עבור לתוכן

מהו ההבדל בין ATI Radeon 9700 Pro ו - ATI Radeon 9700

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

סוף סוף החלטתי להחליף את המחשב שלי ואני רוצה לבנות לי מפרט, ומכיוון ששנים לא התעדכנתי בחומרה אני קצת (הרבה)

מבולבל מכמה דברים, ואחד מהם הוא העניין של כרטיסי המסך.

לאחר שוטטות קצת מעייפת באינטרנט הבנתי, שכנרא אני אלך על הכרטיס מסך של ATI. וכאן נתקלתי בבעיה קטנה, והיא:

מהו ההבדל בין גרסאות הפרו לבין הגרסאות הרגילות(ללא הפרו בשמן) של הכרטיסי מסך מחברה זו?

לדוגמא:

ATI Radeon 9700 128MB DVI OEM Video Card

http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1253079006.htm

ATI Radeon 9700 PRO 128MB DH DVI Retail Video Card

http://www.pchardware.co.il/docs/pd1505232479.htm

* ברור לי שיש הבדל כיוון שההבדל במחיר הוא כמעט אלף שקל!!

* ובאותה הזדמנות רציתי לשאול עוד דבר קטן:

השימוש במחשב יהיה להריץ משחקים חדשים(כבדים מבחינה גראפית), ודבר נוסף וחשוב אני רוצה להעביר קלטות VHSישנות למחשב, אז איזה דגם עלי לקנות ומה חשוב שיהיה בו?

(או שאולי זה לא תלוי בכרטיס המסך).

* האם לעריכת וידאו צריך לכרטיס מסך חזק (לידע כללי)?

אודה לכם מאד אם תוכלו לעזור לי!

תודה מראש,

[glow=green,2,300]Talkman[/glow]

• תגובות 57
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה לא לעיין ב FAQ ?

ש: מה ההבדל בין RADEON 9700 רגיל לבין גרסאת הPRO שלו?

ת: מהירויות שעון בלבד. גירסת הPRO מהירה מגירסת הnon-pro בכ40MHZ למעבד הגרפי ובכ80MHZ לזיכרון.

** קח את הרדאון הזול ביותר שתמצא.

בקשר לקלטות אתה צריך {נראה לי} vivo שאין בכרטיס הזה... {יש ברדאון 9200 וב רדאון 9600}

עריכה- או כמובן כרטיס טלויזיה...

פורסם

בשביל להעביר קלטות אתה צריך או Vivo {שהאיכות גרועה ברוב המקרים} או לקנות ממיר חיצוני שיש לו חיבור Video In

ואם האיכות של המקור טובה אז גם האיכות של ההקלטה תהיה טובה {השאלתי אחד מחבר וזה מעולה}.

בנוגע לכרטיס המסך, דבר ראשון ב-9700Pro אם אתה כבר לוקח תיקח של Gigabyte שזה אפילו יותר טוב מה-ATI

מקורי והוא עולה 1920ש"ח ברוב החנויות היום.

ומה לקחת? לי יש 9700 רגיל ואני מרוצה מאוד... ההבדל בין ה-9700 ל-9700פרו הוא קטן ביותר ואפשר להגיע עם 9700 ל-9700פרו

בעזרת אוברקלוק, גם בלי אוברקלוק לא תמיד תשים לב להבד בין שני הכרטיסים, חוץ ממהירות ליבה וזכרונות יותר גבוהה ב-9700Pro

אין לו שום יתרון אחר על ה-9700 הרגיל, ומה שבטוח ההבדל הקטן הזה בכל מקרה לא שווה אפילו 150ש"ח... ככה ש-400ש"ח זה בטוח לא שווה, זו החלטה שלך, לבזבז סתם כסף או לא לבזבז סתם כסף. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה!!

רציתי רק באותה הזדמנות גם לשאול אם אתה או בעצם כל אחד תוכלו להסביר לי מה זה בידיוקVIVO

וגם עוד שאלה מעניינת היא כיצד הכרטיסים של ATI מסתדרים עם לינוקס? כמובן שרוב הסיכויים שאני לא אריץ משחקים ממש כבדים על לינוקס וגם לא אתעסק עם יותר מידי גראפיקה. אך בכל זאת לידע כללי.

ושוב תודה!!

8)

פורסם

video in video out, אתה יכול להקליט למחשב דברים ממקור חיצוני כמו: וידאו, ממיר וכו... {תריץ חיפוש}.

וקשר ללינוקס, לא קיימת בעיה...

עריכה- לא יודע מה אתכם, אבל לא ממש מצאתי דרייבר ללינוקס... {Catalyst} ???

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על העזרה!!

שאלה לידע כללי איזה יציאות יכולות להיות לכרטיס מסך של ATI פרט לS-Video והחיבור הסטנדרטי של המסך?

ואיזה כדאי שיהיו (אם יש סיכוי שאשתמש בהן).

ואשמח לקבל תשובה בקשר לעבודה של הכרטיסים של ATI עם לינוקס.

תודה מראש,

Talkman

8)

פורסם

לא הבנתי למה התכוונת אבל על הכרטיס יש:

vga {רגיל}, tvout ו DVI {חיבור מסכי LCD דיגיטליים}

DSC00376.JPG

לבן - DVI , אמצעי- tv-out, כחול- vga {חיבור מסך רגיל/LCD אנלוגיים}

פורסם
  • מחבר

[glow=red,2,300]ושוב תודה על התגובה המהירה[/glow]

כמו שאמרתי בהתחלה: "שנים שלא התעדכנתי בחומרה..."

היציאות שציינת הן יציאות סטנדרטיות כיום או, שלא לכל הכרטיסים יש לדוגמא גם את יציאת הDVI?

תודה על ההשקעה עם התמונה וכו'... באמת תודה אני מעריך זאת מאד. ;)

פורסם

דיי סטנדרטיות {אני מתכוון לDVI, כי הVGA הוא מאוד ישן..}, למשל ברדאון 9000 שלי יש, בקיצור ברוב הכרטיסים החדשים.

עם הכרטיס שלי בא מתאם DVI>VGA, אז אני יכול לחבר שני מסכים רגילים.

הוא נראה ככה, טיפה יותר קטן:

0114-DVIV.jpg

פורסם

DVI = DIGITAL VIDEO INTERFACE, הוא מיועד לחבר מסכים דיגיטליים {LCD, PLASMA ועוד... (אם יש)}

ולא בכל הכרטיסים יש את החיבור, לדוגמה בכרטיסי Geforce4MX של רוב החברות {של רוב לא כולן}

אין את החיבור וגם ברוב כרטיסי ה-Geforce2 אין את החיבור וגם בכרטיסי ה-TNT וגם בחלק מכרטיסי הרדאון הישנים

יותר אין את החיבור.

פורסם
  • מחבר

תודה!

אז בעצם השאלה היחידה שנשארה לי היא: כיצד עובדים הכרטיסים של ATI עם לינוקס?

די חשוב לי לקבל חוות דעת בנושא כיוון, שאני מרבה לעבוד עם לינוקס!

באותה הזדמנות אפילו, שאני סוטה קצת מהנושא של הת'רד:

הבנתי שניתן לבצע אוברקלוקינג (OC) לכרטיסים של ATI אז הייתי שמח אם מישהו היה יכול לכוון אותי למספר אתרים שבהם מסבירים כיצד לעשות זאת(לדוגמא ל Radeon 9700). ובכלליות לאתרים, שמסבירים על הטכנולוגיות של כרטיסי המסך וחומרה בכלליות.

8)

פורסם

אוברקלוק אפשר לעשות בעזרת תוכנות כמו RivaTuner {בין התוכנות הכי טובות} או דרך הדריבר אם האפשרות קיימת.

בכל מקרה אני לא ממליץ לך כי הכרטיס הזה מאוד מאוד מאוד חזק בכל מקרה ואוברקלוק מבטל את האחריות עליו {ועל כל חלק אחר

שבוצע עליו אוברקלוק} וההבדל לא יורגש בכל מקרה...

ולי יש Mandrake 9.0 {אני בטוח שאתה מכיר ויכול להיות שגם עובד איתו} ואין בעיות עם הכרטיס {9700}

ויש גם דריברים ללינוקס שמתעדכנים כל הזמן פשוט צריך לחפש טוב באתר של ATI.

פורסם
  • מחבר

אווו... מעולה תודה רבה!!!

אבל בעצם מה, שאני מבין ממך הוא ש ATI כותבים דריברים ללינוקס(אם יהיה לך כוח אז תענה)?

נ.ב

בקשר לאוברקלוקינג סתם התעניינתי, אבל בכל זאת תודה על המידע!!

אהה... בדרך אגב על איזה דגם של ATI היית ממליץ בתחום 1200 ש"ח?

תודה לכולם על הכל!!!

8)

פורסם

אהה... בדרך אגב על איזה דגם של ATI היית ממליץ בתחום 1200 ש"ח?

9500 פרו . או 9600 פרו (כרטיס קצת יותר חלש) .

או בכלל משהו יותר טוב - תנסה למצוא 9700 NP במשהו כמו 1350 שקל .

פורסם

תודה!

אז בעצם השאלה היחידה שנשארה לי היא: כיצד עובדים הכרטיסים של ATI עם לינוקס?

די חשוב לי לקבל חוות דעת בנושא כיוון, שאני מרבה לעבוד עם לינוקס!

תשמע אני אישית לא עובד עם לינוקס אבל יש לי חבר שכל היום רק על לינוקס והוא מקלל כל יום את ATI בגלל הדריוורים כי הם ממש גרועים אם אתה למשל רוצה לשחק בלינוקס שהיום כבר יש כמה משחקים שתומכים או כל מיני בעיות אחרות שהיו לא ואני לא ממש יודע ועכשיו הוא קנה

nvidia רק בשביל שיהיה לו דריוורים שלהם כי הם בעיקרון מתעדכנים יותר וגם יותר טובים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים