עבור לתוכן

המלצה למצלמה דיגיטלית (שאלון מלא בפנים)

Featured Replies

פורסם

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-1500 ש"ח

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? טיולים בחו"ל, משפחה, ארועים, מיקרו.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? גם וגם.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? למרות שיש לי, לא עם חצובה. ע"י השענה על קיר, עמוד וכו'.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן. התמונות שלה רק 4MP. איכות הוידאו לא מספקת ואין בו אפשרות לזום.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? בעיקר לצפות ולהשתמש כחומר למצגות. להדפיס - מעט ביותר.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? מעבר ל-300 מ"מ

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? לא מעוניין במצלמה כבדה מדי. מקסימום 500 גר'.

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

-מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשובה מאד

-מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) חשובה

-תמיכה בפורמט RAW

-מצב M מלא חשוב

-אפשרות לפוקוס ידני חשוב

-היסטוגרמה (חיה, וב-post-view)

-תושבת לפלאש חיצוני

-מסך מסתובב

-עינית אופטית או אלקטרונית

-מצב צילום ווידאו מיוצב רצוי, לא הכרחי.

-כמות פיקסלים. 10MP

-יצרן

-האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW?

-כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing?

-האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? הפלאש המקורי חשוב.

-אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור לא

-תכונות אחרות וידאו באיכות HD

פורסם
  • מחבר

אז אף אחד לא יכול לעזור?

פורסם

תברר על פנסוניק TZ5, היא עונה על מרבית הדרישות שלך ונופלת בתחום התקציב. חיפוש לאחור בפורום יניב מלוא החופן מידע על מצלמה זאת.

פורסם
  • מחבר

תברר על פנסוניק TZ5, היא עונה על מרבית הדרישות שלך ונופלת בתחום התקציב. חיפוש לאחור בפורום יניב מלוא החופן מידע על מצלמה זאת.

אני חושב שאתה מתבלבל.

רשמתי דרישה של וידאו באיכות HD. עד כמה שידוע לי לTZ5 אין דבר כזה.

תקן אותי אם אני טועה. ובוא נעזוב רגע את התקציב, ופשוט תמליצו לי על מצלמות קיימות, כי אני בספק אם יש הרבה כאלה.

פורסם

לא אני לא מתבלבל וגם קראתי את הודעתך על בוריה.

אין מצלמה שעונה על כל הדרישות שלך. ה-TZ5 היא הקרובה ביותר שאני מכיר, היא גם מסוגלת לצלם וידאו בהפרדה של 720P, פעם אחרונה שבדקתי, הפרדה זאת נחשבת ל-HD.

רוצה HD "מלא" ואת שאר התכונות שאתה מבקש, בלי שאלה של תקציב? אתה יכול לנסות את המצלמה הזאת (האמת שאין לה מבזק פנימי והיא חורגת מהמשקל שביקשת). בתוספת עדשות מתאימות כמובן.

פורסם

מכיוון שקניתי מצלמה לא מזמן, בדקתי , צילום HD נמצא כרגע רק בשוליים , לפי דעתי מדובר בתכונה חשובה שתוך שנה לרוב המצלמות יהיה אפשרות צילום HD.

אם אתה צריך מצלמה דחוף, ואתה חייב צילום HD אז אאל"ט TZ5 היא היחידה.

אתה יכול לחכות שבועיים שלוש לראות אם היצרניות מוצאיות מצלמות חדשות לקראת החגים הנוצרים. קנון אמורה להשיק את הSX1 IS אבל היא לא עונה לדרישת המשקל,והיא תהיה מעבר לתקציבך.

פורסם

HD יש לסוני

לדוגמא

http://64.233.183.104/search?q=cache:qrSzly4lVQUJ:www.getit.co.il/Prod/40905/+SONY+DSC+-+W80&hl=iw&ct=clnk&cd=3&gl=il&client=firefox-a

כמדומני גם זאת

http://www.wisebuy.co.il/r_productDetails.aspx?PcatID=484&PID=30527

ויש עוד

הבעיה בסוני שהזכרון הוא ספציפי לסוני, כך שלא בטוח כלל אם קורא הכרטיסים במחשב מזהה אותו

פורסם

לא. יש לה יציאת HDMI לתצוגה באיכות HD של תמונות סטילס, אבל ווידאו היא מצלמת רק ב-VGA וללא אפשרות לשינוי הזום.

כנ"ל

ויש עוד

אילו?

הבעיה בסוני שהזכרון הוא ספציפי לסוני, כך שלא בטוח כלל אם קורא הכרטיסים במחשב מזהה אותו

סוג הזכרון הוא שיקול זניח. אם לסוני היו מצלמות ששוות את הטרחה, לא זה מה שהיה צריך למנוע ממך מלבחור בהן.

אם אתה יכול לחיות עם הסאונד של ה-TZ5 בווידאו, לך עליה. אני לא מאמין שתתאכזב. אם אתה חייב מצלמה שעונה על כל הדרישות, תצטרך להגדיל מאוד את התקציב. הקנון SX1 IS היא היחידה שעולה בדעתי שתתאים, אבל התמורה שלה לכסף נמוכה מאוד לטעמי.

פורסם
  • מחבר

טוב חברים, תודה לכל המפרסמים, אבל בסוף הזמנתי אתמול מצלמה אחרת.

1. המצלמה:

Panasonic Lumix DMC-FZ28S

עונה למרבית דרישותיי ואמורה להיות טובה יותר מאשר הTZ5 המדוברת.

ד"א את הTZ5 יצא לי לנסות לפני כיומיים וההתלבטות שלי הייתה בינה לבין המצלמה אשר החלטתי להזמין בסוף.

2. כרטיסי זיכרון

Transcend TS8GSDHC6 8GB SDHC card (SD 2.0 SPD Class 6)

החלטתי ללכת על שני כרטיסים כאלה מאשר לרכוש כרטיס אחד של 16 ג'יגה, מכיוון שהדפתי לשים את הביצים בשני סלים.

למי שתוהה ד"א, כרטיסי 4 ג'יגה אינם גדולים דיו עבורי ולכן זו הייתה אופציה זניחה.

אז זהו, על כל כרטיס זיכרון שילמתי 9.68 דולר, משלוח עבור שניהם 13.72 דולר. סך הכל עבור הכרטיסים: 33.08 דולר.

על המצלמה שילמתי 269.95 דולר, משלוח עבורה חינם. סך הכל עבור המצלמה: 269.95 דולר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים