עבור לתוכן

מתכונן לאוברקלוק, מעוניין להחליף את המאווררים במארז. עזרה!

Featured Replies

פורסם

המארז הוא CM690.

מקדימה יש את המאורר שבא עם המארז, מאחורה יש 120MM של AC, למעלה 80MM של AC, ובצד יש 120MM שבא עם המארז.

אני מתכונן להמהיר את המעבד + כרטיס מסך (ראו מפרט).

חשוב לי מאוד מאוד שקט, לכן אקנה גם פאן באס :

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811992004

או

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811999174&Tpk=ZALMAN%20MFC2

אני מחפש מאוררים שקטים שמכניסים הרבה אוויר, אני רגיש לרעש, אז בעזרת הפאן באס בלילה הוריד את מהירות המאווררים.

חשוב לי שקט, והרבה אוויר.

מה המלצותיכם?

אפשרות לקנות בארה''ב או להזמין משם אם יהיה הבדל מחירים משתלם.

פורסם

מה הטמפ' של רכיבי המחשב בזמן מנוחה, ובזמן מאמץ מלא?

תשתמש ב-CoreTemp על מנת לנטר את טמפ' המעבד, ובOCCT כדי לאמץ אותו, וב-Everest כדי לנטר את טמפ' שאר הרכיבים.

פורסם
  • מחבר

נתוני SpeedFan

34519663fb5.jpg

w416.png

ונתוני Everest:

לוח אם: 37C

Aux: 47

כמה זמן לאמץ בOCCT?

*יש אפשרות להחליף את ההמאוורר שעל הביג טייפון למאוורר יותרחדש\בעל ביצועים טובים יותר ושקט? זה כדאי?

פורסם

את המאוורר בצד המארז אתה יכול להרכיב כמכניס בקידמת המארז (או לקנות כבר אחד שיכניס)..

כמה זמן ? בעקרון בדיקה של 15+ דקות יתנו לך את הטמפ' +- במאמץ...

והמאוורר של הBT מספיק גם לOC מכובד...

פורסם
  • מחבר

המאוורר בצד מכניס.

אני חושב שהמאוורר שעל הביג טייפון שיש לציין לא גרסאת VX מרעיש.

הרצתי 16 דקות, המעבד עלה ל41 מעלות והשני ל43.

ועכשיו במנוחה 34 ו 37.

ורשום שהסתיים בהצלחה ויציב.

פורסם

תציין את הטמפ' שיש לך מCORE TEMP או REAL TEMP..

ובמקרה יש לי BT בP4..ומרעיש הוא ממש לא..אבל כל אחד והאוזן שלו..

בכל אופן אם אתה מתעקש על להחליף מאוורר..תציין מה התקציב שלך +-..

פורסם
  • מחבר

speedfan וeverest לא מדויקים?

לגבי תקציב, אין לי מושג מה טווח המחירים של מאוורר טוב שלא מרעיש ונחשב מקרר ושקט, ככה שאין לי מושג כמה להקציב.

מה יותר קריטי, המאווררים שמכניסים אמורים להרעיש יותר או אלה שמוציאים?

יש לי

120MM X 2 שמכניס.

80MM שמוציא

ו120MM שמוציא.

אני אולי רוצה להוסיף עוד 120MM שיכניס.

ככה שמדובר ב3 120MM שמכניסים ואולי 120MM שעל הביג טייפון.

מה ההמלצות?

פורסם

התכונות הצענו יותר מדוייקות למעבדי שלך..

מאווררים נורמלים זה מאזור ה50-100+- שלקים למאוורר..

וזה לא משנה איזה פעולה המאוורר עושה (מוציא/מכניס) הרעש הוא +- אותו הרעש (תלוי רק מה "מכסה את פתח היניקה/הוצאה של המאוורר)..

כמו כן אתה בטוח שהמארז שלך הוא CM690 ? כי ב690 אין מקומות למאווררי 80מ"מ..

פורסם
  • מחבר

אם אני לא טועה הרכבתי אותו http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=5060

למעלה - מה שכן זה הדגם שיש לי.

לא סגור על זה, מחר אני אפתח את המארז ואבדוק.

אחד כזה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=6517

ועוד אחד מקדימה ואחד מאחורה שבאו עם המארז שזה הנתונים שלהם באתר שלהם

Front :120 mm Blue LED fan x 1, 1200 rpm, 21 dBA,

Rear : 120 mm standard fan, 1200 rpm, 21 dBA,

לפי נתונים יבשים, נראה שיש אפשרות להחליף מאווררים ולקבל מארז מקורר יותר ושקט יותר ככה שהטמפ' של הכווננים קשיחים ירדו ?

חשוב לי שקט שאני ישן כי המחשב ממש מימיני כשאני במיטה, לכן אקנה פאןבאס שאוכל להוריד את עוצמת מהירות המאוררים בלילה כי גם ככה המחשב לא מתאמץ מה יודע מה. מה עוד שיש לי במחשב 4 כוננים קשיחים שלאחר האוברקלוק אמצא פתרון השקטה להם ( מתוכנן להוסיף עוד 3 כוננים קשיחים למחשב )

פורסם

פותח התרד לא ענית לי על השאלה..אתה בטוח שהמארז שלך הוא CM690 ? ולא transformer כמו שרשום לך במפרט בצד ?

פורסם
  • מחבר

כן! שכחתי לשנות במפרט את המארז.

פורסם

או קי אז אתה בכל מקרה רוצה להחליף את המאווררים ? אם כן תציין תקציב..

פורסם
  • מחבר

לפי נתונים יבשים, נראה שיש אפשרות להחליף מאווררים ולקבל מארז מקורר יותר ושקט יותר ככה שהטמפ' של הכווננים קשיחים ירדו ?

חשוב לי שקט שאני ישן כי המחשב ממש מימיני כשאני במיטה, לכן אקנה פאןבאס שאוכל להוריד את עוצמת מהירות המאוררים בלילה כי גם ככה המחשב לא מתאמץ מה יודע מה. מה עוד שיש לי במחשב 4 כוננים קשיחים שלאחר האוברקלוק אמצא פתרון השקטה להם ( מתוכנן להוסיף עוד 3 כוננים קשיחים למחשב )

בנוסף כמו שציינתי, אין לי מושג כמה להשקיע, אין תקציב מוגבל, אבקש המלצות בתוספת פירוט על מאוורר שמתאים למה שפירטתי .

פורסם

פותח התרד לשם ההתחלה תעשה "ניסוי" קטן..נתק את המאוורר ה80מ"מ ותראה אם הרעש עדיין מפריע לך...

אם כן חבר את ה80מ"מ בחזרה ונתק את המאווררים שהגיעו עם המארז..אם הרעש מקובל עליך..אז צריך להחליף רק אותם...

בכל אופן נסה בהדרגה "להוריד" מאווררים ולראות מה מרעיש בדיוק..חבל סתם להשקיע במאווררים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים