עבור לתוכן

שדרוג מחשב קיים החלפת ספק וכרטיס גרפי הוספת קירור וHD תקציב גמיש עד 1.5k

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! ברשותי מחשב עם המפרט הבא:

Core 2 Duo E6600 (2.4Ghz)

Fan For Intel CPU s775 In Box

Asus P5B (775 Conroe, Intel P965, DDRII 800 PCI-E, HDAudio, GBL)

Sapphire X1950 Pro 512MB GDDR3

Kingston DDR-2 667 1GB X 2

WD 250GB (16MB) 7200RPM Sata II

Compucase (HEC) 6A21 No PSU

JSPTech PS-800 Modular PSU 450W 12cm fan 24pin

לאחרונה שמתי לב באמצעות התוכנה CPU-Z שהמחשב שלי מקבל הספק לא קבוע (ה-Core VID משתנה כל הזמן) וגם ה-Core Speed הוא הרבה יותר נמוך ממה שהוא אמור להיות. אני רוצה לקחת מחר את המחשב לתיקון (נרכש אצל KSP) אבל יש לי הרגשה שהכל נגרם בגלל שהספק כוח שלי הוא קצת קקאי... נראה לי שאני כבר אחליף אותו ועל הדרך אעשה איזה שידרוגון למחשב, חשבתי לשדרג את החלקים הבאים:

ספק כוח - במידה וצריך ספק כוח חדש איזה ספק מומלץ למערכת שלי? לאחר השדרוג הזה המערכת לא תעבור שדרוגים נוספים ולכן אין צורך לקנות משהו חזק במיוחד, רק ספק טוב ואיכותי שיוכל להאריך ימים (חשוב לי שהספק יהיה אמין), ושיהיה במחיר טוב :) האם הספק שיש לי היום הוא באמת גרוע?

הארד דיסק נוסף (כנראה 500 GB). איזה הארד דיסק מומלץ לקנות? יש לי היום Western Digital אבל הבנתי שהיום הם כבר פחות מומלצים בגלל נטייה מוגברת להתקלקל. האם תהיה בעיה לחבר הארד דיסק נוסף מתוצרת של חברה אחרת?

קירור - המחשב היום קצת רועש לי, לפי הסתכלות במפרט לא נראה לי שיש גוף קירור למעבד, האם כדאי להוסיף או פשוט להוסיף קירור למארז? האם יש צורך בשניהם? איזה קירור מומלץ לי לקנות?

כרטיס גרפי - פה אני קצת בהתלבטות, חשבתי לשדרג ל-4830 אבל אני לא בטוח אם ההפרש בביצועים יהיה שווה לי את הכסף... מישהו יודע להעריך (עם דגש על "הערכה", לא צריך תוצאות מדוייקות של בנצמרקים) כמה אחוזי שיפור פחות או יותר אני אקבל עם ה-4830 לעומת הכרטיס שיש לי היום? האם זה באיזור ה-30% או יותר כמו 60%? האם יש כרטיס שיהיה יותר מומלץ למערכת שלי בטווח המחירים של ~650 שקל?

עריכה: גודל המסך עליו אני משחק הוא 22' (רזולוציה 1680*1050)

התקציב הוא גמיש במובן שבו הייתי רוצה לסגור את השדרוג הזה במינימום כסף, ככה שאשמח להמלצות על רכיבים שיספקו לי את היחס העלות/תועלת הטוב ביותר.

השימושים שלי הם גלישה באינטרנט, משחקים (בד"כ לא כבדים, אבל GTA IV יוצא בקרוב...) וסרטים/סדרות ב-HD. בכל מקרה לא נראה לי שזה ממש רלוונטי לרכיבים שאני צריך לשדרג (חוץ מהכרטיס מסך, שזה כבר משהו שאני צריך להחליט בהתחשב בשיפור שאני יכול לקבל).

תודה מראש לכל העוזרים!

עריכה: הכותרת כל הזמן נדפקת לי... אמור להיות:

שדרוג מחשב קיים החלפת ספק וכרטיס גרפי הוספת קירור וHD תקציב גמיש עד 1.5k

פורסם

עדכן תקציב מקסימלי בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, שקט ונתוני גיימינג.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר מעט קריאה והשוואות החלטתי שאני אשדרג את כרטיס המסך ל-Sapphire HD4830 (מחיר: 690 ש"ח).

האם הספק Corsair VX 450W יחזיק את המערכת שלי (ביחד עם הכרטיס מסך החדש ו-2 הארד-דיסקים)?

אשמח גם לקבל תשובה בקשר לקירור...

פורסם

לאחרונה שמתי לב באמצעות התוכנה CPU-Z שהמחשב שלי מקבל הספק לא קבוע (ה-Core VID משתנה כל הזמן) וגם ה-Core Speed הוא הרבה יותר נמוך ממה שהוא אמור להיות.

זה לא בטוח בכלל שיש לך בעיה, על EIST שמעת?

פורסם
  • מחבר

האמת שלא שמעתי על זה עד עכשיו, מדובר ב-Feature שמוריד דינמית את ההספק כדי לחסוך בצריכת החשמל נכון?

העניין הוא שאצלי אני לא בטוח שזה נגרם בגלל זה..., ה-Voltage קופץ אצלי כל שנייה בערך בין 1.192 לבין 1.28 וולט (כל שנייה קופץ לערך אחר איפשהו בינהם) בנוסף רוב הזמן גם ה-Core Speed משתנה והרבה פעמים הוא יורד ל-1600 (המכפלה יורדת לx6).

האם זה נשמע לך תקין?? לא נראה לי שהמתח אמור לעלות על 1.2....

פורסם

מה שאתה מתאר מתאים בדיוק ל-EIST. יש לי מעבד זהה לחלוטין במחשב לידי וזה בדיוק מה שקורה בעומס נמוך.

תריץ למשל ZIP על קובץ גדול ותראה שהמכפלה נשארת יציבה על X9 ללא שינוי במתח.

* יש ספקים זולים בהרבה (כמו זה או זה) שיחזיקו את המפרט שלך, אם כי ה-VX450W מעולה וחרישי.

* על 22' ה-HD4830 בהחלט מומלץ וה-HD4850 הוא הבחירה האידאלית.

* מבחינת הרעש - קודם תברר מהיכן הוא בא. אני מהמר על המארז והמאווררים שלו כי יש לי ניסיון מר איתם.

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤795

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤331

ספק כוח:

SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284

מחיר סופי: ¤1410

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה! אכן אני מריץ WinZip והמהירות נשארת קבועה על 2.4Ghz, גם המתח נשאר קבוע פחות או יותר על 1.288 (מדי פעם יורד ל-1.28). טוב לדעת שזה המצב התקין, אם כך אין צורך להחליף ספק :yelclap:

ה-4850 שהמלצת לי עליו אכן נראה מפתה (מחיר מצויין) אבל אני מעדיף לקנות הכל מ-KSP כדי שאם תהיה לי תקלה במחשב אני לא אצטרך להתרוצץ בין 2 חנויות (ואז כמובן כל אחת תאשים את הרכיב של החנות השנייה). כך שבנתיים נראה לי שאני אשאר עם ה-4830.

בקשר לרעש - הרעש הוא רעש של מאווררים, אני מניח שהוא מגיע מהמארז (כיצד ניתן להיות בטוח?). בכל מקרה יש עוד סיבה שאני רוצה לדעת אם כדאי להוסיף קירור והיא שאני חושב לעשות קצת OC בקרוב, לפי מה שהבנתי הרכיבים שלי אמורים להיות לא רעים עבור OC.

אשמח לשמוע תגובות בקשר לגופי קירור מומלצים למעבד או לכל רכיב אחר, ואם יש צורך בהם בכלל, כדי לבצע OC בסיסי (בלי העלאת הספק!) וכדי לשמור על חיי מערכת ארוכים. האם זה בכלל חכם שמהערכת רצה בלי גוף קירור למעבד (גם ב-stock?) ראיתי שכמעט בכל מפרט שמוציאים פה היום יש המלצה לגופי קירור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים