עבור לתוכן

מכללה מול אוניברסיטה, זה באמת משנה?

Featured Replies

פורסם

עוד שנה נפתחת האופציה בפניי להתחיל ללמוד.

כחייל יש לי 2 אופציות אוניברסיטה פתוחה(או כל אוניברסיטה אחרת שלי יהיה את הזמן) או מכללה.

בגדול חוץ מתוספת של איזה כמה מאות-אלף למשכורת אני לא רואה רלוונטיות ללמוד בכלל כי ניסיון ומקום עבודה אני מאמין לא יחסר לי.

אבל מה שכן זה מוסיף המון לידע ולפיתוח האדם, אז אם וכאשר אני אחליט ללמוד - יש משהו שאני צריך לחשוב עליו, או שללכת על מה שהכי נוח לי(קרוב לבסיס, כסף וכו')?

• תגובות 39
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עכשיו שזה הועבר לכללי - הלימודים הם במדעי המחשב/הנסדת תוכנה (הבנתי שיש כמה תארים שונים)

פורסם

הממ וידאת שכחייל אתה בכלל יכול ללמוד במכללה? בזמנו ביררתי ואמרו לי שאפשר כחייל רק באוניברסיטה הפתוחה

פורסם

לפי דעתי תלמד בפתוחה .

גם רמה גבוהה של לימודים גם שם טוב

ובנוסף גמישות גדולה מאוד שתאפשר לך לאחר הצבא לעבוד תוך כדי הלימודים .

תוכל ללמוד בקצב גבוה תקופה מסוימת ...ואם אתה קצת לחוץ או WHATEVER אז ללמוד בקצב איטי .

מניסיון הלימודים בפתוחה אינם בשמים , אתה מקבל ספרים עם חומר מלא , יש לך הרצאה כל שבוע , יש לך המון שיעורים מוקלטים באינטרנט

המון מבחנים פתורים לדוגמא ועוד ועוד

אבל הפתוחה אינה קצור דרך . למעשה בממוצע הלימודים בפתוחה לוקחים כ 5 שנים כאשר יש לא מעט שמסיימים תואר גם ב7 ו 8 שנים

אבל זה בגלל שלמדו בקצב איטי יחסית .

פורסם
  • מחבר

כדי שאשתף עוד פרטים, אני תוכניתן בסמח, מה שאומר שיש לפני 5.5 שנים של כיף...

בכל אופן אחרי כשנה הצבא מאפשר לי ללמוד ונותן לי איזה חצי יום בשבוע או משהו כזה.

הפתוחה כמו שאמרת נמשכת כחמישה שנה לעומט מכללה שלוקחת 3. הבנתי שהלימודים בפתוחה לא כאלה קלים כמו שכולם מספרים ולכן המחשבה על המכללה שלוקחת פחות וקשה לא פחות(שלא נדבר על השכר לימוד).

מה שכן הדיון לדעתי צריך להתפתח יותר בכיוון של דיפלומה, חשיבות, ראייה על מקום אחד מול שני(מי נחשב..)

פורסם

האוניברסיטה הפתוחה ברמה גבוהה? O_O

בכל מקרה, יש שטוענים שבוגרי אוניברסיטאות מועדפים יותר

פורסם

הפתוחה כמו שאמרת נמשכת כחמישה שנה לעומט מכללה שלוקחת 3. הבנתי שהלימודים בפתוחה לא כאלה קלים כמו שכולם מספרים ולכן המחשבה על המכללה שלוקחת פחות וקשה לא פחות(שלא נדבר על השכר לימוד).

מה שכן הדיון לדעתי צריך להתפתח יותר בכיוון של דיפלומה, חשיבות, ראייה על מקום אחד מול שני(מי נחשב..)

אני לומד באו"פ

הלימודים לא קלים , אבל לא בשמים מניסיון , או"פ זה לא קצור דרך . אני אהבתי את הגמישות של הלמודים .

לגבי השם והיוקרה של המוסד ..... זה נתון לוכוח , תכלס מתכנתים מוכשרים יחטפו ללא קשר באיזה מקום עשו תואר ראשון .

כי יש הרבה בוגרי מדמ"ח שעם כל התואר המכובד שלהם, הם מתכנתים גרועים , ולבסוף פורשים ל QA או משהו בסגנון .

פורסם

האוניברסיטה הפתוחה נחשבת ברמה של אוניברסיטה מהשורה, ונהנית מיחס בהתאם.

פורסם

אוניברסיטה זה טיפה יותר אליטיסטי, מכללה טיפה יותר פרקטי, אבל בגדול הם שווים. מעסיק שבוחר לפי מקום לימודים הוא אידיוט.

*אני לומד גם בפתוחה וגם במכללה (בשני תחומים שונים).

פורסם

אני חייב רק להגיד שאם אתה בא לכל המפגשים ועושה את כל חובת מטלות מנחה

אז זה ממש לא קשה .

זה קשה למי שמזלזל במפגשים , אז באמת יש קושי רב, אלא אם כן הוא אוטודיקטיט ולומד ברצינות מהספרים ומאתר הקורס .

פורסם

לפי דעתי לתכניתנים עדיף במכללה,

יש יותר סיכוי לסיים את התואר לפני שמשתחררים

פורסם

אתה מערבב פה דברים. מכללה תוכל לסיים תוך 3-4 שנים (תלוי בתואר) וזה בהנחה שתלמד כל יום בשבוע ולא יום אחד בשבוע.

האונ' הפתוחה מתאימה לצרכי חיילים היות והיא מאוד גמישה ללו"ז משתנה. בד"כ גם המנחים בקורסים מבינים שיש עסק עם אנשים עובדים\חיילים ובאים לקראתם בנושא של תאריכי הגשות וכו'. כמו כן אין חובת נוכחות. לגבי מכללות אני יודע שיש כל מני מסלולי ערב אבל אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי לחייל בשרות חובה\קבע עם חלון של חצי יום בשבוע.

לגבי קלות הלימודים באונ' הפתוחה - אין לי מושג מי זה ה"כולם" שמספרים שהלימודים בפתוחה קלים כי זה פשוט לא נכון.

לגבי שכר לימוד שנמוך יותר במכללה לעומת הפתוחה - זה גם בפירוש לא נכון.

היו פה אינספור דיונים לגבי רמות של מכללה נגד אוניברסיטה (תריץ חיפוש). בסופו של דבר, אף אחד לא יגיד לך מה יותר טוב. הכל תלוי בצרכים שלך ובמצבך. כמו שיש בוגרי מכללה שלא מוצאים עבודה, כך גם קיימים בוגרי טכניון. אז קח הכל בערבון מוגבל.

פורסם

^^^FAIL

ברור שבוגר אוניברסיטה נחשב ליוקרתי יותר, וככזה לרוב ירויח יותר מבוגר מכללה באותו תפקיד. ככה זה בחברות הגדולות. לי יש חברה קטנה בה מועסק אדם חסר השכלה פורמלית בתפקיד של ראש צוות - והוא הכי קרוב לקוד בעולם. רק עליו אני סומך - וזה עולה לי 29,000 בחודש. אני לא יודע כמה מקרים כאלה, אם בכלל, קיימים במרכז.

די להציץ בהצעות העבודה כדי לראות שקיימת דרישה לבוגרי אוניברסיטה.

פורסם

בסופו של דבר זה תלוי בבנאדם. אתה יכל להוציא תואר באונ' הכי יוקרטית בעולם אבל אם בשורה התחתונה אתה לא יודע להמשיך ולהתפתח

לבד אתה תמצא עצמך בחוץ. ייתכן ושם האונ' יתן לך קלף כניסה טוב יותר אבל אתה צריך לדעת להתקדם לבד כדי לשמור על מקום העבודה.

אני בכל מקרה חושב שזה טיפשי לקבל אנשים לפי המקום בו הם למדו (למעט מקרים חריגים שאתה רואה את השם של אונ' לטביה על התעודה).

עד היום לא הרגשתי שעצם העובדה שאין לי תואר פורמלי מונע ממני לעשות משהו אבל שנה הבאה אני מתכנן להתחיל ללמוד הנדסת תוכנה כנראה במכללה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים