עבור לתוכן

מחפש מצלמה בשביל הטיול - פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

בסוף ינואר הקרוב אני טס לדרום אמריקה ולמרבה הפלא עוד אין לי שום מצלמה דיגיטלית ראויה לשמה. לשם כך יש לי אותכם.

אני לא מבין בתחום הזה כמעט אבל מה שחשוב לי היא שהמצלמה תהיה קטנה ויהיה נוח להסתובב איתה. אני לא הולך להתעסק במליון ואחד אפשרויות ככה שחשוב שהיא תוציא תמונות טובות במצב אוטומטי. בכל מקרה הנה השאלון עם הדרישות שלי:

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-1500 ש"ח

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? טיול בחו"ל ואירועים, בעיקר באור יום אבל צריך שיהיה פלאש שיעבוד טוב כשצריך.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? לא

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? להדפיס על גודל סטנדרטי תמונות מהטיול, את הרוב לא להדפיס.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? לא מבין בזה, לא משנה לי כל כך.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? מצלמה שתהיה קטנה וקומפקטית חשוב לי מאוד! אם צריך להתפשר על תכונות אז אין ברירה.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

-מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשובה מאד

-מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) לא חשוב

-תמיכה בפורמט RAW לא חשוב

-מצב M מלא חשוב

-אפשרות לפוקוס ידני חשוב

-היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) אין לי מושג

-תושבת לפלאש חיצוני? לא חשוב

-מסך מסתובב - לא חשוב

-עינית אופטית או אלקטרונית - לא משנה לי

-מצב צילום ווידאו מיוצב - יהיה נחמד אם קיים אבל לא תנאי הכרחי.

-כמות פיקסלים. -8+

-יצרן - לא משנה

-האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? אין לי מושג

-כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? אין לי מושג

-האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? הפלאש חשוב כי יהיו תמונות של אירועים בלילה ובמועדונים אז הוא צריך לעשות את העבודה כמו שצריך.

-אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - לא משנה לי

-תכונות אחרות - שיהיה זום מספק ואיכות צבעים גבוהה ובלי רעשים , שיהיה זמן סוללה ארוך!, זיהוי פנים וחיוך גם שני פיצ'רים נחמדים.

טוב אז זהו בערך, מקווה שקיים מוצר שיענה על הצרכים שלי ואני אוכל להתחדש בשבוע הקרוב כבר במצלמה חדשה + כרטיס של לפחות 4 ג'יגה.

פורסם

ה-TZ5 של פנסוניק תתאים לך מאוד. זום 28-280 בחבילה יחסית קטנה הופכים אותה למצלמת טיולים נפלאה. בהקשר לדברים שכתבת החסרונות העקריים שלה הם העדר שליטות ידניות (לא נראה לי שזה באמת יהיה מהותי לך), והמימדים - ה-TZ5 היא מצלמה קטנה, אבל יש קטנות יותר.

פורסם
  • מחבר

קטנה במידה שהיא נכנסת לכיס הקדמי של הג'ינס או שצריך כבר תיק צד קטן?

ואגב, איך זמן הסוללה שלה והפלאש?

פורסם

קטנה במידה שהיא נכנסת לכיס הקדמי של הג'ינס או שצריך כבר תיק צד קטן?

אין אף מצלמה שראויה לקנייה שיכולה לשבת בנוחות בכיס של מכנסי ג'ינס. ה-TZ5 מתאימה לנרתיק, פאוצ' או כיס גדול יותר, כמו זה שיש במכנסי כותנה עם כיסים אלכסוניים.

ואגב, איך זמן הסוללה שלה והפלאש?

הסוללה מספיק לכ-300 צילומים.

הפלאש מדוייק ואמין.

פורסם

חשוב לציין שבTZ5 יש סוללה יעודית, אם אתה מתכנן "לעזוב את העיר" להרבה זמן ולא תהיה לך גישה לחשמל להטעין את הסוללה, הסוללה תספיק לך לשבוע גג.(קח בחשבון שבטיולים מצלמים המון) אתה יכול לקנות סוללה נוספות אבל היא די יקרה.

עדיף מצלמה שעובדת על סוללת AA, אתה קונה ב50 שקל 3 חבילות של אנג'ייזר יספיק לך לחודש. כמו כן אפשר לקנות סוללות נטענות ליום יום.

פורסם

סוללה רזרבית לפנסוניק עולה כמה עשרות שקלים, כולל משלוח לארץ. בד"כ מדובר על סכום של כ-30 עד 50 שקלים.

סוללות AA אלקליניות מספיקות לכמות נמוכה מאוד של צילומים (כמה עשרות במקרה הטוב). כמו כן, במצלמות דיגיטליות שמשתמשות בסוללות AA חייבים להשתמש בסוללות נטוענות, ואלה עולות יותר, במיוחד אם כוללים את העלות של המטען. עוד על הנושא הזה במאמר הבא:

http://cliki.site.co.il/Li-IonVsAA

פורסם

אתה יכול אולי לפרט איפה אני קונה סוללה רזרבית למצלמה? כי אני גם מתכנן לקנות אותה...

פורסם

אתה יכול אולי לפרט איפה אני קונה סוללה רזרבית למצלמה? כי אני גם מתכנן לקנות אותה...

אפשר בארץ במחיר גבוה-

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=519810

ואפשר לעשות כמוני ולקנות באיביי-

http://shop.ebay.com/items/__tz5-battery_W0QQLHQ5fBINZ1QQLHQ5fIncludeSIFZ1QQ_dmptZBatteriesQ5fChargersQQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em301?_trksid=p3286.c0.m301

טרם קיבלתי את הבטריות, אודיע איך הן כשיגיעו...

פורסם

ואפשר לעשות כמוני ולקנות באיביי-

http://shop.ebay.com/items/__tz5-battery_W0QQLHQ5fBINZ1QQLHQ5fIncludeSIFZ1QQ_dmptZBatteriesQ5fChargersQQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em301?_trksid=p3286.c0.m301

טרם קיבלתי את הבטריות, אודיע איך הן כשיגיעו...

אני גם קניתי מאיביי את הבטריות לTZ5

http://cgi.ebay.com/2-Battery-CGA-S007-fr-Panasonic-DMC-TZ5-TZ4-TZ3-TZ2-TZ1_W0QQitemZ380083237711QQcmdZViewItemQQptZBatteries_Chargers?hash=item380083237711&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1199

ואני ממליץ עליהם.

נכון לעכשיו לא צילמתי איתם באיזה טיול או משהו, אבל מכיוון שאודי(stein30586) ביקש ממני לבדוק כמה הבטריות האלה חזקות, אז ישבתי וצילמתי תמונות(סתם ישבתי מול המחשב ולחצתי לצלם) ולאחר 170-200 תמונות(לא זוכר בדיוק) שחלקם עם פלאש וחלקם לא, ובלי ראיה של התמונה בין לבין ירד רק פס אחד!!!!

בקיצור מומלץ :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים