עבור לתוכן

אתמול ב23:45 נהרג אדם מול עיניי.

Featured Replies

פורסם

אבל זהו, שזה כביש שמאפשר נסיעה במהירות המותרת ולא היה מבייש שום כביש בין עירוני אפילו...

עכשיו בקשר למהירות שאותה הכביש "מאפשר"... על זה לא דיברתי בכלל.

לא מזמן עשיתי תאוריה (אומנם לטרקטור אבל עדיין, התאוריה לא שונה בהרבה, וכן יש לי רשיון לאוטו) ולא זכור לי שום דבר שאומר על האטה לפני מעבר חציה, אבל אולי זה הזכרון שלי שעושה בעיות.

ויש מקומות כמו המקום שתיארתי, גם אם אתה נוסע במהירות המותרת, שום סיכוי שאם מישהו יקפוץ שם למעבר חציה אתה תספיק לעצור, זאת עובדה.

בכל מקרה בלי יותר מידי קשר, נתון סטטיסטי מראה שהרוב של הולכי הרגל שנהרגו\נפצעו בתאונות היו ללא רשיון.

זה מראה שאנשים ללא רשיון חושבים אחרת מנהגים ובגלל זה (כנראה) הם נפגעים יותר בתאונות כאלה.

פורסם

לא מזמן עשיתי תאוריה (אומנם לטרקטור אבל עדיין, התאוריה לא שונה בהרבה, וכן יש לי רשיון לאוטו) ולא זכור לי שום דבר שאומר על האטה לפני מעבר חציה, אבל אולי זה הזכרון שלי שעושה בעיות.

זה שדבר כזה לא זכור לך, או אפילו לא ברור לך, זאת כבר בעיה

ולצערי לא רק אתה "סובל" ממנה.

בכל מקרה בלי יותר מידי קשר, נתון סטטיסטי מראה שהרוב של הולכי הרגל שנהרגו\נפצעו בתאונות היו ללא רשיון.

זה מראה שאנשים ללא רשיון חושבים אחרת מנהגים ובגלל זה (כנראה) הם נפגעים יותר בתאונות כאלה.

באם הנתון הסטטיסטי נכון או לא, זה עדיין לא מסיר מהנהג אחריות גדולה יותר מאשר להולך הרגל.

הולך רגל לא חייב ברישיון נהיגה ולא חייב לחשוב כמו נהג, הנהג הוא זה שאחראי לקחת בחשבון

את הדברים כיוון שהוא זה שיכול לגרום נזק יותר גדול.

כמו שנאמר: with great power, comes great responsibility.

פורסם

אבל הוא עדיין חייב לחשוב. באסה, אני יודע, אבל זה מה שיש.

פורסם

זה עדיין לא אומר שאני נוסע ופתאום הולך רגל מתפרץ לכביש (אומנם על מעבר חציה)

בכלל בלי להסתכל לצדדים ואני זה שצריך לדפוק ברקס בסכנה של או להתנגש בהולך רגל או שמישהו יתנגש בי.

וקצת מחשבה לפני מה שהוא היה עושה הייתה יכול לפתור את הכל

פורסם

מזעזע. אבל כל הכבוד שלא היית אדיש, נעצרת והזעקת עזרה.

פורסם

מסכים עם Chymes, היום כמעט דרסתי חבורה של ילדות מפגרות (כבר לא ילדות האמת, 16 ככה אני חושב) שהולכות ופתאום מחליטות לרדת לכביש מבלי להסתכל.

צריך להוציא חוק שאוסר חצייה לא במעבר חצייה, וגם אם אין מעבר חצייה בסביבה, שילכו מצדי עוד 4 קילומטר.

פורסם

זה לא משנה שיש הולכי רגל מטומטמים. הבעיה היא עדיין הנהגים.

כי כשהולך רגל מתנהג בחוסר אחריות, הוא מסכן רק את עצמו. אם הוא טיפש וקופץ מתחת לגלגלים, אין מה לעשות, אבל זו לא הבעיה.

כשנהג נוהג ברשלנות, הוא מסכן את כל הסביבה שלו, וזה כבר פשע.

רוב התאונות הקטלניות אינן באשמת הולכי רגל. רובן אינן מערבות הולכי רגל בכלל, אלא כלי רכב שנכנס בכלי רכב אחר.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות כאן אבל...

רק לפני שבוע עשיתי תאונה, למעשה לאחרונה עברתי 2 תאונות שבהן ספגתי מכות לא קלות.

הקטנוע עבר שחיטה קוסמטית אבל הגשתי את התביעות שצריך ואני רק מחכה לפיצויי.

בכל מקרה, יש לי דבר אחד להגיד:"אל תהייה צודק, תהייה חכם".

נכון אתה צודק ועוד איך צודק.

אבל אתה לא יכול למנוע מהנהגים לקבל שכל ולגרום להם ליסוע למופת, אתה צריך להיות עירני ולצבור ניסיון בכביש והתמודד עם כמה מצבים באותו זמן.

פורסם

ראיתי כבר קצת מוות בכבישים, בעיקר אופנועים/קוטנועים שעושים שטויות ופתאום נפגשים בפח האוטו ובסופו דבר גם באספלט בעוצמה הורגת :bash:

למדתי דבר בסיסי בכבישים, תיהיה חכם ועירני, ודרוך תמיד, כי תמיד יש מפגר שעלול לפגוע בך, אם זה הולך רגל שקופץ מגדר הפרדה באמצע כביש מהיר(דרסתי כזה דפוק, במהירות של כמעט 50 קמ"ש - למזלי כשרכבתי על אופניים) או אוטו שחוצה באדום או חוצה בצורה פתאומית

אישית כהולך רגל, אני תמיד עושה בדיקה כפולה עם יש משהו שיכול להזיק לי כשאני חוצה תכביש, גם אם אני במעבר חצייה ויש לי ירוק.. זהירות מצילה :xyxthumbs: מניסיון רב

פורסם

הבעיה היא תפיסתית תרבותית.

כמה פעמים שמעתם הולכי רגל מתלוננים ששוטר נתן להם דו"ח על מעבר באור אדום - "מה אני רכב ?" ?

כמה פעמים שמעתם על אנשים הנוסעים בנתיב אמצעי "כי בנתיב האמצעי יותר קשה למכמונות לתפוס אותך" ?

כמה פעמים שמעתם על נהגים המתעצבנים בפקק שהרכב ממולם נוסע אט אט ולא נצמד לרכב מולם ?

כמה פעמים שמעתם נהגים שעוקפים מימין אומרים "הוא זחל בנתיב האמצעי, מה רצית שאעשה ?" ?

כמה פעמים ראיתם נהגים מזגזגים לפני רמזור/פקק כי יש חצי מכונית מרווח בנתיב ליד ?

כמה פעמים ראיתם רכב מאיץ כאשר רכב בנתיב הימני מאותת לעקיפה ?

התשובה - הרבה

כמה פעמים ראיתם נהג מאותת ?

כמה פעמים ראיתם רכב נוהג במהירות הגבוהה מן הסביר (לא ע"פ החוק, אלא ע"פ תנאי הדרך והתנועה) ?

כמה פעמים ראיתם הולכי רגל מחכים לאור הירוק ברמזור ?

התשובה - מעט

אתם מוזמנים להוסיף...

כשאנשים יפסיקו לחיות במצב מלחמתי - חזירי - קפיטליסטי המצב אולי ישתפר.

בינתיים התפיסה היא שהדשא של השכן ירוק יותר ולכן אני אעשה כל מה שניתן להשוות תנאים.

חבל

פורסם

זה לא משנה שיש הולכי רגל מטומטמים. הבעיה היא עדיין הנהגים.

כי כשהולך רגל מתנהג בחוסר אחריות, הוא מסכן רק את עצמו. אם הוא טיפש וקופץ מתחת לגלגלים, אין מה לעשות, אבל זו לא הבעיה.

כשנהג נוהג ברשלנות, הוא מסכן את כל הסביבה שלו, וזה כבר פשע.

רוב התאונות הקטלניות אינן באשמת הולכי רגל. רובן אינן מערבות הולכי רגל בכלל, אלא כלי רכב שנכנס בכלי רכב אחר.

חס וחלילה אני דורס אידיוט שמחליט לקפוץ על הכביש. בוא נראה מה קורה:

א. תאונה - רכב נכנס בי בגלל בלימת חירום.

ב. שלילת רישיון - אשם או לא אני חוטף שלילה אוטומטית. אני מאבד יכולת להגיע לעבודה ו/או ללימודים. משפחתי נפגעת.

ג. חקירה משטרתית משפילה, מעצר, כתם לכל החיים

ד. טראומה

סליחה, אבל הולך רגל ממש לא היחיד שנפגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים