עבור לתוכן

מהו ההבדל בין ATI Radeon 9700 Pro ו - ATI Radeon 9700

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

* אשמח אם תוכלו להסביר לי על AIW!

קראתי ביקורת פה באתר על Gigabyte Maya II Radeon 9700 Pro

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=r9700

הינה קטע מהביקורת:

הבעיה הנפוצה ביותר עם כרטיסי ה Radeon 9700, הראשונים מבינם לפחות, היא בעיה קשה הגורמת למחשב לא לעלות כאשר הכרטיס מופעל ב AGP 8x, לצערי הלוח עליו נבדק הכרטיס אינו תומך בתקן זה כך שלא היה ביכולתי לבדוק אם הבעיה אכן קיימת בכרטיס הזה, או שמא היא כבר תוקנה.

לגבי שאר הבעיות, הנה סקירה קצרה של מספר בעיות שבהן אכן נתקלתי בעת השימוש בכרטיס:

- בעיות בוט קר: לאחר כיבוי המחשב והפעלתו מחדש, המחשב לא עשה Boot והיה צורך ללחוץ על כפתור ה Reset כדי לגרום לעליה תקינה של המחשב; אני מניח שהבעיה נגרמה עקב ספק כח ג'נרי חלש יחסית של 300W שלא הצליח לתת לכרטיס את כל המיץ שלו הוא היה זקוק על ההתחלה ו/או שלא סיפק לכרטיס מתח יציב מספיק.

- אתחולים אקראיים: בשני מקרים קרו אתחולים בלתי מוסברים, בלא שיהיה כל עומס על המחשב. לאחר עלית חלונות מחדש אירע אתחול נוסף (בכל פעם), לאחר מכן המערכת פעלה כרגיל ללא שום תקלות. אחת הפעמים אף אירעה בשעת כתיבת שורות אלו. גם את התופעה המוזרה הזאת אני מייחס לספק כח חלש יחסית.

ניתן לראות את הבעיות שכותב הביקורת הזכיר. כמובן, הוא הזכיר את העובדה שזה קורה בגלל ספק הכוח הג'נרי שלו שמספק רק 300W (אך הוא לא היה בטוח).

חשוב לי להבין עד כמה כרטיסים אלו ייציבים ועד כמה בעיות אלו נפוצות על הכרטיסים של ATI?

8) תודה מראש

• תגובות 57
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היום אין ממש בעיות עם ATI {לא שהיו ממש...} פשוט עדיף לקחת איתו ספק איכותי {לא חייב יקר} למשל HEC 300W.

הAIW- זה כרטיס מסך רגיל שנוסף לו משדר טלויזיה, זה כרטיס מסך+ כרטיס טלויזיה, הוא דיי יקר ולא נראה לי שתוכל להשיג את הדגם של 9700 {וגם אם תמצא הוא יעלה הרבה...}

פורסם
  • מחבר

ואללה?! אני שמח שהבעיות נפתרו(או שבעצם לא היו!!).

סביר להניח, שאני אלך Radeon 9600 128 MB כפי, שהמלצת. הוא מתאים בול לתקציב, שקבעתי לעצמי!

* לידע כללי, מהניסיון שלך/שלכם כמה זמן (בערך) ישרת אותי כרטיס מסך עם ביצועים כאלו.

הכוונה שלי עם משחקים. מה הערכה שלך/שלכם, תוך כמה זמן הכרטיס הזה כבר יהיה חלש מידי כדי להריץ משחקים חדשים?

כמובן, שאני מבין שזה תלוי גם במחשב, אבל אני מדבר על הנקודה, שבא כבר לא אוכל לשנות כלום במחשב פרט לכרטיס המסך כדי להריץ את המשחקים החדשים.

* אולי כדאי לחדד קצת את השאלה: עד כמה מתפתח שוק משחקי המחשב מבחינת הדרישות שלו מכרטיס המסך?

8)

פורסם

השוק מתפתח מאוד מהר, ושלא תתבלבל הרדאון 9600 חלש יותר מרדאון 9500. {בגלל זה הוא יותר זול}.

הרדאון 9600 נחשב לא {אפילו דיי טוב} רע בOC אז תנסה קצת לדחוף אותו :)

בקשר לביצועים, תראה פה: {הOC עוזר לו..}

http://www.hardocp.com/article.html?art=NDY0LDI=

פורסם
  • מחבר

גלשתי ללינק, שהצעת פה וראיתי שהתוצאות די מרשימות (מאד מרשימות) וכיוון שאני קצת עייף אז לא היתעמקתי בכתוב יותר מידי!!

אך רציתי לשאול אותך פרט לתוכנה, שהצעת לי קודם מה עוד אני צריך כדי לבצע אוברקלוג, שיביא לכאלה תוצאות??

* מה בדבר הקירור?? האם צריך להוסיף רכיב זה או אחר וכמה הוא יכול לעלות? (אולי צריך כבר לשלם את ההפרש לכרטיס יותר יקר ולא לבצע אוברקלוקינג?)

* האם אתה ביצעת אוברקלוק כזה, ואם כן איך התוצאות?

* איפה אני יכול אולי לקבל מידע מפורט על ביצוע האוברקלוקינג הזה וכל מה שאני צריך לעשות/להכין מראש?

תודה רבה לך על על כל העזרה עד כה!!!!!!!!!!!!

8)

פורסם

OK קרא את זה: http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=overclocking_part2

קירור תמיד אפשר להוסיף לליבה, אבל אפשר גם לתקוע מאוורר 80 מ"מ מול הליבה, או לשים היטסינק של P3, תראה בגלרייה. 1 2 3 4

אני לא מבצע OC כי אני עצלן... :P

התוכנה היא מאוד פשוטה:

בעליון אתה מעלה את המהירות שלהליבה ותחתון את המהירות של הזכרון, לשרוף אתה לא יכול {אלא אם תקצר שם דברים} תעלה 5 בכל פעם כאשר תראה סימנים על המסך {אל תפחד ;D} תוריד 5 ואז זה המקסימום שאתה יכול.

פורסם

גם אני רוצה לשאול,אם מדביקים צלעות קירור על זיכרונות אז הם הורסים את האחריות? ???

פורסם
  • מחבר

חחח... מה זאת אומרת אני אראה סימנים על המסך? איך הסימנים האלה ניראים (מה אמור לקראות כביכול?)?

שאלה נוספת ומענינת היא למה אני "לא יכול לשרוף"? העלת השעון לא יכולה לשרוף רכיבים בכרטיס? (או... שפשוט המחשב יתקע או יעשה BOOT או משהו בסגנון)?

* לפי מה שאני מבין מהתוכנית הזו (לפי התמונה שפירסמת) הוא, שאני צריך כל פעם לבצע אוברקלוקינג דרך התוכנה מחדש, (אלא אם כן אני אסמן וי שם בריבוע וזה יתבצע אוטומטית), כלומר הכרטיס לא "זוכר" את התדרים, שקבעתי לו אחרי שאני עושה RESET.

* בלינק, שנתת לאיזה תדרים הם הגיעו כדי לקבל תוצאות, שהם קיבלו?

8)

פורסם

איזה לינק? לביקורת? זה כרטיס ישן.. רשום לכמה הם הגיעו.

פשוט בתוכנה תסמן בV... ואז כל פעם שמחשב יכנס לוינדווס הוא יפעיל את הOC.

אתה לא יכול לשרוף את הכרטיס כי לפני שהוא ימות הוא יראה סימנים כאלה על המסך, אתה תשים לב... אחרי כל 15~ {מגה הרץ} מומלץ להריץ 3DMARK 2001/3 בשביל לבדוק יציבות. אם באמצע הבדיקה הוא ייצא מהתוכנה זה אומר שצריך להוריד... {מהמהירות}

פורסם
  • מחבר

כן קראתי עכשיו את כל הביקורת/סקירה שם והם הגיעו לתוצאות מדהימות!!

הנקודה היא איך יודעים, שלאורך זמן כרטיס המסך ישאר יציב ללא תוספת קירור?

וזהו שאלה אחרונה (אני מקווה):

אני אשמח אם תוכל לספר לי מנסיונך האישי, לדוגמא איזה משחקים לאחרונה הרצת ואיך הם רצו ברזולוציות גבוהות?

תודה באמת תודה על כל העזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

8)

פורסם

אני לא משחק במשחקים... שוב אני עצלן, אין לי כח להתקין אותם.

אבל אני לא דוגמא יש לי סלרון ורדאון 9000 פרו, מפרט חלש למשחקים של היום...

פורסם

אתה תראה מין פסים בכל צבעי הקשת.

ברגע שתראה אותם אחרי כמה זמן, כנראה שיש לך בעית חימום.

פורסם

ואז יש שתי אפשרויות:

להוסיף קירור או לרדת בOC...

פורסם

השלב הראשון הוא לראות פסים שחורים לזמנים קצרים במשחקים (או 3D MARK למקרה של ניסויים) אם תתעלם מהם כמו שאני עשיתי תגיע למצב שהבנצ'מרק יתחיל לקרטע ואולי בשלבים מתקדמים יותר גם יתקע, כך שקשה לשרוף אותו. לאחר שאתה רואה שאתה מגיע למצב אידיאלי תמשיך להשתמש בו לעוד משחקים וכו' ואחר כך תקבע אותו להפעלת הווינדואז. גם אם תגלה בעיית יציבות במשחק כלשהוא זה יהיה רק במאמץ וזה לא יפריע לך לחזור לתוכנה ולרדת במהירות שלו

פורסם
  • מחבר

אם יהיה לכם כוח לענות אז אני אשמח אם לא אז תודה רבה על כל העזרה עד כה זה עזר לי מאד!!!!

* מה בדרך כלל ההבדל בין גרסאות ה OEM ו RETAIL.

* למה המחירים של אותו דגם מתפרסים לתחום רחב יחסית (תחום של פלוס מינוס 450 ש"ח) וזה עוד באינטרנט

מה יהיה אם אני אלך לחנות.

http://zap.co.il/search.asp?si=2985749&rsindex=0&Manufacturer=ATI&Type=all&minprice=0&keyword=Radeon%209600%20&saleType=0&sog=C-Videocard

שוב תודה רבה על הכל!!

8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים