עבור לתוכן

משתמש וותיק מאוד זקוק לייעוץ בנוגע למפרט - עד 2500 שקלים

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה..

לא יודע אם זוכרים אותי עוד פה..עברו שנים מאז שנכנסתי לאתר, בכל אופן הייתי משתמש מאוד פעיל בזמנו (מדבר על לפני 5-6 שנים).

בכל מקרה, אני קונה מחשב חדש..מחנות של חבר, השאלה שלי היא האם זה משתלם לעומת המחיר? כמובן מבחינת מחיר=תמורה

אודה לכם מאוד מאוד אם תכתבו כמה שיותר דעות..

מטרת המחשב המרכזית = גלישה באינטרנט\מסנג'ר\שמיעת מוזיקה + משחקים מתי שיוצא. צריך שהמחשב לא ייתקע בMSN וכאלה כי הנוכחי שלי כבר מאוס עליי עם הקטע הזה:)

להלן המפרט:

מעבד:Intel core 2 duo E7300

לוח אם:ASUS P5K SE

כרטיס מסך: Sparkle GeForce 9400 GT 512MB PCIE

דיסק קשיח:ללא (ישלי בבית כבר 160..אז חסכתי)

כרטיס קול:8 מובנה עם HIGE DEFITNITION

צורב: ללא (ישלי כבר אחד בבית)

מארז: סטוק ללא חברה (לקחתי סתם למחשב הישן..בעיקרון המחשב החדש הזה יורכב כבר במארז שיש לי בבית A-TOP עם ספק TT TR470

מסך:DVI 19"LCD 5MS 917SW AOC

זיכרון:התלבטות אם שווה לקנות 2 סטיקים או אחד..? KINGSTONE 1GB DDR-2 800MHZ X2

כרטיס רשת:1G LAN on bord

מאוורר:סטוק

עכבר אופטי מיקרוסופט USB ,מקלדת מולמט' ואינטרנט של מיקרוסופט (סט של 130 שקל)

רמקולים: ללא - ישלי EACAN..

מדפסת HP D1560

מחיר כולל המדפסת :2375 שקלים חדשים (אני חייל..קצת כבד עליי הסיפור..אז הוא עשה הנחה..)

תודה מראש לכל העונים ! ! !

פורסם

הגדר "משחקים מזדמנים", נראה לי שאם תרצה משחקים חדשים ב1280X1024 תצטרך לעלות בכרטיס:

http://www.motherboards.org/reviews/hardware/1824_9.html

מכיוון שאין מחירים לחלקים שציינת, כי הכל בהנחה, שאל את חברך כמה יעלה לך להחליף ל 9800gt/9600gt/hd4670 (המחיר והעדיפות בסדר עולה, ניתן למצאם בחנויות בסביבות 600/500/430 ,תלוי ביכולת שלך)

לגבי מדפסת ומסך, התייעץ בפורומים המתאימים.

פורסם

במיוחד בתור משתמש ותיק - עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

המפרט שלך כלל לא מאוזן - מעבד חזק מדי וכרטיס מסך חלש מדי... הייתי הולך על מפרט מבוסס E5200, לוח P31/P35 וכרטיס 9600GSO ומעלה עם 2X1G זיכרון.

פורסם
  • מחבר

הגדר "משחקים מזדמנים", נראה לי שאם תרצה משחקים חדשים ב1280X1024 תצטרך לעלות בכרטיס:

http://www.motherboards.org/reviews/hardware/1824_9.html

מכיוון שאין מחירים לחלקים שציינת, כי הכל בהנחה, שאל את חברך כמה יעלה לך להחליף ל 9800gt/9600gt/hd4670 (המחיר והעדיפות בסדר עולה, ניתן למצאם בחנויות בסביבות 600/500/430 ,תלוי ביכולת שלך)

לגבי מדפסת ומסך, התייעץ בפורומים המתאימים.

כמו שאמרתי..לא חשוב לי כל כך המשחקים..והכרטיס הזה נחשב חזק לא? (סדרה 9..)

במיוחד בתור משתמש ותיק - עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

המפרט שלך כלל לא מאוזן - מעבד חזק מדי וכרטיס מסך חלש מדי... הייתי הולך על מפרט מבוסס E5200, לוח P31/P35 וכרטיס 9600GSO ומעלה עם 2X1G זיכרון.

את האמת? בתקופה שהייתי כאן לא היה את החוק הזה של לרשום את המחיר בכותרת..בכל מקרה שיניתי איפה שצריך לשנות.

בקשר למה שאמרת..הוא הציע לי גם E7200 במקום הE7300..אני לא יודע מה ההבדלים בינהם..וE5200 נראה לי חלש מדיי בשביל אינטרנט..

הדילמה למען האמת היא אם לקחת את הקינגסטון בדואל (2 סטיקים של 1 גיגה) או בסטיק אחד של 2 גיגה..חשבתי בכלל לקחת OCZ במחיר של הקינגסטון אבל הוא אמר שהקינגסטון בלבל של המחיר הזה הם הכי טובים וחבל להוסיף עוד 80 שקל..

פורסם

החבר שלך טועה בגדול:

* ה-9400 כרטיס חלוש ויריץ בקושי SIM2. כמינימום אולימפי לגיימינג קח 9600GSO-384-OC בכ-400 ש"ח. אחרת אפשר כבר להסתפק בכרטיס מובנה ולוותר על גיימינג כליל.

* קח את הזיכרון הזול ביותר - ההבדלים זניחים. עדיף שני סטיקים כדי שהזיכרון יעבוד בדואל צ'אנל - משמעותי בגיימינג בעיקר.

* ה-E5200 לא רק שאינו חלוש אלא הוא מפלצת ביצועים ביחס למחירו - ביצועיו קרובים מאוד ל-E7300 והוא זול בהרבה עם פוטנציאל OC מפלצתי. קריר מאוד וחסכוני בהספק - מהמעבדים המשתלמים ביותר כיום בתקציב מוגבל.

ד"א - לאינטרנט גם P3 בן 9 מספק מעל ומעבר...

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהיה מיותר מצידך לבוא ולומר שהחבר מדבר שטויות..

זאת משום שאתה באותה דעה כמוהו - עדיף להישאר עם הקינגסטון (הכי זול) ולא לקחת את הOCZ. לא סתרת את דעתו

עוד משהו..התלבטתי קשות אם לקחת ASUS..הבנתי שהיום הם פחות חזקים מפעם..מישהו יכול לומר לי על הדגם הזה שלקחתי (P5K SE) ? הSE שבדגם מציין שזו גרסה שנייה או שזו גרסה זולה יותר של הP5K?

בכל אופן שידרגתי את הלוח שהוא הביא לי בהצעה (G31) ללוח הזה שיש לו צ'יפסט נראלי יותר טוב P35 אבל אני מחפש באינטרנט ואני בקושי רואה חנויות שמביאות אותו..במקום הם מביאות את הדגם היקר יותר הP5K DELUX..

בקשר לכרטיס מסך..כמו שאמרתי..הוא לא קריטי בשבילי..תמיד אפשר לשדרג אותו בעתיד כשיהיה לי כסף זה לא איזה לוח אם שצריך להסתבך כדי להחליף..כרגע אני חייל שחי מ700 ש"ח בחודש..כבד עליי הסיפור גם ככה, אבל אני מסתדר איכשהו. באופן כללי מה שחשוב לי שהחלקים במחשב יהיו אייכותיים וטובים להרבה זמן ושייתנו לי לגלוש באינטרנט ובMSN כמו שצריך..הP4 שהיה לי קירטע אחרי 4 שנים..

פורסם

P5K SE לוח אם מצויין אין לך צורך בגרסא DELUX .

האמת שכל מעבד דואל קור יסחוב לך אינטרנט בלי שום בעיות.

אני מסכים עם tmpusr תרד במעבד תחזק את הכרטיס מסך.

פורסם

ראשית - ערכתי את ההודעה שלי... באמת מיותר.

* קח כל לוח של ASUS או GB המבוסס על P31 אם לא קריטי לך גייימינג.

ה-P5K SE מבוסס P35 - הוא לוח מעולה אך יקר יחסית כשיש לוחות P31 זולים יותר שנותנים אותו דבר כמעט או לוחות P43 במחיר דומה שעדיפים עליו.

* אם גיימינג לא חשוב - קח לוח עם כרטיס מסך מובנה והוסף לו כרטיס מסך נפרד אם וכאשר יהיה לך כסף/צורך.

* בשביל אניטרנט ו-MSN (והרבה הרבה יותר מזה), P4 מספיק מעל ומעבר - נקה את המחשב, התקן עליו XP נקי לאחר פירמוט וסגור סיפור.

P5K SE לוח אם מצויין אין לך צורך בגרסא DELUX .

האמת שכל מעבד דואל קור יסחוב לך אינטרנט בלי שום בעיות.

אני מסכים עם tmpusr תרד במעבד תחזק את הכרטיס מסך.

אצלי יש P3-500M בן 9 כמעט עם 256M זיכרון שמריץ אינטרנט, MSN, OFFICE2003, סרטים ואפילו משחקים קלים בלי בעיה - ממש ממש לא צריך C2D בשביל זה. שוב - ה-P4 שיש לו מספק מעל ומעבר גם להרבה יותר מזה.

מפרט חסכוני שיספק מעל ומעבר ויהווה בסיס טוב לשדרוג:

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤435

לוח אם:

ASUS P5QPL-VM ¤486

מסך:

BENQ LCD 22" T2200HD 5ms DVI WIDE ¤897

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤130

מחיר סופי: ¤1948

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד חזק מעל ומעבר, סופר-משתלם חסכוני קריר וחרישי.

* לוח משתלם ואיכותי מבוסס G41 - הצ'יפסט הגרפי העדכני ביותר של אינטל עם תמיכה מלאה בכל המעבדים, PCIE 2.0

וארבעה סלוטים לזיכרון עד 4X2GB סה"כ.

* לא לקחתי RAM נוסף כי ה-4X512M שלך מספקים מעל ומעבר.

* מסך 22' רחב מפירמה איכותית עם רזולוציה גבוהה במיוחד - 1920X1200 לעומת 1680X1050 ברוב במקבילים.

כמו כל מסכי ה-TN - הוא לא מומלץ לעבודה ממושכת מול טקסט.

בעתיד תוכל פשוט לקנות כרטיס מסך נפרד לגיימינג ותוך 15 שניות "לתקוע" אותו לתוך ה-PCIE סלוט ולהתחיל לשחק...

והערה אחרונה וחשובה - לשימושים שלך הייתי רק מנקה את המחשב היטב, מתקין עליו XP נקי לאחר פירמוט וסגור סיפור - מקסימום מוסיף קירור טוב למעבד. חבל על הכסף - במיוחד מכיוון שאתה חנוק בכסף. קנה רק שאתה באמת צריך.

פורסם
  • מחבר

ראשית - ערכתי את ההודעה שלי... באמת מיותר.

* קח כל לוח של ASUS או GB המבוסס על P31 אם לא קריטי לך גייימינג.

ה-P5K SE מבוסס P35 - הוא לוח מעולה אך יקר יחסית כשיש לוחות P31 זולים יותר שנותנים אותו דבר כמעט או לוחות P43 במחיר דומה שעדיפים עליו.

* אם גיימינג לא חשוב - קח לוח עם כרטיס מסך מובנה והוסף לו כרטיס מסך נפרד אם וכאשר יהיה לך כסף/צורך.

* בשביל אניטרנט ו-MSN (והרבה הרבה יותר מזה), P4 מספיק מעל ומעבר - נקה את המחשב, התקן עליו XP נקי לאחר פירמוט וסגור סיפור.

אצלי יש P3-500M בן 9 כמעט עם 256M זיכרון שמריץ אינטרנט, MSN, OFFICE2003, סרטים ואפילו משחקים קלים בלי בעיה - ממש ממש לא צריך C2D בשביל זה. שוב - ה-P4 שיש לו מספק מעל ומעבר גם להרבה יותר מזה.

מפרט חסכוני שיספק מעל ומעבר ויהווה בסיס טוב לשדרוג:

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤435

לוח אם:

ASUS P5QPL-VM ¤486

מסך:

BENQ LCD 22" T2200HD 5ms DVI WIDE ¤897

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤130

מחיר סופי: ¤1948

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* מעבד חזק מעל ומעבר, סופר-משתלם חסכוני קריר וחרישי.

* לוח משתלם ואיכותי מבוסס G41 - הצ'יפסט הגרפי העדכני ביותר של אינטל עם תמיכה מלאה בכל המעבדים, PCIE 2.0

וארבעה סלוטים לזיכרון עד 4X2GB סה"כ.

* לא לקחתי RAM נוסף כי ה-4X512M שלך מספקים מעל ומעבר.

* מסך 22' רחב מפירמה איכותית עם רזולוציה גבוהה במיוחד - 1920X1200 לעומת 1680X1050 ברוב במקבילים.

כמו כל מסכי ה-TN - הוא לא מומלץ לעבודה ממושכת מול טקסט.

בעתיד תוכל פשוט לקנות כרטיס מסך נפרד לגיימינג ותוך 15 שניות "לתקוע" אותו לתוך ה-PCIE סלוט ולהתחיל לשחק...

והערה אחרונה וחשובה - לשימושים שלך הייתי רק מנקה את המחשב היטב, מתקין עליו XP נקי לאחר פירמוט וסגור סיפור - מקסימום מוסיף קירור טוב למעבד. חבל על הכסף - במיוחד מכיוון שאתה חנוק בכסף. קנה רק שאתה באמת צריך.

תודה רבה לך, אני בסוף הולך על הE5200 כדי לחסוך קצת מזומנים..ביצעתי הזמנה למחשב היום:)

אני מרגיש שהמחשב הנוכחי פשוט סוס עייף..בלי קשר לאבק, הלוח עשה לי פה ושם בעיות של לא נדלק ואינלי את הזמן להתעסק עם זה כמו בעבר..עד שאני מגיע הבית אני רוצה מחשב נורמאלי כדי לדבר עם החברים/חברות.

שוב תודה רבה, ונקווה שאני יהיה מרוצה בסופו של דבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים