עבור לתוכן

האם הגענו לתחתית וזה הזמן האופטימלי להשקיע במניות בניגוד לכל ה-" לעדר"?

Featured Replies

פורסם

חלק גדול מהמניות איבדו כמחצית מערכם בחודשים האחרונים וההערכה שלי שהגענו לרצפה או קרוב מאוד אליה.

יתכן שאני טועה אבל מצד שני גם טובי המומחים בשוק ההון טעו.

אני רק יודע מניסיון העבר רק דבר אחד בוודאות:

הכי מסוכן להשקיע בגאות מפני שיש לאן לפול .....ודווקא עכשיו שחלק גדול מהמניות נסחרות פחות משוויים "האמיתי" זה הזמן להיכנס.

ההיגיון הפנימי שלי אומר שיש אפשרות להמשך הירידות אולם בשיעור מתון בהרבה ושהמגמה תתהפך בקרוב מאוד.

כמובן שאף יועץ השקעות בשום בנק לא ימליץ על כך משום שזה לא אופנתי וגם מהפחד שמי שיפסיד בעקבות ההמלצה יתנקם ביועץ

ולכן הייתי רוצה לשמוע את דעתכם הסובייקטיבית והמנומקת.

אני סבור שהחשש מפני התרחיש האפשרי של משבר 1929 לא סביר ,ולהערכתי חלק גדול מהמשבר הנוכחי הינו מלאכותי ויפגע בעיקר

בחברות אמריקאיות עם השפעה משמעותית על המשק בארץ ,אבל לא דרמטית,וממילא התיקון המבני הצפוי של מערכת המוניטארית האמריקאית

והגברת הפיקוח עלייה ,יחזיר בסופו של דבר את אמון המשקיעים.

לכן אני סבור שיש טעם להשקיע דווקא במניות של חברות מקומיות שפחות נפגעו מהמשבר ולכן הן יהיו הראשונות לצאת ממנו.

פורסם

בהחלט לא הזמן להכנס, גם אם הירידות ימשיכו בצורה יותר מתונה, עדיין זה כסף.

צריך לחכות לראות כמה התפתחויות (אם אפריקה ישראל תעמוד בהיתחייבויותיה, מה קורה עם תעשיית הרכב בארה"ב)

גם לדעתי צריך לעקוב אחרי המדיניות הפיסקלית של אובאמה כשיכנס לתפקידו, אם ארה"ב תאמץ מדיניות אחראית בהחלט יש תקווה.

פורסם
  • מחבר

בהחלט לא הזמן להכנס, גם אם הירידות ימשיכו בצורה יותר מתונה, עדיין זה כסף.

צריך לחכות לראות כמה התפתחויות (אם אפריקה ישראל תעמוד בהיתחייבויותיה, מה קורה עם תעשיית הרכב בארה"ב)

גם לדעתי צריך לעקוב אחרי המדיניות הפיסקלית של אובאמה כשיכנס לתפקידו, אם ארה"ב תאמץ מדיניות אחראית בהחלט יש תקווה.

יתכן מאוד שאתה צודק.

מצד שני אם אני אחכה יש סיכוי גדול שאני אפספס את היפוך המגמה ולא אספיק לקנות את אותם המניות שאני מעוניין בהן במחיר הזול שבו ניתן

להשיג אותם כיום.

מלבד זאת ,גם בתרחיש הפסימי ביותר שבו אפריקה ישראל מתמוטטת ותעשיות הרכב האמריקאיות שובקות חיים,אני לא רואה כיצד זה

משנה את המגמה הכללית ככול שזה נוגע למחיר המניות של הקונצרנים הגדולים במשק הישראלי.

פורסם

גם אם תפספס את היפוך המגמה בכמה חודשים לא יקרה נזק גדול, צריך קודם שיתבדו התרחישים האפוקליפטים (חדלות פרעון של ארה"ב?)

פורסם
  • מחבר

גם אם תפספס את היפוך המגמה בכמה חודשים לא יקרה נזק גדול, צריך קודם שיתבדו התרחישים האפוקליפטים (חדלות פרעון של ארה"ב?)

ומתי להערכתך יתבדו אותם תרחישים אפוקליפטיים?

אני סבור שאם אכן היה לכך חשש הגיוני אז הדבר היה מיתבטא בצניחה חופשית של הדולר,ולא כך הדבר מפני שלאחרונה הוא רק עולה ועולה.

ובכלל פיספוס המגמה וקנייה של מניות בערך גבוהה יותר מערכם הנוכחי ,הופכת את כל העניין ללא כדאי.

פורסם
  • מחבר

ומתי להערכתך יתבדו אותם תרחישים אפוקליפטיים?

אני סבור שאם אכן היה לכך חשש הגיוני אז הדבר היה מיתבטא בצניחה חופשית של הדולר,ולא כך הדבר מפני שלאחרונה הוא רק עולה ועולה.

ובכלל פיספוס המגמה וקנייה של מניות בערך גבוהה יותר מערכם הנוכחי,הופכת את כל העניין ללא כדאי.

פורסם

^^^ FAIL

תלמדו כלכלה, ואז תלמדו היסטוריה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

^^^ FAIL

תלמדו כלכלה, ואז תלמדו היסטוריה.

הסבר את עצמך בבקשה

פורסם

בתור מישהו שלמד כלכלה ומשקיע בבורסה אני אגלה לכם סוד:

אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד לבורסה, לנפט או לדולר. לא אני, לא ביבי, לא סטנלי פישר ולא וורן באפט. כמו כן, מבחינה כלכלית, כדאי לקנות בזול ולמכור ביוקר (תודו שזאת תבונה כלכלית מדהימה). השווי הנוכחי של הדולר, הנפט והבורסה משקף את כל המידע שהצטבר עד עכשיו וממוצע ההערכות לגבי העתיד של כל סוחרי העולם. אני אישית חושב שכדאי להגדיל אחזקות בבורסה כשהיא יורדת ולהקטין כשהיא עולה, אבל זה לא אומר שאני צודק. אין לי שמץ של מושג לגבי הדולר או הנפט. גם לכם אין שמץ של מושג. הבורסה עלתה לפני כמה שבועות מ-595 לקצת יותר מ-700, עליה של בערך 20%. ואז היא ירדה, ועכשיו היא שוב עלתה ל-687. האם זה הזמן להכנס? אין לי מושג. אתם יכולים להמשיך לדון פה, וזה יכול להיות מעניין, אבל זה לא ישנה כלום. אין לכם מושג. עובדה.

פורסם

בתור מישהו שלמד כלכלה ומשקיע בבורסה אני אגלה לכם סוד:

אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד לבורסה, לנפט או לדולר. לא אני, לא ביבי, לא סטנלי פישר ולא וורן באפט. כמו כן, מבחינה כלכלית, כדאי לקנות בזול ולמכור ביוקר (תודו שזאת תבונה כלכלית מדהימה). השווי הנוכחי של הדולר, הנפט והבורסה משקף את כל המידע שהצטבר עד עכשיו וממוצע ההערכות לגבי העתיד של כל סוחרי העולם. אני אישית חושב שכדאי להגדיל אחזקות בבורסה כשהיא יורדת ולהקטין כשהיא עולה, אבל זה לא אומר שאני צודק. אין לי שמץ של מושג לגבי הדולר או הנפט. גם לכם אין שמץ של מושג. הבורסה עלתה לפני כמה שבועות מ-595 לקצת יותר מ-700, עליה של בערך 20%. ואז היא ירדה, ועכשיו היא שוב עלתה ל-687. האם זה הזמן להכנס? אין לי מושג. אתם יכולים להמשיך לדון פה, וזה יכול להיות מעניין, אבל זה לא ישנה כלום. אין לכם מושג. עובדה.

אמת

לא פעם ולא פעמיים הבורסה הפתיעה

אי אפשר לחזות אותה באופן שיטתי

בכל אופן באמת ההמלצה הכי טובה זה להישען על הבורסה בקטע של לקנות בזול ולמכור ביוקר

במיוחד במניית הדולר(מה שאני עושה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים