עבור לתוכן

שאלה בקשר להקטנת תמונה

Featured Replies

פורסם

כשמקטינים תמונה בפוטושופ ראו תמונה. הערכים למעלה הם גודל התמונה המקורית. וDOCUMENT SIZE זה גודל התמונה כשמדפיסים אותה. עד כאן הכל נכון?

מה אומר המספר בRESOLUTUON מעבר להגדרה פיקסלים באינץ'?

המצלמה שלי מצלמת ב180 פיקסלים לאינץ'. אם אני מעלה את המספר ז"א שאני מקטין את גודל התמונה, התמונה הופכת להיות ליותר חדה?

שאלה נוספת, כשאני עושה פעולה זו אני לא רואה שום הבדל באיך שהתמונה נראית, היא לא חדה יותר. למה זה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מצלמות דיגיטליות לא מצלמות בפיקסלים לאינץ'. הן מצלמות פיקסלים בלבד. למצלמה שלי חיישן של 6 מגה והיא מפיקה תמונה של 2022*3040 פיקסלים. כמה PPI (פיקסלים לאינץ') זה ? כמה שאני רוצה!

אם אדפיס את התמונה שלי על נייר 4*6 אינץ' אז התמונה שלי תהיה בעלת 507=3040/6 PPI. אם ארצה להדפיס את אותה התמונה על נייר גדול יותר, ירד ה PPI ואיתו איכות התמונה. חשוב לציין שלנייר הפיתוח עצמו יש הפרדה מקסימלית והיא עומדת על סביבות 300 PPI. במקרה שלי הדפסה באיכות 500 PPI לא תשיג דבר מכיוון שנייר הצילום לא מסוגל להגיע להפרדה כזו.

תמונה כזו של 3000 פיקסלים לרוחב יכולה להפיק תמונה ברוחב 10 אינץ' באיכות מצויינת. גם 250 PPI זה לא רע ואפילו 200 יכול להיות סביר בהתאם לתמונה. אז ניתן אפילו להדפיס תמונה של 12 או 15 אינץ'.

עכשיו לפוטושופ. אם אתה משנה את גודל ההדפסה שלך אז רזולוצית PPI משתנה בהתאם. אם אתה מסמן לפוטושופ לדגום מחדש את התמונה אז התוכנה תשנה את גודל התמונה ותוסיף או תפחית פיקסלים ע"מ להגיע ל PPI הרצוי. אם התמונה שלך עניה מאוד בפיקסלים ואתה רוצה לעשות ממנה פוסטר אז שינוי ה PPI יגרור תוספת של פיקסלים לתמונה. פיקסלים אלו לא יוסיפו מידע חדש לתמונה ואני לא בטוח כמה הדפסה כזו עדיפה על משלוח הקובץ הקטן ישירות להדפסה. היתרון אולי הוא שאתה קובע את אלגוריתם ההגדלה ולא המדפסת או מכונת הפיתוח.

במקרה של הדפסת תמונה 6 מגה על נייר קטן כמו 4*6 יש הגיון לדגום את התמונה מחדש ע"מ לקבוע אילו פיקסלים יוסרו.

תמונה המודפסת על נייר קטן יותר תראה חדה יותר אבל מהתבוננות בפוטושופ ב 100% תמונה ע"ג המסך, לא ניתן לאמוד חדות בהדפסה הסופית. אתה יכול להקטין את התצוגה לגודל הנייר המודפס אבל בגלל שגיאות תצוגה על המסך, לא תקבל הצגה מדויקת של חדות התמונה בהדפסה. אם תתבונן בתמונה 6 מגה ע"ג המסך ב 100% היא תראה פחות חדה מאשר אותה תמונה מוקטנת לחצי מגה לערך (600*800) ב 100% צפיה במסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים