עבור לתוכן

מחשבלשנה החדשה או: התלבטות כ.מסך פלוס מפרט -תקציב מטרה משחקים5k לא oc לא צ.הקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לכבוד השנה החדשה החלטתי לפנק את עצמי במחשב חדש.

אז ככה.. ההתלבטות הראשונה: radeon 4870 1gb או nvidia gtx 260?

שאר המפרט שלי הוא כזה:

זכרונות - ocz reaper 4gb ddr3 1800

מעבד - אינטל, הסדרה החדשה של נהלים - אשמח להמלצות.

קירור מעבד - zalman 9500

לוח אם עם שבב x58- אשמח להמלצות, עד סביבות אלף שקל פלוס מינוס

מארז - אשמח להמלצות , עד 500 פלוס מינוס

אין לי תקציב קבוע , מעוניין לקנות את מה שנהדר פלוס נכון לעכשיו ולא את מה שמצויין.

אינני רואה סיבה להוציא עוד 200 דולר על הרכיב הכי טוב היום בשוק.

תפקיד המחשב - משחקים.

תודה רבה מאוד לעוזרים!! לגבי כ.מסך חשובה לי דעה מקצועית מי יותר טוב ולמה ולא העדפה אישית של חברה כזאת או אחרת.

פורסם

יהיה הרבה יותר נחמד אם תגיד לנו תקציב סופי, כי ככה אתה ממקד לנו את האפשרויות בקלות רבה יותר, אנחנו כבר נציע לך

מה עדיף לקחת, ובנוסף: איזה משחקים בדיוק? (כבדים בינוניים קלים -> שמות יעזרו)

פורסם

לפי מה שהגדרת - מחשב שאינו בהכרח החזק ביותר אבל יריץ משחקים בצורה חלקה, לא משתלם לך לרכוש כיום מערכת מבוססת I7, שתהיה יקרה מאד ולא תפיק ממנה יותר מאשר מחשב ב5K שח. אני ממליץ לך על מערכת מבוססת מעבד e8400, וכרטיס hd4870 (תלוי בגודל המסך שלך, יכול להיות שמספיק 4850), עם מארז וספק איכותיים ושקטים. את שארית התקציב תשמור לשדרוג עתידי.

אני מצרף מפרט לדוגמא. אתה יכול עדיין לשדרג את הרכיבים ועדיין לא להגיע למחיר של מערכת מבוססת I7. זה לא רק מחיר המעבד אלא גם מחיר לוח האם והזכרונות התואמים לI7.

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 + AC FREEZER 7 PRO ¤1029

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤661

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 SONIC 512MB GDDR5 DVI HDMI - RETAIL ¤1183

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤323

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤151

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤290

מארז:

COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤362

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 500W : ELT500AWT ¤535

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4609

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים.

האם הזכרונות שכתבתי יתאימו למערכת i7? כמה אמור לעלות מעבד ולוח אם למערכת i7?

מי מבין שני כרטיסי המסך שכתבתי יותר טוב? מכיוון ששניהם עולים לי אותו דבר.

הרכיבים שאני צריך לקנות הם - מעבד זכרון כ.מסך ולוח אם. את שאר הרכיבים כבר יש לי.

לגבי משחקים, אני מתכנן להריץ את הלהיטים החדשים, גם כבדים וגם קלים, כמו קריסיס.

תודה רבה.

פורסם

לפי מה שהגדרת - מחשב שאינו בהכרח החזק ביותר אבל יריץ משחקים בצורה חלקה, לא משתלם לך לרכוש כיום מערכת מבוססת I7, שתהיה יקרה מאד ולא תפיק ממנה יותר מאשר מחשב ב5K שח. אני ממליץ לך על מערכת מבוססת מעבד e8400, וכרטיס hd4870 (תלוי בגודל המסך שלך, יכול להיות שמספיק 4850), עם מארז וספק איכותיים ושקטים. את שארית התקציב תשמור לשדרוג עתידי.

אני מצרף מפרט לדוגמא. אתה יכול עדיין לשדרג את הרכיבים ועדיין לא להגיע למחיר של מערכת מבוססת I7. זה לא רק מחיר המעבד אלא גם מחיר לוח האם והזכרונות התואמים לI7.

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 + AC FREEZER 7 PRO ¤1029

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤661

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 SONIC 512MB GDDR5 DVI HDMI - RETAIL ¤1183

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤323

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤151

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤290

מארז:

COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤362

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 500W : ELT500AWT ¤535

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4609

לוח מיותר,אפשר לחתוך 50 שקל בצורב ולקחת אחד שלא לייטשקריב, המחירים שלהם יקרים בIQPC

פורסם

הנה מפרט שיתן לך ביצועים מעולים ללא פשרות , ובהחלט עדיף מהמפרט שהוצע פה קודם

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1513

קירור מעולה למעבד , כרטיס מסך עם 1GB זיכרון , ספק יותר עוצמתי, מארז עם 5 מאווררים, לוח אם P45 ...

פורסם

ניסיתי לשכנע את פותח הת'רד שיירד מהכיוון של מערכת מבוססת I7, ויעבור למפרט עם מעבד e8400, לוח אם p45, כרטיס מסך 4870 וכו'. זהו שינוי משמעותי.

המפרט השני פה כמעט זהה לחלוטין (אותו לוח, HD, מארז), כשההבדלים הם תוספת זכרון לכרטיס המסך (השפעה זניחה עם מסך קטן מ24"), וספק וקירור למעבד שונים (ברמה דומה) + 2 מאווררים נוספים. זה ניואנס, בגדול אני חושב ששני המפרטים יתפקדו אותו דבר, אבל הייתי לוקח את השני כי בגלל המבצע הוא יוצא יותר זול (200 שח פחות + 2 מאווררים).

פורסם
  • מחבר

hi zrizi

i saw your reply but still didn't fully realize why i shouldn't go for the new CPU - Nehalem, can you please detail your explain??

also, do you recommend on radeon 4870 because it is stronger than nvidia gtx 260?

thanks.

please pay attention that all i need to buy is the mother board, graphic card CPU and memory cards.

i have all the other hardware already.

פורסם

I7 הינה טכנולוגיה חדשה, שדורשת לוחות אם וזכרונות תואמים. הרכיבים הנ"ל מאד יקרים היום. הזכרונות למשל עולים פי 3 ולא נותנים ביצועים עדיפים.

בתחום משחקי המחשב, הרכיב המשמעותי ביותר הינו כרטיס המסך ולא המעבד. יותר משתלם לקנות את המינימום שמספיק להריץ את כל המשחקים היום, ולשדרג בעוד שנתיים - שלוש מאשר לנסות לקנות את המחשב הכי חזק שאפשר היום, משום שהוא גם יעלה יותר מאשר השדרוג וגם ממילא לא יהיה חזק בעוד 3 שנים.

פשוט תראה כמה עולה לוח אם, מעבד וזכרונות 3G DDR3 הכי פשוטים - לפחות פי 2 מאשר החלקים הבאים שיתנו פחות או יותר את אותם הביצועים, את ההפרש תשמור לשדרוג עתידי של כרטיס המסך, כאשר תרגיש צורך בכך. אם לא השתכנעת, תנסה להזכר במצב לפני שנה וחצי, כאשר כרטיס המסך הפופולרי היה 8800 לסוגיו, על מישהו שקנה מערך SLI של 2 כרטיסי 8800 החזקים ביותר בהון עתק (כ-3000 שח). היום כרטיס בודד בחצי מזה נותן ביצועים עדיפים.

לגבי ההבדל בין HD4870 לבין 260, נראה שמבחינת עלות ביצועים, ה-HD4870 עדיף, אם כי לא בהפרש עצום. אגב, ה-4870 מגיע בגרסת גי'גב וחצי ג'יגה, ומבחינת עלות מול ביצועים, החצי עדיף. לא כתבת איזה מסך יש לך. יכול להיות שאתה יכול להסתפק בכרטיס יותר חלש ולחסוך כסף.

מעבד:

Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn OEM

כמות: 1 - מחיר: ¤861

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ¤109

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3

כמות: 1 - מחיר: ¤580

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Gaming + Heatspreaders CL5

כמות: 1 - מחיר: ¤308

כרטיס מסך:

Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ¤1285

סה"כ: ¤3143

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ¤3081

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/3kmj1d2s

פורסם

זה יהיה עדיף וגם יותר זול

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 + AC FREEZER 7 PRO ₪1029

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪474

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 SONIC 512MB GDDR5 DVI HDMI - RETAIL ₪1183

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI ₪371

מחיר סופי: ₪3057

זיכרון וכרטיס מסך יותר איכותיים (תוודא שגרסת כרטיס המסך מגיע עם יציאת DVI ו VGA , הגרסא עם 2 יציאות ה DVI רועשת) ...

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה.

זריזי הבנתי מה אתה מנסה להגיד. אני אחשוב על זה באמת יותר לעומק.

מה דעתך לגבי מרובעי הליבה?

לגבי הכרטיסי מסך, כמו שאמרת זה הרכיב העקרי לכן חשוב לי לדעת מי יותר טוב בלי קשר למחיר כי אני יכול להשיג אותם באותו מחיר.

פורסם

יש אינספור דיוניים בפורום על השאלה אם ללכת על כפול / מרובה ליבה, והתשובה היא כנראה שזה לא מאד משנה.

לכפול ליבה יש תדר יותר גבוה ולכן ייתן ביצועים במשחקים ותוכנות (הרוב) שלא תומכות בריבוי ליבות. המרובע ייתן ביצועים טובים יותר בהרצת הרבה משימות במקביל, פתיחת קבצי ZIP, ועבודה עם תוכנות ספציפיות שתומכות בריבוי ליבות. כנראה שעם הזמן התמיכה בריבוי ליבות תגבר.

יש כמובן את עניין המחיר. מעבד כפול ליבה חזק מאד כגון הe8400 לא יגביל אותך בשום צורה למטרות שהגדרת. מעבד q9550 עולה בערך פי 1.5.

לגבי הדגם הספציפי של כרטיס 4870 (אם הבנתי נכון את השאלה), אתה יכול לשאול בפורום כרטיסי מסך, כי זה ניואנס. בגדול הגרסאות השונות של הכרטיסים דומות, ולכן השיקול העיקרי הוא בדרך כלל המחיר. אם המחיר אינו שיקול, צריך לברר מי הכי אמין, ומגיע עם אחריות טובה.

את הכסף שחסכת אתה יכול להשקיע במסך איכותי, שיגביר מאד את ההנאה שלך מהמשחקים הרבה יותר מהבדלי ביצועים של מעבד כזה או אחר. מסך גם מחזיק יותר שנים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה זריזי , עזרת לי מאוד. אני אפתח ת'רד לגבי הכרטיסי מסך יותר מאוחר כבר..

לגבי המסך אתה צודק בהחלט. אני קניתי סמסונג 20 אינץ' לפני שנתיים בערך, מסך רחב. אם אני זוכר נכון זה 204bw syncmaster, אך אני לא מרוצה ממנו בכלל.

חבר לי קנה מסך של dell , הסוג שהוא לא mt אם אני זוכר נכון, ורואים בו ממש מצויין. לצערי אינני יכול להחליף מסך אחרי שנתיים שלוש...

פורסם

בכיף!

גם לי יש מסך 20" (dell 2007fp) שאינו TN ואני לא רואה סיבה לשדרג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים