עבור לתוכן

קניתי LG L2000CP. האם תקין?

Featured Replies

פורסם

בשבוע שעבר קיבלתי את המסך L2000CP של LG עם פאנל S-IPS (כמדומני).

סך הכל אני מרוצה מאיכות הצבעים וניתן למור שהתמונה מרגישה "חיה" יותר.

כאשר ראיתי סרט ובחלק העליון והתחתון של התמונה היו פסים שחורים ניתן היה ממש להבחין (במיוחד למטה) במעין תאורה אחורית של המסך והשחור היה מואר.

ניסיתי לצלם תמונה אבל זה לא המחיש את מה שרואים בעין.

האם זה תקין? האם מישהו חווה משהו דומה עם דגם זה או מסך דומה אחר?

:xyxthumbs:

פורסם

עד כמה זה מפריע לך להנות מסרטים בסצינות כהות? זה נורמלי לקבל זליגות אור במידה מועטה ב-S-IPS בעת צפייה בסצינות כהות. יש אמנם לפעמים זליגות אור חריפות, אך אז מצלמה מיטיבה להמחיש את זה.

פורסם
  • מחבר

בסצינות שחורות זה מפריע כי ממש רואים תאורה מלמטה.

MBN, גם אצלך זה ככה?

לאור המחיר (1750) זו ממש רכישה מפוקפקת לדעתי.

פורסם

אין לי L2000CP. במסגרת הפעילות שלי בפורום ראיתי בעבר בכמה פוסטים כאן ובפורומים בחו"ל שבמסכים מבוססי IPS של יצרנים שונים (כולל גם ב-AT-W-IPS) ישנן דליפות אור במידה זו או אחרת וזה לא קשור ליצרן המסך. חלק מהאנשים לא עושים מכך עניין רציני, ודי מרוצים בגלל זוויות הצפייה הטובות ואיכות שיחזור צבעים ב-IPS. ב-TN אי אפשר לברוח מזליגות אור ושם יש בעיות אחרות של היפוך צבעים, אז לפחות יש לך מסך המתעלה משמעותית על TN בצבעים וזוויות צפייה.

פורסם

בקטע של דליפות אור במסכי IPS, נראה לי שחלק מהאנשים מזהים את ההילה של מסכי ה-IPS (שרואים אותה בסצנות כהות בקצוות המסך, במיוחד במסכים גדולים), כזליגת אור, למרות שטכנית זו תופעה שונה.

זאת מעבד לזליגה שנובעת מחוסר אחידות בתאורה ולא קשורה ספציפית לסוג פאנל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

תודה לכל המגיבים

נראה לי שבכל זאת לא אבטל את העיסקה אולם במקביל הייתי שמח לקרוא גם את ההתייחסות של MBN שכתב כי יש לו מסך כזה.

פורסם

איך המסך לעומת מסכים עם פאנל רגיל (TN)?

האם מוצדק לשלם כפול ?

פורסם
  • מחבר

לדעתי (האישית בלבד) : אם אין לך צורך מיוחד שנובע ממקצוע ואתה רק מחפש לראות יותר טוב ואיכותי אז זה שווה רק במידה ויש לך מספיק תקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים