עבור לתוכן

שאלה בקשר לחיבור HDD LED

Featured Replies

פורסם

לא נראה לי שזה בכלל מספק מתח קבוע אלא זרם קבוע בסביבות ה 20mA

החלפתי את הלד המקורי במארז שלי מירוק של איזה 1.8V ללבן של 3V וממדידה מעשית המתח באמת השתנה אבל הזרם נשאר באותו איזור.

• תגובות 37
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טוב

אז ככה

עשיתיי מחקר קטן באתרי מודינג אחרים בעולם

בחלק מהאתרים היה כתוב בסביבות 3.7

ובחלק 3.3

כזה לא הכי משנה כי זה בעצם כמעט אותו הדבר....

ועכשיו בקשר לשאלה המקורית

(וכאמור גם אני רציתי לעשות משהו דומה אז מצאתי את זה !!!

http://www.moddingtech.de/content.php?cat=modding&page=hddlightflasher

זה אומנם לקוח מאתר גרמני...

אבל רעיון טוב לחבר 3 לדים כחולים שנשלטים על ידי החיבור ללוח....

אני כבר ניגש לעבודה בימים הקרובים:-)))

פורסם

רק לידע כללי - בניגוד למעגלים שאנו רגילים לעבוד איתם בד"כ - hdd header מספק את הסיגנל דרך הV- ולא דרך הV+ הזרם הוא אכן קבוע והמתח "כמעט" קבוע (כתלות בזמן) ועומד על בערך 3.3V.

המתח כתלות בזמן נראה בערך כך :

7508405.JPG

חשוב להשתמש במבודד אופטי (optocoupler/insulator) מכיוון שאפילו זרם קטן שימצא את דרכו ללוח אם יגרום נזק גדול ובלתי הפיך.

בהצלחה.

פורסם

alianyn לא ממש הבנתי

מה זאת אומרת להשתמש במבודד אופטי ?

פורסם

יעני צ'יפ שבמקום להשתמש בשערים לוגיים רגילים ומפסקים (מתגים) לוגיים מיניאטורים שיש סיכוי שיתקצרו ויעבירו זרם למרות שהם לא אמורים, תשתמש בצ'יפ שמשתמש במתגים אופטיים (יעני אור) במקום, ואז אין מצב שתהייה העברה...

פורסם

מדובר בצ'יפ שמורכב בפנים משני חלקים :

1. לד אינפרה אדום (הוא מחובר ללוח האם למשל)

2. טרנזיסטור בעל בסיס פוטואלקטרי. (יחובר למעגל אותו תרצה להפעיל).

- כמובן שהכל ממוזער לתוך צ'יפ קטן.

עכשיו נניח שחיברת את החלק של הלד ללוח האם - כאשר לוח האם שולח אות דרך הhdd header הלד האיפרה אדום מופעל ושולח קרן אור על הבסיס של הטרנסיסטור מה שגורם לטרנסיסטור להוליך.

בעצם קרן האור פתחה את הסוויץ' שאיננו מחובר ללוח האם וכך גם אם המעגל שחיברת לסוויץ' הזה הולך קפוט לא קורה כלום ללוח האם כי הוא היה רק מחובר לדיודה שירתה אור - ובעצם מבודד (ולכן מבודד אופטי).

*** ההסבר מפושט מאוד!

אם עדיין לא ברור אשמח להכנס יותר לפרטים ואף לשרטט לך מעגל פשוט לשימוש... (אבל תמיד יותר כיף לשבור ת'ראש לבד) ;)

בהצלחה

פורסם

אני אשמח אם תשרטט לי מעגל להפעלה של 4 לדים בעזרת צ'יפ 4N25/28.

פורסם

עקב נפילת הפורומים - לקח זמן עד ששמתי לב לבקשה אבל...

להלן השירטוט :

4634931.JPG

קצת הסברים :

1. עפ"י בקשתך השתמשתי ב4n28 שלמיטב זכרוני טוב עד 100 או 150ma ובכל מקרה מספיק לנו.

2. כפי שציינתי בשרטוט ברכיבי 4n בד"כ יש נפילה של 0.2V בין הקולקטור לאמיטר (רגליים 4,5) ולכן המתח המחושב הוא 11.8V ולא 12V

3. מכיוון ש4 לדים בטור זה יותר מדי ל12V (לפחות לדים 3V הם יותר מדי) ו4 לדים במקביל יהוו מעמסה יותר מדי גדולה מבחינת זרם בחרתי

בסידור של 2X2 לדים במקביל.

4. ועל כן הנתונים לחישוב הם : מתח מקור 11.8V, מתח לכל 2 לדים במקביל = 3.3V (בהנחה שתשתמש בלדים אולטרה ברייט) ולכן מתח

כולל ללדים = 6.6V, הזרם בכל 2 לדים במקביל הוא 2X0.02A = 0.04A ולכן הזרם הכולל בלדים הוא 0.08A, מכאן שהמתח הנופל על

הנגד צריך להיות 11.8V-6.6V = 5.2V ולכן ערכו יהיה 5.2V/0.08A = 65ohm ערך נגד 10% הקרוב ביותר הוא 68ohm.

5. מכיוון שהנגד צריך לספוג 5.2V בזרם של 0.08A הוא צריך לעמוד ב 5.2VX0.08A = 416W אך כדי להיות בטוח וללא בעיות הייתי

ממליץ לך להשתמש בנגד של 0.75W

השתדלתי לפרט ולהסביר כמה שיותר - אם שכחתי משהו... :'(

בכל פעם שיישלח סיגנל מלוח האם יידלקו 4 הלדים, שים לב שאם תחבר את ה+/- של לוח האם הפוך ל4n28 לא קרה כלום (הייתרון של שימוש במבוד אופטי) פשוט לא יידלקו 4 הלדים - במקרה כזה - פשוט הפוך את החיבור (לאחר כיבוי המחשב)...

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים