עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מפרט ללימודים וסרטים עד 4K כולל מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעזרתכם בבניית מפרט.

המחשב הוא בעיקר ללימודים, כלומר שימוש שגרתי אינטנסיבי. שהכל ירוץ חלק ולא ארגיש שכבד למחשב להריץ המון חלונות ביחד (אקסל, וורד, אאטלוק וכו').

שימוש שני הוא בשביל סרטי HD. בגלל הסרטים ובגלל השימוש הממושך בקריאת טקסט (אני קורא המון טקסטים ללימודים על המסך) אני צריך מסך באיכות גבוהה, זה חלק חשוב.

אם נשאר כסף אז שהוא יוכל להריץ משחקים חדשים, לא אכפת לי אם לא ברמה הכי טובה, מספיק שהם ירוצו.

- לא מתוכנן OC

- חשוב לי קירור של המעבד בעיקר.

- צריך גם ציוד היקפי (עדיף מקלדת טובה.. אני רגיל למקלדת של יבמ Thinkpad R51).

התקציב הוא: 3500-4000 שח כולל מסך.

המון תודה, שבת שלום

פורסם

ozhw ברוך הבא לפורום!

עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם

כתבת הרבה אבל לא מספיק - התקציב שלך לא מספיק כדי לספק את כל הדרעשות שלך במלואן ולכן אתה חייב לפרט מהו סדר העדיפויות שלך, כפי שמופיע בקישור שנתן יותם למעלה:

1. בתקציב שלך נכנס מסך 19' איכותי בקלות (971P ב~1500 ש"ח) והוא המינימום שבמינימום לשימושי טקסט ממושכים לדעתי. עם זאת, לסרטי HD עדיף מסך רחב עם פאנל איכותי שעולה ~600 ש"ח יותר ולכן מחייב פשרות ביכולות הגיימינג באיכות המארז/ספק ואף במעבד. אלה פשרות סבירות בתלות בהעדפות שלך.

2. עד כמה חשוב לך שקט, איכות, יכולות קירור ותמיכה בכרטיסי מסך כבדים בהמשך? יש לזה חשיבות מכרעת בבחירת המארז/ספק/קירור וההפרשים במחיר גדולים מאוד בהתאם.

3. ניתן להכניס פה כרטיס לגיימינג כמעט ללא חריגה אך זה גם ידרוש פשרות מסוימות (וסבירות - בתלות בהעדפות שלך).

פורסם
  • מחבר

כתבת הרבה אבל לא מספיק - התקציב שלך לא מספיק כדי לספק את כל הדרעשות שלך במלואן ולכן אתה חייב לפרט מהו סדר העדיפויות שלך, כפי שמופיע בקישור שנתן יותם למעלה:

1. בתקציב שלך נכנס מסך 19' איכותי בקלות (971P ב~1500 ש"ח) והוא המינימום שבמינימום לשימושי טקסט ממושכים לדעתי. עם זאת, לסרטי HD עדיף מסך רחב עם פאנל איכותי שעולה ~600 ש"ח יותר ולכן מחייב פשרות ביכולות הגיימינג באיכות המארז/ספק ואף במעבד. אלה פשרות סבירות בתלות בהעדפות שלך.

אני מוכן להתפשר על גיימינג, או על איכות המארז. לא חשוב לי איך הוא יראה או מה הגודל שלו. אני מעדיף לוותר על משחק כזה או אחר מאשר על איכות ספק כוח או כוח מעבד. המחשב הוא בעיקר לעבודה משרדית/לימודים וסרטים.

2. עד כמה חשוב לך שקט, איכות, יכולות קירור ותמיכה בכרטיסי מסך כבדים בהמשך? יש לזה חשיבות מכרעת בבחירת המארז/ספק/קירור וההפרשים במחיר גדולים מאוד בהתאם.

אני לא מתכוון להוסיף למחשב כרטיס מסך כבד בשביל גיימינג בהמשך. להפך, בהמשך הוא יילך ויהפוך יותר ויותר למחשב עבודה. אני צריך שהוא יוכל להריץ מערכות הפעלה חדשות בקלות, תוכנות סטטיסטיות, אפליקציות רשת ודברים כאלה.

3. ניתן להכניס פה כרטיס לגיימינג כמעט ללא חריגה אך זה גם ידרוש פשרות מסוימות (וסבירות - בתלות בהעדפות שלך).

תודה!

פורסם

האם אתה זקוק לרמקולים טובים גם? האם המסך אמור להכלל בתקציב? אם כן זה הופך להיות כבר קצת לחוץ..

בכל אופן אני אניח שהמסך לא נכלל בתקציב, אחרת צריך להסתפק במחשב חלש משמעותית :

מעבד:

Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM

כמות: 1 - מחיר: ₪951

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro

כמות: 1 - מחיר: ₪109

לוח אם:

Gigabyte GA-EP43-DS3L

כמות: 1 - מחיר: ₪498

מארז:

ANTEC NSK4480 380W Black

כמות: 1 - מחיר: ₪434

זיכרון:

A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5

כמות: 1 - מחיר: ₪287

קשיח למחשב שולחני:

Western Digital 640Gb 16MB AAKS

כמות: 1 - מחיר: ₪409

כרטיס מסך:

Sparkle Geforce 9500GT 256MB DDR3 Passive Cooling HDMI Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪369

כונן אופטי:

LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪129

מקלדת:

LOGITECH Media Keyboard

כמות: 1 - מחיר: ₪86

עכבר:

LOGITECH MX400 Performance Laser Mouse

כמות: 1 - מחיר: ₪191

רמקולים:

LOGITECH X-230

כמות: 1 - מחיר: ₪337

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות

כמות: 1 - מחיר: ₪5

סה"כ: ₪3805

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪3729

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/j9aztyp8

מעבד מרובע ליבות עם קירור נוסף

מארז וספק איכותיים ושקטים

4GB זיכרון

כונן קשיח גדול

כ.מסך חזק יחסית למשחקים קלים/בינויים בתוספת HDMI שיועיל לשימושים שלך

צורב DVD כמובן

עכבר סופר נוח (מניסיון אישי)

מקלדת פשוטה ונוחה

רמקולים טובים

לסיכום, אם אתה באמת הולך בעתיד להריץ תוכנות "משרדיות" כבדות, תוכנות סטטיסטיקה וכו' מומלץ ללכת על 4GB ומרובע ליבות.

אם זה משרדי "נטו" אז בהחלט אפשר לרדת ולהכניס מסך 22" או VP930 בתקציב אבל זו ירידה רצינית במעבד (ל-AMD חלש וכמובן בעל שתי ליבות, לכחצי מכמות הזיכרון וכו')

פורסם
  • מחבר

האם אתה זקוק לרמקולים טובים גם? האם המסך אמור להכלל בתקציב? אם כן זה הופך להיות כבר קצת לחוץ..

אין צורך ברמקולים, אני אחבר את המחשב למערכת הסטריאו בחדר.

בכל אופן אני אניח שהמסך לא נכלל בתקציב, אחרת צריך להסתפק במחשב חלש משמעותית :

התקציב כולל גם מסך, אפשר לגלוש ל4500 אם זה משנה, אבל כעיקרון צריך גם מסך. הוספתי גם לכותרת

מספר שאלות:

1. האם מעבד 4 ליבות עדיף בשביל סרטים, או שהוא במפרט בגלל המשחקים? אולי עדיף לקנות 2 ליבות בפחות כסף, או שזה משמעותי בביצועים? לגבי תוכנות סטטיסטיות, אז STATA לדוגמא לא צריכה 4 ליבות באופן מהותי. אפשר להריץ אותה בצורה יפה מאוד גם עם 2 ליבות.

2. האם יש צורך בה.דיסק גדול כל כך? הוא ישמש לשמירה של סרטים, אבל אני לא מתכוון לפתוח ארכיון. אני לא מכיר את טווח המחירים ולכן אני לא יודע אם קיצוץ במקום יחסוך הרבה כסף.

3. אני מאמין שהעכבר באמת נוח, אבל הוא קצת יקר :) אולי אני צריך לחוות אותו כדי להבין שזה שווה

המון תודה! אשמח לדעת מה אתם חושבים

פורסם

XTRACT - אני חושב שהמפרט שלך פה הוא מופרז מאוד ביחס לשימושים שלו, בעיקר המעבד.

ozhw - אתה מוכן סוף סוף לענות לי על השאלה לגבי המסך? האם כדאי להתאמץ להכניס מסך רחב איכותי בשביל הסרטים או לא?

מפרט לדוגמה - מסך 20' רחב איכותי מאוד, מעבד E5200 מעולה, 4G זיכרון ו-320GB לאחסון. לא לגיימינג.

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤424

לוח אם:

ASUS P5QPL-VM ¤491

דיסק קשיח:

SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤266

צורב DVD:

PIONEER DVDRW DVR-215DBK X20 - SATA - BLACK ¤131

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤305

מארז:

COMPUCASE 6A19B +HEC 300W ¤337

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤126

קרור למארז:

GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE ENTRY BEARING 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 ¤28

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤2183

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

+ מסך ASUS PW201 מבוסס P-MVA עם רמקולים ומצלמה מובנית ב~~2100 ש"ח.

סה"כ 4283 ש"ח.

* מסך משתלם מאוש לסרטים ושימושי טקסט ממושכים.

רזולוציה גבוהה, פאנל מצויין, ארגונומיה מוצלחת וכבונוס מצלמה מובנית ורמקולים מובנים סבירים בהחלט.

* מעבד מעולה שלא נופל בהרבה מה-E8400 שעולה יותר מכפול (בשימושים שלך) + פוטנציאל OC אדיר.

קריר, חסכוני מאוד ועם קירור שקט מאוד.

* לוח אם מבוסס G41 - סדרת הלוחות עם כרטיסי המסך המובנים העדכניים של אינטל עם תמיכת HD מלאה (אך פחות טובים מה-780G המהולל של AMD)ץ.

* מארז ספק בנויים היטב ומשתלמים עם שני מאוררי 120 מ"מ, פילטר אבק וגומיות לשיכוך רעידות ה-HDD. לא מהשקטים אך מצויין ביחס למחירו.

* סט מקלדת/עכבד נוחים לשימוש ממושך מניסיוני האישי.

מפרט חליפי במקסימום תקציב עם מסך 19' איכותי, מעבד מהטופ ויכולת גיימינג/HD מצויינת.

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤913

לוח אם:

GIGABYTE GA-P31-S3G ¤317

מסך:

SAMSUNG LCD 19" 971P 6ms DVI ¤1494

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4670 SUPER 512MB GDDR3 DVI HDMI - RETAIL ¤492

דיסק קשיח:

צורב DVD:

PIONEER DVDRW DVR-215DBK X20 - SATA - BLACK ¤131

זיכרון:

מארז:

COMPUCASE 6A19B +HEC 300W ¤337

סט מקלדת ועכבר:

קרור למארז:

GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SILENT BLADE ENTRY BEARING 19dBA - BLACK - GT1225EBDL-1 ¤28

שירותי מעבדה:

מחיר סופי: ¤4484

* מעבד חזק מאוד והמשתלם ביותר כיום למפרטים "הנדסיים" כבדים. עדיין אני חושב שהוא אוברקיל גמור לשימושים שתיארת.

יש את ה-E7300 שנמצא בינו לבין ה-E5200 אך לשימושים שלך אני חושב שהפרש הביצועים לא מצדיק את ההפרש במחיר.

* לוח משתלם וטוב מבוסס P32 עם שני סלוטים בלבד לזיכרון (עד 2X2GB מקסימום). מספק מעל ומעבר כאן לדעתי.

* כרטיס מסך עם תמיכה מלאה ב-HD + כל האלגורתמים לשיפור תמונה ועם יכולת גיימינג אדירה. לשיקולך ניתן לרדת כאן בלי בעיה.

* מסך 19' לא רחב - מעולה,משתלם, מבוסס PVA עם ארגונומיה מצויינת ואיכות טקסט/תמונה מצויינים. רזולוציה נמוכה יותר מה-PW201 לעיל.

פורסם

אחרי שהוא פירט קצת יותר הבנתי שאתה צודק. אני שמתי את המרובע ליבות וה-4GB זיכרון בהנחה שהוא יריץ תוכנות כבדות של סטטיסיטיקה וכל שאר הירקות שהוא ציין מעלה.

פורסם
  • מחבר

tmpusr - תודה רבה! אני מצטער, לא הבנתי שאתה מחכה לתשובה בקשר למסך.

בעצם, אני מבין שבסופו של דבר ההחלטה היא בין מחשב מצויין לHD עם מסך 20" רחב, לבין מחשב שיהיה גם מצויין לגיימינג עם 19"? (במגבלות התקציב שנתתי)

ואם כן, עד כמה האופציה של ה19 אינץ משמעותית בשביל צפייה בסרטים? (בהתחשב שהמסך יהיה על שולחן מחשב, ולא יהיה במרכז סלון או חדר).

דבר נוסף, במידה ואוסיף למפרט העליון (מסך 20, מעבד E5200) את כרטיס המסך הנפרד לגיימינג, הוא יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה? שוב, זה לא מכונת משחקים, פשוט יהיה נחמד להוריד משחק מידי פעם, גם אם הוא לא ירוץ ברזולוציה הכי גבוהה.

המון תודה!

פורסם

תקרא קצת יותר לעומק בהערות למפרטים...זו גם שאלה לגבי מסגרת התקציב וכמה באמת אתה מוכן להוציא (ועבור מה).

* מסך 20' רחב מומלץ יותר לשימוש בסרטים וכבונוס אתה מקבל רזולוציה גבוהה יותר (יותר שטח מסך וטקסט חלק יותר),

רמקולים מובנים סבירים ומצלמה מובנית. מצד שני הוא "נמוך" לטעמי וה-PIVOT שלו "גבוה" וצר מדי לעבודה עם טקסט.

עם 19' לא-רחב או שתפסיד שטח הצפיה בסרטים (פסים שחורים מעל ומתחת) או ש"תמתח" את התמונה לגובה כדי להרוויח שטח צפיה

אבל עם פרופורציות מעוותות (עיגול יראה כאליפסה "עומדת").

* ה-19' מצויין לעבודה ממושכת עם טקסט וה-PIVOT שלו מאוד שימושי. מחירו מאפשר שדרוג של המפרט (מעבד/כרטיס מסך) או חסכון במחיר.

מכיוון ששדרוג המעבד לא קריטי כאן וגיימינג הוא בעדיפות נמוכה מאוד אני ממליץ לקחת אותו רק אם יש רצון לחסוך ולא קריטי עניין

האספקט הרחב בסרטים.

מפרט בתקציב מקסימלי שעונה על כל הדרישות (כמעט):

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤424

לוח אם:

GIGABYTE GA-G31M-S2L ¤274

רק עד 4G זיכרון. די והותר עבורך.

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4670 SUPER 512MB GDDR3 DVI HDMI - RETAIL ¤492

דיסק קשיח:

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S202B x20 IDE BLACK ¤124

זיכרון:

מארז:

RAIDMAX APEX w/o PSU ¤160

סט מקלדת ועכבר:

ספק כוח:

FSP 350W : ATX350-PNR ¤128

קרור למארז:

שירותי מעבדה:

מחיר סופי: ¤2402

+ מסך 20' רחב ASUS PW201 ב-2100 ש"ח - סה"כ 4500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

tmpusr, המון תודה על העזרה והתגובות המהירות.

זה נשמע לי בסדר גמור. אכתוב במידה ויעלו שאלות נוספות.

שבת שלום לכולם.

- אפשר לנעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.