עבור לתוכן

מצלמה + עדשות + פלאש בתקציב של 1000$

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אנו מתכננים לקנות מצלמה לגיסי ליום הולדת 30 אנו מתלבטים בין דמוי SLR לבין DSLR עם נטייה לכיוון DSLR

אין לו רקע בצילום אבל הוא כן מתעניין ונראה שאם יקבל מצלמה טובה יכנס לנושא ברצינות רבה.

את המצלמה אנו מתכוננים לרכוש בחו"ל B&H.

התקציב למצלמה, שתי עדשות, פלאש ואם יספיק גורילפוד ותיק הוא בסביבות 1000$

כרגע לא מתוכננת קניה של ציוד נוסף אני מניח שאם יתפתח בנושא יקנה עוד עדשות גם מיד שניה.

קיימות עדשות ישנות ממצלמות פילם ישנות שבהן יש צורך לעשות פוקוס בצורה ידנית (שני חצאי העיגול למי שמכיר) של קנון ואולימפוס השאלה אם הן בכלל רלוונטיות ?

נושאי הצילום מגוונים אנשים נוף ביום ובלילה במבנים ובחוץ לא נראה שכרגע יצלם בע"ח בתנועה או ממרחק רב

לא הבנתי מה זה עומק שדה מצומצם לפי התמונות של מגדל אייפל וניו זילנד אשמח לקבל הסבר נוסף.

ארצה מצלמה עם פלאש בנוי וגם אפשרות לחבר פלאש חיצוני

על חצובה חשבתי על גורילה פוד.

כיום יש לו מצלמה דיגיטלית בסיסית ישנה. זום X3 רזולוציה 3MP בעיקר חסר בה הזום והרזולוציה.

את רוב התמונות נראה על המחשב חלקן הקטן נדפיס מאמין שלא יותר מגודל של A4 אבל אם אפשר ארצה שתהיה לו אפשרות להדפיס תמונות גדולות יותר.

לא נעולים על יצרן חשבנו לקנות קיט של גוף שתי ושתי עדשות.

אני חושב שקצב אש של 3 תמונות בשניה מספיק כמובן שאם אפשר יותר אז עדיף.

צילום רציף לא נראה קריטי כרגע

מייצב תמונה לפי המאמר שקראתי עדיף מייצב בגוף המצלמה על מייצב בעדשה אז אלך לכיוון הזה.

ארצה שתהיה תצוגה חיה יהיה נחמד אם ניתן יהיה לסובב את המסך.

אני לא יודע מה זה נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית ומה זה פנס עזר לפוקוס באור חלש.

לא נראה לי שזה קריטי שהעדשות יהיה עם מנוע פוקוס שקט כל עוד הוא לא רועש במיוחד.

צילום וידאו גם יהיה תוספת נחמדה אך לא הכרחית.

כמות פיקסלים מעל 10MP לא נראה לי שצריך יותר.

המליצו לנו על כמה מצלמות אשמח לשמוע דעות נוספות בעניין

1. CANON EOS1000D

2. NIKON D40

3. SONY ALPHA A300\350 לא ברור לי מה ההבדל למעט המגה פיקסל.

את כל המצלמות נקנה עם שתי עדשות הבסיסית 18-55/70 ועדשה נוספת 55-200 או 75-300 תלוי בקיט ונוסיף גם פלאש חיצוני

אם התקציב יספיק אז נקנה גם גורילה פוד כרטיס זיכרון ותיק טוב

לפי מה שקראתי פה גם פנטקס ממולצת

אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם

תודה מראש

חזי

פורסם

קיימות עדשות ישנות ממצלמות פילם ישנות שבהן יש צורך לעשות פוקוס בצורה ידנית (שני חצאי העיגול למי שמכיר) של קנון ואולימפוס השאלה אם הן בכלל רלוונטיות ?

רק בפנטקס ובניקון ניתן לחבר עדשות פוקוס ידני באופן ישיר, וגם שם עם מגבלות רבות. חברות אחרות החליפו את החיבור הפיזי (הביונט) לאחר במעבר לפוקוס אוטומטי (קנון ומינולטה) או לדיגיטלי (אולימפוס). תוכל להשתמש בכל עדשת פוקוס ידני עם מצלמות ה-DSLR של אולימפוס (ומתאם מתאים), אבל גם כאן עם מגבלות.

לא הבנתי מה זה עומק שדה מצומצם לפי התמונות של מגדל אייפל וניו זילנד אשמח לקבל הסבר נוסף.

התמונות האלה מתייחסות לזווית הצילום, לא לעומק השדה. להסבר על עומק שדה אני מציע שתתחיל מהדף בקליקי.‏

על חצובה חשבתי על גורילה פוד.

יש לי גורילה-פוד ואני רחוק מלהתלהב ממנה, אבל יש כאלה שמרוצים. חצובת שולחן של מנפרוטו עם ראש כדורי תהיה יציבה בהרבה וגם נוחה יותר לשימוש.

מייצב תמונה לפי המאמר שקראתי עדיף מייצב בגוף המצלמה על מייצב בעדשה אז אלך לכיוון הזה.

אין מייצב בגוף בקנון וניקון. רק אצל פנטקס, אולימפוס וסוני.

ארצה שתהיה תצוגה חיה יהיה נחמד אם ניתן יהיה לסובב את המסך.

אין תצוגה חיה בפנטקס (לפחות לא בדגמים שרלוונטיים בתקציב שלך) וגם לא בניקון D40, D40X או D60. תצוגה חיה עם מסך מסתובב (במחיר רלוונטי) יש רק בסוני A300 ו-A350.

אני לא יודע מה זה נקודות פוקוס מוצלבות נוספות למרכזית ומה זה פנס עזר לפוקוס באור חלש.

נקודות פוקוס מוצלבות אמינות יותר מנקודות פוקוס שרגישות רק לקווים מסוג אחד (אופקי או אנכי).

פנס עזר לפוקוס באור חלש, כשמו כן הוא, מאפשר למצלמה לפקס באור חלש. כשמשתמשים בפלאש חיצוני מקבלים פנס כזה בפלאש עצמו. ברוב המצלמות הפלאש הפנימי משמש למטרה הזו. בניקון יש פנסים מובנים גם בדגמים הזולים.

המליצו לנו על כמה מצלמות אשמח לשמוע דעות נוספות בעניין

1. CANON EOS1000D

2. NIKON D40

שתיהן מצלמות טובות ואיכותיות, אבל זה נכון לכל DSLR אחרת.

3. SONY ALPHA A300\350 לא ברור לי מה ההבדל למעט המגה פיקסל.

קצב האש של ה-A350 איטי יותר - 2 תמונות בשניה בהשוואה ל-3 ב-A300.

לפי מה שקראתי פה גם פנטקס ממולצת

הפנטקס K200D היא מצלמה מעולה, עם הרבה יתרונות בהשוואה למתחרות. אבל אין לה תצוגה חיה, ואם התכונה הזו חשובה לך אז תצטרך להוציא אותה מרשימת המועמדות.

מצלמה נוספת ששווה לך לשקול - אולימפוס E520. יש לה תצוגה חיה ומייצב מובנה. בתקציב שלך תוכל לקנות אותה עם בקיט שכולל גם שתי עדשות 14-42 + 70-300 (מכסות טווח שמקביל ל-28 עד 600 מ"מ, עם חור קטן ולא משמעותי באמצע) + פלאש FL36R.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים