עבור לתוכן

אני עוד פעם נקרע פה מערוץ הקניות...

Featured Replies

פורסם

אם אתה טכנאי נטו - ולא רשת עסקית אתה בטוח לא מתפרנס מזה אולי עושה 1000 שקל בחודש .

ואם אתה לא רואה איזה זבל יש בשוק כנראה שאתה בלי ניסיון .

אני רואה יבואן מוכר מאוד שמורח טכנאים ונותן להן דפוק בדפוק ...לא מתקנים לא כלום ...

מגלגלים חלקים דפוקים על לקוח אחר זאת שיטה מוכרת בארץ.

אם מישהו יהיה ישר כמו סרגל היבואן לא יעבוד איתו יש קוד " אילם " בין הטכנאי ליבואן : " אתה תיקח מה יש ואם יש חלק דפוק תגלגל אותו על מישהו אחר "

לא אוהבים כאלה שמגלים בעיות בחלקים שלהם הם ישר מנתקים מגע :) , ויש להם הרבה חלקים דפוקים בלשון המעטה .

ואתה תלוי בילדים בני 20 שעובדים אצל היבואן במעבדה שכל הקשר בינהם למחשבים הוא מקרי בהחלט ( וגם הבדיקות שלהם תחת " פיקוח " )

אם תבוא לרשת KSP למשל או אייבורי למעבדה ותדרוש מטכנאים תעודות אתה תקבל תעודה של כיתה א' במקרה הטוב .

• תגובות 61
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גבר אני מציע לך לרדת מהעץ שטיפסת עליו, לא יודע למי בדיוק אתה קורא ילד כאן, אבל תפסיק לזיין לכולנו את השכל ולהספים את התר'ד הזה

אם אתה רוצה להמשיך להספים פתח תר'ד נוסף.

ואם אתה חושב שכולם מתחתייך, ספר לנו במה אתה עובד, שנדע איזה "טכנאי" אתה, כי לפי הניק שלך, או שאתה עובד בעבודה של "טכנאים בני 20" שאחראי על כמה מחשבים באלדן, או שסתם המצאת כאן את הפרטים שלך, כולל את המייל שלך.

אז תעשה טובה, ותפסיק להספים בלי הפסקה, ותלך לבכות במקום אחר.

פורסם

אלדן, אתה מזכיר לי סיפור מעניין שקרה לי לפני חודש.

הזמנתי ראוטר של 3com מנעה מחשבים, אמרו שיגיע תוך שבוע, לקח כמעט שבועיים.

הראוטר הגיע בקופסא סגורה ונראה חדש אבל בפנים הכל היה נראה משומש:

הכבל של הספק כח היה מגולגל חובבנית.

השקית של הדיסק והחוברת היתה קרועה.

המדבקה שסגרה את השקית שהגנה על הראוטר עצמו היתה קרועה.

והכי מעצבן - הראוטר לא עבד.... נדלק אבל לא היה ניתן לגשת אליו משום מחשב.

חזרתי למחרת לחנות וביקשתי את הכסף בחזרה.

הציעו לי החלפה במקום לאחד חדש. אבל הייתי עצבני אז לקחתי ת'כסף.

אני לא אומר שנעה מחשבים אשמים בוודאות, אולי זה הספק שלהם...

אבל באמת יכול להיות שיש משהו מסריח בשוק החומרה בארץ.

לדעתי בכל זאת לא צריך להכנס לפאניקה,

אפשר לקנות בראש שקט ולקבל שירות סביר גם במחיר זול.

כשאני קונה בחנויות כמו KSP או אייבורי שידועות בשירות בינוני,

אני דואג לקנות רק רכיבים שמגיעים סגורים הרמטית.

רוב החנויות, אני מאמין, לא מנסות לעבוד על אף אחד, לפחות לא בכוונה.

חוץ מזה שכבר הרבה זמן אני מזמין רכיבי חומרה מחו"ל דרך eBay.

לא תמיד זה יוצא יותר זול, ובדרך כלל גם לא יותר מהר.

אבל זה בהחלט אמין יותר בעיקר בזכות הביטוח של PayPal.

פורסם

אלדן, אני מסכים איתך שיש משהו מסריח.

אבל אתה לא צריך לעשות מכולנו כאלו שלא יודעים על מה הם מדברים.

כתוב בצורה מתונה, אני מבטיח שגם אז נקרא את הדברים, ואפילו נפנים.

פורסם

חחחחחחח חנויות מחשבים טובות ...

ילד אני מכיר את השוק אל תתווכח איתי 70 אחוז מהשוק זה חלקים זבל .

טכנאי מחשבים שרוצה להחליף חלק אצל היבואן מסבנים לו את התחת אז מי אתה בכלל ? אתה תלמד אותי מה זה שוק החומרה בארץ?

יום אחד תגדל אולי תבין .

ובקשר לחנויות שציינת הייתי רושם משהו ... " טובות " .

לך תעבוד שם תראה כמה הם חנויות טובות

שאתה מתערבב עם כל כך הרבה טכנאים , דילרים ויבואנים אתה יודע את כל הקצ' עובדים עליכם.

כאחד שאינו מומחה למחשבים, קראתי את מה שכתבת, אבל חסרה לי השורה הסופית,

איפה לקנות מחשב עם חלקים תקינים?

פורסם

כאחד שאינו מומחה למחשבים, קראתי את מה שכתבת, אבל חסרה לי השורה הסופית,

איפה לקנות מחשב עם חלקים תקינים?

מומלץ להתייעץ לגבי חנות כזו או אחרת.

לפי התגובות ניתן יהיה לגבש דעה.

הנה מספר חנויות אשר ידועות כאמינות נכון להיום (לפחות).

TMS

NOACOMP

PANDAS

ZIGZAG2000

SKYPC

IQPC

פורסם

כולם נותנים שירות מצויין ... עד שמגלים את איכות החלקים ושצריך חלק תקין במקום הקומבינה של " דפוק בחלק משומש מתחילה "

דרך אגב שאתם קונים חלק והוא סגור עם מדבקה אל תהיו בטוחים שהוא חדש יש ליבואנים מדבקות לחץ שהם אוטמים בעצמם

יש מלא לוחות שמגיעים מחו"ל כסוג ב' מחודשים ונמכרים " BOX " .

יש ליבואן קופסאות שהם מקבלים מחו"ל , הם מקבלים מדבקות לחץ שזה נראה כאילו המוצר חדש .

ובקשר לחנויות שציינת תסתכלו עלי בעיניים יותר מזה אני לא אוסיף .

אני בעצמי קונה חלקים דרך חבר שהוא דילר , למצוא חלקים " זולים " זה אחלה אבל למצוא יבואן שלא עושה קומבינות זה כמו למצוא בחורה אתיופית עם עיניים כחולות

כולם עובדים באותה שיטה ... דרך אגב כל החנויות שציינת " שירות טוב ואיכות " עובדים עם יבואן בצפון ויבואן במרכז אני מכיר טוב מאוד את הרמה הגבוהה של החלקים צריך כל בוקר להגיד " שמע ישראל " שהמחודש חדש .

שבאתי עם חלקים דפוקים לשם הבחור במחסן צחק : " נו עוד חלקים ? " והמנהלת שם נתנה לי להבין שאם אני אמשיך להחזיר חלקים דפוקים ולא אגלגל את זה על מישהו אחר הם יפסיקו לעבוד איתי ועם חבר שלי שהוא דילר שם ( מדינת עולם 3 ממש קרטל ) קוד " אילם " בין היבואן לטכנאי .

בדקתי את המחירון של איסטרוניקס הם יקרים מאוד אבל נראה לי שזה שווה את זה טכנאים שדיברתי איתם אמרו לי ששם אין קומבינה של משומש בדפוק ולא משחקים עם האחריות מקווה שאני לא טועה , כי האמת ? התייאשתי מי שבעסק יודע שהראש מסריח מאוד מה שגורם לי לקחת פנטיום 2 משומש ולשחק דיגר לפחות ככה לא עובדים עלי

מסך דפוק ? לוקחים מסך שעבר " תיקון " ( מסך שנלקח מטכנאי ועובר לטכנאי הבא ) פגום הוא דולק ? זה תקין לא משנה שיש מריחות בצבע לבן זה עובד יאללה קח וסתום .

זה היבואן שעובד עם זיג זג ונועה :)

לוח אם דפוק ? אין בעיה לוקחים לוח אם דפוק שהוחזר ומביאים ללקוח מגלגלים מאחד לשני

זה היבואן שעובד עם זיג זג ונועה :)

הם אפילו לא מנסים לטשטש את העובדה שהלוח אם משומש יש עליו פלסטיקים מארז ממחשב ישן אחר והאיש בדלפק צוחק :)

החנויות האלה קונים חלקים איפה שכל טכנאי פשוט קונה !

ממש כתבת תחקיר לכלבוטק :] , אם יש פה תחקירן של רפי גינת תעשה כתבה 10 רשתות יפשטו רגל .

הבעיה שלי עם החנויות שהם מודעים לקומבינה של היבואנים וזורמים איתם יד ביד , חלקים ברמה אפס , אחריות ? פחחח הצחקתם אותי :)

מי שמבין קצת בייבוא יכול לדעת על מה אני מדבר לא הכול כשר [:

שאתם קונים חלק ורשום " 3 שנים אחריות , אחריות לכל החיים " אז תנסו לחשוב פעמיים מי בודק את החלק ? ומאיפה החלק בא ? חדש ? משופץ ? ישן ? אני מזמין את HWZONE לעשות בדיקה אנונימית אצל כמה יבואנים ולהזמין חלקים אין כמו מראה עיניים מה שראיתי זה כתבה לאילנה דיין .

----------------------------------------------------------------------

דרך אגב טכנאי מזגנים תעשייתי זה כסף טוב ?

פורסם

דרך אגב טכנאי מזגנים תעשייתי זה כסף טוב ?

אהה... לא מי יודע מה. זו עבודה עם יחידות גדולות תעשיתיות המבוססות על קירור מים.

יטאות (יט"א - יחידת טיפול אויר) וצ'ילרים. הרבה עבודה קשה וכאבי פרקים (חום וקור קיצוני).

אני מאוד מקווה שהתופעה הזו בקרב היבואנים לא תתפשט.

האם אין דרך לדעת האם המוצר אכן הגיע ישר מהיצרן ולא נפתח?

פורסם

פעם שמכרו מחשב 486 , 386 , 286 אני מבטיח לך שכל חלק היה חדש .

היום השוק ניהיה מגעיל ביותר מחשב סתם עולה 1000 שקל ?

כל החלקים באים בשקית של מכולת מאיזה מפיץ סיני .

אני רואה חלקים בא לי לבכות ... KSP מאיפה קונה את הלוחות אם ? הוא בטח שלא מייבא תסמכו עלי :)

אייבורי מחשבים מאיפה קונה את ה ASUS ו GIGABYTE ? הוא לא מייבא אותם זה דרך יבואן שלי , הם מייבאים MSI .

מי שעבד במעבדה גדולה יודע שמתוך 10 ספקי כח 7 דפוקים .. ומתוך 10 לוחות אם בתוך שחצי מלא באגים ודפוקים .

פעם היו טכנאים עם תעודה של " מכללת אבטלה בת ים " ?

פעם טכנאים היו ברמה גבוהה אני מדבר על התקופה של ה 486 ומטה , מעבדות נתנו שירות מעולה לא כמו היום שוק " סופרמרקט " .

היית נכנס למעבדה יש חדר המתנה כמו בית מלון ( ספרינט - מערב ראשון דאז ) .

היו מדברים אלייך בצורה מכובדת " כן אדוני , סליחה אדוני " איפה הימים האלה ? היום אומרים לך " יאללה יאללה " .

היום אתה קונה חלק " תבוא עוד שבועיים " פעם זה היה בדיקה במקום .

פעם לא היה " קומבינות " לא היה מושג כזה מחודש , משופץ יש אחריות ? היית מקבל חלק חדש !!!!! בגלל זה מחשב הכי זבל היה עולה 6 אלף .

אני אומר לאנשים תשלם פי 2 אבל תקבל חלקים ברמה גבוהה ( חדשים ) , שירות אמין ולא בלוף .

יש מלא אנשים שמוכנים לקנות חלקים משופצים ולהיות במעבדה 24/7 עניין שלהם , כמו שאמרתי מדינת ישראל זאת מדינה טיפשה .

ועוד משהו :

אני אקח את המחשב הכי זול ברשת נגיד 1000 ש"ח ( משופץ עד 0 מקום )

ואני אקח אותם חלקים חדשים וימכור ב 2000 ש"ח אפילו 2500 הפרש של סכום לא ?

תחלקו את הסכום ב 3 שנים , בלי עוגמת נפש , ובלי עבודה בעיניים ותראו שההפרש 1500 או 1000 שקל זה בדיחה .

חבל שלא קם גוף של טכנאים ועושה ייבוא ביחד למנוע את הקרטל של היבואנים הגדולים זה אפשרי צריך פשוט להתאגד ביחד יש אפשרות להזמין ביחד כמויות לא צריך מתווך ועוד מתווך שעובד עלינו בעיניים תחשבו על זה .. פשוט לייבא .. אני חושב לעשות את זה בצורה פרטית .

פורסם

אלדן, אתה אומר הרבה שטויות וגם לא מביא להן סימוכין...

פורסם

סבבה אני מדבר שטויות תמשיך לקנות חלקים משומשים ומחודשים עם מארז יפה .

יש כרטיסים / לוחות אם שלא נותנים 50 % מהביצועים שהם צריכים לתת תעשו בדיקה לראות אם אני " מדבר שטויות "

אני מוכן שתעשו בדיקה אם " אחד כמוני " אזרח פשוט עלה על הקומבינה אני בטוח שכלבוטק או HWZONE בטוח יגלו משהו :)

אין לי אינטרנס אני בעצמי מתוסכל מחפש יבואן נורמלי לקנות לא בעיה אפילו בשקל אפשר אבל מה אחרי ? אחריות ? ואיכות החלקים .

ומעבדה רצינית ולא ילדים בני 20 שבקושי יודעים להריץ MEM TEST או לעדכן ביוס ...

הטכנאים במעבדות היבואן הם בובות !!!! לפחות 70 אחוז ממה שדפוק הם ממחזרים או רושמים " תקין " אין להם ברירה ככה מכתיבים להם .

את שלי אמרתי אין לי מה להוסיף

פורסם

יופי... אם כך סיימנו.

כרטיסים עם ביצועים מתחת ל50% :lol:

פורסם

יופי... אם כך סיימנו.

כרטיסים עם ביצועים מתחת ל50% :lol:

כן סיימנו , סוכן מכירות .

פורסם

Eldan אני לא יודע מאיפו שמעת את הדברים או יודע אבל הם לא נכונים

הלוחות האם/ספקים/כרטיסי מסך שמגעים בשקיות הם OEM וכך גם המחיר הזול שלהם כי הם נמכרים בכמויות גדולות

"486 , 386 , 286 אני מבטיח לך שכל חלק היה חדש "

גם היום החלקים חדשים אבל העניין הוא כזה:

יש בתחום המון תחרות והשוק רווי לכן כל יצרן מחפש ליצר מוצרים בזול ו"לקצר פינות"

"מי שעבד במעבדה גדולה יודע שמתוך 10 ספקי כח 7 דפוקים .. ומתוך 10 לוחות אם בתוך שחצי מלא באגים ודפוקים"

בהנחה שלא מדובר בספקים ג'נרים בו תגיד לי מה הקומבינה ואיך החנות אשמה???????

אתה לא מצפה מהם שהם יעשו בדיקת איכות ללוחות האם נכון???

פורסם

אני לא מנסה לשכנע אף אחד כל מה שרשמתי אמת לאמיתה יש פה כמה סוכני מכירות שהאמת מפריעה להם .

תבדקו טוב טוב איזה חלקים אתם קונים

שאני רוכש חלק " מיבואן " לא חנות אני בודק את הכרטיס 700 פעם ואני יודע מראש שאם ידפק החלק או החלק דפוק בקניה אני אאלץ למרוח את זה שקנה ממני כי היבואן מורח אותי והוא יודע איזה סחורה הוא מביא הם לא תמימים :)

אני מציע להנהלת HWZONE לקנות חלקים מהיבואנים הגדולים והמכובדים למען הגולשים בבלוג ולראות אם יש משהו בדבריי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים