עבור לתוכן

מפרט לעריכת ווידיאו-HD (שדרוג הקיים)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים רציתי את עזרתכם בהצעה לשדרוג מכיוון שאני חווה בעיות בעריכת ווידיאו או אפילו בצפיית חומרי גלם באיכות HD 1080.

לפי הבדיקות שערכתי במחשב אחר הבנתי שבאמת יש בעיה אצלי במחשב וכנראה שבמעבד בגלל שלפי בדיקות הזיכרון לא עובר את ה-1GB אלא רק המעבד מגיע לפיקים או פשוט מתמלא מאוד מהר.

כיום זהו המפרט שיש לי:

Pentium D 2.8

2GB זיכרון

לוח: Asus P5LD2 SE

כרטיס מסך: Asus radeon 1950X

עכשיו אני לא יודע איזה מעבד ניתן להרכיב על הלוח אם כי אומנם רשום על הקופסא תואם Core2duo אבל גם רשום גירסא 2.0R אז הבנתי שהוא מוגבל בסוג המעבד הנכנס. ובנוסף אני לא כל כך מבין בזה אבל רשום גם שהצ'יפסט שלו הוא 945P אם זה משנה משהו.

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי פה מה צריך לשדרג-מעבד בלבד? מעבד ולוח אם? אני אומנם משחק משחקים מדי פעם אבל ממש לא בצורה קבועה-המערכת ברובה היא למטרת עריכת ווידיאו ועריכת תמונות כלומר דו מימד.

מקווה לתשובה מהירה ! (חייב לחזור לערוך). 8)

פורסם
  • מחבר

היי חברים אין מישהו שיכול לזרוק עצה?

תודה מראש.

פורסם

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5LD2%20SE

הלוח אם לא תומך ב C2D ואת זה אפשר היה להבין עוד שהיה כתוהב שיש לו צ'פסט 945

לעריכת וידיאו בפורמט כזה הייתי מציע לך לקנות מערכת חדשה כבר עם מעבד ארבע ליבות וכמה שיותר RAM כי הוא ממש זול היום.

פורסם

צריך יותר מידע על מערכת הפעלה ותוכנת עריכה (איזו?)

בגדול אתה יכול לשדרג את המעבד עד לE8600

אבל E8400 נותן יחס של כסף לכח יותר טוב (ההבדל בינהם ביכולת קטן אבל בכסף ה8600 עולה כפול)

ה2.0R שלך זה דווקא טוב זה אומר שהוא תומך בIntel® Core2 Duo (אבל לא בQUAD)

בנוסף אתה יכול להגדיל זיכרון ל4 GB (למרות שהמחשב ישתמש לך רק ב3 מתוך זה ... אבל אם תשים 3 ולא 4 זה יאט קצת את הזיכרון (צריך כפולות)

אתה יכול גם להתקין XP64 (תלוי בתוכנת עריכה) וזה יעזור מאוד ויאפשר גם יותר זיכרון פעיל

בכל מקרה תפרמט לפני התחלת עבודה

[הלוח הם הוא:

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=1022&l1=3&l2=11&l3=185

וכתוב שם:

*Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core2 processor

ככה שהוא כן תומך]

מה שכן לשדרג את כל זה לא בטוח יהיה יותר זול משמעותית מלקנות חדש עם QUAD פשוט ו4GB זיכרון

יתרון נוסף בלוח חדש יהיה אפשרות לRAID ON BOARD מה שיאפשר מהירות הרד-דיסק יותר גדולה (לפעמים זה הצוואר בקבוק של HD1080)

פורסם
  • מחבר

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5LD2%20SE

הלוח אם לא תומך ב C2D ואת זה אפשר היה להבין עוד שהיה כתוהב שיש לו צ'פסט 945

לעריכת וידיאו בפורמט כזה הייתי מציע לך לקנות מערכת חדשה כבר עם מעבד ארבע ליבות וכמה שיותר RAM כי הוא ממש זול היום.

קודם כל תודה על העזרה!

קצת התבלבלתי מכיוון שרשום שהוא כן תומך C2D וגם הנה המפרט שלו:

- Intel 945P/G chipset

- Intel LGA775 Pentium 4 CPU

- Intel® Core2 Extreme / Core2 Duo Ready

- Dual-Core CPU Ready

- FSB 1066/800/533

- DDR2 667/533/400

- RTL8111B PCIe Gbit LAN

*Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core2 processor

אבל לפי הרשימה שאתה הבאת המעבדים שמופיעים שם לא מוכרים אותם כבר לא?

בנוסף האם C2D 8400 למשל לא יספק אותי לעומת ה-quad?

לדוגמא: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM

או- Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz 4MB Penryn OEM

אלא שרשמתי הם טובים משמעותית מה C2D 8400?

חשבתי בהתחלה שאני צריך לשדרג רק מעבד ועכשיו אני רואה שאני צריך לשדרג את כל המחשב כמעט: מעבד, לוח אם אולי גם זיכרון..

אשמח אם מישהו ירכיב לי "חצי מפרט" למה שאני צריך-מעבד+לוח אם+ספק אם צריך(היום יש Zalman 460wat)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים