עבור לתוכן

מה עדיף למחשב ישן עוד זיכרון או הראד דיסק חדש..?

Featured Replies

פורסם

ואיפה בדיוק הוא ירגיש את זה? בקרייסיס? בכל תוכנה/משחק שהוא יריץ במחשב הזה, לא ההארדיסק הוא הצוואר בקבוק. אני שוב אומר שההבדל היחיד שהוא ירגיש זה בהעתקה/כתיבה של קבצים גדולים.

תתפלא, אבל הארד דיסק הוא תמיד צוואר בקבוק, כי כל פעם שצריכים לגשת אליו הוא החלק הכי איטי במחשב, ולכן כל פעולה על מחשב תהיה יותר מהירה על דיסק חדש (ולא קריסיס לא נחשב, כי זה משחק שבכלל לא יכול לרוץ לו על המחשב). כמה הבדל יהיה ? לא שמיים וארץ, המחשב לא ירוץ פתאום, אבל דברים כן "יזרמו" קצת יותר טוב (באופן מורגש אבל לא ניכר).

בלי קשר, לביצועים כוללים, עדיף לנסות OC, זה חינם, זה פשוט וזה יכול לתת שיפור ביצועים כולל. (ואולי גם מעבר למערכת הפעלה יותר קלה כמו גירסאות מיוחדות של לינוקס, או אולי התקנה מחודשת של XP אם יש עליה הרבה זבל).

פורסם

עדיף לעשות OC.

OC עם לוח של ECS וצ'יפסט SIS, נשמע אתגר מעניין :cool2:

פורסם

תלמד לקרוא, אמרתי להחליף, לא להוסיף. אם מערכת ההפעלה תהיה על דיסק שזה, היא תעלה יותר מהר, אם קובץ הדפדוף יהיה על דיסק שכזה, הרבה פעולות זיכרון יהיו חלקות יותר (וזה בלי קשר לביצועי דיסקים בהעתקות נטו שכמו שאמרת יהיו מהירים יותר), תוכנות/משחקים שיהיו על דיסק שזה יעלו יותר מהר. (שוב, לא מדובר פה על הבדל אסטרונומי).

פורסם

אתה לא מרגיש כי ההארדיסק שלך תקין.

הבעיה שלו היא לא הנפח או הביצועים של ההארדיסק, הבעיה היא שיש לו הארדיסק ישן שהגיע לסיומו והוא כנראה משמיע חירחורים בעוד אנחנו דנים פה.. בהנחה שאין שום דבר אחר שיכול להאט את המחשב בצורה קיצונית, כל הארדיסק IDE חדש יפתור לו את הבעיה..

פורסם

יש כרטיס PCI שנותן כניסות SATA.

מתאם ל-IDE זה מיותר.

פורסם

כל כך מיותר להוציא כסף על מחשב כזה ישן.

עדיף לחסוך כל שקל, לעשות קצת מאמץ, ולקנות מחשב חדש.

אם תוציא על המחשב הזה כסף אתה רק תדחה את הבילתי נמנע ותאריך את הסבל.

פורסם

זה ממש לא נכון

אני אומנם לא מכיר את הבנאדם ואת השימושי מחשב שלו, אבל אם הוא סחב עם המחשב עד עכשיו, הוא כנראה לא צריך יותר מדי.

המחשב השני שלי שירת אותי כמו שצריך, והוא עכשיו משרת את אבי כמו שצריך. ואם כל מה שהוא רוצה לעשות עם המחשב זה לראות סרטים, לשמוע מוסיקה, להתעסק עם האופיס ולגלוש באינטרנט, בשביל מה הוא צריך מחשב חדש?

אולי כי פנטיום 4 2000 בקושי מתמודד עם ג'אווה של אתר כמו YNET?

פורסם

איפה זה נאמר?

לפי מה שהבנתי הוא מחפש איפה הכי כדאי לו לשדרג את המחשב, לא כי משהו לא עובד כמו שצריך, אלא כי הוא רוצה עוד ביצועים (מבלי לציין באיזה תחום דרוש השיפור)

זה לא נאמר בשום מקום, זה ניחוש מושכל מפני שהוא לא אמור לרצות להוסיף מהירות למחשב אם הוא עובד כמו שצריך, וברוב המחשבים הישנים ההארדיסק הוא הגורם הבעייתי..

אולי כי פנטיום 4 2000 בקושי מתמודד עם ג'אווה של אתר כמו YNET?

כמו שקוסבי אמר, פנטיום 4 זה לא איזה משהו שאי אפשר לעבוד איתו, רחוק מזה, אם הוא הריץ XP לפני 6 שנים הוא יכול להריץ XP גם היום..

בכלל, פנטיום 4 מספיק לכל משרד ממוצע..

פורסם

זה ממש לא נכון

אני אומנם לא מכיר את הבנאדם ואת השימושי מחשב שלו, אבל אם הוא סחב עם המחשב עד עכשיו, הוא כנראה לא צריך יותר מדי.

אם הוא לא צריך יותר אז הוא לא היה מחפש לשדרג, ולכן זה די ברור שזה לא די לו, והוא צריך יותר.

המחשב השני שלי שירת אותי כמו שצריך, והוא עכשיו משרת את אבי כמו שצריך. ואם כל מה שהוא רוצה לעשות עם המחשב זה לראות סרטים, לשמוע מוסיקה, להתעסק עם האופיס ולגלוש באינטרנט, בשביל מה הוא צריך מחשב חדש?

המחשב שלו ככל הנראה הוא המחשב הראשי.

עכשיו, כולנו יודעים שביצועים אי אפשר לשפר הרבה במחשב כזה.

אומנם להוסיף זיכרון ולהחליף הרדיסק ישפר את זמני הטעינה, אבל כשמחשב חדש הרבה יותר טוב ממה שיש לו, עולה כל כך מעט... זה יהיה בזבוז להשקיע במחשב הישן.

במקום להוציא כמה מאות שקלים על מטרה אבודה, אפשר להוציא אלף שקלים על מחשב חדש (או שידרוג מלא).

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהארד דיסק ישפר את המהירות של המערכת הפעלה אבל אם זה לא יהיה ניכר אני לא יוסיף.

כרגע מספיק לי 40GB כי יש לי 40 אז לומדים לחיות עם זה אבל אם יהיה יותר הוא ינוצל אני מאמין!

תודה על התשובות שמעתי ואני יראה מה לעשות כבר. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים