עבור לתוכן

נועם שליט כראש ממשלה?

Featured Replies

פורסם

עלתה לי סיטואציה מעניינת לראש כשהסתכלתי על כתבה בוואלה. הכתבה הראתה את נועם שליט (אביו של גלעד שליט) מבקר את אולמרט. כשראיתי את התמונה של נועם שליט, התבלבלתי וחשבתי שהוא נראה כמו חבר כנסת (http://mad.walla.co.il/w/18-200/415831-18.jpg), ואז חשבתי לעצמי - מה לדעתכם יקרה אם הוא יחליט מחר להקים מפלגה וינסה להתמודד לתפקיד ראש הממשלה?

נכון, הוא לא פוליטיקאי ואין לו שום ידע מדיני, אבל התמיכה בהחזרת גלעד שליט עצומה במדינה ונראה לי שיהיה אחוז ענק שיבחר בו רק מטעמי עיקרון. השאלה היא האם גם אתם חושבים כמוני, או שרק לי יש מחשבות כאלה בראש?

פורסם

אף אחד לא יבחר בו.

ולמה שיבחרו בו? כי הילד שלו נחטף?

אני לא מזלזל או מפחית מצערו, אבל אין סיבה שהוא יבחר.

פורסם
  • מחבר

סיבה ריאלית? סיבה פרקטית? סיבה נכונה? לא.

סיבה של "הוא בטוח לא יהיה מושחט"? סיבה של "אפשר לבטוח בו"? סיבה של "המדינה הזאת לא עושה כלום, הגיע הזמן שמישהו יעשה משהו"? כן.

אני לא אומר שאם הוא יבחר זה יהיה מהסיבות הנכונות, אבל נראה לי שיש סיכוי ענק שאנשים יפעלו מהרגש ולא מההיגיון.

פורסם

אה, עם הבן שלו נחטף לו גם יצר השחיטות?

לא ידעתי שאנשים שקרה להם אסון במשפחה מאבדים ישר את השחיטות.

כמו שגידמאק הגיע משום מקום ועזר לכולם, והיו כאלו שהיו בטוחים שהרבה יבחרו בו, ובסוף אף אחד לא בחר בו, זה מה שיקרה אם הוא יתמודד.

ד.א, אני חושב שזה יהיה טיפשי ומגעיל מצדו להתמודד, כי הוא בעצם תופס גל על חטיפת בנו.

פורסם

וזו כנראה אחת הסיבות למה הוא לא עושה את זה. הוא יודע שהעסק הזה לא בשבילו, לא מתאים לו, ולא קשור אליו בגרוש.

גם אם הוא היה מתמודד, אני מבטיח לכם שאחוז הבוחרים בו היה פצפון. זה שגלעד שליט יחזור לא יציל את החייל הבא מחטיפה ולא יסיים את המשבר הכלכלי בישראל, אנשים מודעים לזה היטב.

פורסם

הפופולאריות שלו היא הכישלון של מערכות הביטחון שלנו.

תקדישו חצי דקה לדברי:

מאז שגלעד נחטף לבטח יש נסיונות לאתר את מקומו, או שמצאו את המקום או שלא. אם לא מצאו את מיקומו יש מי שצריך לפרוש לפנסיה בשב"כ ובמוסד. הרי לא יתכן שעם כל ההצלחות שיש למוסד ולשב"כ (ראו את התמונות שהשגנו מתוך הכור בסוריה) הם לא ימצאו את גלעד שליט בעזה הקטנה. הפתרון במצב זה הוא להפציץ עד אפר ולהכריז כל הזמן שהמסר יקלט: כשגלעד יעבור את הגבול ההפצצות יפסקו.

אם ידוע מיקומו של גלעד הכישלון מוטל על אולמרט ועל ברק. אם ידוע מיקומו של החייל חייב להיות מבצע שחרור, עם כל הסיכונים והסיכויים שכרוכים בכך.

מה אם יצחק רבין היה מכריז שמסוכן מדי לשלוח חיילים אלפי קילומטרים מישראל לאוגנדה כדי לשחרר חטופים?

צריך מנהיג שיש לו ביצים בתוך השק, שיקח החלטה לצאת למבצע שחרור אם ידוע מיקומו.

פורסם

אתה מודע לזה שכבר ניסו מבצע שחרור של חייל חטוף בעזה, ולא רק שהחטוף נהרג- עוד חייל מהיחידה שנשלחה לשחרר אותו גם נהרג.

אני לא זוכר איך קראו לחייל במקרה, אבל אתה יכול לחפש בויקיפדיה בעברית, זה שם.

מאז מפחדים לעשות את זה שוב, וחלקית בצדק.

פורסם

אתה מתייחס לנחשון וקסמן

פורסם

אתה מודע לזה שכבר ניסו מבצע שחרור של חייל חטוף בעזה, ולא רק שהחטוף נהרג- עוד חייל מהיחידה שנשלחה לשחרר אותו גם נהרג.

חלק מהסיכונים הם כישלון המבצע. אבל אתה חייב לראות את התמונה הכוללת:

נאמר משחררים 500 אסירים חלקם מנהיגים פוליטיים ורובם מחבלים. לאחר השחרור שלהם, הם מתחילים לעסוק בטרור שוב. ובאחת מהפעולות שלהם שנה אחרי השחרור הם רצחו 5 ישראלים, ואחרי 10 שנים אחד המחבלים רצח עוד 10 ישרלאים. מי אמר שחיי החטוף שווים יותר מחיי ההרוגים בפעולות הטרור הבאות?

פורסם

תקדישו חצי דקה לדברי:

מאז שגלעד נחטף לבטח יש נסיונות לאתר את מקומו, או שמצאו את המקום או שלא. אם לא מצאו את מיקומו יש מי שצריך לפרוש לפנסיה בשב"כ ובמוסד. הרי לא יתכן שעם כל ההצלחות שיש למוסד ולשב"כ (ראו את התמונות שהשגנו מתוך הכור בסוריה) הם לא ימצאו את גלעד שליט בעזה הקטנה. הפתרון במצב זה הוא להפציץ עד אפר ולהכריז כל הזמן שהמסר יקלט: כשגלעד יעבור את הגבול ההפצצות יפסקו.

אם ידוע מיקומו של גלעד הכישלון מוטל על אולמרט ועל ברק. אם ידוע מיקומו של החייל חייב להיות מבצע שחרור, עם כל הסיכונים והסיכויים שכרוכים בכך.

מה אם יצחק רבין היה מכריז שמסוכן מדי לשלוח חיילים אלפי קילומטרים מישראל לאוגנדה כדי לשחרר חטופים?

אותו דבר עם חסן נסראללה.

ומה עם אוסאמה בן-לאדן?.

עד היום עושה טיולים ליליים בהרים של גבול פקיסטן-אפגניסטן.

יש מצב שהוא כבר ברח להודו.

פורסם

תקדישו חצי דקה לדברי:

מחזק^^

בדיוק השבוע חשבתי על זה,

עם כמה שזה נשמע רע, אולי היה עדיף אם כולנו היינו אדישים יותר להיעלמותו של גלעד, התקשורת משאירה את זה בכותרות ומראה שזה כ"כ פוגע בנו.

היה עדיף אם בצד השני היו חושבים שאנחנו לא ממש מתעסקים בזה, ככה אולי הם היו נרדמים על המשמר, אולי היתה אפשרות אמיתית לשחרר אותו במבצע צבאי.

ואולי אפילו במבצע מדיני שלא כולל שחרור של מליארד אסירים בעדו. הרי אנחנו גם ככה לא כל-כך מתרגשים שהוא בשבי, אז המחיר שהם ידרשו בעדו יהיה פרופורציונלי.

לפעמים עדיף לשמור על השקט ואף לסתום פיות. כי המטרה, מקדשת את האמצעים.

פורסם

חלק מהסיכונים הם כישלון המבצע. אבל אתה חייב לראות את התמונה הכוללת:

נאמר משחררים 500 אסירים חלקם מנהיגים פוליטיים ורובם מחבלים. לאחר השחרור שלהם, הם מתחילים לעסוק בטרור שוב. ובאחת מהפעולות שלהם שנה אחרי השחרור הם רצחו 5 ישראלים, ואחרי 10 שנים אחד המחבלים רצח עוד 10 ישרלאים. מי אמר שחיי החטוף שווים יותר מחיי ההרוגים בפעולות הטרור הבאות?

הם לא, וזו בדיוק הנקודה, חיים של חטוף לא שווים יותר מהחיים של מי שינסה לשחרר אותו:

יש סיכוי גדול מאוד שבמבצע השחרור חייל אחר יהרג, ואז מה עשינו פה? איבדנו חייל בשביל להציל חייל?

עד כמה שזה נשמע לא רגיש, כל הקטע הזה הוא משחק של מספרים.

גלעד שליט הוא בובה שתלויה מעל הראש של כולנו, וכל פעם חמאס דוקרים אותה עם עוד מחט בשביל להכאיב לנו. זה מונע מישראל לצאת למבצע בעזה, זה מונע מישראל לעשות... כל דבר, וזה גורם לישראל לשחרר מאות אסירים כ "מחוות". בין אם של חמאס, או של פת"ח.

אישית, אם הייתי במצבו של שליט, הייתי מנסה לחטוף נשק כלשהו ולהימלט.

זה לא שאני חושב שיש סיכוי לצאת משם במצב כזה, אבל-

אם נהרגים בדרך, לפחות אפשר להצליח לעשות מספיק רעש בשביל שיגלו איכשהו שאותו חטוף נהרג, ואז המדינה מפסיקה להתרפס בפני ארגוני טרור.

במקרה המאוד מאוד לא סביר שמצליחים להגיע למקום מבטחים, well, אז ברחת ותחיה לראות את הבית שוב. זו דעתי.

פורסם

הם לא, וזו בדיוק הנקודה, חיים של חטוף לא שווים יותר מהחיים של מי שינסה לשחרר אותו:

יש סיכוי גדול מאוד שבמבצע השחרור חייל אחר יהרג, ואז מה עשינו פה? איבדנו חייל בשביל להציל חייל?

עד כמה שזה נשמע לא רגיש, כל הקטע הזה הוא משחק של מספרים.

גלעד שליט הוא בובה שתלויה מעל הראש של כולנו, וכל פעם חמאס דוקרים אותה עם עוד מחט בשביל להכאיב לנו. זה מונע מישראל לצאת למבצע בעזה, זה מונע מישראל לעשות... כל דבר, וזה גורם לישראל לשחרר מאות אסירים כ "מחוות". בין אם של חמאס, או של פת"ח.

אישית, אם הייתי במצבו של שליט, הייתי מנסה לחטוף נשק כלשהו ולהימלט.

זה לא שאני חושב שיש סיכוי לצאת משם במצב כזה, אבל-

אם נהרגים בדרך, לפחות אפשר להצליח לעשות מספיק רעש בשביל שיגלו איכשהו שאותו חטוף נהרג, ואז המדינה מפסיקה להתרפס בפני ארגוני טרור.

במקרה המאוד מאוד לא סביר שמצליחים להגיע למקום מבטחים, well, אז ברחת ותחיה לראות את הבית שוב. זו דעתי.

החיים הם לא בדיוק רמבו או ג'יימס בונד.לא הבנתי אתה קוטל את עצמך או שלא הגעת לידי החלטה בדבריך.

מצד אחד אתה אומר שעדיף לשמור על חיי הזולת ולהשאיר את גורלו של גלעד בידיו כלומר להישאר בשבי עד....

מצד שני אתה אומר שעדיף היה למות מאשר להשאר בשבי.

השאלה הגדולה האם מקריבים חיי אחר כדי להוציא חייל שבוי כדי שיפסיק לסבול בשבי?

לידע כללי

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%99_%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%A8

פורסם

אתה מתייחס לנחשון וקסמן

נחשון וקסמן הוחזק בביר נבאללה שמצפון לירושלים, שטח שנימצא בשליטתנו.

היו חילוקי דעות בין הימ"מ לסיירת מטכ"ל האם הפעולה אפשרית ,הימ"מ היה נגד הפעולה ,מטכ"ל הצליחו לשכנע

שהפעולה אפשרית ,מה שבדיעבד התברר כטעות.

פורסם

וזה מה שיקרה גם עכשיו. הרי די בטוח שיודעים איפה מחזיקים אותו (בעבר גם התפרסמה ידיעה כזו), אבל להחדיר בשושו לרצועה כח מספיק גדול כדי לפרוץ למקום מאובטח היטב ואני מניח שממוקש וממולכד, לפרוץ ולחסל את החוטפים ואחרי זה להצליח לצאת בלי אבידות ועם גלעד בחיים זו משימה כמעט בלתי אפשרית. אמרו פה שני דברים מאוד נכונים בנושא - הראשון שחיי לוחם שמנסה להציל את גלעד לא שווים פחות מהחיים של גלעד שליט, והשני הוא שהחיים זה לא רמבו, בונד וכו' - שבהם הוא תמיד יצליח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים