עבור לתוכן

טיול לארה''ב - ניו יורק - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

באמצע דצמבר אני נוסע לטיול בארה''ב ואשהה אצל קרובי משפחה של חברה שלי.

כמובן שזה יוצא בקרסמס וnew year שם.

בכל מקרה רציתי הצעות למקומות שכדאי לטייל בניו יורק \לבקר שם. מקומות שכדאי להסתובב, חנויות.

2. מה כדאי להביא מחו''ל, אני יודע שמכשירי חשמל זולים לעומת הארץ, הבעיה היא שלא להתפס במכס.

אני מוגבל כספית, אני מגיע לשם עם 1300 דולר בלבד .

דברים שאני חושק בהם:

פאן באס, מאווררים שקטים למארז, רסיבר, מערכת רמקולים, מזרים מדיה, אייפון\מכשיר דומה,מעבד חזק יותר.

תודה

פורסם

אל תשכחו לבקר ב B&H (דקה הליכה מהמדיסון סקוואר גארדן). חנות שהיא אטרקציה גם אם אתם לא רוצים לקנות כלום (אבל לך בטוח תהיה חוויה גם מהסחורות שלהם).

פורסם

ב31.12 אתה חייב תהיה ללכת לTime Square לפגוש את השנה החדשה.

בכללי תעלה לאמפייר סטייט בילדינג, זה עלה לי 16$ לקומה ה89 ועוד 16$ כדי לעלות לקומה ה102, אבל לא שווה לעלות ל102, רק ל89.

יש גם Ferry לאליס איילנד ולפסל החרות עולה סביבות ה10$, אני לא זוכר בדיוק.

תטייל בסנטרל פארק, הליכה מסביב לאגם וכו'.

אני ממליץ ללכת גם ב5th ave. מה 59th Street עד לסביבות ה39th street, זה די הרבה הליכה אבל שווה את זה, תראה הרבה דברים מעניינים.

תבקר גם בדרום מנהטן בציינה טאון, גם באזור הWTC יש מן מוזיאון על ההיסטוריה של בינייני התאומים ומה מתוכנן לעתיד, מומלץ גם לבקר בבטרי פארק.

בעיקרון אם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול, אני ממליץ לך אם נגיד אתה יודע שאתה יוצא ליום שלם לראות דברים במנהטן אז תקנה Pass לSubway ליום זה עולה 7.5$ וזה נותן לך גישה חופשית לרכבת תחתית ולאוטובוסים של NYC.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

כמה יעלה לי כרטיס לרכבת תחתית לשבועיים.

מה עדיף בתחבורה ציבורית שם, אוטובוס או הרכבת תחתית או מוניות? מבחינת תקציב.

איזה עוד מוזיאונים שווה לבקר בניויורק?

יש מקום שכדאי לבקר בקריסמס? יש מקום ספציפי שיפה שם בקריסמס?

חנויות מומלצות, אזורי חנויות מומלצים?

פורסם

תערוכת Bodies. זה מרתק ומרשים גם מבחינה טכנית.

אני אוהבת גם את ה-Intrepid , נושאת מטוסים שיצאה משימוש וניתן לבקר בה (המוזיאון כולל גם עוד אלמנטים כמו צוללת ומטוסים, נקרא Intrepid Sea, Air & Space Museum).

אפשר גם לבקר ב-UN Headquarters. הם עושים סיורים מודרכים וחוץ מזה תמיד ניתן לראות בסביבה הפגנות מסוגים שונים ותסיסה פוליטית עולמית מעניינת.

ממליצה להמנע מביקור במקומות סופר תיירותיים כמו ה-Empire State Building או Statue of Liberty. המקומות הללו מפוצצים באנשים והם סוחטים ממך כסף בהיסטריה על כל פיפס. בשביל העצבים שלי זה יותר מידי :P

אה, כמובן, ללכת לתיאטרון זה תמיד כיף בניו יורק :) גם ההצגה עצמה וגם האווירה עם התורים באיזור Times Square והתיאטראות המוזרים. אם אתם גמישים אפשר למצוא כרטיסים בזול ברגע האחריון (אם כי בקריסטמס אולי יהיה עומס).

פורסם

יש באזור של הUN כניסה לתיירים חופשי ובחינם, ויש שם מן מוזאון עם כל מיני תמונות, גם מישראל ויש איזה ספר שכולם כותבים שם את השם :)

אם אני לא טועה, metro card ל14 יום עולה 47$, וזה נותן לך להשתמש חופשי ברכבת התחתית והאוטובוסים של MTA (שזה בעיקרון רוב האוטובוסים בNYC חוץ מהתיירותיים).

הכי טוב לדעתי לנסוע ברכבת התחתית, היא מגיעה כמעט לכל פינה, ולא מושפעת מפקקים, כשנסעתי לצפון מנהטן (2XX street) זה היתה נסיעה ארוכה יחסית ברכבת התחתית ובאוטובוס בכלל זה היה סיוט, וזה עוד כשלא היו פקקים.

כמו שאמרתי, בקריסמס לך לtime square.

ממליצה להמנע מביקור במקומות סופר תיירותיים כמו ה-Empire State Building או Statue of Liberty. המקומות הללו מפוצצים באנשים והם סוחטים ממך כסף בהיסטריה על כל פיפס. בשביל העצבים שלי זה יותר מידי :P

הFerry לאליס אילנד ופסל החרות לא כזאת מפוצצת, וגם לא יקרה בהתחשב בעובדה שזה 8$ לכל הסיבוב.

האמפייר סטייט בילדינג באמת מפוצץ, התור ארוך מאוד, אבל לדעתי זה שווה את זה וה18$, לראות את NYC מלמעלה, פשוט מדהים.

פורסם

קודם כל:

http://wikitravel.org/en/New_York_City

יש שם תשובות לרוב השאלות הנפוצות (כמו איזה אמצעי תחבורה עדיף וכו'), והמלצות על אתרים תיירותיים.

מחזק את ההמלצה ל-Intrepid, במיוחד עכשיו - בדיוק לפני שבוע פתחו את המוזיאון אחרי שנתיים(!) של שיפוצים (כבר הספקתי להיות בניו יורק פעמיים בשנה האחרונה, ובשתיהן הצטערתי שהוא עוד לא נפתח).

כאמור, הרכבת התחתית היא הכי מומלצת. כשהייתי בניו יורק לא נגעתי באוטובוסים.

מוזיאונים:

הכי מומלץ ללכת ל-Metropolitan. זה מוזיאון ענק ומדהים, עם המון אגפים שונים (מבחינת אומנות קלאסית, זה המוזיאון הכי מרשים שראיתי עד כה). אפשר לבלות שם שבועות.

MOMA - Museum of Modern Art - מוזיאון אומנות מודרנית, אם זה מעניין אותך. יש לידו, למיטב זכרוני, מוזיאון לעיצובים מודרניים שגם היה מאוד מעניין (אני לא זוכר ממש איך קוראים לו).

כמו שתמר אמרה, כדאי לך ללכת להצגה בברודוויי (גם אם אתה לא בקטע של מחזות זמר, יש דברים שימצאו חן בעיניך כנראה). בכל מקרה, אני אמליץ גם ללכת למופע של ה-Blue Man Group (זה אחד הדברים הקורעים). רק שים לב שמופעים זה דבר די יקר (המחיר הוא בד"כ 60-100 דולר, אלא אם אתה משיג קופון הנחה איפשהו).

אם כבר אתה בא בחורף, אז לך ל-Rockefeller Center, איפה שמחליקים על הקרח :)

חנויות:

אם אתה בקטע של גאדג'טים, לך ל-B&H (שים לב שזו חנות חרדית, אז היא סגורה בשבת). חוץ מזה, יש חנויות כיפיות כמו Toys R Us ו-FAO Schwartz (חנות הצעצועים שהייתה בסרט "ביג"), וגם החנות של M&M, והאפל סטור.

אישית אני ממליץ לך ללכת לצ'יינהטאון ולאכול במסעדה סינית אותנטית (רמז, יהיו שם הרבה סינים).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל ההמלצות

לגבי מיקום מדויק של כל האטרקציות אברר לפני הטיסה.

מה לגבי הצגות \מחזמר בברודווי, כמה זמן להזמין מראש כרטיסים?

B&H זו החנות של מוצרי אודיו\וידיאו?

מה לגבי פארקים, חוץ מהסנטרל פארק יש משהו?משהו עם מתקנים כמו הThe Great escape? שבועיים וחצי יספיקו 1200 דולר? ארוחות בוקר\ערב יסופקו לנו בבית, אבל מידי פעם לצאת לאכול בערבים זה חובה.

פורסם

לרוב לא צריך להזמין להצגות מקום מראש, אלא אם זו הצגה חדשה.

(במקרה הכי גרוע, תזמין כמה ימים מראש וזה מספיק)

כן, B&H זה זה.

אל תצפה ללכת לפארקי שעשועים בחורף, הם סגורים.

בד"כ מומלץ לקחת 50$ לכל יום שהייה. בסך הכל המחירים לא יקרים בהרבה מהמחירים בארץ, אם בכלל.

1200$ זה בהחלט די והותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים