עבור לתוכן

מהו ההבדל בין ATI Radeon 9700 Pro ו - ATI Radeon 9700

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון אם תסתכל בהתפתחויות בזמן האחרון הדריברים של Nvidia ממש גרועים, אין לי כוח לפרט פשוט תשאל בפורום או שתחכה לתגובה יותר מאוחר ואני יפרט.

לי יש ATI R9700 במחשב עם הלינוקס {Mandrake 9.0} ואני מריץ UT2003 מצויין בלי בעיות על לינוקס...ככה שאני לא יודע מה יש לחבר שלך...

• תגובות 57
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אווו... מעולה תודה רבה!!!

אבל בעצם מה, שאני מבין ממך הוא ש ATI כותבים דריברים ללינוקס(אם יהיה לך כוח אז תענה)?

נ.ב

בקשר לאוברקלוקינג סתם התעניינתי, אבל בכל זאת תודה על המידע!!

אהה... בדרך אגב על איזה דגם של ATI היית ממליץ בתחום 1200 ש"ח?

תודה לכולם על הכל!!!

8)

[glow=green,2,300]Talkman[/glow]

1200 זה תקציב טוב בשבילך, קנה את הרדאון 9600 עם vivo {תוכל להקליט את בקלטות שלך} וישארו לך 200~ ש"ח.

בקשר לdino, אם אני לא טועה RivaTuner זה רק לכרטיסים של Nvidia...

הכרטיס רדאון 9600 דיי חלש אבל אני מאמין שהוא יתאים לך ;)

פורסם

א) חחח...מנדרייק זה הכי מעפאן :)

ב) מה גרועים? בוא תפרט, תמיד אתה עם התשובות המנומקות שלך.

ג)אין בעיות עם לינוקס.

פורסם

אני לא ילך יותר מידי רחוק... אם תתקין את הדריברים גרסה 30.8 משהו כזה של Nvidia המעבד לא יהיה אפילו ב-50%

שימוש ובדריברים 40.70 וכל האחרונים בקיצר המעבד בשימוש 100% והמחשב איטי... רק לפני יום-יומיים מישהו כאן פתח על זה ת'רד.

וראו כבר ש-Nvidia רימתה בדריברים שלה תוכנות בנצ'מרק ככה שאין לי מילה אחרת לדריברים שלהם חוץ מזבל...

אף אחד עכשיו לא יכול להגיד שהם יותר טובים מ-ATI אלא להפך...

פורסם

אם בסוף אתה תקח את הרדאון 9600 {גם בגלל הVivo}ואם תרצה לעשות לו OC {כרטיס טוב לOC} אז הנה תוכנה פשוטה מאוד.

פורסם

וואלה גם לי לא היה מושג מה זה

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות הן היו מועילות ביותר!!!

רציתי לברר משהו שמעניין אותי:

האם הרעיון של מספר פריימים בשניה (fps) עובד על אותו רעיון כמו בטלוויזיה כלומר, מעל 25 פריימים העין לא מרגישה בהבדל?

אודה לכם עם תוכלו להבהיר לי את העניין! :D

8)

[glow=green,2,300]Talkman[/glow]

פורסם

כן, יש כאלו יותר רגישים ויש פחות, זה נע בין 25-35.

פורסם
  • מחבר

תודה!! [u/]סליחה!, שאני קצת מציק אבל יש עוד דברים, שמטרידים אותי כגון:

למה אני צריך כרטיס מסך כל כך יקר/חזק כמו לדוגמא Radeon 9700 ?

אם ישנם כרטיסים זולים בהרבה אשר ברזולוציות גבוהות יחסית נותנים FPS קטן אומנם משל ה Radeon 9700 אבל הוא גדול מאותם 25 -35 פריימים בשניה שהעין כבר לא יכולה להרגיש בהבדל.

האם באמת פרט למהירות/כמות הפריימים באמת רואים הבדל תכל'ס באיכות התמונה?

(נגיד כרטיס, שתומך באותם פילטרים אך עובד יותר לאט במקור - אך בכל זאת מספר הפריימים נשארים בין 25 -35 fps)

פרט לכך שאלה מעניינת נוספת:

רוב המשחקים החדשים דורשים כרטיס מסך בעל זיכרון 32MB ונגיד בעוד כמה זמן הטקסטורות ידרשו יותר זיכרון לעיבודם, ואז אולי ידרשו מאיתנו כרטיסי מסך בעלי זיכרון 64MB. אז איזה סיבה יש לי היום לקנות כרטיס מסך עם זיכרון של 128MB.

כמובן שהשאלה הייתחסה למשחקים ומעניין אותי אם יש משהו במה שאני אומר?

ובאותו נושא מעניין אותי איך עובד כרטיס המסך בזמן עריכת וידאו(עריכה והוספת דברים קטנים לסרטים ביתיים שהוקלטו למחשב מוידאו - קלטות VHS)?

פורסם

תודה!! סליחה!, שאני קצת מציק אבל יש עוד דברים, שמטרידים אותי כגון:

אז למה אני צריך כרטיס מסך כל כך יקר/חזק כמו לדוגמא Radeon 9700 ?

אם ישנם כרטיסים זולים בהרבה אשר ברזולוציות גבוהות יחסית נותנים FPS קטן אומנם משל ה Radeon 9700 אבל הוא גדול מאותם 25 -35 פריימים בשניה שהעין כבר לא יכולה להרגיש.

האם באמת פרט למהירות/כמות הפריימים באמת רואים הבדל תכל'ס באיכות התמונה?

פרט לכך שאלה מעניינת נוספת:

רוב המשחקים החדשים דורשים כרטיס מסך בעל זיכרון 32MB ונגיד בעוד כמה זמן הטקסטורות ידרשו יותר זיכרון לעיבודם, ואז אולי ידרשו מאיתנו כרטיסי מסך בעלי זיכרון 64MB. אז איזה סיבה יש לי היום לקנות כרטיס מסך עם זיכרון של 128MB.

כמובן שהשאלה הייתחסה למשחקים ומעניין אותי אם יש משהו במה שאני אומר?

ובאותו נושא מעניין אותי איך עובד כרטיס המסך בזמן עריכת וידאו(עריכה והוספת דברים קטנים לסרטים ביתיים שהוקלטו למחשב מוידאו - קלטות VHS)?

א. בTV התמונה היא סטטית, לעומת המחשב בו התמונה מעובדת בזמן אמת. זה יכול לגרום שבסצנות מסויימות הFPS שלך הוא 60, ובסצנות כבדות יותר הוא יצנח ל30. בגלל זה צריך כרטיס חזק.

ב. כאשר לא יהיה מספיק זכרון בכרטיס, מה שחסר בשביל המשחק יאוכסן בRAM. זה עובד על אותו העקרון כמו PAGING- תוסיף זכרון כדי לא לאכסן במקום איטי יותר\ שעושים בו שימושים אחרים.

פורסם

לא קבענו שאתה הולך על הרדאון 9600 ? ;) אל תשכח רק איתו אתה יכול להקליט קלטות...

בקשר למס' הפריימרים, אז היום אתה יכול להריץ משחק ב40 פריימרים, אבל עוד חודשיים יצא משחק שיפעל ב25 ואז עוד חודש יצא משחק שיפעל ב20... פשוט צופים את העתיד 8)

למשל דום 3 דורש 96 {נכון?} מגה, אז שוב עכשיו אין משחק שמנצל את כל ה128 {או שיש אחד נראה לי.. :P} אבל לעתיד...

אין הבדל באיכות התמונה בין רדאון 9600 לרדאון 9700.

בקשר לעריכת וידאו, אין לי מושג, אבל אתה חייב את הרדאון 9600- Vivo {הוא עולה 1000 ש"ח}.

פורסם
  • מחבר

ואללה דום 3 ידרוש 96 מגה, יפה, יפה.

נאמר פה קודם, שאיכות הVIVO היא די נמוכה. השאלה היא בשביל קלטות VHS האם האיכות תיהיה טובה מספיק או, שVIVO יוריד את איכות הוידאו עוד יותר?

* איכן באינטרנט אני אוכל לברר על הטכנולוגיות של כרטיסי המסך, ועל מושגים כגון: פוליגונים וכו...

כמו, שהזכרתי עד עכשיו בכל הודעה אני מאד מודה לכם מאד על העזרה!!

פורסם

ה Vivo של ATI נחשב לאיכותי יותר משל Nvidia, אין לי Vivo אז אני לא יכול להגיד לך את האיכות.

בקשר למושגים, לא יודע, אני אחפש.

פורסם

יצא לי לראות אצל דודים שלי את איכות ה-Vivo עם כרטיס Gigabyte RADEON 9200 128MB DDR VIVO

ואפילו שזה ATI ובלה בלה בלה האיכות מסריחה... Vivo לא מיועד לדברים האלו... בשביל זה יש ממירים שמעבירים

את הקלטת באיכות של המקור... אני בקרוב קונה אחד זה עולה 300ש"ח בחו"ל.

פורסם

יש הבדל בין VIVO לבין AIW, אם קנית VIVO של חברה (נגיד GIGACUBE) אז אל תצפה להרבה כי זה לא של ATI!

לעומת זאת AIW זה ATI, וזה איכות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים