עבור לתוכן

שאלה בסיסית בחשמל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לומד במגמת אלק' ויש לי שאלה לגבי חשמל בכלליות.

נניח שיש נגד בתוך מעגל סגור. מה קורה לזרם ולמתח שהם עוברים דרכו? אני יודע שהמתח נחלש אחריו והזרם לא. אני אשמח לדעת למה, ומה קורה לזרם / מתח לפני ואחרי.

פורסם

אני כבר לא ממש זוכר את החומר אבל לפי ההיגיון מה שאמרת הוא טעות גם המתח וגם הזרם קטנים

כמו במשוואה : U=IR

אם U קטן אז גם I חייב להשתנות (כי R צריך להישאר אותו דבר פחות או יותר כי זה רק אלקטרוניקה בסיסית)

בקיצור מה שושה נגד הוא מגביל את כמות האלקטרונים שיכולים לעבור בזמן מוגדר כלומר הוא מוריד את הזרם וכתוצאה מכך יורד גם המתח

מקווה שלא התבלבלתי בכלום ולא הטעתי אותך

תקנו אותי אם אני טועה ;)

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אשמח לחידוד נוסף של הדברים...

פורסם

השאלה שלך קצת לא ברורה, כי מתח לא עובר "דרך" הנגד, אלא נופל עליו. רק זרם עובר בו. הזרם נחלש כמובן - לפי חוק אום שאומר שהזרם ביחס הפוך להתנגדות - אבל המתח לא משתנה. הנגד לא קובע את המתח שנופל עליו, את זה קובע מקור המתח.

בגדול תוכל להשתמש בדוגמא של מורים לחשמל עם צינורות מים: חוט הוא צינור, ונגד הוא צינור צר יותר. הזרם הוא כמות המים העוברת בצינור, והמתח הוא הלחץ. כמובן שזו חרא של דוגמא, כי לחץ המים יורד בצינור צר למשל, אבל טובה להבנה בסיסית.

פורסם

השאלה שלך קצת לא ברורה, כי מתח לא עובר "דרך" הנגד, אלא נופל עליו. רק זרם עובר בו. הזרם נחלש כמובן - לפי חוק אום שאומר שהזרם ביחס הפוך להתנגדות - אבל המתח לא משתנה. הנגד לא קובע את המתח שנופל עליו, את זה קובע מקור המתח.

הדבר כמובן שונה אם יש ל מקור זרם,

אבל בגדול במעגל נתון הזרם קבוע והמתח משתנה מנקודה לנקודה ( אחר לא היה לנו זרם בין שתי הנקודות )

פורסם

עדיין, מתח לא עובר דרך הנגד, אלא נופל על פניו. ובגדול נכון, הזרם במעגל קבוע, אבל גם הוא שונה בין ענפים שונים במעגל ... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים