עבור לתוכן

שאלה על הסאונד בדי וי די פרוץ

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני יודע שבסרט די וי די אמיתי הסאונד שלו אמור לפעול ב סראונד ו 5.1 אם יש לך מערכת מאלו.

עכשיו רציתי לדעת אם ברגע שפורצים אותו למחשב ידוע לי שהאיכות יורדת קצת בעוצמה אבל האם גם היא לא תפעל בסראונד או 5.1 ברגע שאני אראה סרט די וי די פרוץ במחשב שיש לי מערכת מאלו?

ואיזה גרסאות נפרצות באיכות של מינימום סראונד אם יש דבר כזה ?

בתודה מראש.

• תגובות 39
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

SVCD

איכות הכי טובה של פרוץ

פרוץ - בדיסקים לצריבה רגילים

אם יש לך צורב DVD

אתה יכול לצרוב עם ה 5.1

אם :D

פורסם

בעולם הדיוידי הפרוץ של ימינו אין ממש סטנדרט , זה יכול לבוא בכל הסוגים בכל שיטות הסאונד ובכל האיכויות. הכל תלוי בסרט הפרוץ שאותו קיבלת ואיך הוא נדחס. אם שמרו שם את פס הקול AC3 המקורי שבא בדי וי ד י אז תוכל לשמוע אותו בסראונד 5.1 אמיתי בהנחה שיש לך את הציוד המתאים והתוכנות והקודקים המתאימים (זה לא תמיד עובד חלק). אם קיבלת סרט שבו הפכו את הAC3 5.1 ל 2 ערוצי סטיראו אז אין הרבה מה לעשות.

רוב רובם של הסרטים הפרוצים לא מגיעים עם פס קול AC3 5.1 בעיקר בגלל העובדה שהוא תופס המון, אלא שכן מגיעים עם 5.1 כמעט תמיד תופסים 2 דיסקים או יותר.

פורסם

שחכתם לציין DVD RIP, זאת אומרת שהם לוקחים את הדי וי די המקורי ומעתיקים אותו למחשב כמו שהוא, זה לא מוריד מהאיכות (אפילו מעלה קצת), מישם הם יכולים לדחוס את זה לMPEG2 שזה בעצם SVCD.

עכשיוו לSCVD יש כמה פורמטים של סאונד וכאשר דוחסים את הדי וי די המקורי אתה יכול לבחור להמיר את הDTS או DOLBY SURROUND לMPEG 5.1 מה שאומר שתקבל סאונד סרואנד אבל אתה תוכל לצפות בו רק ברסיבר מאוד חדש שמקבל את הפורמט הזה (כמו שלי ;D )

ועם די וי די מעודכן שיוכל לפענך את זה או במחשב עם קודק נדיר ונראה שגם תצתרך חומרת DECODER כדי שהוא ידע איך לתפקד עם הכרטיס קול 5.1 .

ד"א

אני מניך שאתה מדבר על לעשות עותק לדי וי די שאתה קינית....

יאיר.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון לזה שאמר בהתחלה svcd איכות הכי טובה ממש לא נכון dvd rip screener הרבה יותר טוב בסאונד ובתצוגה.

ואני מתכוון לזה שאם יש לי מערכת רמקולים altec lacing atp5 ויש לי כרטיס קול קרייטיב אודיגו 2, עכשיו אני מוריד סרט ממקום כלשהו לא משנה איזה והסרט הוא בגרסא DvdScreener.Xvid אני מפעיל אותו ומתחיל לראות תסרט האם אני אשמע בסראונד ?

פורסם

כן אם יש לך את הקודאקים הנכונים,

להורדת חבילת קודאקים גש לאתר הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי :xyxthumbs:

פורסם

xvid פחות טוב מSVCD, בייחוד בסאונד, הרצועת סאונד שקיימת על XVID נקראת AAC (כמו שהרוצעת סאונד של MPEG1 נקראת MP3)

השיטת דחיסה הזאת מיעודת לדיחסות גבוהה לשני ערוצים ואם אני זוכר נכון היא אופטימלית ב96KB!!!

זה לא מתקרב לאיכות של די וי די (די וי די של 192KB פר ערוץ).

אם תשמע את זה בסראוד?

אתה צריך איזהשוא מתאם (אני מתכוון לתוכנה מתאמת) שתדע איך לשלוח את הסאונד לכרטיס קול באמת בסראוד, כלומר להמיר את זה לפורמט שהכרטיס מכיר, אם אני לא טועה הWINDOWS MEDIA PLAYER 9 לא עושה את זה אתה צריך תוכנה מקצועית , לי למשל יש כרטיס פריסה REAL MAGIC (ד"א היום הם לא עולים כל כך הרבה).

יאיר.

פורסם

HA?!

xvid וdivx הם מקודדי וידאו בלבד, והכי איכותיים כרגע מכיוון שהם מבוססי mpeg4,

svcd הוא אותו פורמט של dvd (mpeg2) אבל הוא מאוד מוגבל במקום מה שמוריד את האיכות או שגורם לגודל קובץ גדול.

SVCD עובד אך ורק בסטיראו בעוד שבxvid וdivx ניתן להעתיק את הפסקול המקורי מהסרט ולשמור אותו כמו שהוא= AC3.

פורסם

svcd זה לא רק בסטראו (הסברתי למעלה למה).

aac (aka xvid/divx sound track) אכן אפשר בסראונד ואפילו בכמה רמקולים שאתה רק רוצה אבל כל דגימה לערוץ תהיה ב96 קילו בייט.

בקשר לאיכות הוידאו, לא אמרתי שהאיכות של SVCD יותר טובה בוידאו (למרות שזה סוג שונה לחלוטין של קובץ אז ה"הפרעות" שמורידות את האיכות שונות לכן כאן אי אפשר להתווכח על טעם וריח מכיוון שלאחד הסוג הזה של ההפרע יותר מפריע ולאחד זו) אני אישית מעדיף את הוידאו של SVCD .

יאיר.

פורסם

לא לא ולא, XVID וDIVX זה מקודד וידאו בלבד, אין שום קשר לאודיו, זה כבר מי שקודד את הקובץ בוחר מה לשים.

svcd באותו גודל של xvid לא יתקרב לאיכות שלו בכלל, מניסיון.

פורסם

1. אני מדבר על הקובץ אאודיו שתוכנן בהתחלה לDIVX והכי בשימוש , לא איכפת לי אם הוא גם יש סאונד טרק של DTS (שכמובן יגדיל משמעותית את הקובץ).

2.אני מתעקש, MPEG2 יכול לשאת סאונד של 5.1 (אני יודע כי ככה אני מקודד את הסרטים שלי) ויש לי מערכת דיגיטאלית שמזהה את זה...

3.שוב, במקרה הזה, האיכות תלויה בטעם של מי שמתבונן, אני לא סובל XVID , חבר שלי מקודד רק XVID.

יאיר.

פורסם

נ.ב

BABYLON 5 הייתה סידרה מעולה!!! אבל לא כמו VOYAGER

;)

יאיר.

פורסם

1. אני מדבר על הקובץ אאודיו שתוכנן בהתחלה לDIVX והכי בשימוש , לא איכפת לי אם הוא גם יש סאונד טרק של DTS (שכמובן יגדיל משמעותית את הקובץ).

2.אני מתעקש, MPEG2 יכול לשאת סאונד של 5.1 (אני יודע כי ככה אני מקודד את הסרטים שלי) ויש לי מערכת דיגיטאלית שמזהה את זה...

3.שוב, במקרה הזה, האיכות תלויה בטעם של מי שמתבונן, אני לא סובל XVID , חבר שלי מקודד רק XVID.

יאיר.

MPEG2 הוא גם רק מקודד וידאו, אתה מערב בין דברים שונים.

אני עוד לא ראיתי שום SVCD/VCD עם יותר מסטריאו.

לDIVX לא תוכנן שום קובץ אודיו, DIVX הוא קובץ וידאו נטו.

מי שמקודד בוחר באיזה סוג אודיו להשתמש.

ולא, B5 היא סדרת המד"ב הגדולה ביותר והכי מורכבת.

פורסם
  • מחבר

טוב ראיתי שיש פה הרבה דעות שונות חלק מהדיבורים פה היו לי קצת סינית לא הכל .. ;D

בכל מקרה אני יכול להגיד ש האיכות של svcd לא מתקרבת לאיכות של dvd rip בוידאו.

דבר שני אני יכול להעיד על זה גם שעוד לא ראיתי svcd שהוא יותר מסטריאו מה שנאמר פה.

דבר שלישי ה dvd rip זה בעצם העתקה של הסרט עצמו ואני מאמין שגם של הסאונד עשיתי את זה כמה פעמים עם חבר

אצלו בבית ואני יכול להגיד מניסיון שהאיכות קול היתה מצוינת !! ב רמקולים של 2.1 אם היה לי שם 4.1 וזה היה משמיעה את זה ככה אני לא יודע אני אבדוק את זה עם אותו סרט אצל חבר שיש לו סראונד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים