עבור לתוכן

בעיית ביצועים עם עבודה בפוטושופ, VS2008 ו Virtual PC ביחד

Featured Replies

פורסם

היי שלום לכולם,

לפני כחודשיים קניתי מחשב חדש.

המחשב כולל

מעבד E8400

זיכרון 4 ג'יגה של OCZ - DDR2 800 MHz

כיום עובד עם Vista 64Bit Ultimate.

יש לי בעיה שקצת מפריעה לי, אני בעיקרון עובד עם המחשב לצורכי תכנות, וברגע שאני פותח את ה VS2008 שלי ותוך כידי פותח פוטושופ CS3 ובנוסף לכך אני פותח את התוכנה Virtual PC כידי לבדוק דברים בסביבה שונה.

המחשב דיי מגיב באיטיות, אני רואה באמצעות הכלי של ויסטה שמציג את העומס של הזיכרון שהמחשב משתמש והמעבד, שהמעבד שלי נמצא קרוב ל 50% בפעולה.

וברגע שאני מנסה לעבוד עם הפוטושופ תוך כידי זה עובד בדיליי עצבני.

יש לציין שאני עובד עם שתי מסכים במקביל - כל אחד "20 (כרטיס מסך 8800 GTS גרסה ה OC של Asus) ואני מבצע תצלומי מסך שכל תמונה שם מגיעה ל 10 מגה משהו כזה כל פעם.

בהתחלה הכל עובד מצוין עם הפוטושופ עד שאני מתחיל לעבוד תוך כידי עם התוכנה Virtual PC.

אשמח לדעת מה ניתן לעשות, האם זה בעיה של מעבד שלא מתאים ? האם יש צורך בהחלפה למעבד של 4 ליבות ולא 2 כמו שלקחתי.

האם יש צורך בהוספה של עוד 4 ג'יגה זיכרון, האם זה יוסיף ביצועים ? לפי מה שאני רואה התוכנה פוטושופ זוללת משאבי זיכרון וככל שיש יותר זיכרון היא עובדת יותר טוב ולוקחת יותר זיכרון.

אשמח לעצה של האנשים פה.

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

פורסם

שלום shuki142

הקפצת דיון אסורה בפורום אלא אם עברו 24שעות מההודעה האחרונה שלך או שיש לך תוכן חדש שאתה רוצה להוסיף.

הקפצת דיונים:

הקפצת דיונים הינה פרסום שתי הודעות ברצף במטרה לקדם את הת'ראד במעלה הרשימה (הודעות מסוג "UP" וכדומה). הקפצה שכזו מותרת אך ורק לאחר 24 שעות מפרסום התגובה האחרונה בטרד! כל הקפצה שכזו לפני הזמן המותר תזכה את פותח הת'ראד באזהרה אלא אם כן הוסף מידע חדש ורלוונטי.

הקפצה מובילה לאזהרה כפי שאתה רואה. אבל הפעם לא תראה אחת, אני מקווה שתקרא את חוקי הפורום ולא תעשה זאת שוב.

ועוד עניין..

ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

טיפ: אתה יכול לציין את התוכנות שאתה עובד איתן בכותרת..

פורסם

זה המעבד שלך אשם בזה, עם אתה רוצה לעבוד כמו שצריך עם תוכנות כאלו תבקש מי החנות שקנית תמעבד להחליף בעד Q6600 או שעם אתה רוצה יותר עוצמה Q9550 יעשה תעבודה כמו שצריך ללא איטיות ביכלל נחכה לתגובות של האנשים עם מעבדי הQUAD

פורסם
  • מחבר

כן זה מה שחשבתי, המעבד נראה לי מגביל את כל הפרוצדורה הזאת.

נראה לך יהיה הגיוני שהחנות שממנה קניתי את המחשב (Ivory) יסכימו להחליף את המעבד בתמורה לאחד של ארבע ליבות ?

כמובן בתוספת תשלום, אני אני מחליף זה רק ל q9550 שהוא הכי משתלם יחסית למחיר ולמה שהוא נותן.

מספר שאלות קטנות,

האם אני ירגיש הבדלי ביצועים משמעותי ממה שיש לי עכשיו ?

האם תוספת של עוד 4 ג'יגה זיכרון יספקו הבדל ביצועים נוסף ?

ממתין להמלצות לבעלי Quad וניסיון עם סביבת עבודה כפי שתיארתי אצלי.

תודה.

ו Nike תודה על ההתראה שנתת לי ולא ישירות את האזהרה שמגיעה לי, סליחה ופעם הבאה זה לא יקרא.

פורסם

אני חושב שתוספת זיכרון תהיה יותר משמעותית מהחלפת המעבד..

פורסם
  • מחבר

אבל שאני פותח את התוכנה Virtaul PC אני רואה שהמעבד מגיע להתאמצות של כמעט 50% ונשאר ככה כל עוד התוכנה הזאת עובדת.

יש לציין שבתחילת הדרך עם המחשב המצב הזה לא זכור לי, אולי לא שמתי לב לזה, אבל בכל מקרה זה המצב כרגע.

אז לפי מה שאתה אומר עדיף להוסיף 4 ג'יגה זיכרון מאשר להחליף מעבד ?

וסתם שאלה נראה לך ש Ivory יסכימו לשדרג לי את המעבד שלי בתוספת תשלום אם המחשב נקנה להם לפני חודשיים שלושה ?

פורסם

נסה לעבור לתוכנה כמו VMWARE WORKSTATION ו/או ל VIRTUALBOX ולראות אם יש לך הבדל בביצועים.

לגבי ה 4 גיגה זיכרון, תוכל לראות ב TASK MANAGER או ב PROCESS MANAGER (עדיף) האם האפליקציות נתקעות על PAGE FAULTS רוב הזמן או על משהו אחר. PAGE FAULTS זה מדד לכמה חוסר בזיכרון יש.

בנוסף לכך, אני ממש לא מומחה, אבל בגלל שיש לך שימוש אינטיסיבי בזיכרון תנסה לבטל בויסטה את ה SUPERFETCH ולראות אם זה משפיע.

גם לא ציינת כמה זיכרון אתה הקצת ב VIRTUAL PC למערכת ההפעלה הוירטואלית או מה אתה מריץ עליה, אבל יכול להיות לזה השפעה גם על הביצועים.

בעיה נוספת זה שאתה אומר שה TASK MANAGER כל הזמן מראה לך נצילות של 50% ולא יותר מזה, זה מראה שרק ליבה אחת עובדת והליבה השניה בכלל לא מנוצלת 0%, שזה לא אמור לקרות אם אתה מריץ כמה דברים אינטיסיבים בו זמנית.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אז ככה אני מעדיף לעבוד עם התוכנה Virtual PC משום שהיא חינמית ומספקת את מה שאני צריך בדיוק.

לגבי השאלה כמה זיכרון הקצתי לתוכנה, אז לפי ההגדרות של התוכנה הקצתי לה בסך הכל 512MB.

לגבי הנושא של הזיכרון שאתה מעלה ולבדוק את ה Page Faults לא הבנתי על מה אתה מדבר, ובכל מקרה מהמעט שהצלחתי להבין אז אתה חושב שהתוכנה נתקעת לי, וזה לא המצב, התכונות לא נתקעות אלא יש איטיות בתגובה של המחשב בעת שימוש בכל התוכנות שציינתי ביחד.

דבר אחרון שהעלת בנוגע לשימוש של ליבה אחת בלבד של המעבד, כיצד אני יכול לבדוק את הנושא הזה, ולמה הגעת למסקנה שהמעבד עובד רק עם ליבה אחת ?

למה לא תגיד שהמעבד מגיע ל 100% עומס ואז הוא יורד ל 50% עומס על כל ליבה ?

לא הצלחתי להבין איך הגעת למסקנה שהמעבד שלי עובד רק עם ליבה אחת ?

אשמח לפרטים נוספים, כיצד הגעת למסקנה הזאת, כיצד ניתן לבדוק את הנושא הזה ומה ניתן לעשות כידי לפתור את זה.

פורסם

גם VIRTUALBOX היא חינמית, אבל מבחינת ביצועים VMWARE אמורה להיות חזקה יותר ולנצל את המשאבים של המחשב יותר טוב, בגלל זה אמרתי לך לבדוק את זה.

האם ה 512 מגה זיכרון מספיק למה שאתה עושה בתוך המערכת הפעלה הוירטואלית ?

לגבי ה PAGE FAULT אולי תצליח להבין משהו מ http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc749872.aspx אבל בגדול כל פעם שהתוכנה ניגשת לזיכרון ולא מוצאת משהו שהיא צריכה, היא צריכה להביא את זה מה SWAP. לא יודע אם זה קשור לבעיה, אבל נסה לראות את עמודת PF DELTA ב TASK MANAGER ולראות אם יש שם כל הזמן פעילות בהיקפים גדולים.

תסתכל ב TASK MANAGER יש לך גראפים של פעילות של 2 הליבות, לרוב כשזה מראה על נצילות של 50% זה אומר שליבה אחת מנוצלת לגמרי והשניה בכלל לא (לא אמרתי שהוא עובד רק עם ליבה אחת, אלא שהשניה משום מה לא מנוצלת, דבר שיכול גם להעיד על המחסור בזיכרון).

פורסם
  • מחבר

לפי בדיקות שניות שעשיתי, אני מבין שהבעיה של מאמץ המעבד זה לא קשור לתוכנה.

פשוט האתר שבניתי מאמץ את המעבד של השרת שלי ל 50% שבעצם השרת זה המחשב עצמו.

כנראה הפונקציה של שבניתי תוקעת את המעבד וזה יתוקן מהצד שלי.

בכל מקרה לפי מה שבדקתי שתי הליבות עובדות ושתיהם מתאמצות בכ- 50%.

השאלה שלי היא כזאת בלי שום קשר לבעיה, האם תוספת זיכרון תשפר את הביצועים במצב כזה שמעבד נמצא במאמץ 50% - אני שואל לגבי עבודה תוך כידי עם פוטושופ.

פורסם

זה כבר תלוי איפה הבעיה, חוסר זיכרון או דיסק קשיח איטי מדי.

פורסם
  • מחבר

זיכרון יש לי 4 ג'יגה

דיסק קשיח 500GB כאשר התוכנה מותקנת בכונן שמכיל 150GB ויש בו כ 70GB פנויים.

מה נראה לך יכולה להיות הבעיה ? או מה יכול לשפר את המצב

פורסם

לא יודע חהגיד סתם ככה. נסה לחפש איך לבדוק האם הזיכרון שלך מנוצל במלואו או לא (ניסית לבטל את ה SUPERFETCH כמו שאמרתי ? למרות שאין לי מושג אם זה יעזור).

פורסם
  • מחבר

לא ידידי, טוב בכל מקרה עכשיו שאני יודע שהבעיה היא בקוד עצמו.

אז נרגעתי פחות או יותר.

אני מאמין שעם מרובע ליבה הייתי מרגיש בהבדל הזה פחות ממה שאני מרגיש עכשיו, אך זה לא אמור להשפיע משום שזאת רק סביבה לבדיקות.

בכל מקרה כנראה שאני אוסיף בעתיד הקרוב עוד 4 ג'יגה זיכרון, כי כמו שאמרתי ככל שיש יותר זיכרון ככה הפוטושופ עובד יותר טוב.

תודה לעוזרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים