עבור לתוכן

שאלה על הסאונד בדי וי די פרוץ

Featured Replies

פורסם

אממ.. כרגע פתחתי DIVX עם הPLAY CENTER אז אני חושב שהוא יכול למרות שיכול להיות שזו לא תמיכה טבעית אלא בגלל שהתקנתי קודקים, אבל כל עוד הוא יכול לקרוא את הפס קול (כי הוא תומך ברוב פסי הקול) אתה בסדר.

ד"א

מה קרה בין הזון לבין הדובים?

יאיר.

• תגובות 39
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה מקסימום אני אוריד קודקים.

מה קרה זה כבר לא קשור לנושא של התרד וזה יהיה סתם ספאם אם אתה מעוניין במידע

צור איתי קשר באיי סי קיו : 115757195

פורסם

סיפו - אתה ממשיך להגיד דברים לא נכונים, ומה הקשר ל"כרטיס פיענוח" מיותר (סיגמה) ?

ומדיה פלייר ששולח סאונד לווינודוס שנאבד בדרך ?? אחי , באמת שב לקרוא קצת זה גיבוב של שטויות (סלח לי על הביטוי) , אמנם יש לך לא מעט מידע בראש ואני בהחלט מעריך את זה אבל הכל מבולגן ולא קשור אצלך ;) , תעשה קצת סדר, וזה לא קשור לכמה שנים אתה בתחום, אני כבר 5 שנים בתחום וכרגע מחובר עם מחשב למערכת קולנוע AC3 ומיישם את כל מה שאני מדבר עליו - אז כדאי שתקשיב :)

כשיש סרט (עותק) עם פס קול סראונד (AC3) כל מה שצריך זה קודק AC3 מתאים ותוכנה נורמאלית לצפיית סרטים (לא מומלץ מדיה פלייר החדש אבל זה גם עובד). כמובן שצריך גם כרטיס קול עם יציאת 5.1 אנלוגית או דיגיטלית (SPDIF), כשהדיגיטלית היא בד"כ יותר כאב ראש עד שזה עובד - אבל לי בסוף זה עבד.

וקרטר - שוב , רוב הסרטים לא מגיעים עם AC3 לכן אין לך מה להיות מודאג, ואין ממש גרסאות לסרטים לא חוקיים או סטנדרט או סוגים, הכל בא בכל הצורות והצירופים - אין חוקים כאן. לדוגמה מה שאמרת "DVD SCREENER XVID RIP" אומר את הדברים הבאים:

1) העותק הזה הועתק מDVD שיועד למטרות (הקרנות) פנימיות של חברת הסרטים. בד"כ האיכות שלו (של הDVD הזה) מאוד גבוה.

2) פורמט הווידאו שבו השתמשו בשביל הדחיסה הוא XVID.

זהו זה כל מה שאפשר לדעת , בד"כ אם יש פס קול AC3 אז מציינים גם "AC3", זה שלא רשמו כאן לא אומר שאין - אבל סביר להניח שאין. אם זה רק דיסק אחד - אז בטוח אין.

ועוד דברים שהזכירו כאן:

- DVD RIP - זה פשוט עותק של הדיוידי עצמו בדיוק כמו שמעתיקים משחק מחשב , אז אי אפשר להגיד שיש לו איכות מאוד גבוה כי זה פשוט האיכות המקורית של הדיוידי (חוץ ממקרים מסוימים שלא נתייחס אליהם כאן) בלי שום שינוי בפורמטים או דחיסה חוזרת (שוב - לרוב).

- ולגבי SVCD - זה אמנם הפורמט של דיסקים רגילים הכי איכותי שאפשר לראות איתו סרטים במכשיר דיוידי , אבל אם תעשה סרט בDIVX 5 למשל באותו הגודל (במגהבייטים) האיכות תהיה גבוה יותר בDIVX - אצלי המחשבים מחוברים לטלווזיה והDIVX בקצבים גבוהים (כמו VCD או SVCD) הוא הכי איכותי.

פורסם
  • מחבר

אז אייס מה שאתה אומר זה שאני צריך

א) רמקולים 4.1 (מין הסתם)

ב) כרטיס קרייטיב אודיוג אס אי ( האם זה בסדר במקום ה 2 ?)

ג) תוכנה נורמלית מדיילה פלייר או פאוור די וי די או משהו כזה

ד) מקודדים לסאונד המתאים ( אם אתה יכול תן לי בבקשה את השמות שלהם או לינק בתודה מראש)

ה) לקוות שבתוך הסרט עצמו יש אפשרות לשמיעה בסראונד ( זה כבר לא תלוי בנו ...)

ואני יכול להנות מ ה ATP5 שלי ?

פורסם

מה שהתכוונתי זה,

שכאשר הנגן קורא את הטרק מהסרט הוא שולח את המידע לחלונות, חלונות עם הדריורים שולח לכרטיס, לכן, כאשר הנגן קורא AC3 הוא שולח לוינדוס פורמט שהוא לא מכיר וזה מגיע לכרטיס בתור משהוא אחר, בגלל זה אתה צריך תוכנה שכותבת ישירות לכרטיס ובמיקרה של אודיג'י הוא יש לו חומרת פיענוח לAC3 ON BOARD....

זה הכל, בגלל זה המלצתי על המדיה סנטר שניבנה על ידי קריאטיב וכותה ישירות לכרטיס בלי שימוש במה שניקרא OLE.

יאיר.

פורסם

קרטר,

-כדאי רמקולים ;)

- אתה ממש לא חייב אודיגי אלא כרטיס קול שתומך ב5.1 בצורה כל שהיא עם הרמקולים שלך, האודיגי 1 בכל מקרה כרטיס נחמד וטוב, ה 2 סתם גימיק אבל הכל תלוי במחיר.

-תוכנה נורמאלית זה משהו כמו :BSPLAYER או ZOOMPLAYER שמיועדות לסרטים כאלו.

-מקודדים יש את AC3 FILTER שהוא חופשי ועובד נחמד לרוב האנשים, לי היו איתו בעיות מסוימות עם היציאה הדיגיטלית ב5.1, אבל זה לא אומר כלום :) , יש גם קודק פרוץ של INTERVIDEO שעובד לי אחלה פחות או יותר אבל אין לי מושג מאיפה הוא.

- גם לקוות שיש פס קול רב ערוצי זה טוב :) .

וסיפו ,

למה אתה ממשיך עם זה ? כשיש קודק (או דריבר) AC3 מוכר וכשאין זה לא מוכר. זה שכרטיס קול יודע לפרוס AC3 בעצמו זה סה"כ שהוא עושה את עבודת העיבוד במקום הCPU שלך - זה הכל , כולה חוסך קצת חישובי CPU - לא משהו משמעותי, ואין שום סיבה שדווקא הכרטיס יפרוס ושום דבר לא צריך להגיע ישירות אליו - הוא רק צריך להשמיע מה שיוצא בסוף.

בכל מקרה שום דבר לא הולך לאיבוד חס וחלילה.

פורסם

האם גם הכרטיס:

Creative Live 5.1

יעשה את העבודה?

פורסם

לא אמרתי הוא חייב כרטיס פריסה!!,

מהידע שלי בתכנות אני יודע שרוב התוכנות משתמשות בOLE ואז נוצרת הבעיה.

לכן המלצתי על תוכנה שמחייבת כתיבה ישירה לכרטיס קול (אלו הכי טובות).

נכון, יכול להיות שזה יעבוד גם עם תוכנה ג'נרית וכאן מאחר ויש לך יותר ידע מימני , ואמרת, אז כנראה זה יעבוד.

אבל תמיד עדיף תוכנה שעושה כתיבה ישירה לחומרה.

המלתי על כרטיס פריסה כי זה מעלה פריים ריט, אפשר להקליט לקלטת, זה לא לוקח CPU ואתה לא חייב אודיג'י או כרטיס סראונד כדי לקבל סראונד אם יש לך כרטיס פריסה.

מצטער אם אמרתי משהוא לא נכון :) .

יאיר.

פורסם
  • מחבר

האם גם הכרטיס:

Creative Live 5.1

יעשה את העבודה?

אכן הוא יעשה את העבודה אבל לא בצורה מושלמת הוא עולה 200 שקל ככה אם אתה כבר קונה רמקולים על רמה

עשה לרמקולים שלך טובה קנה להם איזה כרטיס נורמלי ה Creative audigo se יעשה את העבודה בצורה טובה ביותר

בסביבות ה 400 שקל הוא עולה :o כן גם אני הייתי ככה ששמעתי לראושנה תמחיר

פורסם

הLIVE 5.1 יעשה את העבודה הזאת בדיוק כמו שהAUDIGY עושה זאת , סה"כ בכללי הם דיי דומים , ההבדלים הם בקטנות (היו לי את שניהם) בייחוד אם יש לך רמקולים של מחשב. גם הלייב מעולה אך יותר ידוע כבעייתי מבחינת תאימות ויציבות , אם אפשר להשקיע פי 2 באודיגי אז סבבה. יש גם חברות אחרות עם מחיר טוב באמצע - אבל אני פחות מכיר אותן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים