עבור לתוכן

קומפקטית/דמוית SRL עד 1800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום!

דבר אחד לפני הכל - התקציב שלי, כפי שכתוב למטה, הוא 1800 ש"ח. אני כנראה אקנה את המצלמה בחו"ל (אצל B&H כנראה), ואשמח אם תוכלו לכוון למצלמות סביב 450$ (כולל).

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1800 ש"ח .

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם . בעיקר טיולים - נוף ואנשים (ביחד ולחוד), אבל גם בלילה.

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן .

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? בתקווה שהמיני-חצובה שיש לי תתאים, כן.

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? מטעמים כלכליים, כרגע לא. אשמח אם תהיה לי האפשרות לשדרג בעתיד.

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן.

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? לא.

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? לצפות במחשב, להדפיס כנראה בגודל סטנדרטי 10x15.

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? עדשה רחבה, 28 מ"מ תעשה את העבודה לדעתי.

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? אין לי בעיה עם גודל\משקל.

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא.

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) - חשוב.

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) - ניתן לוותר.

o תמיכה בפורמט RAW - כרגע, לא. אולי בעתיד.

o תושבת לפלאש חיצוני - יכול להיות שימושי בעתיד ..

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? חשוב.

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - לא קריטי, כנראה שאקנה את המצלמה בחו"ל.

תודה רבה מראש!

פורסם

הפנסוניק LX3 היא מצלמה עם עדשה רחבה (24 מ"מ) שמתאימה מאוד לנופים ומצטיינת גם בצילום באור חלש ללא פלאש. כמו כן יש לה אפשרות לפלאש חיצוני במקרה ותרצה להוסיף כזה בעתיד. החיסרון הכמעט יחידי שלה הוא שהטלה שלה קצר - 60 מ"מ בצד הארוך, אבל לצילום נופים ואנשים זה לא כל כך מגביל. להגדלות שאתה מתאר (10x15) אין בעיה לעשות קרופ מחיישן ה-10 מ"פ שלה ולקבל טווח אפקטיבי שמקביל ל-100 מ"מ פחות או יותר.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/573593-REG/Panasonic_DMC_LX3S_Lumix_DMC_LX3_Digital_Camera.html

אפשרות נוספת שכדאי לבדוק - פוג'י F100fd, מצלמה זולה יותר מהפסנוניק ועם טווח עדשה סטדרטי יותר (28-140). גם לה יש איכות תמונה טובה יחסית באור חלש (וללא פלאש), אבל אין לה את העדשה המהירה (כלומר בהירה) של הפנסוניק, וגם לא את התושבת לפלאש והשליטות הידניות.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/543537-REG/Fujifilm_15820728_FinePix_F100fd_Digital_Camera.html

יהיה לך קשה למצוא מצלמות דמויות-SLR עם איכות תמונה (באור חלש) שתהיה תחרותית לשתיים שלמעלה. היחידה שבייצור ושעומדת במשימה הזו היא הפוג'י S100fs, אבל היא מצלמה יקרה, כבדה ומסורבלת. במחיר שלה עדיף כבר לקנות מצלמת DSLR תקציבית + מצלמת כיס כלשהי. בשני המקרים לא מדובר על משהו שרלוונטי לתקציב שלך.

פורסם
  • מחבר

איך ה SX10? יש לה עדשה 28-560 ואפשרות לזום חיצוני, אבל איך איכות התמונה שלה (ביום ובלילה)?

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לאפשרות לפלאש חיצוני, לא לזום חיצוני.

האיכות של ה-SX10 פחות טובה מה-F100fd וה-LX3, במיוחד באור חלש שבו החיישן הקטן מגביל אותה. בסה"כ היא עושה רושם של מצלמה טובה, אבל אין עליה עדיין ביקורות מלאות באתרים הגדולים.

פורסם
  • מחבר

נתקלתי בבעיה חדשה .. כנראה שאצטרך לקנות את המצלמה בארץ, וזה די פוסל את הפנסוניק, שמתחילה ב-2300 בארץ. אני עכשיו מתלבט בין ה F100fd לבין ה SX10, למרות החיישן היחסית מוגבל.

באילו אתרים אני יכול למצוא ביקורות טובות על הקאנון?

פורסם

מהצילומים שלי עם הקנון SX10 IS היא מצלמת אחלה. למרות שאם צופים בתמונה בגודל מלא (ז"א חצי מטר על 40 ס"מ בערך) התמונה לא נראית מי יודע מה. במיוחד בתנאי אור לא אופטימליים. אבל ברגע שמציגים את התמונה בגודל מסך (אצלי 17') אז התמונה נראית חדה וטובה. כמו כן יש יותר מדי רעש לפי דעתי בISO גבוה. אבל הבנתי שרוב המצלמות אם לא כולן אלא אם כן מדובר במצלמה מקצועית סובלות מהרעש.הזום פשוט ענק.

קח תמונה בגודל מקורי שצילמתי בבית עם המצלמה, על אוטומטי לא כיוונתי הגדרות ולא ערכתי את התמונה. איכות 10 מגה, 200 ISO , עם פלאש.

http://www.zix.co.il/images/z-1306896022.JPG

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים