עבור לתוכן

שאלה בקשר ל-OC ל-Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב שמגיע עם המעבד Q6600 שיושב על לוח אם GigaByte GA EP 43 DS3L

וזכרונות ראם מבית G.Skill 2X2GB 800 MHz DDR2 4-4-4-12.

הקירור למעבד שאני קונה יהיה Arctic Cooling Freezer Extreme.

רציתי לדעת שני דברים:

1) האם אפשרי בכלל לבצע OC למעבד עם הנתונים הנ"ל או שאתם צריכים לדעת עוד פרטים כדי לענות לי על כך?

2) אם אכן אפשרי, לאיזו מהירות מעבד אני יכול להגיע עם OC בטיחותי אך בכל זאת משמעותי?

תודה מראש.

פורסם

לפני יומיים עשיתי אוברקלוק למעבד שלי (Q6600)

העלתי את התדר של המעבד מ-2.4 ל-3.0GHZ אם טיפונת מתח למעבד.

היום בבוקר הורדתי את המתח כמו שהמעבד היה באופן טבעי ועד עכשיו המעבד יציב ואין שום בעיה.

בכל אופן אוברקלוק ל-3GHZ למשל לא מחייב להעלות מתח.

אני לא מכיר את הלוח אם שלך אז אי אפשר לדעת לכמה הוא יכול להגיע אבל אם אתה רוצה אוברקלוק בטוח אבל הבדל משמעותי אז לא נראה לי שיש דבר כזה.

סה''כ אתה לא תרגיש הבדלים במהירות ולא בטוח גם שתנצל תמהירות הרגילה של המעבד הזה.

פורסם

לפני הכל, תעבור על המדריך שבאתר:

http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/

לגבי השאלות,

1. המפרט בסדר גמור ל-OC.

2. זה משתנה ממעבד למעבד, אך בדר"כ המעבד הנ"ל מגיע ל3.6GHz.

פורסם
  • מחבר

אני אשאל אתכם שאלה יותר פרקטית.

הרבה עונים לי ב"אני לא צופה עתיד" וזה לגטימי, אבל עם הנסיון שיש לכם אני מניח שתוכלו לתת לי השערה.

אם עכשיו אני קונה את המעבד Q6600 ומשאיר אותו על המהירות שהוא מגיע מהקופסא ללא שינויים,

האם כשבעוד חצי שנה, פחות או יותר, משחקים יתמכו במרובעי ליבה, המהירות הנ"ל לא תהיה כבר איטית?

סתם דוגמה, ה-GTA IV, המשחק החדש, הולך לתמוך (ולדרוש בשביל ביצועים מקסימלים) ב-Quad Core במהירות 2.4 GHZ,

אז חשבתי שאם משחק שיוצא היום דורש מעבד במהירות כזו, בעוד 4, ו-5 חודשים הוא ידרוש כבר 2.8 GHZ ממרובעי הליבה.

השימושים במעבד יהיו כל כל כולו במשחקים ושימוש רגיל יומיומי של המחשב.

האם לדעתכם קניית מעבד שמגיע עם מהירות כה איטית היא קנייה לא חכמה, בהנחה שאני לא עושה OC?

פורסם

ממש לא..אתה צריך להבין שהדרישה של הליבות לא אומרת שהמשחק ינצל באמת 4 ליבות..

זה שהוא תומך מאפשר לו לפעול על אחת מהליבות או שניים מהם "בידיעה" שיש 4 ליבות..ככה המשחק ינצל את המקסימום יעילות מהמעבד..

ותאמין לי שגם בשנה הקרובה לא הולך לצאת משחק שהולך לנצל 100% 4 ליבות..ואם כן אנחנו בצרות.. ;D

ובשביל שלא תהיה :-X ב OC פשוט אתה תגיע ל3.0GHZ ואפילו 3.6GHZ... ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים