עבור לתוכן

קניית מצלמה מקצועית לשימוש כללי 2000ש"ח

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 2000ש"ח אין אפשרות לחריגות.

האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא

האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? עדיף מצלמה שיהיה ניתן לשדרג (עקב התקציב הנמוך כרגע)

האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? לא

האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט. אין

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? צילום כללי, אנשים, ארועים, ובנוסף צילום מוצרים כמו גאדג'טים בתערוכות וכדומה. צילום במקומות סגורים

האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? לא

האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא הבנתי את השאלה.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן, יהיו פעמים שאני אצלם בערב ובמקומות סגורים.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא מעוניין בחצובה

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? אני לא מתכוון לקנות חצובה.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? יש לי קומפקטית ישנה שכבר ממש לא מספקת.

האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? חשוב שהתמונות יהיו ברזולוצייה גבוה לעריכה גרפית במחשב.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא.

קצב אש גבוה - ציין את כמות התמונות בשניה (בד"כ 3 עד 5) לא חובה

צילום רצפים ארוכים מ-5 תמונות מבלי שהמצלמה תעצור כדי לכתוב את התמונות לכרטיס לא חובה

מייצב תנועה מובנה במצלמה (שעובד עם כל העדשות) מול מייצב תנועה בעדשות (שמייצב גם את התמונה בעינית) אם התקציב מאפשר.

מסך מסתובב לא מעניין

מצב צילום ווידאו לא מעניין

כמות פיקסלים כמה שהתקציב מאפשר.

יצרן לא משנה

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - כל עוד מי שנותן את האחריות לא עובד בשוק.

אני מצלם הרבה מוצרים, בעיקר מוצרי מתנות, רוב המוצרים בגדלים של עד 30X30X30 חשוב לי שהמוצרים יצאו חד שהצבעים היו טובים.

אין לי ידע רב בצילום לכן חשוב לי גם שהמצלמה תעבוד טוב במצבי אוטומט..

פורסם

לפי השאלון אתה מחפש מצלמת DSLR, וכאלה כמעט ולא קיימות בתקציב שלך. יש סיבה כלשהי שבגללה חשוב לך שהמצלמה תהיה DSLR ולא קומפקטית?

פורסם
  • מחבר

יש לי בעיה עם המצלמות הקטנות האלה שאתה מרגיש כאילו אתה מצלם עם צעצוע.. יש לי מצלמת רפלקס לא דיגיטלית (פילם)

וזה פשוט תענוג לצלם איתה, אתה מחזיק בעדשה, התמונות יוצאות באיכות אחרת.

קצת קשה לי להסביר, אבל אני אוהב שהמצלמה היא לא צעצוע, למרות התקציב הנמוך.

אם לא מצלמת רפלקס יש משהו שאתה יכול להמליץ ועונה לדרישות שלי?

תודה מראש על העזרה!

פורסם

יש לי בעיה עם המצלמות הקטנות האלה שאתה מרגיש כאילו אתה מצלם עם צעצוע.. יש לי מצלמת רפלקס לא דיגיטלית (פילם)

וזה פשוט תענוג לצלם איתה, אתה מחזיק בעדשה, התמונות יוצאות באיכות אחרת.

לא קשה למצוא מצלמות חיישן-קטן (כלומר קומפקטיות או P&S) שנותנות איכות תמונה מעולה כל זמן שמשתמשים בהן נכון. מבחינת תחושה, מה אתה חושב שאהבת ברפלקס - את גלגל הזום המכאני? את העינית האופטית הגדולה? את הרעש בזמן הצילום? מבין אלה, את הראשון תוכל למצוא גם במצלמות שאינן DSLR. השני הוא יתרון של ממש שלא קיים במצלמות חיישן-קטן, והשלישי הוא (בעיני) חיסרון.

קצת קשה לי להסביר, אבל אני אוהב שהמצלמה היא לא צעצוע, למרות התקציב הנמוך.

אם אתה מדבר על גודל, אז יש מצלמות חיישן-קטן גדולות יותר, למשל פוג'י S100fs ו-S9600 ופנסוניק FZ50, אבל אפשר להגדיר אותן כזן נכחד. המחיר שלהן דומה לזה של מצלמות DSLR, ומלבד צילום ווידאו, זום בעל טווח גדול במחיר נמוך ומסך מסתובב אין להן יתרונות של ממש.

אם לא מצלמת רפלקס יש משהו שאתה יכול להמליץ ועונה לדרישות שלי?

כדאי שתעיף מבט על הדגמים שציינתי למלעלה ושתחפש עליהם דיונים בפורום. לא חסר מידע.

במצלמות DSLR התקציב מגביל אותך לניקון D40 ולפנטקס K100D, שתיהן עם עדשות קיט 18-55. באופן אישי הייתי הולך על הפנטקס, שהיא מצלמה משוכללת יותר וכוללת מייצב תמונה פנימי. ה-D40 היא מצלמה טובה, אבל בהשוואה לפנטקס ולדגמים יקרים יותר של ניקון היא די צעצועית ומסורסת.

פורסם
  • מחבר

אז בטווח המחיר שלי אני יכול לרכוש את הפנטקס שהיא המומלצת לרפלקס ב-2000

המיצב התמונה המובנה זו תכונה מעולה אני חושב, והיא חוסכת בקנייה של עדשות יקרות (אם חושבים טיפה קדימה)

איפה אני יכול לרכוש מצלמת פנטקס K100D במחיר ושירות אטרקטיבי? (אני לא מכיר חנויות צילום בכלל ואני אשמח להמלצה. אני גר במרכז)

פורסם

המייצב המובנה הוא אכן יתרון משמעותי.

יש שתי חנויות שמוכרות את ה-K100D במחיר הזה, שתיהן ביבוא אפור. אם אתה מחפש מצלמה ביבוא רשמי, שקול את ה-K200D, מצלמה מעולה שכוללת הרבה יתרונות על ה-K100D (שהיא מצלמה טובה מאוד בפני עצמה) ועל רוב המצלמות המתחרות ברמת המחיר שלה. בהשוואה ל-K100D הקאטצ' הוא כמובן המחיר הגבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

לצערי הK200 הוא כבר הרבה מעל מה שאני יכול להרשות לעצמי. הבדל של 650 ש"ח.

עכשיו לגבי היבוא האפור.

אפשר לקבל קצת הסבר? מה ההשלכות? אין אותה אחריות?

תודה על התשובה המהירה!

פורסם

מצלמות מיבוא אפור מגיעות בד"כ עם תיעוד בשפת המקור בלבד (כלומר ללא תיעוד בעברית), ומשמעותי יותר - כוללות אחריות פחות טובה. יש יותר סיפורים על שירות בעייתי אצל יבואנים אפורים מאשר אצל יבואנים רשמיים, ומכיוון שאין ליבואן האפור מעבדת תיקונים אז כל תיקון דורש בד"כ משלוח לחו"ל (או החלפה של המצלמה, אם מדובר בתקלה סמוך מאוד למועד הקנייה).

קניתי בעבר מצלמות מיבוא אפור אבל (לשמחתי) לא יצא לי לבדוק באופן אישי את נושא השירות כי לא נתקלתי בתקלות. סביר שגם בעתיד אקנה מיבוא אפור במקרים שבהם ההבדל הכספי יהיה משמעותי.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם יש לי את 2 החנויות הראשונות שמציעות ב1999 ש"ח את המצלמה אבל הם יבואנים אפורים.

ואז כל השאר שמציעים מ- 3300 ש"ח ומעלה.. הם יבואנים רשמיים?

אז בשביל אחריות קצת יותר "בטוחה" ואמינה אני מוסיף 1300 ש"ח.

זה די ברור שעדיף לקנות מיבוא אפור.. כי סה"כ אם יהיה תקלה, תיקון במעבדה מקציעות שלא קשורה לאחריות היבוא האפור לא יגיע ל1300 ש"ח..

מה אתה אומר? אני צודק?

פורסם

ההשוואה לא נכונה. היא צריכה להיות בין 2000 ש"ח ל-K100D ביבוא אפור לבין 2650 ש"ח ל-K200D ביבוא רשמי עם אחריות לשנתיים.

פורסם
  • מחבר

600 ש"ח האלה הם על דגם יותר טוב.. לא על סוג היבוא.. (בין היתר)

אין יבוא רשמי של K100D ?

פורסם

עבור ה-600 ש"ח האלה אתה מקבל גם יבוא רשמי עם אחריות ארוכה יותר, וגם מצלמה טובה יותר.

אגב, אם זה לא היה ברור ה-K200D החליפה את ה-K100D שכבר לא מיוצרת. אני לא מאמין שתוכל למצוא אותה כיום ביבוא רשמי, להוציא אולי מלאים ישנים.

פורסם
  • מחבר

בדקתי יותר את האפשרות להוסיף 600 ש"ח לתקציב ונתקלתי בכמה בעיות.

על ה K100D אני מקבל 15 תשלום ללא ריבית ב 2000 ש"ח

ועל הK200D כמה שהוא מפתה, יש רק 3 תשלומים ללא ריבית. זאת אומרת ש15 תשלומים זה כבר מעלה את המחיר ל- 3000 ש"ח וזה חורג.

לגבי האחריות שתיהן מספקות שנתיים רק ההבדל הוא ביבוא (כפי שכבר הספקתי ללמוד)

עכשיו שאלתי היא מה התמורה הנוספת שאני אקבל עם ה K200D לעומת הK100D כי ממש חשוב לי להבין אם כדאי לי לחסוך ולחכות קופה עם הקנייה בשביל מצלמה ב- 3000 ש"ח כי כרגע זה בעיה?

תודה רבה על העזרה והסבלנות.

abirdh

פורסם

יתרונות ל-K200D בהשוואה ל-K100D:‏

- 10 מ"פ במקום 6 מ"פ

- איטומי אבק ולחות שמאפשרים לצלם עם המצלמה בגשם (עם עדשות אטומות, או כיסוי מאולתר).

- מצב RAW+JPEG

- הגנה נגד אבק על החיישן + חיווי לאבק על החישן

- אפשרות לפלאש אלחוטי

- אפשרות לגריפ

- חיישן אוריינטציה

- מסך LCD מעט גדול ומפורט יותר

- פלאש פנימי מעט חזק יותר

- מיפוי פיקסלים מתים / תקועים

- כפתור RAW + תצוגת פורמט נבחר בעינית + אפשרות להמרת RAW במצלמה

- Program Shift (שינוי צמצם/מהירות במצב P)

- כפתור לאיפוס חשיפה במצב M או לאיפוס מצב P לאחר Shift ("הכפתור הירוק")

- צריכת סוללה מופחתת

- תריס שקט יותר

- מצב Sv (עדיפות ISO, כלומר גלגל השליטה מאפשר בחירת ISO והמצלמה בוחרת מהירות וצמצם)

- תמיכה בעדשות עם מנוע פנימי (SDM)

- מצב D-Range (טווח דינמי מוגדל)

- היסטוגרמות נפרדות לכל ערוץ צבע

- באפר גדול יותר (מספיק ל-4~5 תמונות RAW בהשוואה ל-3)

- לפי דיווחי משתמשים יש שיפורים נוספים - מייצב תנועה אפקטיבי יותר, פוקוס מהיר ורגיש יותר

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני רוצה לקחת את מה שהכי חשוב לי ממה שרשמת:

- Program Shift (שינוי צמצם/מהירות במצב P)

- כפתור לאיפוס חשיפה במצב M או לאיפוס מצב P לאחר Shift ("הכפתור הירוק")

- מצב Sv (עדיפות ISO, כלומר גלגל השליטה מאפשר בחירת ISO והמצלמה בוחרת מהירות וצמצם)

- הגנה נגד אבק על החיישן + חיווי לאבק על החישן

עכשיו שלושת התכונות הראשונות לא הכי ברורות לי. כמה האפשרויות האלה שימושיות למשתמש פשוט שלא מתעסק יותר מידי עם הגדרות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים