עבור לתוכן

איך אתם ממליצים לנקות את המחשב (פיזית) ?

Featured Replies

פורסם

לפתוח אותו ולשאוב אבק ? להשתמש בספריי לחץ ? :nixweiss:

תודה

פורסם

קח פן תבטל את החום שלו ותרסס ...

אבל אל תיהיה מוגבל כמו אותו בחור שריסס עם פן שהוא על חום ונהרס לו המחשב

פורסם

מים וסבון? ;D

משווה להצעה של פן ללא חימום ומעלה שואב אבק בקצה השני, שיאסוף את האבק שהפן משחרר.

פורסם

מפוח+מסכה על הפה והאף, זה יכול להיות מסוכן.

לא אוויר דחוס בפחית, לא שואב אבק, ולא פן.

פורסם
  • מחבר

חחחח מאיפה אני אביא מפוח מה אני ערבי ? :|

ולחברה למעלה פן זה לא טיפה חלש ? :|

פורסם

חחחח מאיפה אני אביא מפוח מה אני ערבי ? :|

אינני מוד באתר זה

אני מבקש כי לא תכניס תגובות כאלו - זה לא המקום (ואם תשאל אותי אין כזה)

יכול להיות שאחד מחברי הפורום הנו באמת "ערבי" ותגובות כאלו סתם פוגעות - הורסות את רמת הדיון הפורה באתר וסתם מגעילות

אבקשך להמנע מדברים כאלו,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אינני מוד באתר זה

אני מבקש כי לא תכניס תגובות כאלו - זה לא המקום (ואם תשאל אותי אין כזה)

יכול להיות שאחד מחברי הפורום הנו באמת "ערבי" ותגובות כאלו סתם פוגעות - הורסות את רמת הדיון הפורה באתר וסתם מגעילות

אבקשך להמנע מדברים כאלו,

גבריאל

נו אז מה אם יש ערבי הם יקחו את זה בצחוק... :)

פורסם

מפוח = BLOWER ולא קשור לסקטור מסויים באוכלוסיה,

זה באמת יהיה הפיתרון הכי טוב, אבל שאין אז הפן (ללא חום) בהחלט יעשה עבודה טובה

ופן מוציא אוויר מספיק חזק.

פורסם

מה רע באוויר דחוס?

פורסם

ככה:

אם יש לך מפוח קטן , ויש לך גם אפשרות להוציא את זה מחוץ לבית כדי לא למלא את הבית באבק, קרב את הפיה שלו אל פנים המחשב. שמור 15-20 ס"מ מכל מה שנמצא בפנים כי הכוח של האויר עלול להעיף ממקומם כבלים וכד' או להכניס חלקיקי אבק אל תוך הסלוטים במקום להעיף אותם הצידה. אני משתמש במפוח שתמונתו מצורפת, שהוא קצת חזק מהרצוי אז שומרים על מרחק מפנים המחשב. אם אין לך מפוח קטן אולי יש לך שואב אבק שאפשר לחבר לו את הצינור אל פתח יציאאת אויר, כך שהוא הופך למפוח. השתמש בו באופן דומה.

אם יש מפוח אפשר להחזיק ביד השניה (או לבקש עזרה) שואב אבק שהפיה הרחבה והגדולה יחסית שלו (או סתם קצה הצינור) במרחק קטן מפיית המפוח וקצת בזוית אליו, כדי שיתפוס באויר את מה שהמפוח מפזר ויפחית פיזור אבק לסביבה. אל תשכח את תחתית המארז.

אם אין אמצעי כזה אז אפשר עם שואב אבק למשוך רוב שכבת האבק הגס, תוך שימוש בפיית שואב האבק הצרה וכיוון שלה אל שטח לוח האם אבל בזהירות לא לגעת בו. באופן זה ועם הרבה פחות סיכון אפשר למשוך אבק מעל הכוננים ותחתית גוף המארז. אפשר "להרים" את האבק עם מברשת קטנה ועדינה או מכחול רחב, תוך שפיית שואב האבק במרחק 1-2 ס"מ מהמכחול/מברשת כדי למשוך את האבק ש"מתרומם". אפשר קודם להכניס המכחול אל בין כנפי מאוורר של המעבד ולהעיף לצדדים את מה שיש שם על סנפירי מפזר החום, כדי שאחר כך למשוך את זה עם שואב האבק או להעיף עם המפוח.

בשני המקרים זהירות: עוצמת זרימת האויר תגרום למאוורר להסתובב. מגע עם פיית שואב האבק (או המפוח) עם כנפי המאוורר יגרמו לשבירת הכנף.

כעת לחלק הבא, הניקוי העדין. קונים מיכל אויר יבש ונקי לניקוי מכלולים אלקטרוניים או כזה שמשמש בחנויות צילום. מכוונים את הצינורית שלו אל סנפירי מפזר החום של המעבד תוך שעם האצבע של יד שניה מחזיקים כנף המאוורר שלא יסתובב (אפשר להכניס הצינורית הדקה מראש אל מעבר לכנף, הכוח של האויר הזה לא יפג בה).

בלחיצה תראה כמה אבק יוצא החוצה.

מעיפים אבק גם מהאיזור שליד המעבד ובעזרת הצינורית של המיכל מכוונים ל האיזור של לוח האם בין המעבד לבין הספק שמעליו, שם לרוב מצטבר הרבה. עוד איזור רגיש הוא מייצבי המתח והקבלים שמסביב למעבד, במיוחד בינו לבין הדופן האחורית היכן שכל היציאות והחיבורים האחוריים של הלוח. נקה כך גם אח החלק האחורי (העליון אם המחשב עומד כרגיל) של כרטיס המסך, את הזכרונות וכד' וגם מפזר החום (ואם יש-איזור המאוורר) של מערך השבבים.

אבל שים לב בעבודה עם מיכל אויר כזה: החומר הוא גז דחוס. כמו כל גז דחוס הוא נוזלי. כמו כל גז שמאבד לחץ ומתפשט במהירות, הוא גורם לקירור חזק מאד (שים לב שהמיכל יהיה קר פתאום). רסס הנוזל הזה ישירות החוצה הוא קפוא וגורם לקפיאה של כל חלקיק אלקטרוני שנוגע בו. יש חלקים רגישים שזה עלול "להרוג" אותם. הזהר גם לא להפגע בעצמך כי זה עלול לגרום לכוויית קור רצינית. השימוש במיכל כזה רק כשהוא זקוף כלפי מעלה, כדי שייצא גז מהחלק העליון ולא רסס נוזלי.

בשום אופן לא לוקחים המחשב לחנות האופנים הקרובה לנקות עם האויר שהם מוציאים כדי לנפח גלגלים. מדחס אויר תעשייתי במקומות כאלו אינו בנוי לניקוי האויר עצמו מחלקיקי מים ושמן והאויר שיוצא מלא בהם, שמן ומים הניתזים בכוח אל תוך הלוח ומכלוליו זה לא טוב למחשב :D .

את דלת הצד פשוט מנגבים במטלית לחה ואחר כך ביבשה.

יש לפעמי שאחרי ניקוי כזה המחשב עושה "ציפצופים" ולא עולה. הוצא הזכרונות, עבור בעדינות עם צינורית עדינה של מיכל האויר הדחוס בתוך התושבת שלהם, והחזר הזכרונות בעדינות. זכור כי מגע אצבע עם מגעי פס הזכרון מאד לא בריא לו, מניחים את הפס לזמן הניקוי בשקית מיוחדת לכך (כמו השקיות בהן מגיעים רכיבים שונים ואפשר לקבל בכל חנות באיזור).

כך עושים גם עם כרטיס המסך. הסיבה לכך היא חלקיקי אבק שנכנסו לתוך התושבת בלחץ האויר, כאשר הועפו שם בזרם אויר שהיה מכוון בכוון ישר פנימה ולא באלסון.

אחרי שתסיים לנקות את המחשב מציע כי תיגש לקבל טיפול מקצועי שינקה את הראש שלך מכמה נטיות גזעניות.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים