עבור לתוכן

האם מערכת קולנוע ביתית מתאימה למחשב ?

Featured Replies

פורסם

מספר שאלות :

1. האם בכלל אפשר לחבר מערכת קולנוע ביתי למחשב (לפי מיטב ידיעתי כן ואם לא אז תקנו אותי...) ? בכל מקרה אם אפשר אז בעזרת מה מחברים ?

2. האם שווה לחבר מערכת קולנוע ביתית למחשב ? והאם זה תלוי במערכת עצמה ?

3. מערכת קולנוע ביתי תתאים למשחקים ? מפני שלפי מה שהבנתי היא מתאימה רק למוזיקה וסרטים , לא ?

תודה על העזרה.

פורסם

אתה צריך לחבר את הרסיבר בעזרת כבל מיוחד (שכחתי את שמו, פשוט תבקש בחנות אלקטרוניקה) לכרטיס קול, ולבחור ברסיבר את האופציה AUX. המערכת לא מבדילה בין משחקים למוזיקה היא תשמיע משחקים התומכים ב5.1.

אם זה משתלם? שמע, אם יש לך מערכת קולנוע ללא שימוש, וליד המחשב שני רמקולים ערבים ב50 שקל, אז למה לא לחבר את המערכת קולנוע למחשב?

נתת לי חשק לחבר בעצמי.....

פורסם

אתה צריך לחבר את הרסיבר בעזרת כבל מיוחד (שכחתי את שמו, פשוט תבקש בחנות אלקטרוניקה) לכרטיס קול, ולבחור ברסיבר את האופציה AUX. המערכת לא מבדילה בין משחקים למוזיקה היא תשמיע משחקים התומכים ב5.1.

אם זה משתלם? שמע, אם יש לך מערכת קולנוע ללא שימוש, וליד המחשב שני רמקולים ערבים ב50 שקל, אז למה לא לחבר את המערכת קולנוע למחשב?

נתת לי חשק לחבר בעצמי.....

הכבל הוא כבל RCA ל SETREO מגיע עם קצה אחד מחב STEREO ובקצה השני שני מחברי RCA לערוץ ימני וערוץ שמאלי.

עכשיו עם יש לך מערכת מתקדמת עם יצאות אופטיות ויש לך יציאה אופטית בכרטיס קול אז אתה יכול לחבר באמצעות כבל אופטי שטאורתית זאת האיכות הכי טובה.

פורסם

לא הכי מדויק,

דבר ראשון "מערכת קולנוע ביתית" זאת הגדרה כבדה מדי שלא ממש מעידה על שום דבר ויכולה לתת איכויות על סקלה מאיכות נמוכה יותר מסט רמקולים ממוצע למחשב עד איכות טובה יותר מאולם קולנוע איכותי. עכשיו , כיוון שלרוב מערכת קולנוע ביתית זה רמקולים והגברה לא רעים שעולים בהרבה על מערכות רמקולים למחשב אז בתכלס השאלה שלך יותר דומה ל:" האם כדאי לי לחבר מערכת רמקולים יותר איכותית למחשב" ואת התשובה אני מאמין שכל ילד בכיתה א' יוכל להסיק לבד (או בקיצור - ברור שכן..).

ולא רק זה , אלא שהשאלה שלך כלכך כללית שהיא דומה למשהו כמו "האם כדאי לי לנסוע לעבודה עם אוטו" 8) , אז הקיצר כדאי שתתן גם קצת פרטים - איזה מערכת בדיוק איפה היא נמצאת , איזה כרטיס קול - איפה המחשב נמצא איזה רמקולים מחוברים אליו עכשיו וכו' ואז נוכל לענות לך תשובה "סופר" :)

לגבי חיבורים , אם אתה מעוניין במשחקים אז אל תשתמש ביציאה הדיגיטלית שכולם המליצו לך כאן (כנראה אנשים לא ממש מחוברים כאן למערכות קולנוע ומשחקים גם) אלא ביציאה אנלוגית של 6 רמקולים (3 כבלי RCA כפולים רגילים) וזאת בהנחה שהכרטיס שלך תומך ולמגבר שלך יש כניסת סראונד נפרדת (בגלל זה מראש כדאי לתת פרטים כששואלים שאלה).

פורסם

אצלי זה מחובר ככה. אחרי שקניתי תרמקולים ותמגבר קניתי גם כרטיס live 5.1

וחיברתי את זה ביציאה דיגיטלית (ניראה לי זה נקרה COXIAL או משהו כזה ) ושומעים מהמחשב

סרטים ומשחקים בסראונד מלא

פורסם
  • מחבר

האמת היא שאין לי שום מערכת קולנוע ביתי . פשוט רציתי לדעת כמה דברים ולכן שאלתי מה ששאלתי .

חוץ מזה , שעוד מישהו יענה לי לגבי השאלה השלישית .

וחוץ מזה , נגיד אני אקנה את ה-LOGITECH Z560 . מערכת קולנוע ביתי באיזו תקציב גוברת על המערכת רמקולים הזו ?

תודה.

פורסם

אם אני לא טועה יש כזה חיבר שקוראים לו spdif ואם יש לך את החיבר הזה ברסיבר של מע' קולנוע ביתית זה יתן לך סאונד סביבתי אמיתי כלומר שאם תשחק רנגייד ומישהו יירה עלייך מימין ואתה תסובב את העכבר אז הסאונד "יסתובב"

פורסם

כל מערכת רמקולים לקולנוע ביתי טובה יותר ממערכת צוקומוקו מפלסטיק למחשב .

אם יש לך כרטיס רגיל- החיבור הוא כבל שצד אחד הוא PL סטריאו קטן, וצד שני 2 RCA

פורסם
  • מחבר

כל מערכת רמקולים לקולנוע ביתי טובה יותר ממערכת צוקומוקו מפלסטיק למחשב .

מישהו מוכן לאשר את זה ? אתם אומרים לי שאפילו מערכת הקולנוע הביתי הכי גרועה שיש יותר טובה מאשר מערכת הרמקולים הכי טובה למחשב (לדוגמא : הקליפט פרומדיה 5.1) ?

פורסם
  • מחבר

זה יתן לך סאונד סביבתי אמיתי כלומר שאם תשחק רנגייד ומישהו יירה עלייך מימין ואתה תסובב את העכבר אז הסאונד "יסתובב"

זה לא ככה גם במערכת רמקולים למחשב (מערכות 4.1 , 5.1 ואפילו יותר) ?

פורסם

מישהו מוכן לאשר את זה ? אתם אומרים לי שאפילו מערכת הקולנוע הביתי הכי גרועה שיש יותר טובה מאשר מערכת הרמקולים הכי טובה למחשב (לדוגמא : הקליפט פרומדיה 5.1) ?

יש ליקליפס 2.1

ויש הרבה מערכות מושלבות... מעפנות כאלה, שהוא לוקח בשניה אותם.

כל הגרץוהיונדאי ברור..וגם מערכות נורא בסיסיות.

אבל הקליפס הם באמת רמקולים מדהימים יחסית לרמקולים של מחשב

פורסם

חבל שלא התייחסת יותר מדי למה שאמרתי.

ההגדרה של מערכת קולנוע זה כולה 5 רמקולים היקפיים עם אופצייה לסאב שיכולה לנגן סאונד 5.1 ממקורות שונים, זה הכל. וזה אומר שגם 5 רמקולים של טרנזיסטור עם הגברה שיכולה לנווט סאונד ממקור 5.1 זה "מערכת קולנוע" וגם הרמקולים 5.1 של מחשב זה בעצם מערכת קולנוע (תחבר את זה לדיוידי וטלווזיה בסלון וזהו יש לך מערכת קולנוע).

ויש לא מעט דברים בעיתונים שנקראים "מערכת קולנוע" (ולא שזה לא נכון) שזה סתם קעקע מפלסטיק שלא שווה הרבה ונועד יותר לענות לאנשים שלא מבינים ומתלהבים מהעובדה שיש 6 רמקולים דיוידי וזה ממש זול. אז כן יש לא מעט דברים שעונים לפרמטר הבסיסי של מערכת קולנוע והם יותר גרועים ממערכות רמקולים טובות למחשב (שגם הן בעיקרון נחשבות מערכות קולנוע).

לשאלתך - מערכת קולנוע נורמאלית שמורכבת מרסיבר נפרד בתקציב של לפחות 1500 ש"ח ומערכת של לפחות 5 רמקולים בתקציב של לפחות 1100-1500 ש"ח תיתן לרוב סאונד יותר טוב ועוצמתי מרוב רובן של מערכות הסאונד למחשב (שהן גם מן הסתם הרבה יותר זולות אז אין פה ממש קסמים).

בכל מקרה רסיבר או הגברה למשהו שאמור להיות מחובר למחשב צריך שיכיל כניסה דיגיטלית קואקסלית וגם אופטית (לא חובה - תלוי בכרטיס קול) וכניסה נפרדת ל 5.1 ערוצים.

פורסם

זה לא ככה גם במערכת רמקולים למחשב (מערכות 4.1 , 5.1 ואפילו יותר) ?

כן כמו באינספייר של קריאייטיב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים