עבור לתוכן

Dell Inspiron מיובא מארה"ב - שאלת תמורה ביחס לכסף..(דרישות המערכת שונו)

Featured Replies

פורסם

חבר טוב שלי חוזר מחו"ל בעוד מספר ימים והזדמן לי לרכוש דרכו נייד.

בקניון שהוא עובד יש חנות של רשת bestbuy אז נכנסתי לאתר שלהם והתחלתי לסרוק טיפה את האיזור.

מהידע המועט שיש לי הבנתי שהניידים של dell אמינים ובעלי ביצועים טובים.

המחשב הוא מסדרת inspiron 1252 עם מעבד T5750 במהירות 2.00GHZ, זכרון פנימי 3G, הארד דיסק SATA 250G, מסך 15.4"

שאר המפרט נמצא בלינק הבא:

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=1210982227895&type=product

הנייד עולה 700 דולר (אני מניח שזה לפני מס קנייה)..

היעוד העיקרי שלו הוא ללימודים (אופיס, תוכנות תיכנות) וגלישה ברשת (מסנג'ר, תוכנות שיתוף), צפייה בסרטים ומוזיקה. למשחקים אני בטוח שהוא לא יועיל לי עקב כרטיס מסך פנימי.

עכשיו ביחס למחירים בארץ אני יכול להניח שזאת עסקה משתלמת. אבל האם זאת באמת עסקה משתלמת ביחס לקנייה מארה"ב? אני יכול לרכוש נייד יותר טוב במחירים של עד 750 דולר? והאם באמת שווה להתפשר על האחריות (ממה שאני יודע האחריות של dell לא תיהיה תקפה גם בארץ במקרה ואני ארכוש את המחשב מחו"ל)?

למי שמוכן להיות לי לעזר מעבר לשאלה, בבקשה תנסו גם להתייחס לשאר הדגמים שמוצעים באתר הנ"ל..

פורסם

בשביל אינפורמציה בנוגע לאחריות דל בארץ פנה לסטיקי בנוגע לקניה של נייד בארה"ב.

האם אתה מתכנן לקחת את הנייד איתך לאוניברסיטה/ בית ספר? בתקציב כזה ניתן לרכוש נייד יותר קטן וקומפקטי. האם אתה חייב לרכוש דרך Best Buy?

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאני אקח את הנייד איתי לאוניברסיטה. עד היום ראיתי אצל חברים רק מסכים של 15.4 ככה שאין לי את האפשרות לדעת אם מסך קטן יוכל גם להתאים לי.

ולגבי החנות, לפחות עכשיו אני חייב לקנות דרך best buy. זה לפחות מה שהחבר הגדיר לי.

יש הצעות אחרות?

פורסם

אם אתה לוקח אותו לאוניברסיטה קח בחשבון שמסך של 15.4" זה רחוק מאידיאלי בשביל סטודנט.

אם אתה קונה ב-Best Buy אתה מוגבל כמובן, אבל הייתי בכל זאת מסתכלת לפחות על מחשבי 14.1" אפשריים כמו ה-Dv2 של HP או מחליפו היקר יותר ה-dv4:

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9027705&type=product&id=1218010174398

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8891443&type=product&id=1211587312571

פורסם
  • מחבר

הDV4 אכן נראה מעניין... אבל טיפל'ה יקר בשבילי.. אומנם רק עוד 50 דולר אבל זה עדין סכום..

חוץ מעניין המשקל למה נייד עם מסך 15.4 לא אידאילי לסטודנט?

ולשאלה המקורית.. האם המחשב הראשון באמת שווה את ה700 דולר?

ואיך הדגם הזה: דגם נוסף מאותה סדרה של דל אבל עם מעבד T5800 ובתוספת של 50 דולר

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=1218006773297&type=product

פורסם

חוץ מעניין המשקל למה נייד עם מסך 15.4 לא אידאילי לסטודנט?

אין שום סיבה אחרת, הבעיה היא אכן במשקל ובגודל. סטודנטים נוטים אמנם לחשוב שמדובר בהבדלים שוליים (סטייל "מה זה כבר קילו?") אבל מנסיוני חלק נכבד מהסטודנטים שקונים מחשב של 15.4" (ורבים שקונים מחשב של 14.1") מתחרטים. רק הגודל של השולחות בחלק מהחדרים הוא כבר תמריץ נכבד לבחור במשהו קומפקטי.

האם הוא שווה 700$? מה זה שווה? המחיר של ה-1525 הגיוני, זה מחיר השוק פחות או יותר לדגם הזה. התמורה שאתה מקבל אינה הטובה ביותר שניתן להשיג שכן מחשבים חדשים וטובים יותר כמו סדרות ה-R של לנובו לדוגמא נמכרים במחיר דומה. מצד שני, זה לא ממש רלוונטי בשבילך שכן אתה קונה מחנות ספציפית והם לא מציעים את הדגמים הללו.

מאד לא סביר שתרגיש הבדל כלשהו בביצועים של ה-T5800 על פני ה-T5750. הם זהים כמעט לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אחרי שיחונת עם החבר הוא כנראה הולך להישאר שם טיפה יותר זמן (מספיק זמן בשביל להזמין מאתר שישלח לו את זה לבית)

אז יש המלצות לנייד ממקום אחר בסכום של עד 750 דולר?

הרצון העיקרי שלי זה מהירות עיבוד ונפח הארד דיסק של מינימום 250 ג'יגה..

פורסם

היה עכשיו קוד של 15% על מחשבי Thinkpad דרך האתר שלהם. עם ההנחה הזו אתה יכול להכניס את ה-R400 (או ה-R500 אם אתה רוצה 15.4") בתקציב עם דיסק של 250gb. ללא ספק המחשב הכי איכותי שתשיג בתקציב (ובנוסף הוא מונטבינה ולא סנטה רוזה כמו ה-Inspiron).

המבצע תקף ל-48 שעות והקוד הוא USP48HOURSALE, עקרונית הוא היה אמור לפקוע כבר אבל כמה אתרים מדווחים שהוא עדיין עובד. שווה לנסות.

אם זה כבר לא רלוונטי אז אתה יכול לנסות את ה-HP Dv4t שנמכר ממש בזול עכשיו דרך HP. יש גם קוד של 30% הנחה על מחשבים מקונפגים ב999$ ומעלה אבל הוא מוגבל למספר שימושים כך שיתכן ולא תוכל להשתמש בו (NB3434). גם בלי הקוד הוא יכנס לך בתקציב בקלות.

פורסם
  • מחבר

טוב אז עקב שינוי תקציב (לטובה..) אני מעלה לכאן מפרט חדש

DELL XPS M1530

Intel® Core 2 Duo Processor T8100 (2.1GHz/800Mhz FSB, 3MB Cache)

Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit

2Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis

High Resolution, glossy widescreen 15.4 inch LCD(1440x900) & 2MP Camera

4GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz (2 Dimms)

Size: 320GB 5400rpm SATA Hard Drive

Slot Load DVD+/-RW (DVD/CD read/write)

256MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT

Dell Wireless 1395 802.11g Mini Card

56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery

High Definition Audio 2.0

Finger Print Reader XPS M1530

כל החבילה הזאת נכנסת לי ב1100$ במסגרת מבצע של DELL (באמת מבצע? או שזה סתם דרך למשוך לקוחות?)

מישהו מכיר קופון הנחה למחשב דרך אגב? מה שמצאתי כבר היה פג תוקף למרות שרשום שהוא עד ה30.11

אני יודע שהמפרט החדש הוא מעבר לכל דרישה מינימאלית של סטודנט אבל הגעתי למסקנה שהמחשב צריך לשרת אותי מעבר לשנתיים שלוש ויש מצב לא רע שהוא גם יהווה תחליף לPC

אני לא מחפש מחשב גיימינג (msi gx620 ממש קרץ לי, אבל עוד 200 דולר זה לא עסק קל) אבל אם תיהיה אפשרות להריץ משחק או שתיים אז למה לא..

אז בהתחשב בעובדה שהתקציב עלה לסביבות ה1100 דולר ויש לי את האפשרות להזמין גם דרך אתרים ולשלוח אל הדירה של החבר, יש לי אפשרות להשיג מחשב בטווח הזה עם ביצועים יותר חזקים ואיכות בנייה יותר טובה?

פורסם

אז בהתחשב בעובדה שהתקציב עלה לסביבות ה1100 דולר ויש לי את האפשרות להזמין גם דרך אתרים ולשלוח אל הדירה של החבר, יש לי אפשרות להשיג מחשב בטווח הזה עם ביצועים יותר חזקים ואיכות בנייה יותר טובה?

כן, יש אפשרויות הרבה יותר טובות. ה-m1530 הוא כבר ישן יחסית (פלטפורמת סנטה רוזה ולא מונטבינה) ומכיל כרטיס מסך מהסדרה הבעייתית של Nvidia. ממש לא משתלם ב-1100$.

במחיר דומה אתה יכול להסתכל כבר על ה-Lenovo T500 שנותן איכות בניה הרבה יותר טובה, HD3650 (היברידי, חשוב מאד), חיי סוללה יותר טובים ומסך מאט. תקבל אמנם פחות נפח אחסון וזכרון אבל לדעתי זה בהחלט Tradeoff משתלם בשביל ההבדלים באיכות הבניה והיכולת ההיברידית.

אם אתה מעוניין להתמקד יותר במפרט גם כאן תוכל למצוא אפשרויות חדישות יותר באותו טווח מחירים כמו ה-HP dv5t שבמחיר דומה נותן כרטיס מסך חדש יותר (9600m GT) ואת פלטפורמת מונטבינה.

בנוגע למבצעים, "הנחות" וקודים מסוגים שונים מפורסמים דרך קבע אצל HP ו-DELL וזה מן הסתם חלק אינטגרלי ממדיניות התמחור שלהם. לא הייתי קונה אצלהם שום דבר בלי קופון שכן הם כלכך זמינים שזה לא משתלם (עכשיו מתחילות ההנחות והקופונים של Black Friday). בלנובו קופונים הם נדירים הרבה יותר ובחברות אחרות כמעט לא קיימים.

פורסם

כן, יש אפשרויות הרבה יותר טובות. ה-m1530 הוא כבר ישן יחסית (פלטפורמת סנטה רוזה ולא מונטבינה) ומכיל כרטיס מסך מהסדרה הבעייתית של Nvidia. ממש לא משתלם ב-1100$.

במחיר דומה אתה יכול להסתכל כבר על ה-Lenovo T500 שנותן איכות בניה הרבה יותר טובה, HD3600 (היברידי, חשוב מאד), חיי סוללה יותר טובים ומסך מאט. תקבל אמנם פחות נפח אחסון וזכרון אבל לדעתי זה בהחלט Tradeoff משתלם בשביל ההבדלים באיכות הבניה והיכולת ההיברידית.

אם אתה מעוניין להתמקד יותר במפרט גם כאן תוכל למצוא אפשרויות חדישות יותר באותו טווח מחירים כמו ה-HP dv5t שבמחיר דומה נותן כרטיס מסך חדש יותר (9600m GT) ואת פלטפורמת מונטבינה.

בנוגע למבצעים, "הנחות" וקודים מסוגים שונים מפורסמים דרך קבע אצל HP ו-DELL וזה מן הסתם חלק אינטגרלי ממדיניות התמחור שלהם. לא הייתי קונה אצלהם שום דבר בלי קופון שכן הם כלכך זמינים שזה לא משתלם (עכשיו מתחילות ההנחות והקופונים של Black Friday). בלנובו קופונים הם נדירים הרבה יותר ובחברות אחרות כמעט לא קיימים.

איפה אפשר למצוא קופונים לאתר של HP\DELL ?

פורסם
  • מחבר

אחרי ביקור בחנויות האתרים של HP ושל IBM לא הצלחתי למצוא מחשבים בסדר גודל של תקציב שיש לי שמספקים לי נתונים כמו של DELL.

הם לרוב מגיעים עם זכרון פנימי של 1-2 ג'גיה מעבד של 2.00-2.226 והארד דיסק עם קיבולת ממש נמוכה.. 160 GB

בשביל טיפה לשפר להם אפילו את הזכרון פנימי אני צריך להוסיף 100$ ואז זה כבר עובד את התקציב שלי..

בנוסף לא ראיתי את הHD3600 במפרט של הT500..

אולי הסתכלתי במקומות הלא נכונים?

את יכולה לתת לי לינקים אל המפרטים שדיברת?

תודה על כל העזרה..

פורסם

כפי שאמרתי, על מנת לקבל מחשב ברמה של ה-T500 תצטרך להתפשר על דברים כמו זכרון ונפח אחסון. במבחינתי זה ברור שהדברים הללו שוליים ביחס לאיכות הבניה. זכרון זה רכיב זול יחסית שניתן בקלות רבה להוסיף בעתיד (או לאחר הרכישה) וכונן קשיח תמיד יכול להיות מוחלף אם וכאשר יהיה לך התקציב לזה (וכמובן שקיימים הרבה פתרונות של אחסון חיצוני). איכות בניה של מחשב זה אלמנט שבכלל לא ניתן לשנות אותו בעתיד ועשויה להיות לו השפעה גדולה על ההנאה מהמחשב וכמות הזמן שתוכל לעשות בו שימוש. 160gb זה לא נחשב קיבולת מאד נמוכה לנייד. במקרה של ה-T500 בכלל מדובר ביתרון משמעותי שכן תכונה כמו כרטיס מסך היברידי היא לא מאד נפוצה ובהחלט משמעותית ביותר לדעתי.

את ה-T500 עם ה-HD3650 אפשר להרכיב באתר של לנובו.

T500

שלשום התפרסם קוד הנחה חדש של לנובו של 15% USPTIME2SAVE או של 20% USPNOVSALE שאמור להיות טוב עד היום ובהחלט ישפר לך את המפרט של המחשב הזה. יתכן שיהו קודים נוספים בקרוב כי נראה שכולם מתחילים להתחמם לקראת Black Friday.

כפי שציינתי, אם אתה לא רוצה להתפשר על הזכרון ונפח האחסון אז לך על משהו כמו ה-dv5t שנכנס לך בתקציב באמת בלי בעיה בקונפיגורציות שונות וגם עליו יש עכשיו הנחות בשפע. הנה מפרט לדוגמא:

Operating system Genuine Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (32-bit) edit

Processor Intel® Core2 Duo Processor P7350 (2.0GHz) edit

Display 15.4" diagonal WSXGA+ High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1680 x 1050) edit

Memory FREE Upgrade to 3GB DDR2 System Memory (2 Dimm) from 2GB DDR2 System Memory (2 Dimm) edit

Graphics card 512MB NVIDIA GeForce 9600M GT edit

Hard drive FREE Upgrade to 320GB 5400RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection edit

Personalization Webcam Only edit

Primary DVD/CD drive SuperMulti 8X DVD+/-R/RW with Double Layer Support edit

Primary battery 6 Cell Lithium Ion Battery edit

העלות - 1079.99$

פורסם
  • מחבר

טוב נראה לי שלבנתיים אני אלך על הHP.. למרות שהמעבד אומנם יותר חלש.. אבל זה לא ממש אמור להיות אפקטיבי עד כדי כך שאני ארגיש את זה..

רק שאני לא הצלחתי להגיע למחיר של 1080$

הורדתי את האנטי ווירוס מהמפרט (אני מניח שגם את הורדת) ושנתי את הכל לכל מה שאת רשמת.. הוספתי גם כרטיס רשת עם BT והסכום הכולל עמד על 1150$ ועוד טיפה...

מהתסכלות קצרה בZAP ראיתי שמציעים מחשבים מסדרת DV5 במחרים של 4500 ש"ח

כולל הכרטיס מסך הנ"ל של 512 מגה וזכרון פנימי של 3 ג'יגה... המפרט די זהה למפרט שבדקתי באתר ושעלה לי 1150$

מדובר כאן באותו הנייד? או שיש בכל זאת סיבה למחיר הדומה גם בארץ?

פורסם

אולי אתה נכנס דרך "Recommended Configuration" ולא דרך "Base Configuration". זה יוצא יותר יקר. בכל מקרה מדובר בהבדלים קטנים אז אולי פשוט בחרת איזשהו אלמנט במפרט שאני לא בחרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים