עבור לתוכן

המחשב לא עולה בעת טעינת הבאר ומאתחל את עצמו מחדש שוב ושוב

Featured Replies

פורסם

כפי שאתם רואים או לא רואים אז יש לי בעיה במחשב המישפחתי שלנו פה בבית והיא שהמחשב מלבד זה שהוא זקן וסנילי כבר הוא עושה לי בעיה.

לפני יומיים העברתי לפה כונן CD כי הכונן שבמחשב הזה טיפה דפוק ולא עבד אז העברתי לפה את הכונן מהמחשב שלי כי כרגע אני לא לגמרי זקוק לו כי המחשב שלי גם "מושבת" בגלל סיבות אחרות.

החלפתי את הכונן וחיברתי כראוי את הכבל מתח ואת הכבל SATA ואז אני לוחץ ON והמסך בוט הרגיל עולה ואז הוא רושם לי הודעה שאומרת שיש איזה שהיא בעיה בווינדוס והוא לא יכול להעלות את זה ונותן לך ללחוץ למעלה או למטה לאיזה מצבים ואני מנסה ללחוץ כמו משוגע וזה לא נלחץ. מה שקורה זה שיש לזה טיימר בצד של 30 שניות ואז הוא "מדלג" על הפעולה וממשיך ועובר לשלב שהווינדוס {XP} מתחיל להיטען ואז הוא מנסה להיטען שניה וחצי ואז הוא מאתחל את עצמו מהתחלה ועושה לעצמו ריסט. ככה כל זה מתרחש עד אין סוף, שוב ושוב..

אז מה שאני אמרתי, ננסה כל מיני דברים ותרופות סבתא למינהם..

נכבה ונאתחל שוב. ניסיתי אלף פעם לא עוזר בגרוש...

ננקה את המחשב, אולי זה אבק או מגעים ששיחקתי בהם..

נכניס דיסק מקורי של ה-XP ונשחק שם בהגדרות כדי להיכנס במצב בטוח וכו'...

נפעיל גירסאת לייב של לינוקס. ניסיתי 200 אלף פעם ולא הצלחתיי כי המחשב תמיד נתקע לי ועשה לי בעיות, עכשיו זה אחרי קושי רב של שעות של מריבה.

אחרי זה אמרתי, ברגע שאני אצליח להריץ את הלינוקס (מנדריבה/אובנטו) אני ארשום פה הודעה בתקווה שהמחשב יחזיק מעמד עד שמישהו יחזיר לי תשובה.. :lol:

אז כרגע אני פה עובד עם המחשב הסנילי המשפחתי וחושב על רעיונות לתיקון שלו ושישרוד איך שהוא תוך כדי נסיון לגבות חומר חשוב מהמחשב הזה.

אז אם יש לכם רעיונות/ אתם יודעים במקרה מה הבעיה זה מאוד יעזור לי ואני מאוד אשמח! ;D

הרבה תודה רבה על כל העזרה באשר תבוא.. ;)

פורסם

נשמע כמו תקלה במערכת הפעלה (מערכת קבצים) או דיסק קשיח.

יש לך מקלדת USB במקרה? אולי זאת הסיבה שאתה לא יכול לזוז ב BOOT MENU של XP, תכנס לBIOS עם מקלדת PS2 ותפעיל שם תמיכה ב USB LEGACY

זה יתן לך אפשרות לעבוד עם המקלדת שלך.

אחר-כך תנסה F8 לפני שהמערכת עולה כדי לקבל את ה BOOT MENU המלא ולבחור ב DISABLE RESTART ON FAILURE או משהו כזה.

אפשרות שמראה לך את ה BSOD שהוא קורס ולא מפעילה מחדש את המחשב אלא נתקעת שם.

ביחד עם המידע מהמסך הזה (ERROR CODE \ STOP CODE) נוכל לדעת את הכיוון לבעיה.

אחרי שיהיה לך את זה, תפעיל את הדיסק של ה XP להתקנה חדשה, המסך הראשון שיש לך אפשרות בחירה תבחר R שזה REPAIR CONSOLE, שם תוכל להריץ CHKDSK /P - תריץ את זה פעמיים לפחות כי בפעם הראשונה הוא תמיד יתקן משהו ולא עד הסוף, אחרי הפעם השניה תסתכל על השורת תוצאה.

במידה ורשום שהוא מצא ותיקן אז תריץ פעם שלישית, במידה ורשם שהוא לא מצא תקלות אז מספיק ותפעיל מחדש את המחשב

מאמין שהמערכת שלך תעלה אחרי זה, ואז צריכים לבדוק מאיפה זה הגיע, ממליץ לך קודם כל תוכנה לבדיקת קשיח, אני משתמש ב ULTIMATE BOOT CD במקרים כאלה עם HDAT2 אבל ראיתי פה בפורום שיש עוד כמה תוכנות שממליצים אז אולי מישהו יקל עליך.

פורסם

אתה החלפת כונן CD בין המחשבים, או שהעברת הארדיסק עם מערכת ההפעלה?

בנוסף, ניסית לנתק את הרכיב שחיברת ולנסות להפעיל?

בדיקת MEMTEST גם לא תזיק, עכב המיקום של הכוננים האופטיים לפעמים שי פגיעה פיזית בזיכרון כשמתעסקים בכונניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים