עבור לתוכן

מספר שאלות בקשר לקניית מחשב חדש ליצירת מוזיקה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניין לקנות מחשב חדש, את המחשב אני קונה כדי להשתמש בו ליצירת מוזיקה אני בערך יודע מה אני רוצה לקנות ואיזה חלקים אך יש לי מספר שאלות שאני צריך עליהם תשובה:

קודם כל שמעתי שוינדוס XP תומך רק במעבד 2 ליבות ועד 2 גיגה זיכרון ווינדוס ויסטה תומך עד 4 ליבות(אם אני לא טועה) ו3.5 גיגה זיכרון מקסימום

זה מה שמטריד אותי מכיוון שהמחשב שאני מעוניין לקנות יהיה חזק אבל אם וינדוס לא יתמוך בחלקים זה לא שווה כלום

אם זה נכון למה אנשים קונים מחשבים חזקים שהוינדוס לא תומך בהם זה יוצא בזבוז.

מעוניין לקבל הסבר בקשר לנושא

ראיתי לא מזמן שיצא מעבד INTEL I7 מעבד חזק וחדיש אני הבנתי שהוא עשוי בטכנולוגיה חדשה והוא שונה מכל מה שהיה עד כה כמו כן כמו שהבנתי הלוח אם בישבילו גם שונה אז השאלה שלי האם כדי לקנות את המעבד הזה הרי זה מה שיהיה בעתיד וכולם יעברו למעבד הזה או שאפשר לקנות גם מעבד רגיל של 4 או 2 ליבות או שהיצור שלו יפסק או משהו כזה ואי אפשר יהיה לשדרג אותו?

שמעתי על מעבד XENON וחשבתי לקנות אותו אך לא מצאתי הסברים עליו ומידע כמו כן לא הצלחתי להשוות בינו לבין I7 אם מישהו מבין בזה תעזרו לי בבקשה

כמו כן אני מעוניין לקבל מידע נוסף על המעבד XENON מכיוון שלא ראיתי עליו הרבה מידע כגון לשם מה הוא נוצר וכו'

יש לי הרבה שאלות כי אני רוצה לבדוק לעומק את כל הנושא ולקנות מחשב שיהיה מתאים לדרישות שלי.

הנה מפרט מחשב שאני בערך רוצה:

-מעבד אינטל XENON 3.2

-לוח אם תומך בXENON

-כרטיס מסך לא יקר עד 500 ש"ח מקסימום(משהו בסביבות 8500GT)

-דיסק קשיח 1TB + דיסק קשיח 320GB סה"כ 2 דיסקים קשיחים

-מארז ANTEC P190 כולל 5 מאווררים ו2 ספקי כח סה"כ 1200W (מכווה שיש כזה בשיראל)

-2 צורבים

-4 GB זיכרון 2X2GB OCZ 1600MHZ או 1800MHZ תלוי בביצועים כי ראיתי שאצל 1800 יש 8-8-8-27 ול1600 יש 7-7-7-24 מי יותר טוב?

-קירור אני חושב לשים נוזלי זה יקר? שווה אתץ הכסף? איזה סוג של קירור על כל המחשב או על כל חלק בנפרד?

נראה לי זה הכל אולי שכחתי משהו...

אז השאלה שלי האם אני יוכל לנצל את כל הרכיבים של המחשב הזה כבר עכשיו או שהוינדוס לא יתמוך?

אני גם צריך המלצה לחנות שבה אני יכול לקנות את זה במחיר זול ולא ירמו אותי וכו'

או שאולי לקנות I7?

את המחשב אני רוצה לקנות בתחילת 2009

בתודה מראש.

*אם יש תשובות לחלק מהשאלות בפורום אז סליחה אבל אני צריך תשובות ספציפיות למקרה שלי זה מאוד חשוב לי (מדובר בסכום כסף רב)

פורסם

בוא נעשה קצת סדר.

Xenon הוא גז אציל שעיקר השימוש בו הוא לתאורה בדומה להלוגן. יש גם בית תוכנה שנקרא Xenon אבל זה בערך הקשר היחיד בין Xenon למחשבים.

Xeon (זיאון) הוא שם כולל לסדרה ארוכה של מעבדי multiprocessing של אינטל. יש מעבדי Xeon בתדר 400MHZ ועד מעבדים מרובעי ליבה בתדר 3+ GHZ, יש להם המון שמות פרטיים: פנטיום II, פנטיום III, פרסקוט, קונרו, וולפדייל, יורקפילד ועוד ועוד.

אין קשר בין XP וויסטה למספר ליבות המעבד עד כמה שאני יודע.

זה נכון שמערכות הפעלה של 32 ביט יודעות לזהות בין 3 ל- 3.5 ג'יגה זיכרון (XP או ויסטה) אז אם אתה מתקין 4+ ג'יגה תדאג להתקין XP או ויסטה 64 ביט אחרת לא תנצל את כל הזיכרון שלך.

מערכות מבוססות i7 יוצאות מאוד יקרות יחסית לביצועים שהן מספקות מכיוון ש א. המעבד מאוד יקר ו-ב. התצורה החדשה מחייבת אותך לקנות לוח אם וזיכרונות מאוד יקרים. לא הייתי ממליץ לך ללכת על מערכת i7 בשלב זה. מכיוון שהתושבת של המעבד שונה אי אפשר לקנות היום כפול ליבה ולשדרג בעתיד ל i7 מבלי להחליף גם לוח וכנראה גם זיכרון.

לפני שאתה מתחיל לבנות את המפרט תסתובב קצת בפורומים השונים, תתעניין ותלמד קצת. לאחר מכן תחליט על התקציב ותבקש מפרט בפורום הזה.

בינתיים אין מה לבנות מפרט, אבל אני אנסה לתת לך כיוון של מה שלדעתי אתה צריך.

1. קודם כל תחליט אם הרמה שבה אתה עובד באודיו מחייבת כרטיס קול נפרד או שמספיק לך כרטיס קול סטנדרטי שמובנה על כל לוח אם. תתיעץ בפורום אודיו וקלנוע ביתי.

2. אתה צריך מעבד בעל יכולת סבירה. כנראה שכפול ליבה של אינטל E7200 ומעלה יספיק. אם אתה מריץ הרבה תוכנות בבת אחת/משתמש בתוכנות עיבוד כבדות תשקול לקחת מרובע ליבות Q6600 או חזק יותר תלוי בתקציב.

3. אם אתה לא משחק במחשב בכלל אתה לא צריך כרטיס מסך. לוח אם בעל כרטיס מובנה יספיק. אם אתה משחק זה כבר תלוי בסוג המשחקים ובגודל המסך. כאן בפורום תוכל לראות בקלות איזה מערכות מתאימות למשחקים.

4. מבחינת כוננים קשיחים אם אתה לא צריך מהירות קריאה מיוחדת (כנראה שלא) או אמינות גבוהה/גיבוי נתונים (יש מצב שכן), יספיק לך קשיח רגיל של 500GB.

5. תדאג שאר הרכיבים יהיו איכותיים אבל לא צריך להשקיע מעבר למינמום שהמערכת תדרוש. אין לך מה לעשות, לדוגמה, עם 8GB זיכרון ובטח לא DDR3.

זהו מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה עניתה לי על השאלות

אני יבדוק עוד בפורום ואני כבר יחליט

תודה. :xyxthumbs:

פורסם

מה מטרת הדיון?

אם להתייעץ לגבי קניית מפרט אנא עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים