עבור לתוכן

מה ההבדל בין מעבדי הTHORTON העתידיים לבין הXP העכשויים?

Featured Replies

פורסם

קראתי את הכתבה וזו תהיה ליבה של בארטון אבל עם 256K של זיכרון מטמון אז מה ההבד בינו לבין מעבדי XP שיש עכשיו?

פורסם

תסלח לי אבל לא קראתי שום דבר על זה תן לינק ונראה

עריכה: כמה שאני יודע לא מתוכננת עוד ליבה למעבדי Athlon XP והליבה הבאה תהיה כבר של Athlon 64

פורסם

יכול להיות שזה Duron הרי ההגדרה של Duron זה מעבד Athlon עם קש מופחת

פורסם

הבאס יהיה 333, זו ליבת לשוק הנמוך, כמו הDURON.

פורסם
  • מחבר

הבאס של המעבדים יהיה 266 כמו הXP עד ל 2400 לפי מה שזכור לי, ולגבי הליבה היא ליבת בארטון רק עם 256 ולא 512זיכרון מטמון זאת אומרת שזה יוצא בדיוק אותו מעבד כמו ATHLON XP אני אישית לא ממש מבין מה הם עושים עם טריק הזה.

פורסם

לשווק אותה כמוצר לשוק התחתון בתור מתחרה לסלרון זה כל הרעיון

פורסם
  • מחבר

כן אבל מה ההבדל בינו לבין המעבדים הקיימים כבר בשוק ה ATHLON XP 0.13M TBREDB שזה אותו דבר למה ליצור פס יצור של מעבדים חדשים, חייב להיות איזשהו הבדל האם הם פחות טובים או יותר טובים.

פורסם

ההבדל בין בארטון, תוראון ותורוברד הוא כזה:

הליבה של תוראון זהה לחלוטין לבארטון - כלומר יש לו 512KB L2 Cache.

אבל חצי מהקאש הזה יהיה מבוטל - כלומר רק 256kb יהיו פעילים.

זה יעשה בשני מקרים - או שבתהליך היצור נפגם חלק ב L2 CACHE של הברטון (ה CACHE הוא חלק גדול מאוד מהליבה) ולכן מבטלים את החצי בעל החלק הפגום ושולחים את המעבד כתוראון.

או שהמעבד יצא שלם אבל לא יכול להגיע למהירויות שבהם בארטון משווק או שיש צורך במהירויות נמוכות יותר...

ככה AMD זורקת פחות מעבדי בארטון לפח על ידי הפיכתם לתוראון.

לא יהיה ניתן לגשת ל 256KB שבוטלו כיוון שהביטול הוא פיזי (שינוי פיזי במעבד).

מבחינת ביצועים המעבד יהיה זהה לתורוברד. מבחינת צורה זהה לBARTON.

שאלות/הסברים נוספים ?

פורסם
  • מחבר

נשמע הגיוני יש לך ביסוס לכל ההסבר הזה?

פורסם

תשמע היו דברים מעולם כשאינטל הוציאו את ה486 הם גילו שבהרבה מהם יש בעייה במעבד מתמטי אז הם ביטלו אותו באלה שהיה בעייה והוציאו שתי גרסאות של 486 SX & DX וככה לא היו צריכים לזרוק אותם לפח

פורסם

נשמע הגיוני יש לך ביסוס לכל ההסבר הזה?

אינטל עשו את אותו תרגיל עם הפנטיום 3 והסלרון פנטיום 3.

ומהתמונות - ליבת תוראון זהה ל BARTON. אבל המעבד מדווח רק על 256KB של CACHE פעילים.

תשמע היו דברים מעולם כשאינטל הוציאו את ה486 הם גילו שבהרבה מהם יש בעייה במעבד מתמטי אז הם ביטלו אותו באלה שהיה בעייה והוציאו שתי גרסאות של 486 SX & DX וככה לא היו צריכים לזרוק אותם לפח

עוד דוגמא :)

פורסם
  • מחבר

אם זה כך תהיה אפשרות לפתוח גישה ל256 הזיכרון האחרים עם קיצור של גשרים אולי או שזה משהו לא הגיוני?

פורסם

לא יהיה ניתן לגשת ל 256KB שבוטלו כיוון שהביטול הוא פיזי (שינוי פיזי במעבד).

כלומר שינוי פיזי בתוך הליבה (חתכו משהו) ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים