עבור לתוכן

שאלה על זרם AC ו DC

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים טובים.

שאלה קטנה.

האם זה נכון שזרם ישיר DC מספק זרם קבוע, לא משתנה? אבל המתח תמיד נשאר קבוע?

ולועמת זאת, זרם חילופין AC מספר זרם שהוא משתנה ולא קבוע?

האם הבנתי נכון את העניין?

פורסם

אני לא חושב שאתה בכלל בקיא באלקטרוניקה או אי פעם התעסקת איתה

אבל אני יכול להגיד לך שחוק אום התחיל הכל u{מתח} = i {זרם} * R {התנגדות}

אומנם החומר פה טיפה ברמה גבוהה אבל רד למטה אל מתח חילופין

http://www.phys.huji.ac.il/~yshimoni/77164/lesson6.doc

פורסם

ממש לא. הזרם לא קשור לסוג המתח, אלא לצרכן המחובר אליו. והמתח... בDC זה מתח ישר - ז"א בכיוון אחד בלבד, ובAC, זה מתח חילופין, מתח המשנה את כיוונו בתדר כלשהו. מתח הרשת בארץ למשל הוא מתח חילופין קוסינוסי, בתדר 50Hz, מתח RMS של 230V, ומתחי פיק של 324V.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שאתה בכלל בקיא באלקטרוניקה או אי פעם התעסקת איתה

אבל אני יכול להגיד לך שחוק אום התחיל הכל u{מתח} = i {זרם} * R {התנגדות}

אומנם החומר פה טיפה ברמה גבוהה אבל רד למטה אל מתח חילופין

http://www.phys.huji.ac.il/~yshimoni/77164/lesson6.doc

אז בוא אני יגיד לך שהמחשבה שלך שגויה.

זה שאני שואל על נושאים חדשים, לא אומר כלום.

וכל מה ששאלתי זה שאלה ממש פשוטה.

האם הזרם או המתח ב AC יכול להשתנה ולקפוץ? כן או לא?

פורסם

אז בוא אני יגיד לך שהמחשבה שלך שגויה.

זה שאני שואל על נושאים חדשים, לא אומר כלום.

וכל מה ששאלתי זה שאלה ממש פשוטה.

הסיבה שאתה לא מקבל תשובה ישירה היא שהשאלה שלך לא ברורה,

הכל תלוי במעגל שלך,

לדוגמא אם יש ספק כח DC שנותן לך 9V קבוע ואתה מעמיס עליו הרבה צרכנים ( מעבר ליכולת שלו ) המתח שהוא מספק ירד מתחת ל-9V

בכל מקרה אם יש לי ספק כח ( DC או AC ) שנותן לי מתח קבוע אז הזרם במעגל יקבע לפי הצרכנים שאני אחבר ( עד למקסימום כלשהוא שנקבע לפי הספק)

אז לסיכום גם המתח יכול להשתנות וגם הזרם יכול להשתנות, הכל תלוי.....

פורסם

מתח AC סינוסי הוא בצורת גל סינוס. מתחיל מאפס, עולה למקסימום גובה האמלפיטודה שלו, יורד בחזרה לאפס, הופך את כיוונו, עולה שוב למתח השיא, יורד לאפס משנה כיוון וחוזר חלילה, בתדר כלשהו.

מתח AC ריבועי עולה למתח השיא, הופך כיוון, נותן מתח שיא בכיוון ההפוך, והופך בחזרה לפי התדר. וכך על זה הדרך.

כשהמתח הנ"ל לא מתנהג כך, אלא יש בו תדירויות שאינן חוזרות על עצמן, או מתחי שיא לא קבועים, אז כן, הוא קופץ.

פורסם

מתח AC סינוסי הוא בצורת גל סינוס. מתחיל מאפס, עולה למקסימום גובה האמלפיטודה שלו, יורד בחזרה לאפס, הופך את כיוונו, עולה שוב למתח השיא, יורד לאפס משנה כיוון וחוזר חלילה, בתדר כלשהו.

מתח AC ריבועי עולה למתח השיא, הופך כיוון, נותן מתח שיא בכיוון ההפוך, והופך בחזרה לפי התדר. וכך על זה הדרך.

כשהמתח הנ"ל לא מתנהג כך, אלא יש בו תדירויות שאינן חוזרות על עצמן, או מתחי שיא לא קבועים, אז כן, הוא קופץ.

האמפליטודה***

פורסם

זה מאוד פשוט

נניח יש לך גנרטור ac בתדר 50 hz(משנה כיוון 50 פעמים בשניה) ,לאותו גנרטור יש שני יציאות

פעם אחת יציאה א היא החיובית ויציאה ב שלילית

ואז הכיוון מתחלף ויציאה א היא השלילית וב חיובי

וחוזר חלילה בקצב של 50 שינוים כאלו בשניה ( 50 הרץ)

כלומר אם תחבר led לגנרטור כזה הוא ידלק 25 פעמים בשניה ויכבה 25 פעמים באותה שניה (כיוון שזרם יכול לעבור דרכו רק בכיוון אחד)

פורסם

ממש לא. הזרם לא קשור לסוג המתח, אלא לצרכן המחובר אליו. והמתח... בDC זה מתח ישר - ז"א בכיוון אחד בלבד, ובAC, זה מתח חילופין, מתח המשנה את כיוונו בתדר כלשהו. מתח הרשת בארץ למשל הוא מתח חילופין קוסינוסי, בתדר 50Hz, מתח RMS של 230V, ומתחי פיק של 324V.

אאממממ, כרגע אמרתה דברים שהם שטויות ומטעים את השואל...

תחשוב שניה על חוק האום - IR=U במידה וההתנגדות היא ליניארית הזרם והמתח שניהם הם משתנים.... אז התשובה היא ממש כן! :)

ד"א יותר נכון להגיד שהמתח רשת הוא סינוסי הרי ההבדל בין סינוס לקוסינוס זה הפרש מופע ... ואין לך ציר זמן קבוע כאן.... אבל זה בקטנות ;)

ועוד נקודה לתיקון הניסוח מתח AC לא משנה את הכיוון אלה את השיפוע :P

ולשואל: תפרט קצת את השאלה אולי אפשר יהיה יותר להבין אותה...

פורסם

שלום אנשים טובים.

שאלה קטנה.

האם זה נכון שזרם ישיר DC מספק זרם קבוע, לא משתנה? אבל המתח תמיד נשאר קבוע?

ולועמת זאת, זרם חילופין AC מספר זרם שהוא משתנה ולא קבוע?

האם הבנתי נכון את העניין?

אני לא חושב שקיים מקור זרם במציאות אלא רק בתיאוריה, אז נדבר על מקור מתח DC ומקור מתח AC.

מקור מתח DC מספק מתח קבוע, תמיד.

הזרם במעגל ה-DC יכול להיות לא קבוע למשל אם מדובר במעגל עם קבל, אז תקבל תופעת מעבר שבה הזרם ישתנה, אבל המתח של מקור המתח DC תמיד קבוע.

מקור מתח AC תמיד משתנה באותה תדירות אותה הגדרת לו.

פורסם
  • מחבר

זה מאוד פשוט

נניח יש לך גנרטור ac בתדר 50 hz(משנה כיוון 50 פעמים בשניה) ,לאותו גנרטור יש שני יציאות

פעם אחת יציאה א היא החיובית ויציאה ב שלילית

ואז הכיוון מתחלף ויציאה א היא השלילית וב חיובי

וחוזר חלילה בקצב של 50 שינוים כאלו בשניה ( 50 הרץ)

כלומר אם תחבר led לגנרטור כזה הוא ידלק 25 פעמים בשניה ויכבה 25 פעמים באותה שניה (כיוון שזרם יכול לעבור דרכו רק בכיוון אחד)

אם כך, איך הדבר שמחברים לשקע החשמל(AC) מנורת לילה למשל והיא תמיד דולקת? הרי למנורת הלילה אין ממיר AC ל DC.

פורסם

אאממממ, כרגע אמרתה דברים שהם שטויות ומטעים את השואל...

תחשוב שניה על חוק האום - IR=U במידה וההתנגדות היא ליניארית הזרם והמתח שניהם הם משתנים.... אז התשובה היא ממש כן! :)

ד"א יותר נכון להגיד שהמתח רשת הוא סינוסי הרי ההבדל בין סינוס לקוסינוס זה הפרש מופע ... ואין לך ציר זמן קבוע כאן.... אבל זה בקטנות ;)

ועוד נקודה לתיקון הניסוח מתח AC לא משנה את הכיוון אלה את השיפוע :P

ולשואל: תפרט קצת את השאלה אולי אפשר יהיה יותר להבין אותה...

קודם כל, השואל לא הזכיר התנגדות, הוא שאל על סוג מתח. שנית, בחשמל מדברים על מתח ממוצע RMS, ולא על מתח/זרם רגעי, כי הוא חסר משמעות. אפילו מדידות ברב-מודד מוציאות ערך ממשי. שלישית, הדיבור לא היה על מצב תיאורטי של מתח רשת מהשד יודע איפה - אלא על רשת החשמל בארץ.

רביעית, מתח הרשת בארץ הוא קוסינוסי, לפי הגדרת חברת חשמל. אוכל לחפש לך את המקור לזה אם תרצה.

חמישית, מתח AC משנה בפרוש את הכיוון. זה המשמעות של Alternating current=AC =זרם חילופין.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%A8%D7%9D_%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9F

טול קיסם מבין עיניך כשאתה מדבר על הטעיות...[br]פורסם בתאריך: 4.12.2008 בשעה 12:46:41

אם כך, איך הדבר שמחברים לשקע החשמל(AC) מנורת לילה למשל והיא תמיד דולקת? הרי למנורת הלילה אין ממיר AC ל DC.

המנורה נדלקת ונכבית בתדר 50Hz. בגלל שנורת ליבון רגילה לא מאבדת את חומה בזמן הקצר שהמתח נמצא באפס, עוצמת האור נשארת קבועה. לעומת זאת, גם אם תפעיל במתח הרשת לד שאינו מתחמם, עדיין לא תראה הבהוב, כי העין לא מסוגלת להבחין בקצב הבהוב שמעל 20Hz בערך. אבל אם תיקח את אותה נורת לד ותזיז אותה במהירות, תוכל לראות הבהוב.[br]פורסם בתאריך: 4.12.2008 בשעה 12:52:47

אני לא חושב שקיים מקור זרם במציאות אלא רק בתיאוריה

קיים בהחלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים