עבור לתוכן

מחפש מדפסת שתחליף את הPIXMA IP3000 המוצלחת

Featured Replies

פורסם

לפני כמה שנים הומלץ לי כאן על הCANON PIXMA IP3000 בתור מדפסת הזרקת דיו חסכונית יחסית, ובעלת ראשי דיו שעלותם סבירה.

אני ומשפחתי היינו מאוד מרוצים מהמדפסת עד שלפני זמן מה החלה תופעה שהמדפסת "מזייפת" בצבעים.

מדפיסה את התמונה כמו שהיא, אבל תחת צבעים לא נכונים. (ירוק במקום כחול, אדום במקום ירוק וכו') בשל כך לפני כל הדפסה היה עלי לבצע מהדריבר הפעלה של "ניקוי ראשי דיו" או משהו כזה.. כשהפעולה הזו הייתה מסתיימת המדפסת הייתה מדפיסה מצויין.

נכון לעכשיו שוב נגמר אחד מראשי הדיו שבמדפסת והיות ולהבנתנו תיקון של מדפסת עולה היום כימעט כמו מחיר של חדשה, אנו מתכוונים לרכוש אחת חדשה.

אשמח שתמליצו לי על מדפסת שתהיה בעלת איכות הדפסה טובה כמו של הIP3000, חסכונית בדיו, ושעלות הדיו תהיה סבירה כמו בקנון הקיימת.

התקציב הוא עד כמה מאות שקלים (500? אפשר קצת לחרוג בשביל משהו טוב).

פורסם

אני הייתי הולך על המדפסת המחליפה IP4500

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=597707

הבעיה היחידה היא, שהחל מה - IP4200 יש במיכלי הדיו צ'יפ אלקטרוני.

במיכלים החליפיים יש הסבר איך להעביר את הצ'יפ מהמיכל המקורי, ואם אין לך 2 ידיים שמאליות, לא אמורה להיות בעיה.

מיכלים חליפיים עם צ'יפ עולים יותר וקשים יותר להשגה.

פורסם
  • מחבר

בIP3000 שלי השתמשתי כל הזמן בראשי הדיו המקוריים (העלויות למיטב זכרוני לא עברו את ה70 ש"ח לראש מקורי וחדש).

בכמה בערך יהיו יקרים יותר ראשי הדיו של הIP4500?

פורסם

גם במדפסת הזו מיכלי הדיו המקוריים עולים 50-70.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=410602

אני קונה מיכלי דיו חליפיים ב-25 ש"ח ולא מרגיש שום הבדל באיכות. ההבדל היחיד שלא מקבלים אינדיקציה על כמות הדיו במיכל.

בזכות שאלתך גיליתי מקום יותר זול

http://www.dioisrael.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=462&catId=49

לפי התמונה זה בדיוק הדיו שאני קונה, שים לב שדיו חליפי כולל צ'יפ עולה 28 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך.

צרפתי תמונה ובה סימנתי 2 אופציות לדיו שחור מהאתר, שניהם מתאימים למדפסת. תוכל לנסות להגיד לי מה ההבדלים בינהם בבקשה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

התמונה לא נפתחת לי

אני מניח שהכוונה ל - CLI8 ול - PGI5

אם זה אכן כך, אז ה - PGI5 הוא מיכל גדול שמיועד להדפסות שוטפות, וארבעת מיכלי ה - CLI (כולל השחור) מיועדים לתמונות. במדפסת יש 5 מיכלים 2 מהם שחורים.

אם טעיתי בניחוש, שלח קישור לדף.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

צדקת בניחוש ;)

מצאתי את המדפסת הזאת ב300 ש"ח באופיס דיפו, כניראה שמחר כבר אגש לקנות אותה.

תודה רבה לך :)[br]פורסם בתאריך: 10.12.2008 בשעה 23:44:26

עדכון קל במצב - מאז כתיבת ההודעה האחרונה ועד אתמול לא יצא לי להגיע לסניף אופיס דיפו. :-\

אתמול כשהגעתי לאופיס דיפו הבחור שם אמר שאין להם את המדפסת הזו יותר וכניראה שגם לא תהיה ורמז שהדגם הזה קצת מיושן (?). :-X

מאז כתיבת ההודעה האחרונה צצו להם דגמים אחרים בטווח המחיר של 500 ש"ח +- שאולי עדיפים עבורי?

פורסם

כל שנה הם מעדכנים את הדגמים שלהם- הדגם העדכני הוא PIXMA iP4600.

כדאי להדגיש שבדור הזה של מדפסות Cnon, עלויות הדיו גבוהות יותר:

כ-25 אג' פר דף שחור לבן, בשימוש במחסנית הדפסה מסוג PGI-520BK שעלותה 88 ש"ח.

* בדגם IP4500 נעשה שימוש במיכלי הדפסה שונים.

2. האם אתה נוהג להדפיס תמונות, או שבד"כ המדפסת משמשת להדפסת מסמכים בש"ל\צבע?

האם אתה מעוניין במדפסת או במדפסת משולבת?

פורסם
  • מחבר

כל שנה הם מעדכנים את הדגמים שלהם- הדגם העדכני הוא PIXMA iP4600.

כדאי להדגיש שבדור הזה של מדפסות Cnon, עלויות הדיו גבוהות יותר:

כ-25 אג' פר דף שחור לבן, בשימוש במחסנית הדפסה מסוג PGI-520BK שעלותה 88 ש"ח.

* בדגם IP4500 נעשה שימוש במיכלי הדפסה שונים. תוכל להעריך בבקשה מהי העלות פר דף שחור לבן בIP3000 שלי או ב4500 לעומת ה4600 החדשה?

2. האם אתה נוהג להדפיס תמונות, או שבד"כ המדפסת משמשת להדפסת מסמכים בש"ל\צבע? הדפסת תמונות במדפסת שלנו לא מתבצעת לעיתים קרובות כל כך. לרוב ההדפסות הינן מסמכים בש"ל וצבע. בעיקר עבודות בתי ספר של אחי הקטנים יותר.

האם אתה מעוניין במדפסת או במדפסת משולבת? שאלת את שאלת השאלות! ;) אימי כבר שבועיים מנדנדת לי שאולי כדאי לקנות מדפסת משולבת כדי להקל עליה בצילום מסמכים (נכון לעכשיו הסורק והמדפסת נפרדים - מה שגורם לפעולה הלוקחת זמן מיותר בעת צילום מסמך) והיא גם מעוניינת בפקס בבית... אני הייתי נגד כי לא נשקיע אלפיה +- במדפסת ולא מתחשק לי לרדת יותר מידיי באיכות ההדפסה או לקחת מדפסת באיכות ירודה בשל "עיסקת החבילה" הזאת של מדפסת משולבת. מה אתה אומר? יש מדפסת משולבת שלא תעלה יותר מיידי, תדפיס באיכות הדומה לאיכות ההדפסה של הקאנון ותהיה חסכונית מספיק בדיו? :P מי יודע, אולי תצליח לרצות את שנינו :smile1:

פורסם

ב-IP4500 תפוקת מיכל הדיו השחור גבוהה יותר (כ-525 דפים במיכל מסוג PGI-5BK Pigment black), כך שבמידה ומיכל דיו נמכר בכ-80 ש"ח העלות פר דף היא כ-15 אג'.

לגבי IP3000- לא ניתן להשוות משום ששיטת הבדיקה למיכלים אלו היא לפי 5% כיסוי ולא לפי תקן ISO.

לפי שיטה זו, עלות הדפסת דף שחור היא כ-18 אג (תפוקה: 420; מחיר- 75 ש"ח).

2. לדעתי, המדפסת הזו לא מתאימה לצרכים שלך.

מדובר במדפסת המתקדמת ביותר בסדרה זו, וניתן להסתפק במדפסת זולה יותר לעבודות ההדפסה שציינת.

בד"כ כדאי יותר להדפיס תמונות בחנויות צילום מאשר במדפסת. זה דרך אגב אחד ההיתרונות של IP4600- איכות הדפסת תמונות מאוד גבוהה.

_____________________________________________________-

בנוגע למדפסות משולבות מומלצות יותר ופחות:

ד. Canon Pixma MX310- עלות הדפסת דף ש"ל עומדת על כ-25 אג' (מיכל מסוג PG-40 שעלותו כ-80 ותפוקתו כ-329 דפים).

הדגם הזה נמכר עם שלוש שנות אחריות של קרט.

בטוחח מחיר של 500 ש"ח רוב המדפסות של Canon משתמשות באותו סוג מיכלי דיו לא חסכוניים.

העלויות הדפסה במדפסות של HP נמוכות יותר, כאשר משתמשים במיכלים חסכוניים מסוג XL.

J5780 איכות הדפסת היא מתחת לממוצע- כדאי להתעלם.

HP Officejet J4580 -זהו הדגם המחליף של 5610. בדגם הזה קיימת תכונה בשם Fax to PC אשר מאפשר לשמור את הפקסים במחשב, ולא להדפיס את הפקסים.

עלות ההדפסה: כ- 20 אג' פר דף ש"ל; כ-30 אג' פר דף צבעוני.

המיכלים מסוג 901XL,901 והראש דיו הצבעוני חדשים, ועדיין לא נמכרים בכול החנויות. אולי בעתיד מחירם ירד במעט.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16828115212&nm_mc=OTC-pr1c3grabb3r&cm_mmc=OTC-pr1c3grabb3r-_-Printer+-+Inkjet+Printers-_-Hewlett-Packard-_-28115212

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=705956

____________________________-

HP 5610- מדפסת וותיקה בעלת איכות הדפסה סבירה, עלות דף ש"ל היא כ- 14 אג באמצעות מחסנית HP 56 מקורית.

אופיס דיפו מוכרים מס' מועט של מדפסות מסוג HP Officejet Pro L7580 ב-500 ש"ח.

כמו במדפסות של Canon, גם בדגם הזה ישנם מיכלי הדפסה ו4 ראשי הדפסה.

מארז של שני ראשי הדפסה נמכר בכ-235 ש"ח הארץ.

ההיתרון הגדול הן עלויות ההדפסה הנמוכות- תפוקת מחסנית ש"ל מסוג 88XL היא כ-2450 דפים-כ 7 אג' פר דף ;כ- 22 אג' פר דף צבעוני (עלות כול מיכל היא כ-120 ש"ח, ותופקת 3 המיכלים היא כ-1700 דפים).

מצד שני, באמזון יש הרבה תלונות על הדריוורים, ייתכן ו-HP טיפלו בנושא באמצעות עדכון גרסאת הדריוורים.

2. המדפסת מאוד גדולה, לעומת רוב הדגמים הבייתים.

פורסם
  • מחבר

נכוותי בעבר ממדפסות HP, אבל אם אתה ממליץ, אולי אתן להן צ'אנס נוסף...

בכל אופן, אני רואה שעם המעבר למדפסת כזו, עלויות הדיו שאני רגיל אליהן יעלו. או שאני טועה?

מה גם שאני רואה שתקציב של 500 ש"ח לא נותן הרבה אופציות ואוויר לנשימה אז בוא נגיד שיש לנו 700 ש"ח בתקציב למדפסת משולבת (ואפשרות להגיע ל800 אם החריגה מביאה אופציה משתלמת יותר). יש אופציות כדאיות יותר עבורי?

תודה רבה לך על העזרה והתשובות המפורטות! :)

פורסם

כן- טכנולוגיות חדשות העלו את מחירי הדיו, וכמובן שיצרני הדיו רואים בראשי דיו כמקור לרווחים טובים.

בעקבות הביקורת על מחירי הדיו של HP, החברה החלה לשווק ראשי דיו בעלי תפוקה גבוהה יותר.

מצד שני, בחו"ל המחירים נמוכים יותר.

בסקירה של iP4600 היה כתוב שבבריטניה מחסנית דיו שחורה נמכרת בכ-52 ש"ח, לעומת כ-90 ש"ח בארץ.

* ניתן להקטין את עלויות ההדפסה באמצעות מצבDraft- לא תמיד ניתן לשים לב לכך שאיכות ההדפסה נמוכה יותר.

אם לא השתמשת באפשרות הזו עד היום, כדאי מאוד לבדוק אותה.

# ל-MX310 יש מיכלים בתפוקה גבוהה, אבל עלות ההדפסה דומה לעלות ההדפסה במיכלים רגילים.

תפוקה של מיכל מסוג PG-50 היא כ-510 עמודים- ומחירו כ-130 ש"ח= כ-26 אג' פר דף ש"ל.

מגוון המכשירים המשולבים של אפסון בארץ מאוד מצומצם; יש דיווחים על כך ש-Brother מנקה את ראשי ההדפסה לעיתים קרובות;

המגוון של Canon מצומצם גם כן- MX700 מתקדם יותר מאשר MX310, אבל נמכר באלף ש"ח.

בMX700 עלות הדפסת דף שחור היא כ-15 אג' , אבל מחיר הרכישה -שכולל שנת אחריות אחת בלבד- הופך את הרכישה ללא כדאית.

לסיכום: עלות הדפסת דף שחור לבן ב-MX310 היא כ25 אג'

עלות הדפסת דף צבעוני: כ-30 אג'

כמו ברוב המדפסות של Canon, גם בדגם הזה ראש ההדפסה לא מובנה במיכלי ההדפסה.

ראש ההדפסה לא מוכסה במסגרת האחריות, ומחירו כשל מדפסת חדשה.

HP

הערה נוספת לגבי J5783 (נמכרת בכ-450 ש:ח): החסרון העיקרי הוא איכות הדפסת הטקסט.

המדפסת הנוכחית שלך זכתה לציון 3 מתוך 5 בבדיקה של פיסי מגזין, כך שאולי האיכות הדפסה של J5783 טובה בהשוואה ל-IP3000.

לא אמרתי שאני ממליץ עליהם.

אני רכשתי את Officejet 5610 בגלל עלויות הדיו הנמוכות וביקורות סבירות על הדגם הזה.

אני לא חושב שכדאי לרכוש מכשיר יקר במיוחד, בגלל שהאמינות של מכשירים מסוג זה לא גבוהה במיוחד.

בכ-750 ש"ח ניתן לרכוש את HP OfficeJet 6413 שלו מס' יתרונות: הדפסה דו צדדית מובנית, כרטיס רשת אלחוטי וחוטי מובנה.

עלות ההדפסה היא כ-14 אג' פר דף ש\ל באמצעות ראש דיו 140XL; כ- 28 אג' פר דף צבעוני באמצעות מחסנית 141XL.

מצד שני, האם אתה חושב שתשתמש באפשרות להדפסה ברשת אלחוטית\קווית ובדופלקס?

750 ש"ח זה הרבה כסף למכשיר משולב עם שנה אחריות- לאחר האחריות לא משתלם לתקן מכשיר כזה.

לסיכום 2: אתה צריך להחליט האם אתה מעדיף את המכשיר של Canon, סביר להניח שהוא יהיה אמין יותר- האחריות הארוכה מראה שהיבואן מאמין במוצר- אבל עלות ההדפסה תיהיה גבוהה יותר. מצד שני עלות הדיו ב-HP נמוכה יותר, אבל המדפסת נמכרת עם שנה אחת של אחריות.

כן... לא קל לבחור.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עכשיו הסתבכתי לגמרי ;D

בהדפסה דו צדדית אני לא חושב שאשתמש בדרך כלל וגם בכרטיס רשת שכן המחשב שאליו המדפסת מחוברת דלוק 24/7 ככה שכל שאר המחשבים ברשת גם ככה מדפיסים בחופשיות.

עניין האחריות הנוספת של הקאנון לא ממש משנה לי, משום שראש ההדפסה אינו מכוסה באחריות ומחירו יקר גם ככה (זה בדיוק הנזק במדפסת הנוכחית שלי שאנחנו דיי מרוצים ממנה האמת...).

ביגלל שכבר הלכתי לאיבוד לגמרי בתוך כל הנתונים והדגמים כאן (כניראה שלא הייתי מעורב בשוק המדפסות המווון זמן), אשתדל לעשות לשנינו את העבודה קלה יותר ופשוט אנסה לעשות רשימה של מה שחשוב לי במדפסת יותר ופחות ובעזרתך אולי למצוא את הדגם המתאים ביותר סוף סוף.

אני צריך מדפסת ש:

1. תהיה חסכונית כמה שיותר

2. איכות ההדפסה תהיה כשל הIP3000 ומעלה

3. ראשי דיו נפרדים נחשב כיתרון(?)

4. פשוטה לשימוש (באמת שמבחינתי מדפסת לא שווה כלום אם בכל פעם שאמא שלי או האחים שלי יצתרכו לצלם מסמך או לשלח פקס אצתרך לשבת ליידם...).

זהו אני חושב.

דבר נוסף, באחת הביקורות בזאפ קראתי שבJ5783 הפקס "פרמיטיבי" לדברי הכותב ולא מאפשר מענה אוטומטי וכו'. יש אמת בדבריו? או שהדבר נובע מחוסר הבנה ושימוש נכון של המשתמש?

תודה רבה לך.

פורסם

רוב הדריוורים של HP לא תומכים בהדפסה ברשת, כדאי לבדוק את הנושא.

2. בפשטות:

חסכונית= HP

אמינות לא תמיד = HP

4. בקשר לזה כדאי להסתכל במדריך למשמתש: http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00844837.pdf .

ב-5610 יש להניח את המסמך על משטח הסריקה או מזין הדפים, וללחוץ על כפתור צילום בש"ל או צילום בצבע- זה הכול.

יש אפשרות להגדיר את הפקס לענות לטלפון לאחר מס' צלצולים מוגדר.

אני מעריך שהתכונות האלו קיימות גם ב5783.

הדגם המחליף של 5610 ו-5783 (ולא כפי שכתבתי קודם) הוא J4580.

לדעתי, קל מאוד להשתמש בו- ראה Benefits במצגת.

2. "איכות ההדפסה תהיה כשל הIP3000 ומעלה" הביקורות לא משבחות את איכות ההדפסה של 5783.

1. מבחינת חסכון: אם אתה מוותר על J4580 ועל J5783 (בגלל איכות ההדפסה; הראשי דיו זהים לאלו של 6413) אז 6413 תיהיה הכי חסכונית מבינהן.

בפשטות 2:

ראש דיו חסכוני מדגם 140XL נמכר בכ-135 ש"ח= 14 אג' פר דף ש"ל.

ראש דיו חסכוני מדגם 141XL נמכר בכ-160 ש"ח= 28 אג' פר דף צבעוני.

רק HP Officejet Pro L7580 חסכונית יותר (7 אג' פר דף ;כ- 22 אג' פר דף צבעוני)- אבל היא גם הרבה יותר גדולה והמלאי באופיס דיפו מאוד מוגבל (באתר כתוב שיש רק שלוש במלאי, אולי בסניפים יש מלאי נוסף).

סקירה מצולמת אודות המדפסת.

סקירה בעברית:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3444253,00.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך.

תכף ניסע לקנות את הJ4580 - נקווה לטוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים