עבור לתוכן

מה משפיע על חדות התמונה?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

משום מה, התמונות לא יוצאות לי מספיק חדות ב-K200D ואני תוהה מה לא עשיתי פסדר, צילמתי עם חצובה,ועדיין לא יוצא חד מספיק.

מה אתם אומרים?

ועוד שאלה - יש לי בתפריט Sharpness ו- Fine Sharpness - מה ההבדל ? בספרון שלי רשום שה-FS זה לשיער, אבל מה לא הבנתי אז למה השרפנס הרגיל

פורסם

יש המון גורמים המשפיעם על חדות של תמונה !!!

הכל מהעדשה וכלה בתנאי מזג האוויר

תראה נתוני צילום מה צילמתה.

באיזה צמצם, מהירות סגר איזו זום, עדשה, סוג חצובה, אוביקט

עם טיימר , בלי טיימר...

או שפשוט תראה תמונה וננסה להבין ביחד מה לא בסדר

ההבדל בין Sharpness ו- Fine Sharpness שדרך אגב קיימים רק בפנטקס הוא

שחידוד רגיל ישפיע על פרטים גסים בתמונ, קווי המתאר של האוביקט לדוגמה

וחידוד עדין ישפיע על פרטים עדינים בתמונה כמו דשא שיער מרקמים עדינים וכו..

כך בחשבון שחידוד דיגיטלי, במיוחד כזה שמתבצע מתוך המצלמה, לא יפצה בצורה משמעותית

על בעיות בחדות העדשה, פוקוס לא מדיוק, טשטוש כתוצאה מתנועה בצורה מספקת כך שצריך

להתאים את הצילום לסוג האוביקט (לפעמים בצורה ידנית) ובשביל זה יש לך מצלמה מעולה ואת

הפורם הזה ורבים אחרית על מנת ללמות ולשכלל את התכניקה

תהננה ותמשיך לצלם (ותעלה מעט תמונות שגם אנחנו נוכל להנות ) :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה. :xyxthumbs:

לפי מה שאתה אומר, לפי דעתי, זה בעיית פיקוס, הייתי על ידני, תריס 20 שניות, צמצם 27, ISO 400, התמונה צולמה עם שלט אלחוטי על חצובה.

הינה התמונה - הטקסט יצא לי לא ברור מספיק :{

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש לי כמה השערות:

א. המצלמה לא הייתה על חצומה, מה שלא ככ נראה לי.

ב. נק הפוקוס לא על השלט.

ג. ערך הצמצם היה גדול מידי (צמצם סגור) ולכן ירדה החדות באופן ניכר.

*היו*

עכשיו שמתי לב שכתבת שבתמונה צולמה ב ISO 400 בצמצם 27.

ואני שואל למה? למה לא להוריד ISO ל 200 ואפילו ל 100 (אפשרי בכלל?) לפתוח את הצמצם, להרוויח חדות וככה לקבל תמונה טובה יותר?

פורסם

OK

מספר בעיות

ממש לא נראה לי שזאת בעיה בפוקוס

דבר ראשון צמצם 27 נותן עומק שדה גדול בטירוף !!!

האיכות בעדשות קיט וגם פריים יורדת משמעותית (מאוד)

בצמצמם כל כך סגור (ממש הופך מצלמת DSLR למצלמה זבל)

איזו 400 !! מאוד גבוהה לך על 100

והבעיה העיקרית לדעתי זה שהמצלמה ממוקמת קרוב

לכביש דבר שגורם וויברציות למצלמה ומשם טשטוש

לך על חשיפה יותר קצרה נגיד 5 10 שניות בצמצם 8

ואיזו 100 ותראה מיד את ההבדל באיכות...

אה כן ותתרחק מהכביש..

דוגמא פה

http://d-spot.co.il/forum/index.php?&showtopic=159448

יש שם גם דוגמא לתשטוט בפוקוס

פורסם

לפי מה שאתה אומר, לפי דעתי, זה בעיית פיקוס, הייתי על ידני, תריס 20 שניות, צמצם 27, ISO 400, התמונה צולמה עם שלט אלחוטי על חצובה.

הנה ^^ הבעיה שלך. נסה שוב עם צמצם 8.0 (וגם ISO נמוך יותר לא יזיק).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התגובות המקצועיות, היום בערב אני אלך לצלם שוב מאותו הספוט,ואנסה לקבל תוצאות טובות יותר! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

צילמתי היום שוב מאותו הספוט, הינה התוצאה(לא עברה שום עריכה)

ISO 100, F/9.5 10.0sec

מה אתם אומרים ביחס לקודמת?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אי אפשר לשפוט את החדות מתמונה מוקטנת. תצטרך להעלות את המקור (למשל לאתר כמו yousendit) ולציין היכן הייתה נקודת הפוקוס.

אגב, באיזו חצובה השתמשת? האם השתמשת בכבל משחרר ובטיימר 2 שניות?

פורסם

מה זאת אומרת אי אפשר לשפוט..

הרבה יותר חד מהקודמת ואני

בטוח שהבאות יהייו מוצלחות יותר

תנסה להבא למצוא נושאים מענינים יותר

למשל למקם איזו דמות מעניינת או

לצלם בלוקיישן מקורי

פורסם

מה זאת אומרת אי אפשר לשפוט..

פשוט מאוד. אי אפשר להסתכל על תמונה בגודל 0.43 מ"פ ולשפוט לפיה האם המקור, בגודל 10.2 מ"פ, חד או לא.

פורסם
  • מחבר

הינה הקישור לתמונה:

http://www.yousendit.com/download/TTZrYlJUTSs1aVlLSkE9PQ

השתמשתי בשלט אלחוטי בלי טיימר, החצובה של חבר שלי, ג'נרית ביותר אבל עושה את העבודה הפשוטה הזו.

אדם, אני האמת לא התייחסתי כלל לקומפוזיציה, רק ניסיתי להוציא תמונה שהשלט יצא לי חד הפעם, אשתדל פעם באה להתרכז בקומפוזיציה

ואורן שאלה - איך אני יודע היכן הייתה נקודת הפוקוס?אני יודע שעשיתי MF ועשיתי שהטקסט בשלט יהיה ברור

פורסם

השתמשתי בשלט אלחוטי בלי טיימר, החצובה של חבר שלי, ג'נרית ביותר אבל עושה את העבודה הפשוטה הזו.

ללא טיימר אין נעילת מראה, דבר שיכול להשפיע על התוצאות במהירויות תריס מסויימות (אבל לא במקרה הזה, שצולם בחשיפה של 10 שניות).

חצובה ג'נרית היא מתכון כמעט בטוח לצילומים פחות חדים כשמדובר במהירויות תריס כל כך ארוכות, ואכן הצילום הזה אינו חד.

ואורן שאלה - איך אני יודע היכן הייתה נקודת הפוקוס?אני יודע שעשיתי MF ועשיתי שהטקסט בשלט יהיה ברור

אם כך השלט הוא נקודת הפוקוס. נסה לחזור על הטסט באור יום כדי לבודד את נושא החצובה.

ואם אתה כבר משתמש בפוקוס ידני ובודק חדות, לא יזיק שתשווה את הפוקוס האוטומטי מול הידני:

1. חבר את המצלמה לחצובה, עבור למצב A, ובחר בצמצם הפתוח ביותר. חשוב שתצלם בתנאי תאורה שבהם מהירות התריס המתקבלת היא לפחות 1/200.

2. צלם תמונה אחת בפוקוס האוטומטי תוך שימוש בנקודת הפוקוס הקרובה ביותר לנושא (וכשהיא מכוונת לנושא כמובן).

3. שנה את הפוקוס לאינסוף (בעזרת פוקוס ידני, או חצי לחיצה כשהנושא מוסתר).

4. חזור על שלב 2

5. שנה את הפוקוס לאינסוף

6. עבור לפוקוס ידני וצלם תמונה במצב הזה

7. שנה את הפוקוס לאינסוף

8. חזור על שלב 6

תקבל ארבע תמונות - שתיים בפוקוס אוטומטי, ושתיים בידני. עכשיו נותר לך להשוות אותן (רצוי עם FastStone) ולראות היכן התוצאות חדות יותר. התוצאות לא ברורות מאליהן. אצלי למשל מצלמות ה-DSLR שלי (מינולטה 7D ואולימפוס E330) בד"כ מפקסות יותר מדוייק ממה שאני מסוגל לקבל באמצעות פוקוס ידני דרך העינית, אבל לא ממה שאני מסוגל לקבל בפוקוס ידני עם תצוגה-חיה מוגדלת (פונקציה שקיימת ב-E330).

פורסם
  • מחבר

אוקי אני אלך לנסות את זה היום \ מחר, רק שאלה קטנה - איך מכוונים לפוקוס אינסופי?מה אני עושה בפוקוס הידני על מנת להגיע לזה ?:ם

פורסם

לצורך הבדיקה הזו לא באמת חשוב שהפוקוס יהיה באינסוף, אלא רק שהתמונה תהיה לחלוטין לא בפוקוס לפני ביצוע פוקוס מחדש (כדי לא להשתמש בטעות בפוקוס הקיים).

אם אתה בכל זאת רוצה לפקס לאינסוף, פשוט סובב את גלגל הפוקוס שמאלה, עד לנקודה שבה מופיע בסקאלת המרחקים הסימן ∞

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים