עבור לתוכן

שונה: שינוי COMMAND RATE בלוח K8NSNXP

Featured Replies

פורסם

מעבד 2800+ clawhammer עם AC FREEZER PRO 64

וזכרונות F1-3200PHU2-2GBZX שלGSKILL..תזמונים 2-3-3-5 ומתח 2.6-2.7..לפי האריזה

הבעיה היא שבביוס היחס מוגדר 2/1.66. כשאני משנה את זה ל1:1 לוקח למחשב די הרבה זמן לעשות פוסט ואז הוא עולה עם ההגדרות הקודמות..

נייסיתי להעלות את המחשב עם היחס הזה ולהרים את הזכרונות לבאס המקורי לפחות, אפילו בלי OC (יוצא שמעבד על 242 במכפלה של 7) והזכרונות על 400..במצב כזה יש פוסט לשתי שניות ואז הוא נתקע ומופיעים פסים לבנים על חלק מהמסך..

כך או כך, הזכרונות האלו אמורים להגיע ל-500 מה"צ בקלות..

לא הצלחתי למצוא בביוס את האפשרות לשנות את ה COMMAND RATE מ 2 ל 1..ואני מניח שזה חלק מהבעיה..כי הלוח לא יכול לעבוד עם שני סטיקים דו צדדיים של ג'יגה כל אחד..לפחוץ זה מה שקראתי מזמן בחוברת..אז, לשאלות:

1. איך אני בכל משנה את ה COMMAND RATE?

2. ממי שמכיר את הלוח..אפשרי בכלל לבוד איתו על 1:1, או לוותר על מראש ולעבוד ביחס אחר ופשוט להעלות הרבה את הבאס?

3. הזכרונות מקוררים וכך גם המעבד..ולכן, האם אני אעהש נזק אם אני אעלה את המתח למעבד מ 1.55 (לפי אוורסט) קצת למעלה לטובת העלאת ה FSB?

4. כשהעלתי את המחשב עם היחס הנוכחי ואוברקלוק ל-300 מה"צ (כלומר מעבד על 2100 מה"צ, וזכרונות על 460 בערך עם 2תוספת של 0.2 וולט. הכי גבוה שהיה לי בביוס), הופיע לי מסך כחול בזמן עליית הווינדוס ואמר משהו על זה שצריך לבטל אפשרות של זיכרון SHADOW או CACHE בביוס..לא מצאתי אותה, אבל שיניתי את כל השאר לפי מדריך האוברקלוק באתר..

5. אגב המדריך באתר..איך אני בודק אם יש לי את האפשרות DRAM Bank Interleave. היא לא מופיעה..לפחות עד כמה שראיתי

תודה מראש,

שחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים