים

לסיכום : תיקח מלון באילת / טורקיה תעשה UPDATE ל CPU בראש ותחזור נקי .

פורסם

חברס בואו לא נגלוש לדיון של חוקי או לא חוקי כי זה אסור בפורום

האמת שעבודה קבוע יש לי ואני מרויח יפה אבל תמיד טוב שיהיה עוד נסיוןם ועוד בעיות ממה שיש לא שאני סובל אני אוהב לתקן את הדברים האלה וכאלה ..

במיוחד להיתעסק עם מחשבים אז עם על הדרך גם לקבל 100 שקל מה רע

אומנם זה לא הרבה אבל ביום ביום 100 שקל פה 100 שקל שם זה חצי טנק דלק זה לא בא ברגל ביכלל ......

אצלנו אין קיאספי ואין אייבורי ואין בטיח

ככה שמי שישטלט על שוק המחשבים פה בשדרות ירויח

הקיאספי הכי קרור שיש פה זה באר שבע או אשדוד כנל לגבי אייבורי ....

אני גם מקפיד על דברים אחרים שטכנאים אחרים לא וזה זמן תיקון הבעיה

המצב הנתון הוא שהלקוח בא אליי בלי מחשב והוא תקוע בלי מחשב

האחרונה שתיקנתי לה את המחשב לפני כמה ימים ..

עלות על המונית 40 שקל

נשאר לי 160

אתה עושה חשבון לא נכון ולדעתי גם עובד לא נכון... תמשיך בדרך הזו ומהר מאד תתחיל להפסיד ולא תבין למה.

חשבון לא נכון:

1. אתה לא מביא בחשבון את עלות החלקים, במקרה היו לך ספק וכרטיס מסך ישנים בבית - אבל גם הם עלו לך כסף וגם אם לא היה לך משהו אחר לעשות איתם הם עדיין שווים כסף. גם אם נאמר שהשווי שלהם בתור יד שניה הוא רק 50 ש"ח, זה כבר 25% מהמחיר שלקחת ו1/3 מהרווח שלך. מ160 ש"ח נשארו 110 ש"ח. 2. אתה לא לוקח בחשבון את הזמן שהקדשת לצורך תיקון התקלה(שאמור לכלול את הזמן שבו בדקת ותיקנת את המחשב, את זמן הנסיעות ואת זמן השירות שנתת ללקוחה), גם אם הקדשת לזה רק שעה וחצי ונעשה חשבון לפי שכר מינימום זה 30 ש"ח. מ110 ש"ח נשארו 80 ש"ח. 3. עלויות משניות: בין אם זו המקלחת שעשית לפני שיצאת מהבית, בקבוק הקולה שקנית בדרך אל הלקוחה או עלות החשמל ובלאי כלי העבודה שלך. גם אם נאמר שהכל מסתכם ב10 ש"ח זה מוריד אותך ל70 ש"ח.

תראה איך בגלל חשבון לא נכון חשבת שהרווחת 160 ש"ח שבעצם נשארו לך 70 ש"ח. אני לא אומר ש70 ש"ח זה לא כסף, אבל זה אפילו לא מתקרב ל160 שאמרת בהתחלה.

שיטת העבודה שלך:

אני יכול לחיות עם התקנת תוכנות לא חוקית וכו', אבל מה תעשה ברגע שהלקוח ישאל מה היתה הבעיה? אתה חושב שהוא יקבל את זה ששמת לו במחשב חלק משומש? ונאמר שתשקר, מה תעשה כשיעלו עליך?

פורסם

הוא יבקש סליחה , והם יתקשרו למס הכנסה ומייקרוסופט להתלונן .

פורסם
  • מחבר

אוי באמת מזה החשבון הזה?

מה אתה חושב אני פראייר ?

אלה חלקים שהיו לי ולא שוים הרבה גם ככה

ג'יפוקס אמ אקס 440

וספק 250 ואט

אל תהייה מגוכך!

לא יכלתי לגבות יותר ממאתים

גביתי את הסכום הזה בחשבון ש150 ישאר לי בצד

השקעתי עליו חצי שעה עבודה שהישתלמה

אני רוצה שעכשיו יגידו '' יש לי טכנאי מחשבים זול מאוד ''

ולא יגידו עליי '' אוו זה גנב זה''

אחרכך אנשים יחשבו אני גנב לא הייה לי עבודה ביכלל

הכנסה קבוע יש לי

מה שבא מהצד 150-200 שקל זה ברכה

ואתה יודע מה ?

הלוואי כל יום יבוא לי אחד כזה......

בקשר לבעיה

הייתי הכי אמיתי באתי אמרתי שמעי גברת כרטיס מסך וספק הלך לך

את רוצה חדש 400 שקל את רוצה ישן זה חצי מחיר

היא אמרה מה ההבדל אמרתי לה אין היא אמרה טוב תשים יד שניה אבל תקין

שמתי לב עבד הגעתי אליה אחרכך לבית הראתי לה מה שמתי לה ונתתי לה את החלקים הישנים לה שתזרוק לפחח

פורסם

לאנשים אין את הכוח או הזמן לנסוע לאיזו חנות שזו לא תהיה, לשים את המחשב לתיקון, להמתין כמה ימים במקרה הטוב ולחזור לקחת את המחשב. כל זה יחד עם חיפושי החניה והוצאות הדלק, בל נשכח את החשש של האנשים ש"יעבדו" עליהם במעבדות המוכרות. כל זה בצירוף חוסר הידע העצום שיש לאנשים במחשבים, מהווה כר פורה לטכנאים לא רשמיים.

אני חושב שטכנאים כאלה, כל עוד הם שומרים על אמינות מלאה ושקיפות ללקוח, עושים בעצם טובה לאנשים האלה. מן הסתם המחירים אצל טכנאים כאלה יהיו זולים יותר מבמעבדות המוכרות ואני די בטוח שהם יעשו עבודה טובה בדיוק כמו או אפילו יותר מבמעבדות. המחיר יהיה נוח ללקוח, הטכנאי בא לאסוף ומחזיר את המחשב וכולם יוצאים מורווחים.

בלי להיכנס לקטע של חוקיות התוכנות, כמו שאמרתי כל עוד יש שקיפות מלאה אני לא חושב שיש בעיתיות בעניין.

פורסם

אוי באמת מזה החשבון הזה?

מה אתה חושב אני פראייר ?

אלה חלקים שהיו לי ולא שוים הרבה גם ככה

ג'יפוקס אמ אקס 440

וספק 250 ואט

אל תהייה מגוכך!

לא יכלתי לגבות יותר ממאתים

גביתי את הסכום הזה בחשבון ש150 ישאר לי בצד

השקעתי עליו חצי שעה עבודה שהישתלמה

אני רוצה שעכשיו יגידו '' יש לי טכנאי מחשבים זול מאוד ''

ולא יגידו עליי '' אוו זה גנב זה''

אחרכך אנשים יחשבו אני גנב לא הייה לי עבודה ביכלל

הכנסה קבוע יש לי

מה שבא מהצד 150-200 שקל זה ברכה

ואתה יודע מה ?

הלוואי כל יום יבוא לי אחד כזה......

בקשר לבעיה

הייתי הכי אמיתי באתי אמרתי שמעי גברת כרטיס מסך וספק הלך לך

את רוצה חדש 400 שקל את רוצה ישן זה חצי מחיר

היא אמרה מה ההבדל אמרתי לה אין היא אמרה טוב תשים יד שניה אבל תקין

שמתי לב עבד הגעתי אליה אחרכך לבית הראתי לה מה שמתי לה ונתתי לה את החלקים הישנים לה שתזרוק לפחח

שם ללקוח גי פורס 4 שעולה 10 ש"ח וספק כח גנריק שעומד למות והוא " טכנאי מחשבים אמין " .

עוד טכנאי כזה וזה הסוף שלנו .

לאנשים אין את הכוח או הזמן לנסוע לאיזו חנות שזו לא תהיה, לשים את המחשב לתיקון, להמתין כמה ימים במקרה הטוב ולחזור לקחת את המחשב. כל זה יחד עם חיפושי החניה והוצאות הדלק, בל נשכח את החשש של האנשים ש"יעבדו" עליהם במעבדות המוכרות. כל זה בצירוף חוסר הידע העצום שיש לאנשים במחשבים, מהווה כר פורה לטכנאים לא רשמיים.

אני חושב שטכנאים כאלה, כל עוד הם שומרים על אמינות מלאה ושקיפות ללקוח, עושים בעצם טובה לאנשים האלה. מן הסתם המחירים אצל טכנאים כאלה יהיו זולים יותר מבמעבדות המוכרות ואני די בטוח שהם יעשו עבודה טובה בדיוק כמו או אפילו יותר מבמעבדות. המחיר יהיה נוח ללקוח, הטכנאי בא לאסוף ומחזיר את המחשב וכולם יוצאים מורווחים.

בלי להיכנס לקטע של חוקיות התוכנות, כמו שאמרתי כל עוד יש שקיפות מלאה אני לא חושב שיש בעיתיות בעניין.

אמינות מלאה ושקיפות ללקוח,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים