עבור לתוכן

התלבטות בין שני מפרטים: I7 מול Q9550. משחקים, "22, OC. תקציב: 6K-7.5K

Featured Replies

פורסם

לשימוש עבור משחקים, מסך "22, מתוכנן OC.

כ.מ 4780

מארז Antec 300

ספק Crosair 550W

דיסק Seagate 500Gb

ההתלבטות היא לגבי הלוח אם + מעבד + זיכרונות :

אפשרות אחת:

Q9550 כ-1500 ש"ח

4GB DDR2 כ-400 ש"ח

Asus P5Q Pro כ- 800 ש"ח

אפשרות שנייה:

I7 920 כ- 1500 ש"ח (מחיר זהה ל-Q9550)

6GB DDR3 כ- 1000 ש"ח

Gigabyte UD5 כ- 1500 ש"ח

עלות המפרט יחד עם האפשרות הראשונה: 5.8K

עלות המפרט יחד עם האפשרות השנייה: 7.1K

ברור לי שכיום, עבור משחקים, לא משתלם לרכוש את ה-I7 (תוספת של 1300 ש"ח) כי לא יתקבלו הבדלים בביצועים של המשחקים.

אבל, ייתכן מאוד שבעוד שנה משחקים כבר ידרשו מעבד חזק יותר ואז יהיה יתרון ל-I7.

ברור שאם שתי המפרטים היו באותו מחיר אז היה כדאי ללכת על ה-I7. השאלה היא האם שווה להוסיף עוד 1300 ש"ח בשביל זה כיום (מה גם שאוכל להנות מאפשרות לשידרוג המעבד בעתיד).

פורסם

אתה מבין שמדובר בהפרש של 1300 ש"ח שנותן לך אפשרות לשדרוג עתידי נכון?

לכן מבחינת יחס עלות-תועלת האופציה הראשונה עדיפה בהרבה על השנייה

פורסם

הדרישות של המשחקים מהמעבדים עולות הרבה יותר לאט מהדרישות מהכרטיס מסך...

וחוץ מזה, אתה שוכח שQ9550 הוא עדיין מעבד חזק מאוד...

בתקציב כזה אתה יכול להביא מארז הרבה יותר טוב. אם אתה ממש רוצה להפציץ ואיוורור חשוב לך, הייתי ממליץ על CM HAF 932.

פורסם
  • מחבר

אתה מבין שמדובר בהפרש של 1300 ש"ח שנותן לך אפשרות לשדרוג עתידי נכון?

לכן מבחינת יחס עלות-תועלת האופציה הראשונה עדיפה בהרבה על השנייה

נכון מאוד. והשאלה היא האם 1300 ש"ח עבור אפשרות לשידרוג עתידי, זה לא שווה ?

כשאני חושב על זה קצת יותר, ייתכן שזה לא שווה. כי אם אחליט ללכת על האפשרות הראשונה (Q9550) ובעתיד לשדרג אז אצטרף לרכוש לוח + זיכרון (מעבד בכל מקרה אצטרך לרכוש כי זה השידרוג עצמו) ועלות לוח + מעבד יהיו הרבה יותר זולים בעתיד. למשל כמו שהיום עולה לוח + זיכרון (לוח טוב ב-800 ש"ח וזיכרון 400) יחד זה יוצא כ-1200 ש"ח וזה בעצם מה שאני שוקל אם להוציא היום.

כך שלפי השיקול הזה - לא כדאי ללכת על ה- I7.

יש למישהו הסתייגויות כלשהן ?

פורסם

השאלה היא איך מסתקלים על זה . אם התיכנון להחליף מעבד לI7 בעוד חצי שנה שנה ובנתיים לשדרג ל9550. יוצא יותר זול להחליף עכשיו כבר לI7 ולחסוך את השידרוג ליציאת המעבדים הבאה .

פורסם

לדעתי עדיף שתמתין ותקנה את Q9550 - נהלם כרגע מאוד יקר ולא משתלם, ואם כבר דיברת על שנה הבאה - יצאו כבר מעבדי Westmere Nehalem-C ככה שעדיף לחכות...

לקנות עכשיו לוח אם שעולה 1600 שקל זה פשוט בזבוז מטורף שלא נדבר על המעבד ''הכי זול'' שעולה 1500

שנה הבאה הכל יתאזן וגם יצאו מעבדים חזקים יותר

אם תקנה עכשיו את ה-Q9550 תהיה מרוצה ממנו לכל שימוש אפשרי שאתה יכול לחשוב עליו.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לדעתי עדיף שתמתין ותקנה את Q9550 - נהלם כרגע מאוד יקר ולא משתלם, ואם כבר דיברת על שנה הבאה - יצאו כבר מעבדי Westmere Nehalem-C ככה שעדיף לחכות. :xyxthumbs:

אוקי, ואם אני מתכנן לקנות היום את המחשב ולהחזיק אותו 3-4 שנים ורק אז לשדרג ?

זה משנה את התמונה ? במקרה כזה עדיף כבר ללכת על ה-I7 ?

פורסם

אוקי, ואם אני מתכנן לקנות היום את המחשב ולהחזיק אותו 3-4 שנים ורק אז לשדרג ?

זה משנה את התמונה ? במקרה כזה עדיף כבר ללכת על ה-I7 ?

זה לא משנה מה תקנה...כי בעוד 3-4 שנים הוא יהיה שווה למחיר של פסק זמן ;)

אם אתה רוצה להשקיע בחוכמה - או שתקנה עכשיו Q9550 או שתמתין לשנה הבאה שגם הלוחות אם יהיו יותר זולים וגם יצאו מעבדים חזקים יותר.

(כבר רשמתי למעלה - להוציא על לוח אם 1600 שקל זה טירוף מוחלט + מעבד ''הכי זול'' שעולה 1500 שקל ! )

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה!

אני אלך על ה-Q9550 עכשיו.

פורסם

אוקי תודה רבה!

אני אלך על ה-Q9550 עכשיו.

מזל טוב באתי להגיב בעד הQ9550 כי אחרי הכל גם אם הI7 הוא חדיש יותר וטכנולוגיה עדיפה הQ9550 אחד החזקים בשוק ואני דיי בטוח שהוא יספק אותך לעוד איזה שנתיים (אם אתה גיימר רציני.... אז חח עוד מעט נראה לי כדי לך לחסוך)

פורסם

למרות שיש הפרש מחרים אם תיסתכל על זה כך אתה מקבל דיי הרבה בהפרש הזה ,

קודם כל המעבד חזק בהרבה מה 9550 הוא אפילו חזק יותר מ ה qx9770 ברוב המבחנים

דבר שני את צריך לזכור שאתה קונה פה לוח שהוא x58 שזה לוח מהסדרה הכי יקרה שיש ואם תראה לוחות אחרים של x48 ההפרש לא כל כך גדול .

לכן אם יש לך את הכסף מומלץ ללכת על ה i7 אם אין עדיף להישאר אם ה c2d .

:xyxthumbs:

פורסם

^

הודעה מיותרת לגמרי

איזה סיבה יש לו לקנות לוח אם שעולה 1600 שקל אתה יכול להסביר לי ? תקרא את ההודעות האחרונות במקום ישר לדבר שטויות ולגרום לאנשים לבזבז כסף מיותר.

פורסם

ליפניי שאתה תוקף אותי תיקרא את ההודעה שלי עד הסוף

דבר שני , אני לא אמרתי שהוא צריך ליקנות מערכת מבוססת i7 אמרתי שאם זה נכנס בתקציב שלו ואין לו בעיה להוציא סכום כזה על מחשב מבחינת ביצועים עדיף לו את ה i7 אבל פשוט הלוח יקר להחריד (למרות שאתה מקבל בו המון דברים שאתה לא מקבל בלוחות אחרים כמו cf ו sli באותו לוח )והזכרונות גם דיי יקרים למרות שהמחיר שלהם כבר מתחיל להיות שפויי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים