עבור לתוכן

נניח ששלחתי קו"ח לבאג- מה הלאה?

Featured Replies

פורסם

אולי הבדל של שני שקלים בשעה,

• תגובות 31
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
תגמור את כל ההסמכות שלך בג'ון ברייס ולך לחפש מקום עבודה נורמלי.

רוצה לעשות משו יותר טוב? פרוש מג'ון ברייס, תשקיע את מה שחסכת בשיפור בגרויות/פסיכומטרי - בהנחה ויש בכך צורך, ולך לעשות תואר אקדמאי במה שמעניין אותך. בדיעבד אתה תבין שג'ון ברייס זה בדיחה ותו לא.

בהצלחה.

איזה שטויות, עצת אחיטופל קלאסית!

בג'ון ברייס אתה יוצא עם תעודות שיכניסו לך הכנסה שתארים שתבזבז עליהם ארבע שנים לא יכניסו לך, לכל המדינה הזאת יש תארים מפה ועד מחרתיים ואף אחד לא מוצא עבודה, הקטע האקדמי יפה על הנייר, אבל בשטח רוצים מקצוע! (שבנוסף אליו תואר יתקבל בברכה).

תעשה סטטיסטיקה\סקר לאן המשיכו בוגרי ג'ון ברייס ולאן ממשיכים אקדמאיים ותבין...

מה שנכון הוא שבמידה ויש לך תואר מקביל במחשבים שהוא גם מקצועי ותמשיך איתו לתואר שני, תוכל ללא ספק להגיע רחוק - מאוד!!

אבל אל תזרוק את ההסמכות של ג'ון ברייס לפח עבור תואר בפסיכולוגיה או איזשהי שטות שכזאת!

פורסם
  • מחבר

ובן כמה שאתה שאתה יודע את כל זה? אם אני נניח עוזב את ג'ון ברייס לטובת תואר במדמ"ח/הנדסת חשמל או מקצוע טכנולוגי אחר, זה שווה משהו? אני רוצה לשמוע ממך תגובה. אולי אתה צדיק אחד בסדום?

אם אתה צודק- למה לעזאזל קוטלים פה את ג'ון ברייס? אומרים שהסמכת A+ לא שווה היום הרבה כי יש המון אנשים שיש להם אותה ושהקורסים שם לא יפתחו בפניי דלתות כמו תואר אקדמי.

פורסם

התגובה שאני הולך לכתוב די דומה לקודמים אבל נראה לי שלא הבנת עדיין.

אין לי שום כוונה לרדת עליך ואני חושב שזה שאתה לומד (ולא משנה איפה) זה ראוי להערכה.

וכן אני מכיר אנשים שמצאו עבודות מכובדות בתחום המחשבים אחרי קורסים בגו'ן ברייס, אבל בכל זאת אין מה לשוות את זה לתואר ראשון.

מה גם שזה תלוי בתקופה, בתקופה שיש חוסר אנשים בשוק כל אחד מוצא עבודה, ולא משנה איפה הוא למד. עכשיו יש עודף..

ולחלק החשוב, תעשה לעצמך טוב גדולה ותרד מהשאיפה לעבוד ב-באג, בתור אחד שעבד כמה ימים בבאג לפני הרבה שנים אני חושב

שזה המקום האחרון שכדאי לעבוד בו. אלה אם כן אתה רוצה לבנות עתיד כאיש מכירות.

כל חנות מחשבים אחרת עדיפה מבחינת האפשרויות המקצועיות בתור טכנאי מחשבים. בעיקר עם היא חנות קטנה ולא רשת.

וכמו שאנשים אמרו לפני תשאף לעבוד בסופר ולא במכולת. עזוב אותך מבאג ונטוויזיון.

אם כבר תנסה להיות טכנאי מחשבים עצמאי, אין בזה הרבה כסף אבל תוכל ללמוד מזה הכי הרבה, ובמקביל לחפש עבודה רצינית.

אבל שוב פעם... תעשה טובה לעצמך, נראה לי שיש לך קצת שכל, תרד מחיפוש עבודות במקומות כמו באג או נטויזיון.

בהצלחה

שי.

פורסם

בג'ון ברייס אתה יוצא עם תעודות שיכניסו לך הכנסה שתארים שתבזבז עליהם ארבע שנים לא יכניסו לך, לכל המדינה הזאת יש תארים מפה ועד מחרתיים ואף אחד לא מוצא עבודה, הקטע האקדמי יפה על הנייר, אבל בשטח רוצים מקצוע! (שבנוסף אליו תואר יתקבל בברכה).

מה שנכון הוא שבמידה ויש לך תואר מקביל במחשבים שהוא גם מקצועי ותמשיך איתו לתואר שני, תוכל ללא ספק להגיע רחוק - מאוד!!

אבל אל תזרוק את ההסמכות של ג'ון ברייס לפח עבור תואר בפסיכולוגיה או איזשהי שטות שכזאת!

מקצוע לומדים תוך כדי עבודה קשה, לא בג'ון ברייס ולא בשום מכללת הייטק, גם אין דבר כזה תואר מחשבים "מקצועי". יש עוד מעט מאוד מקצועות שלומדים בהם את הפרקטיקה במסגרת האקדמיה (רפואת שיניים לדוגמא וגם אז אתה עוד חייב להשתפף שנים בחוץ לפני שאתה נעשה מקצוען). המכללות שמציעות תארים "מקצועיים" עם כל מיני שמות מוזרים שהם לא BSc פשוט מציעות תארים ברמה נמוכה יותר, בלי רקע מתמטי ראוי ולפעמים בלי אפשרות להמשיך לתואר שני.

פורסם
  • מחבר

אבל עובדה שהמשתמש eitanb3 תמך בי. אני יודע שג'ון ברייס זה לא הטכניון, ולכן הדרישות ל- mcdst לא כאלה גבוהות ולא צריך מתמטיקה 5 יח"ל בשביל זה. מה עם המעבדה של באג? אני לא מדבר על המכירות, אלא על המעבדה.

פורסם

דרור, אתה עושה רושם של אדם לא מגובש שדורש כל הזמן חיזוקים מבחוץ. אל תעלב, אבל אולי כדאי, לפני שאתה בוחר כיוון משמעותי בחיים, שתלך לדבר עם בעל מקצוע, בין השאר על מנת לעבוד על חיזוק האישיות שלך (זה גם יעזור לך לשאוף ולהגיע להשגים גבוהים יותר). עדיף שההחלטה שלך תגיע לבסוף על סמך הרצונות והיכולות הפנימיות שלך ולא על סמך עצות שאתה מקבל מחברי פורום אלמוניים (ואני בינהם).

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה אני לא רוצה לעזוב את ג'ון ברייס ואת החומר ב- hwzone. חבל לי על זה כי החומר שלכם עוזר לי מאוד כבר כמה שנים.

פורסם

you just don't get it do you?!

:s07:

פורסם

אני מוכן לסגור את האתר הזה, רק כדי לראות מה יקרה לדרור.

פורסם

קורות חיים מגיעים למנהל כוח אדם של הרשת והוא מעביר את המסמכים לסניפים הקרובים מקום מגוריך. אם מנהל הסניף זקוק לעובדים ומתרשם מקורות חייך הוא יזמן אותך לראיון עבודה. אם לא אז לא.

אני אומר תפסיקו לרדת עליו. אם דרור רוצה לעבוד בבאג/תמיכה טכנית שיהיה לו לבריאות. תנו לו לעבוד ועם הזמן הוא יבין שזה לא מקום עבודה מדהים כמו שהוא חושב ויתחיל לחשוב קדימה.

פורסם

התגובה הזאת:

דרור, אתה עושה רושם של אדם לא מגובש שדורש כל הזמן חיזוקים מבחוץ. אל תעלב, אבל אולי כדאי, לפני שאתה בוחר כיוון משמעותי בחיים, שתלך לדבר עם בעל מקצוע, בין השאר על מנת לעבוד על חיזוק האישיות שלך (זה גם יעזור לך לשאוף ולהגיע להשגים גבוהים יותר). עדיף שההחלטה שלך תגיע לבסוף על סמך הרצונות והיכולות הפנימיות שלך ולא על סמך עצות שאתה מקבל מחברי פורום אלמוניים (ואני בינהם).

בשילוב עם התגובה הזאת:

אם דרור רוצה לעבוד בבאג/תמיכה טכנית שיהיה לו לבריאות. תנו לו לעבוד ועם הזמן הוא יבין שזה לא מקום עבודה מדהים כמו שהוא חושב ויתחיל לחשוב קדימה.

הן העצות הכי טובות שתקבל כאן.

אתה רוצה לעבוד בבאג? תנסה להתקבל. זה לא תהליך של ארבע שנים, ובמקרה שתתקבל זה לא שאתה תקוע שם עד גיל 40. תתקבל? יופי. תעבוד שם, תראה אם זה מתאים לך ואם אתה אוהב את זה. אם כן, הרווחת, אם לא, אז לפחות תדע שמהאופציה הזאת אתה יכול לרדת בלב שלם.

כמו שנאמר כבר, אתה נראה כמו בנאדם שלא סגור על עצמו ומחפש מישהו מהסביבה שיגיד לו מה לעשות. אבל אתה כבר יודע מה אתה רוצה לעשות - לעבוד בבאג ולראות אם זה מתאים לך. אז תעבוד בבאג ותראה אם זה מתאים לך.

פורסם

אתה מוציא את הדברים שלי מהקשרם.

א. לא אמרתי לזרוק את ההסמכה שכבר יש לך מג'ון ברייס. בוודאי שלא עבור תואר בפסיכולוגיה, שהוא אגב ממש לא שטות, אבל פשוט ממש לא קשור (מצד שני, אם זה מה שמעניין אותו - שיבושם לו ושיהיה לו בהצלחה).

ב.ג'ון ברייס מלמד אותך בשביל להוציא הסמכת שקר כלשהו של חברה זו או אחרת, או תכנות. חברות מחפשות תואר - ולדעת שפת תכנות על בוריה לא נותן לך כלום כל עוד אין לך ניסיון. לצורך העניין אתה כמו בוגר מדמ"ח, רק שבמקום רקע של 3-4 שנים של מתמטיקה, אלגוריתמיקה ושאר נושאים שנלמדים במדמ"ח, אתה עם ידע בשפת תכנות. לך תשווה.

ג. תשווה בין בוגר ג'ון ברייס בלי תואר לבין בוגר תואר שמצאו עבודות מקבילות - איפה זה נמצא ואיפה זה נמצא - גם מבחינת תפקיד ובמיוחד מבחינת שכר. ואם יש שני מועמדים - אחד עם תואר ואחד מג'ון ברייס או אחד מהמקבילים, אין לי ספק את מי יעדיפו.

ד. לעשות תואר ואחרי זה ג'ון ברייס בתחום שלמדת (מערכות מידע - רשתות וDB, מדמ"ח/תוכנה - תיכנות וכו') - זה כבר משהו עם הרבה יותר היגיון.

ה. אפשר להצליח יפה מאוד רק עם תואר ראשון ולא להצליח בכלל עם תואר שני. כמו שאמרת - הכל עניין של ניסיון.

בהצלחה.

פורסם

להתקבל לבאג זה ממש ממש לא קשה...

תראה את האנשים שעובדים שם...

אז לא זה לא קשה...

אם זה לחנות

אז אם אתה בן 16 הסיכוי שלך אפסי

אם אתה אחרי צבא אז יש לך 80-90 אחוז להתקבל

בהנחה שיש לך ידע במחשבים. (ממש לא חייב להיות גאון מחשבים)

יש אנשים בבאג שלא יודעים כלום במחשבים, הם שפוט תותחי מכירה.

אז אל תשחק ורק תדבר על הידע שלך

דבר גם על הניסיון שלך עם אנשים ועם מכירות.

זהו זה מה שיש לי להמליץ

פורסם

ב-8200 עזרתי לאנשים עם תקלות טכניות במחשבים שלהם. יש תפקיד כזה אצלנו.

אני לא מבין, היית ב-8200 ואתה מחפש עבודה בבאג?

לך תחפש עבודה ב-QA באיזו חברת הייטק. אם זה לא הולך, נסה להיות ב-helpdesk של איזו חברה, ותקבל משכורת טובה לפחות פי 1.5 ממה שתוכל לקבל בבאג, והרבה יותר ידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים